Pisa - Turnul inclinat si multe avioane low cost!

De ce Pisa? Pentru ca turnul din Pisa este un simbol ai Italiei si pe langa asta Pisa este un punct de legatura important (pt moment) al avionelor low cost catre regiuni mai putin aceesibile din Romania sau care sunt la preturi prea mari. La Pisa ajungem cu Wizz air sau Ryan Air (din Constanta) si cred ca din toata tara se zboara catre Pisa. De acolo suntem la un pas de multe orase ale Europei din :Portugalia-(Faro si Porto) Spania - (Sevillia, Malaga, Barcelona etc), Norvegia(Oslo) si din Africa in :Maroc ( Fes ) si multe altele prin Ryan air si Easy jet la preturi super mici.
Ca si calator sigur veti ajunge in Pisa macar odata in viata!

Si daca tot veti merge pana acolo de ce sa nu vedeti si frumusetile Toscanei? de ce sa nu profitati de faptul ca ati ajuns pana acolo? (chiar daca este un punct de conexiune cu alte orase).Pisa si in general toata regiunea o sa va farmece si chiar daca nu veti ramane indragostiti de ea sigur veti promite ca va veti intoarce in Italia!

Obiective turistice din Pisa
Pe Campul Miracolelor luati in vedere biletele combinate: pt un monument costa 5 eu, doua 6 eu si toate mai putin turnul costa in jur de 11 eu.
-Baptisterul : 5 eu intrarea deschis pana la 18 primavara, vara pana la 20, iarna pana la 17.
-Domul : prima cladire care a folosit motivul decoratiilor in marmura cu lunii orizontale din Italia. intrare gratuita oct-martie in rest se plateste 2 eu. Vara e deschis pana la 20, iarna 17.
-Turnul inclinat: 15 eu biletul (ca sa urcati pana sus). Primavara deschis pana la ora 19, vara pana la 20, iarna pana la 17.
-Camposanto : un cimitir in care legenda zice ca pamanul din interior a fost adus de cruciatii intorsi din Tara Sfanta. Cimitirul e la vest de Campul Miracolelor. Intrarea e 5 eu.
-Museo de`ll Opera del Duomo. Intrarea 5 eu.
-Museo Nazionale di San Matteo- amplasat pe malul nordic a fluviului Arno, muzeul contine sculpturi din perioada Renasterii si un relicvariu lucrat de Donatello. Intrare 5 eu.

Detalii, sfaturi, recomandari
-Cazarea in Pisa e destul de scumpa, gasiti mai ieftin in Florenta, asta daca aveti timp de vizitat mai multe orase.
-Pisa e un oras frumos, si chiar merita sa va plimbati prin el cateva ore, dar daca totusi nu aveti timp, autobuzele Lan Rossa va iau din fata garii si va duc pana in fata Turnului la Campul Miracolelor, costa 1.5 eu/biletul. Se cumpara in autobuz de la sofer.


Jurnal de calatorie:
Excursia aceasta nu am planificat-o cu mult timp inainte. La sfarsitul lui ianurie am aflat ca voi avea o saptamana de vacanta in mijlocul lui februarie si am zis sa incerc sa fac o mini vacanta low buget ca asta este ... e criza!!! Dupa ce am am luat toate destinatiile din Cluj de la Wizz air am ales: Pisa (ca fiind si cea mai ieftina si cea mai `promitatoare` destinatie!)
Pana la urma dupa 2 zile am cumparat biletele de avion Cluj-Pisa si retur 45 ron/pers. Am facut rezervare prin venere.com la B&B Centro Istorico in Pisa o noapte/40eu pe camera dubla cu mic dejun inclus si la Hotel Pallazzulo (1*) 3 nopti in Florenta/20 eu pe camera dubla/noapte si pt 3 euro puteam sa avem si micul dejun dar nu l-am mai selectat.
Astea fiind spuse 125 eu pentru 2 persoane/4 nopti e chiar Low Cost!!!!!!
In 15 feb am decolat spre Pisa cu 45 de minute intarziere (ultelior am aflat ca e ceva obisnuit)drum fara peripetii, aterizare usoara in Pisa. Fiindca nu aveam bagaje la cala ne-am indreptat rapid spre iesire, ne-am cumparat bilete de bus din aeroport(1 eu ) pana in gara . In aeroport am vazut si bilete pentru tren, si chiar scria statie de tren Pisa-aeroport (ceea ce eu nu stiam dinainte ca ar exista ). Intr-un final la 21:30 a venit si autobuzul nr 21 - singurul ce merge la ora aceea si ne-a dus pana in gara. O chestie interesanta: soferul nu opreste in fiecare statie deci fiti pe faza si apasati butonul rosu inainte de a 3-a statie ,gara(scrie pe panou ce statie urmeaza ). Din gara ne-am indreptat spre `hotelul` nostru. Ne-am orientat usor pe mini harta ce o aveam. Ca noroc ca era pe strada principala pe un bulevard foarte circulat si luminat plin cu magazine `de firma`. Am ajuns repede. Am avut ceva probleme la cazare. Nu era nimeni la receptie, la 8 plecase acasa (greseala noastra ca nu scrisesem in email ora la care ajungem). Pana la urma dupa telefoane si dupa ce ne-am imprietenit cu toti turistii ce stateau acolo, majoritatea italieni, povestindu-le problema noastra, a venit proprietara si ne-a dat camera. La prima vedere hotelul arata un loc cu multe scari si coridoare labirintice, dar camera noastra a fost foarte frumoasa, la mansarda (mai bine zis apartament cu 2 camere, baie si bucatarie proprie) nu am mai avut ce comenta!
Deja se facuse 23:30 asa ca ne-am aruncat bagajele si am iesit sa mancam ceva si sa vedem daca este viata de noapte. Fiind vineri strazile erau pline de tineret, grupuri cu pahare in mana se indreptau spre primul pub, multe cupluri, si pt prima data am vazut tonomat de tigari unde stateau tineri la coada sa mai ia `un viciu la bucata`! Ne-am plimbat un pic spre centru insa nu am gasit nici o alimentara deschisa sau un local cu preturi aceeptabile. Pana la urma ne-am intors la gara la o pizzerie unde am mancat cea mai buna pizza de pana acum ( cu fructe de mare, a fost 6 eu )! - Pizzeria este langa Sport Kebab peste drum de gara, si ambele localuri au mancare ieftina, buna si pe saturate. Le recomand! A doua zi ne-am trezit, am luat micul dejun care era autoservire (includea: multe feluri de produse de patiserie, sunca, salam, cascaval, multe feluri de checuri, unt, marmelada, suc natural, cafea, ceai, Orice si oricat la alegere!)
Pe la 10 am gatat de facut bagajul, l-am lasat jos la hotel si am iesit sa luam la pas Pisa!
Am inceput ziua destul de prost, pe ploaie, insa la Pisa am descoperit o oaza de liniste, de stradute inguste, oameni linistiti mergand pe bicicleta sau plimbandu-se cu cate o umbrela si cizme de guma frumos colorate, liceeni cautand un loc de adapost la terase total diferit fata de cum e la noi intr-o zi ploioasa(lume agitata, grabita, toti navalesc in taxiuri).
Mergand pe strada principala am observat vitrinele magazinelor, toate foarte imbietoare si originale, amenajate cu stil!
Orasul nu e mare, in circa 45 min strabati centrul istoric, intrand si pe stradute laterale. In sfarsit dupa ce ne-am bucurat de frumusetea orasului am ajuns pe Campul Miracolelor unde se gaseste Turnul Inclinat, Baptisteriul si Domul. Luat unitar este una din cele mai spectaculoase ansambluri arhitecturale ale Italiei. Binenteles am facut zeci de poze, am creat iluzii cum ca am tine Turnul in mana, sau l-am inpinge, ne-am prostit si noi o vreme, dupa care am intrat in Dom, am trecut repede pe aleea cu suveniruri, am cumparat una alta pentru familie, si am pornit inapoi spre hotel. De data asta am iesit prin alta parte, si am zis sa nu mai mergem dupa harta, sa o luam si noi dupa turisti sau localnici sa mergem pe alte stradute. In drum am vazut afis cu Gradina botanica si ne directiona spre o strada infundata. Am mers pe ea, am gasit si gradina, care e cea mai veche gradina botanica a unei universitati din lume! Nu e nimic interesant, e destul de murdara si neingrijita, binenteles in defavoare si faptul ca in luna februarie nu erau florile inflorite, nu ne-a prea placut.
Dupa ce am mai zabovit prin Pisa inca 1 ora ne-am intors la hotel dupa bagaje si am fugit sa prindem trenul de ora 3 spre Florenta.


- Harta turistica din Pisa -

(se merge pe strada marcata cu rosu)




- Pisa town -







-tonomat de tigari-














-Campul Miracolelor-








-interiorul Domului-






-Gradina botanica-









- Inapoi spre hotel -




- raul Arno (vederea nu e in cea mai frumoasa zi)- :)



😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Toscana? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

17 comentarii:

  1. Anonim7:50 p.m.

    bravo, Alicee... citesc cu interes fiecare cuvintel pe care l-ai scris. Imi va fi de mare folos. Pupicuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Anonim :P
    Cand vei fi acolo? Poate ne vedem :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Biletele de autobuz in Pisa costa 0.95 sau 1 euro cumparate de la automat sau de la magazin. Iar de la aeroport se poate merge pe jos pana la gara, drumul dureaza maxim 10 minute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arth Goldau multumim de completari :)

    RăspundețiȘtergere
  5. imi plac toate postarile tale!
    eu o sa plec catre florenta & pisa pe 21 august, si mi-a prins tare bine sa citesc tot ce ai scris!
    sa mai scrii!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos!
    Ceva despre Pisa voi mai scrie inainte sa pleci! Ramane doar sa intri si sa citesti :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca stai mai mult in zona din Pisa ajungi in Cinque Terre in 2 ore cu trenul! Merita sa ii acorzi o zi (daca ai la dispozitie). Uitate-te pe Curpins si vezi, poate te convinge! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alicee te rog un sfat: daca as pleca din Cluj cu avionul pina in Pisa si sa gasesc cazare acolo; si in zilele urmatoare (sa zic vreo 2 sau 3 zile) sa tot plec dimineata din Pisa cu trenul in Florenta si seara sa ma intorc; si tot asa; deci baza (DORMITUL) sa fie la PISA; ar fi ok asa? Siena ar fi si ea aproape de Pisa? (cu tren banuiesc); sau cu ce as putea cupla Pisa? multumesc; citesc cu mare drag postarile tale

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim : Multumesc :)
    In primul rand nu stiu de ce vrei sa alegi baza Pisa, dar in fine. Cazarea e mai variata si mai ieftina in Florenta. Poti face 'naveta' zilnic, fiindca in ambele orase gara e in centru si faci destul de putin, dar e totusi obositor. De Pisa poti lipi Lucca ( cel mai aproape ), Cinque Terre ( faci destul de mult pe drum dar MERITA ), Siena e in partea opusa dupa Florenta, dar deasemenea IL RECOMAND :)
    Eu am vizitat toate orasele astea, in bara din dreapta quq scrie ce orase am vazut,( da click si citeste despre Lucca si Cinque Terre, apoi hotaraste-te ) :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim9:13 a.m.

    Alicee multumesc ca ti-ai facut timp sa raspunzi; o sa aleg ca baza totusi Florenta; ai dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  11. Si la Roma nu ai fost? Inca? Trebuie sa mergi. Este magnific! Pe mine m-a impresionat asa de mult ca am vreo 4 postari despre Roma. Si vreo 3 despre misterele ei. dar te las pe tine sa le descoperi ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Raphaelly am fost la Roma, am fost si in sud dar inca nu am scris despre ele! Am fost in multe locuri despre care inca nu am scris, imi place sa scriu mult despre o calatorie ca cei interesati sa aiba cat mai multe informatii! Nu ma grabesc nicaieri :) intr-o zi voi apuca sa scriu despre toate, si daca nu ... si mai bine pt mine, inseamana ca reusesc sa calatoresc mai mult decat sa scriu hahahaha :)

    RăspundețiȘtergere
  13. fain, chiar aveam nevoie sa citesc ceva gen...mai putin "oslo in olanda ;)) )

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim prima data nu am inteles despre ce e vb, doar nu am chiar scris o astfel de magarie, dar se pare ca da! :)))
    Am corectat, multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi prind foarte bine informatiile tale. Eu plec singura la pisa,florenta si roma peste 2 zile, iar informatiile tale m-au ajutat mult. Multumesc si spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alexandra ms si eu pt comentariu.
    Vacant frumoasa iti doresc

    RăspundețiȘtergere