Florenta orasul muzeu - impresii si atractii turistice

Cand te gandesti la Italia si la arhitectura spui poate in primul rand Roma si iti imaginezi Colosseumul si Vaticanul. Corect, insa un adevarat muzeu al Renasterii italiene in aer liber este Florenta. Daca sunteti iubitor de arta va veti bucura din plin de acest oras! In acest articol o sa gasiti un ghid turistic complet al orasului Florenta, cu atractiile turistice ce merita vazute si la final impresii personale despre oras.

impresii-florenta

Planificarea calatoriei: Daca faceti un tur al Italiei, 2 - 3 zile in Florenta sunt suficiente cat sa iti faci o impresie si sa vezi cele mai importante obiective. Daca aveti mai multe zile la dispozitie Florenta e orasul perfect ca baza pentru a explora Regiunea Toscana. Cazarea e ieftina, preturile incep de la 20 - 25 de euro pentru doua persoane (noi am rezervat aici >>> Cazare ieftina Florenta) si este bine conectat cu toate orasele din jur. Trenurile circula din ora in ora pana la 9-10 seara. Preturile sunt foarte accesibile! Noi am stat 4 zile si am cheltuit cu totul, mancare, avion, cazare 250 euro (citeste articolul >> Buget de calatorie Florenta)
Obiective turistice: Sunt multe, chiar foarte multe as spune.
Multe muzee, biserici, palate, ca sa vedeti tot ce are de oferit Florenta va trebuie o saptamana, iar pentru toata Regiunea minim 10-12 zile.

O lista cu obiective importante din Florenta ar fi :

-Galleria degli Ufizzi - Cel mai mare muzeu cu colectii de arta renascentista din Florenta. Intrarea costa in jur de 12 euro si e bine sa faci rezervare din timp: 3 euro rezervarea. Cozile pot fi kilometrice in multe perioade ale anului. Rerzervarea o puteti face la telefon sau la muzeu cu o zi inainte. Daca totusi `va riscati` fara rezervare, mergeti dupa-masa cand e mai putin aglomerat. Orar: luni inchis, marti-dumineca: 8:15-18:15

-Duomo: Este o catedrala in stil romantic cu adevarat uluitoare, diferita de tot ce am vazut pana acum, a-4-a ca marime din Europa. Faima Domului se datoreaza in principal cupolei , proiectata de Filippo Brunelleschi. Intrarea: libera in catedrala, pentru a vedea cupola se plateste, plus urcusul de 463 de trepte :)
Orar: luni,miercuri,vineri : 10-17 ..... joi 10-15:30 .... sambata 10-16:45 .... dumineca 13:30-16:45
Durata de vizitare minima: 30 min

obiectiv-turistic-florenta-duomo
-Palazzo Vecchio: astazi primaria din Florenta, merita din plin vizitat!
Orar: luni,miercuri,vineri,sambata :9-19 .... joi 9:14
Durata de vizitare minima :2-3 h

obiectiv-turistic-florenta-palazzo-vecchio
-Bargello:In timpul Renasterii aceasta cladire a fost folosita ca inchisoare, astazi cladirea adaposteste Museo Nazionale ce contine cea mai frumoasa colectie de lucrari de sculptura renascentista din Italia. Numarul de capodopere ale lui Michelangelo, Donatello si Benvenuto Cellini e impresionanta.
Intrarea: 4 euro Orar: Zilnic : 8:15-13:50 ; inchis cateodata luni si dumineca.
Durata minima de vizitare: intre 1h30min -2 h


-Galleria dell` Accademia: aici se gasesc multe din sculpturile lui Michelangelo.Intrare: 8 euro. Este recomandat sa va faceti rezervare ... pret 3 eu Orar: marti- dumineca 8:15-18:50, luni inchis


-Palazzo Pitti- Palatul este unul din cele mai mari ale Florentei. Palatul gazduieste mai multe muzee: Galleria Palatina ( cu colectii de picturi de la pardoseala pana in tavan ) Appartamenti Reali (contine mobilier al secolului XIX-lea ) Museo degli Argenti ( contine podoabe din argint apartinand familiei Medici ). Tot aici sunt 2 incaperi pictate in intregime, superbe, care face toti banii. Galleria del Costume ( expune vitrine cu costume din ultimii 300 ani ) si Galleria d`Arte Moderna (contine tablouri moderne, toscane ).In palatul Pitti nu aveti voie sa faceti fotografii.

obiectiv-turistic-florenta-palazzo-pitti

-Gradina Boboli- cea mai pitoreasca gradina din Florenta, amenajata in stil peisagistic italian. Intrarea se face prin Palatul Pitti.
Orar: marti-dumineca : 8:15-18:50, cateodata luni si dumineca inchis!
Durata minima de vizitare Muzeul de Argint: 1 h30 min
Durata minima de vizitare Gradina Bobobli: 2-3 h


obiectiv-turistic-florenta-gradina-boboli

-Ponte Vecchio- superb pod medieval care are cladiri construite de-a lungul sau. Cladirie sunt de fapt magazine cu bijuterii din aur, la preturi fabuloase!

obiectiv-turistic-florenta-ponte-vecchio

-Cartierul Oltrarno- Cand ati traversat raul Arno pe Ponte Vecchio dinspre centrul istoric ati pasit practic in acest cartier. E un cartier tipic italian cu butiquri multe, magazine de antichitati. De aici puteti urca pe stradute lungi si abrupte spre Piazzale Michelangelo, sau daca e prea mult efort fizic,puteti sa urcati cu autobuzul si sa coborati pe aici.

-Piazzale Michelangelo- De aici puteti admira Florenta, este un punct de belvedere care ofera peisaje superbe. Tot aici se afla o copie dupa `David` a lui Michelangelo.

obiectiv-turistic-florenta-piazza-michelangelo
REDUCERI LA OBIECTIVELE TURISTICE: Tinerii intre 18 si 26 ani au reducere de pana la 50% la intrari. Pentru a dovedi varsta trebuie sa aveti un act de identitate in care sa scrie exact anul nasterii, buletinul nu e acceptat peste tot pe motiv ca anul nasterii e trecut in cod si ei nu asa ceva.


Alte obiective turistice: Baptisteriul aflat langa Dom, Piazzia della Signoria (cea mai remarcabila piata a Florentei, cu siguranta veti trece macar odata prin ea ) Badia Fiorentina ( biserica cu intrare libera ), Mercato Nuovo (pe langa numarul mare de standuri cu suveniruri aici se gaseste Porcellino, o lucrare din bronz care are si o legenda ... va las sa o descoperiti singuri ) Orsanmichele (biserica si muzeu, intrarea libera ),Cappelle Medicee, Museo di San Marco, biserica San Lorenzo , Museo Archeologico, Palazzo Medici-Riccardi, Santo Maria Novella si muzeul cu aceelasi nume, Museo Marino Marini, Palazzo Rucellai, Santa Croce ( este un cartier unde cea mai importanta e basilica cu aceelasi nume ), Sinagoga etcccccc

Cand vedeti atatea nume de biserici, muzee si alte cele, sigur va cam speriati in ideea ca nu o sa aveti timp sa le vedeti pe indelete si sa va bucurati de ele ,insa odata ajunsi acolo veti fi surprinsi de usurinta cu care le veti vizita, distantele dintre obiective fiind foarte mici. Majoritatea se afla in centrul istoric, si vazandu-le din afara toate le puteti vedea in 3-4 ore. Binenteles odata ce ati intrat orele zboara, timpul se calculeaza altfel ....

Evitati `mahmureala` artistica: Incercarea de a vedea cat mai mult din oferta uluitoare a Florentei va poateda mari dureri de cap - sunt pur si simplu prea multe de vazut. Cautati un ritm suportabil de vizitare mai ales daca nu sunteti un impatimit al artei.
Florenta nu este un oras care poate fi `facut`- este in schimb un loc in care sa te intorci iar si iar, de fiecare data avand siguranta ca au ramas si alte comori de descoperit!

Transportul: Centrul Florentei e plan si compact ideal pentru plimbari. Pentru a urca in Piazzale Michelangelo luati autobuzul 13 din fata garii 1.5 eu si e valabil 90 min. Puteti sa coborati cu aceelasi bilet. In centrul istoric circula autobuze electrice, mici, 2 eu calatoria ajung si in fata la palatul Pitti.
Gara din Florenta este langa centrul istoric. Cand calatoriti cu trenul fiti atenti sa `compostati` biletul in cutiile galbene din gara inainte sa va urcati in tren, altfel riscati o amenda.


Exursii in imprejurimi:
Aici aveti destule obtiuni, cate o jumatate de zi merita Siena, Lucca, Cinque Terre, Chianti, San Gimignano! Puteti merge cu trenul, sau puteti apela la tururi organizate. Noi am mers pe cont propriu in Pisa si Siena!
Citeste si articolele:
>>>Cinque Terre cele 5 perle ale Italiei
>>>Siena acolo unde respiri aerul medieval
>>>Pisa mai mult decat Turnul Inclinat
>>>Lucca orasul 99 de biserici

Impresii personale despre Florenta:
Initial am vrut sa continui jurnalul de calatorie insa nu cred ca are rost. Pentru ati face o impresie despre Florenta trebuie sa vezi orasul cu ochii tai, sa il descoperi, si oricum modul in care am vizitat eu Florenta nu e un model de urmat. Am fugit, la propriu , in multe obiective, de dragul de a vedea cat mai mult, dar e drept am invatat ceva din asta! sa nu mai fac la fel data viitoare :)
Despre Florenta ca oras.
Eu am avut multe asteptari de la el, inainte sa mergem am citit pe softpedia forum si pe mai multe site-uri cum ca ar fi un oras extraordinar, era chiar pe locurile fruntase a topurilor cu cele mai frumoase orase din Europa. Pe cat de mare au fost asteptarile pe atat de dezamagita am fost. Intradevar obiectivele turistice sunt superbe, insa eu ma refer la oras cu tot ce include el, nu doar obiective. Poate ca si timpul si in general faptul ca am vizitat in februarie a contruibuit dar pe mine nu m-a impresionat. Eu sunt obisnuita ca atunci cand calatoresc sa interactionez si cu localnicii, sa ma plimb si pe strazi, prin locuri mai putin umblate, sa mananc in localuri alaturi de localnici nu de turisti, imi place sa observ strazile, magazinele, nu doar sa trec pe langa ele, adica sa vad mai incolo de tot ce se vinde si se prezinta pentru turisti.
Ce nu mi-a placut:
- centrul istoric e doar partial pietonal, pe multe din strazile inguste ale orasului se gasesc la un loc localnici, masini, motociclete, bicilisti, standuri cu suveniruri si zeci de turisti fiecare dorind sa mai faca o fotagrafie, pur si simplu ti-e opturata vederea, singura mea grija fiind cum sa ma furisez printre ei.
- majoritatea italnilor nu stiu pe engleza mai mult de `hy-bye`.
-am avut si o experienta neplacuta cu un italian, pe care l-am rugat sa imi faca o poza cu sotul in fata Domului. Dupa un timp cand m-am uitat la pozele ce le facusem am gasit poza ce ne-o facuse el. Un zoom la maxim pe sanii mei ( nici macar nu aveam decolteu ). Mentionez ca domnul era trecut de 40 ani, era cu familia si arata foarte prezentabil.
-magazinele alimentare din centrul istoric sunt putine si cele care sunt se vede ca sunt orientate catre turisti, preturile sunt gen `suveniruri`. Pana la urma in ultima zi am gasit un Billa in cartierul Santa Croce unde preturile erau putin peste cele din Billa din Romania. Pacat ca l-am gasit in ultima zi .....
-Au multe piete si piatete, si dupa ce vizitezi cate un muzeu, si te ametesti bine nu gasesti un loc sa stai afara, la aer. E drept cat timp am fost in Florenta am prins numai ploaie si toate terasele isi stransesera mesele, dar pe langa asta in nici una din piete nu am vazut banci. Ma gandesc ca nu le-or fi ridicat cei de la primarie in fiecare zi cu ploaie. In schimb pe marginea unor cladiri este un spatiu pe care te poti aseza, sa stai inghesuit intre alti turisti. No thanks ....
-Vegetatia din centrul istoric e zero. Nici un arbore, o platbanda, o jardiniera ... nimik! Cu toate ca iarna la ei e clad , nu-i ca la noi. Dupa o zi intreaga de vazut doar beton, strazi, cladiri, statui, Gradina Boboli e o binecuvantare! Insa daca te axezi doar pe muzee, palate, biserici o sa te alegi cu o durere de cap!
Si acum dupa ce am facut praf Florenta va spun totusi ca astea sunt lucruri neinsemnate fata de obiectivele turistice si tot ce e de vazut.
Ce mi-a placut:
-Obiectivele turistice toate sunt frumoase si intradevar deosebite fata de alte orase ale Europei si ale Italiei.
-Domul e minunat, Pallazo Vecchio merita pe deplin banii, muzeul Bargello e ceva superb nu doar prin sculputile lui Michelangelo, Donatello ci si prin curtea interioara si modul in care e prezentat, pe mine una m-a impresionat. Ponte Vecchio e un pod unic, nu cred ca mai este undeva in lume asa ceva, si chiar daca vederea lui e mai interesanta de la departare plimbati-va pe el macar odata.
-Privelistea de la Piazzale Michelangelo e Wow!!! Nu trebuie ratata. Aici e locul potrivit pentru a savura o cafea, sau o inghetata! Gradina Boboli e un loc de respiro dupa tot ce am vizitat. Nu e super intretinuta, nici plimbarea nu e super relaxanta fiindca nu e pe teren plan si e destul de abruput insa si doar pentru Grotta de la iesire se merita sa mergeti.
-Biserica San Lorenzo si muzeul sunt singurele care nu isi merita banii. Muzeul are 20 de exponate, nu e vb ca nu sunt frumoase sau interesante, dar totusi 3.5 eu intrarea cand domul e free nu se merita!
-Hotelul in care am stat a fost chiar peste asteptari pentru cei 10 eu ce i-am dat pe noapte de persoana, si foarte curat!
-Am nimerit mancare buna la preturi mici, am mancat paste cu 5 eu, pizza cu 6 eu ( nu la fel de buna ca cea din Pisa) si intr-o zi am mancat un meniu famialiar cu 20 eu la un restaurant mexican. Mancarea foarte buna, atmosfera frumoasa! Ce e de retinut e ca mancarea in restaurante e de la 5 eu pana la 10-15 eu. E drept nu la restaurante de lux, ma refer la cele pe care le gasesti pe strazi, in centru. Panini sau sandwici am vazut cu 2.5 eu; cafea de la 1.5 eu in sus, felia de pizza cam 2-3 eu, dar se merita mai bine sa luati o pizza mare dintr-un restaurant, fructele cam toate 1 eu kg; restul depinde mult de unde cumperi.
Una peste alta in Florenta nu veti ajunge niciodata sa va plictisiti! Si poate invaluiti de frumusetea locurilor vazute veti trece cu vederea micile neplaceri ale orasului! asa cum am facut si eu ............

Harta turistica Florenta
harta-turistica-florenta Duomo




Muzeul Bargello



Piazza della Signoria


Palazzo Vecchio


palazzo-vecchio-florenta

palazzo-vecchio-florenta-obiectiv-turistic

Gradina Boboli

gradina-boboli-florenta-aliceee

gradina-boboli-florenta-italia2

gradina-boboli-florenta-italia
Grota

gradina-boboli-grota-florenta
gradina-boboli-grota-florenta
Autobuze ecologice


autobuze-ecologice-florenta

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Toscana? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

46 de comentarii:

  1. Inca nu am ajuns in Florenta desi am cam batut toata Italia, dar citind articolul tau, foarte bine documentat, si un articol din National Geographic Traveler de luna asta, imi doresc sa ajung cat de curand.

    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Razvan: Ca sa vezi cum e viata, cred ca exact cand tu citeai despre Florenta la mine pe blog eu citeam despre Napoli si imprejurimi la tine pe blog :) fiindca dupa excursia din Florenta am promis ca ma voi intoarce in Italia. Si o voi face la toamna intr-o excursie mai lunga prin Roma, Napoli; Capri; Pompei, Ischia; Sorrento si toata coasta amalfi. Poate ai sa imi dai niste sfaturi sau recomandari :).
    Florenta e intradevar un oras deosebit si cand mergi neaparat sa faci o vizita si in Siena. E cu totul altceva ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu drag.

    Cand mergi la Napoli sa citesti impresiile de pe blogul meu (am fost si la Herculaneum, Pompei, Capri) si daca ai nevoie de alte informatii, poti sa ma contactezi oricand.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim1:51 a.m.

    ma pregatesc pentru florenta in octombrie
    si sunt destul de speriata ca nu vom putea vedea totul ...
    mi-a facut mare placere sa te citesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Marius W.10:28 a.m.

    Salut!
    Frumoasa descriere a unui superb oras. Ca sfat: la Galeriile Ufizzi, puteti sa va duceti sa stati la coada cu vreo 40 minute inainte sa deschida :-). Veti avea surpriza sa fiti printre primele 5 persoane.

    Drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim Marius pentru informatie :)
    Te mai asteptam cu completari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim4:22 p.m.

    Minunate randuri; cu multe informatii utile . Astazi a fost prima oara cand am luat in calcul o mini vacanta de 4 zile la Florenta ; asta dupa ce mi-a cazut in mana intamplator o super oferta. Asa ca , sunt in faza in care caut cat mai multe informatii . Ale tale mi-au prins foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur sa vad ca multi dintre voi va indreptati spre regiunea Toscana. E foarte frumoasa, si chiar merita.
    Te invit sa citesti si despre Pisa si Siena, fiecare merita o jumatate de zi.

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumos, o sa incerc si eu sa-mi planific un weekend prelungit pe acolo ! merci pentru post

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim4:01 p.m.

    Hello,

    Avem si noi bilete pt octombrie pt Florenta si m-ar interesa daca se poate sa ne spui unde ai stat tu cu 10 euro!! ca am gasit cea mai ieftina cazare la 60 euro pe 3 nopti/persoana :(

    te rog mult. si cu cate zile inainte ai rezervat?

    Multumesc

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  11. Noi am rezervat cu maxim 2 saptamani inainte pe venere.com Hotel Palazzuolo
    si a fost 20 eu/dubla dar in februarie care e low-sezon. Octombrie e sezon mediu. M-am uitat in perioada 16-19 oct pe venere.com e 35 euro/dubla ( fara toaleta in camera, asa am avut si noi dar e ok ca nu sunt mai mult de 4 camere pe palier ). Ar mai fi B&B 5 Sensi cu 49 euro/dubla in aceeleasi zile cu mic dejun, care uneori ajuta. Octombrie la ei e inca cald si bine. In februarie era frig, ploaie, ceata, deaia preturile nu sunt aceeleasi. Poate te pot ajuta mai bine daca imi spui cati sunteti si zilele in care veti fi acolo. Vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe venere din cate vad eu sunt cam scumpe. Noi avem bilete in 2-5 oct, si suntem un cuplu care plecam. Avem deci nevoie de o camera dubla pana in 50 euro/3 nopti/persoana:).
    Am gasit la acest pret insa nu sunt ff sigura ca va fi curat si decent. Am auzit tot felul de povesti si am tot citit review-uri pt hotelurile din FLorenta pe tripadvisor si nu suna ff roz:). Doresc ceva curat. atat.
    O sa mai cautam si pe alte siteuri, sa vedem, poate avem noroc.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite pe booking.com sunt oferte bune. La 150 eu pe 3 nopti/dubla ai Hotel Diva 3*, Hotel Emma 2* si peste 150 eu gasesti chiar multe. Eu zic sa faci rezervare cat mai repede ca toate mai au cate 1 camera 2 libere.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim5:17 p.m.

    Hey Alice,

    Mersi de indicatii. Am rezervat pana la urma Giada Hotel in Florenta ca l-am gasit la un pret rezonabil (120 euro/dubla), si e chiar in centru. Sper sa fie ok.

    O sa revin cu impresii, si sa stii ca urmam in mare traseul tau!
    Un weekend placut iti doresc.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim9:47 p.m.

    BUNA, spune-mi te rog ce se poate vizita lunea? sper ca sunt ceva muzee deschise, ms

    RăspundețiȘtergere
  16. Bargello si Palazzo vecchio sunt deschise. Astea 2 intr-o zi e suficient si merita amandoua

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim1:58 p.m.

    la acestea doua trebuie cumparate bilete in avans ca la galeria uffizi, sau e mai ieftin sa le iei la fata locului ? ms de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  18. Se cumpara de la fata locului. La Bargello trebuie mers dimineata ca la 13:50 se inchide si sunt multe grupuri mari care merg, la Palazzo Vecchio cumperi inauntru. Daca ai intre 18-25 ani primesti reducere la multe obiective din Florenta si in general din toata Italia

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim1:20 p.m.

    am ramas siderata cand am citit ca te-a dezamagit Florenta...daca voiai vegetatie si banci pe care sa stai trebuia sa alegi o alta destinatie...poate mai turceasca...In nici un mare oras al lumii nu ai sa gasesti supermarket-uri in centru,cat despre zona semipietonala,asta este un amanunt si poate asta da farmecul oraselor italienesti...iar tupeul este maxim atunci cand spui ca italienii nu au binevoit sa invete limba engleza ca sa iti poata spuna tie mai mult decat hi si bye...cred ca daca vorbeai romaneste cu ei te intelegeai perfect,doar suntem doua popoare latine,numai ca unul din cele doua popoare e mai snob sau mai fitzos si prefera sa vb engleza intr-o tara latina si,culmea,sa i se si raspunda tot in engleza...
    Florenta este de o frumusete,bogatie si atmosfera aparte,daca nu ai reusit sa le surprinzi,este problema ta... nu mi-ar ajunge cuvintele sa povestesc despre ea...si nu m-as satura sa o tot vizitez...sper ca in septembrie 2011 sa revin in frumoasa Toscana,cu a ei mandra si bogata Florenta...

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi plac criticile, mama ce tupeu am :)))
    Pe mine m-a dezamagit, fiindca nu a fost ceea ce ma asteptam, la cat e de laudat. Siena mi-a placut, Pisa e orasul meu de suflet deci ar fi o greseala sa spun ca nu imi place Toscana, insa Florenta nu. Sotul meu e strain si nu stie romaneste de aceea noi si acasa vorbim numai in engleza, si nu credeam ca in Italia sunt asa multi cetateni ce nu stiu decat o singura limba 'internationala': italiana. Am fost in destule orase mari ca sa imi permit sa te contrazic: sunt supermarket-uri in centru ( vezi Budapesta, Viena, chiar si in Clujul meu sunt destule chiar in buricul orasului ) asa ca poate pe tine te-a fermecat, pe mine mai putin. Suntem diferiti cu idei diferite, iar blogul prin definitie are caracter personal :)

    RăspundețiȘtergere
  21. deci la Palazzo Vecchio se pot face poze in interior; pare grandioasa sala aia din imagine; la Bargello cam cat timp se sta la coada? la Galeria Academiei crezi ca fara programare n-as avea avea nici o sansa sa intru? sunt cozile prea mari?? multumim pentru informatii

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim9:02 p.m.

    la hotelul la care ai stat in Florenta am vazut pe site ca au camere cu si fara baie proprie; cum ai ales? e acceptabila cazarea? la 1 stea??? ai apa calda??? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Cei doi anonimi, nu stiu daca sunteti una si aceeasi persoana asa ca
    Anonim 1 : Se pot face poze in Pallazo Vecchio si chiar iti recomand sa intri, se merita, La Bargello noi am stat maxim 20 min, dar in general se cam sta din cauza grupurilor mari de turisti si a orarului. De dimineata nu cred ca e totusi vreo problema. La Galeria Academiei nu am fost, nu stiu ce sa spun, obiectivele intre ele sunt foarteee aproape, asa ca merita incercat peste tot. :)
    Anonim 2: am ales fara baie, si nu a fost problema ca erau doar 3 camere pe palier. Apa calda am avut, camera arata foarte bine pentru pretul dat. Pat imens, mobiler modern, nu ultimul racnet, dar oricum, poti merge linistit daca nu esti foarte pretentios!

    RăspundețiȘtergere
  24. A ce dor mi-ai facut de Firenze! Am fost de trei ori si am vizitat mai multe printre care si Domul...si sa nu uitam nici de magazine :)..e un oras unde mi-ar placea cu siguranta sa locuiesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Doua zile sunt suficente pentru a descoperi Florenza?!Am stat opt ani de zile in Florenta si nu au fost de ajuns!Oricum felicitari pentru blog.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sorana Ciovica: ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute :)

    Anonim: bine sa descoperi un oras in cele mai mici amanunte e greu, insa o plimbare prin centrul istoric, cateva biserici, piatete, 2-3 muzee, poti vedea linistit in 2 zile. Si daca in Florenta iti trebuie mai mult, atunci in Roma ar fi indicat o luna. Nu avem noi viata asa lunga incat sa ne permitem asa o abordare turistica pe o perioada de timp relevanta pentru un oras. Nu avem nici conditia materiala. De aceea sustin ca 2 zile in Florenta, e destul cat sa iti faci o parere.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna
    Am gasit de curand blogul tau si imi este foarte util, mai ales ca intentionez sa plec la Florenta.
    Te rog sa-mi spui unde ai facut rezervarile pentru biletele de intrate la Uffizi sau la alte muzee. Eu am gasit 2 site-uri la care biletul +rezervarea ajunge la 19 eur de persoana!
    Daca vin din Florenta cu bagaje, unde le pot lasa in Pisa ca sa pot vizita orasul avend in vedere ca am avion dupa amiaza?
    Mersi pentru tot.
    Irenne

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim9:32 p.m.

    Buna,
    Ce bine-mi pare ca am gasit blogul tau! Sunt informatii utile si cuprinzatoare. Spune-mi, te rog, daca si ce ai recomanda in Florenta pentru o vizita de o zi. Din pacate nu am mai mult timp la dispozitie, urmind sa fim cazati in Bologna si avand ca obiective indraznete Venezia si Rimini in cele 4-5 zile cat vom sta. Initial intentionasem sa vizitez Florenta cu alta ocazie,dar stiind ca e la asa mica distanta de Bologna parca nu-mi vine s-o ratez.
    Multumesc,
    Iris

    RăspundețiȘtergere
  29. Irenne imi cer scuze ca nu am raspuns mai repede la msg tau insa nu l-am vazut. Oricum nu stiu sa raspund la nici una din intrabari fiindca nu am intrat in Ufizzi si nici bagajul nu a fost nevoie sa il las undeva :(, sorry

    Iris
    Florenta e un oras despre arta. Asa ca iti recomand Bargello si Palazzo Vechio, fiind aproape unul de celalalt, si le poti vedea ambele in 4-5 ore. Apoi Domul si o plimbare pana la podul Ponte Vecchio. Copiaza prima poza cu harta si le vei vedea, sunt aproape unele de altele.
    Incepe traseul la Dom-Bargello-Palazzo Vechio care e in Piaza de la Signoria si inapoi spre Ponte Vechio! E suficient pentru o zi, si destul cat sa iti faci o impresie despre Florenta!

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim9:08 a.m.

    Multumesc pt. recomandari! Am notat :-) De azi in 2 saptamani ma voi plimba pe strazile Florentei!
    Iris

    RăspundețiȘtergere
  31. astept cu nerabdare luna iulie sa vizitez florenta

    RăspundețiȘtergere
  32. D-na Iris va astept sa ne spuneti cum a fost

    D-na Adriana sa aveti o vacanta de vis!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. firenze............am locuit 5 ani in centrul istoric.ma topesc de dorul acestui "monument unic".am vizitat mai multe orase din italia dar palesc in fata acestuia.vizitati-l daca aveti ocazia!!!!!!!!!va veti hrani toata viata din amintiri placute.

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim multumim de comentariu! Florenta e un oras foarte frumos si merita vizitat! cred ca daca reusesti sa stai o perioada mai lunga de timp vezi si intelegi totul altfel! mie mi-e dor dupa 4 zile asa ca dupa 5 ani va inteleg perfect!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim7:34 p.m.

    nu doar Firenze e un oras frumos,ci si oamenii de acolo;sunt calzi si CIVILIZATI.

    RăspundețiȘtergere
  36. in plus de vizitat galeria Di Academia unde i Statuia "David" de Michelangelo originala ! daca vreti sa evitati aveti si copia aproape identica in piazza della signoria ! si neaparat inghetata de la carraia, toate aceste f. lejer in 3 zile , si mergeti si in orasul siena pt juma' de zi , luati atubuzul de la autogara Sita , este situata langa gara!

    RăspundețiȘtergere
  37. Foarte utile informatiile. Multumim Alice. Mi-am copiat intr-un word tot ce am avut nevoie si le voi folosi cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonim multumim pentru completari!

    Anonim 2 sper sa iti foloseasca si sa aveti vacanta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  39. Chiar foarte mulţumesc. Nu am mai fost în Florenţa din 91 şi cine ştie?!?
    Mulţumesc frumos pentru participare :)
    Duminică cât mai frumoasă!
    şi... La mulţi ani, bucuroşi şi luminoşi!

    RăspundețiȘtergere
  40. Anonim2:28 p.m.

    Interesant itinerarul, de fapt tot ce e istorie e frumos, poate ma faci sa iubesc Italia....... pentru ca nu ma trage inima deloc! :))
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  41. Anastasia La multi ani!

    Minnie Italia e o tara extraordinara si ieftina! E preferata mea :)

    RăspundețiȘtergere
  42. Aliceee, zi-mi si mie ce hoteluri ai gasit la 25 eur, ca eu numai 55+ gasesc, of. Thank you!

    RăspundețiȘtergere
  43. Tea scrie-mi pe mail aliceee_traveler@yahoo.com si te ajut.

    Oricum ti-am gasit cateva dar nu stiu exact datele .... da un copy paste la link-uri!

    Cu 25 euro aici --> http://www.booking.com/hotel/it/cristina-house.html?aid=380586;lang=ro

    Cu 28 euro aici -> http://www.booking.com/hotel/it/aline-firenze.html?aid=380586;lang=ro
    Cu 30 euro aici --> http://www.booking.com/hotel/it/soggiorno-isabella-de-medici.html?aid=380586;lang=ro

    Cu 30 euro aici -->ttp://www.booking.com/hotel/it/benvenuti.html?aid=380586;lang=ro

    Cu 31 euro aici --> http://www.booking.com/hotel/it/b-b-5-sensi.html?aid=380586;lang=ro

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna Alice, extrem de bune toate articolele tale, le urmaresc de ceva timp!
    Si eu voi merge intr-un circuit in Italia si as dorii sa ma ajuti cu propuneri de cazare, eu am tot cautat si nu am gasit nimic mai ieftin de 85 euro/cam de 3 paturi.
    Am sa-ti scriu pe adresa ta de e-mail daca-mi permiti!
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  45. Salut, Aliceee ! A fost o vreme cand rasfoitul blogului tau era placerea mea la sfarsitul unei zile , dar nu am mai intrat de ceva vreme, stiam ca te-ai mutat la Londra . Dar acum, pentru ca merg intr-un city-break la Florenta, am inceput cautarile de informatii cu blogul tau , imi place mult felul in care ne dai tu informatiile, ne ajuta cu adevarat . Dar ce diferenta de preturi , la cca 12 ani distanta ! Acum o intrare la Galeria Academia , pentru originalul statuii lui David, pretul este in jur de 50 euro . Dar nu voi rata intalnirea cu el :) . Sanatate multa iti doresc !

    RăspundețiȘtergere