Budapesta in imagini (Capitolul 1)

A trecut 1 Mai si cu el s-a terminat si vacanta mea la Budapesta care a durat 5 zile.
Au fost zile frumoase, senine cu multe plimbari si multe schimburi intre mijloacele de transport, zile in care am renuntat la ideea de a vizita cat mai mult si am adoptat un nou tip de turism pentru mine si anume de relaxare. Sa nu credeti ca nu am vizitat nimic si m-am pus cu burta la soare ( care exista, am prins si 30 de grade ) dar am facut-o intr-un mod calm, cu treziri dupa ora 9, cu multe ore 'pierdute'intr-un parc cu 1 bere in mana, 2 ... 3, m-am asezat oriunde si oricand sa admir peisajele, cladirile, chiar si oamenii trecand prin fata mea.
Ultimele vacante pe care le-am facut au fost toate cu vizitat muzee,
castele, biserici, trezit de dimineata si dormit seara destul de devreme ca sa o iau a doua zi de la capat. De data asta imi doream altceva si Budapesta s-a potrivit manusa.
M-am tot gandit cum sa va povestesc, daca sa scriu pe zile - parca nu se potriveste, sa scriu despre ce puteti vizita - pai deaia am pus ghidul turistic despre Budapesta, sa pun imagini - le puteti scoate si de pe net asa ca m-am hotarat sa va prezint Budapesta asa cum am vazut-o eu, cum am simtit-o eu, sa va zic mici ponturi si sa va arat pe unde am umblat si ce am vazut!


Cea mai impresionanta cladire din Budapesta este cu siguranta Parlamentul .... pe care nu ai cum sa il ratezi chiar daca stai o singura zi sau doar cateva ore! Din punctul meu de vedere e unul din cele mai reusite exemple de arhitectura gotica.
Intrarea e libera pentru cetatenii UE, trebuie doar sa fiti acolo destul de devreme sa prindeti bilete. Eu la 11 nu am mai prins. In alta zi era inchis .... ghinion!


-Parlamentul-










Apoi mi-au placut foarte mult bisericile. Considerata atractie turistia este biserica Sf. Stefan si biserica Matyas.
La prima vedere biserica Sf Stefan este foarte mare, dar atat. Timp de patru zile am trecut pe langa ea si nu mi-a venit sa intru, pur si simplu nu mi se parea interesanta. Totusi in a-5-a zi, era dumineca si era gratuit asa ca am zis sa intram sa vedem despre ce e vb. Am fost foarte placut surpinsa, interiorul e minunat. Era cat pe ce sa ratez o asemenea frumusete. :)

Biserica Matyas se afla sus in Buda. Tot asa interiorul mi s-a parut mai wow decat din exterior desi arata mult mai bine decat biserica Sf. Stefan. Intrarea a fost 2 eu (500ft) cu carnet de student si era 800 sau 1000 ft pentru adulti.

-Biserica Sf. Stefan-








-interiorul-






- Biserica Matyas-









-in interior-




- Si toate celelalte biserici pe care le-am vazut si mi-au placut -






-Biserica Parish-
























Si mi-au placut o groaza de alte lucruri despre care voi scrie in zilele urmatoare.


Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

2 comentarii:

  1. Am vazut Budapesta de Revelion si la sfarsitul verii. Mi-ar placea s-o redescopar primavara, atunci cand totul revine la viata. E un oras superb, plin de viata si culoare in care ma voi intoarce mereu cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aliceee, foarte utila seria asta a ta despre Budapesta, am sa-mi iau ceva notite.
    De aici imi trec pe lista Biserica Parish, am sa imi caut apoi pe net sa vad pe unde vine.

    RăspundețiȘtergere