Giant's Causeway (Irlanda) - o plaja de coloane simetice!!!

M-am gandit zilele astea ca daca mi-am numit blogul 'Enciclopedia calatorului independent' atunci pe langa partea de calatorii, planificari, preturi sa scriu si o parte de enciclopedie cu cele mai frumoase locuri din lume, idei pentru viitoarele calatorii.
Pot sa spun ca am inceput aceasta serie cu raul Cano Cristales, un rau din Columbia care pe mine m-a fermecat si azi voi continua cu niste roci vulcanice mai speciale aflate in Irlanda de Nord.



Giant's Causeway sau 'Drumul Uriasului' este o plaja cu 40 000 de coloane hexagonale formate din lava rezultata dintr-o eruptie de acum mai bine de 60 de milioane de ani. Lava a iesit prin crapaturile pamantului si a creat un lac care s-a solidificat. O parte din lava s-a racit atat de repede incat s-a contractat si a format aceste coloane hexagonale regulate. Pe parcursul timpului din cauza valurilor si a vantului coloanele s-au erodat in diferite inaltimi avand o precizie geometrica uimitoare, aproape ca nu iti vine sa crezi ca sa-u format natural.

Giant's Causeway este un spatiu protejat de Unesco pe care il gasiti in extremitatea nordica a judetului Antrim la aproximativ 60 mile de Belfast. Primeste anual in jur de 750 000 vizitatori si este deschis publicului fara plata.
In chenarul din drepata gasiti `Cuprinsul blogului` cu toate postarile de pana acum. Daca va placut acest post lasati-mi un comentariu sa stiu :)

2 comentarii:

  1. Nu stiam de existenta acestei minunatii naturale. E interesant de urmarit cum natura stie sa isi aleaga singura cele mai avantajoase forme.
    PS: va intereaza un schimb de linkuri?
    Am pornit de curand un mic blog de calatorii pe care-l gasiti aici: http://pintravel.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce splendoare! E parca lucrat de mana omeneasca acest peisaj! E ca un puzzle! Cate perfectiune!

    RăspundețiȘtergere