Reteta de calatorii ..... by Cezar

Alicee m-a rugat, e drept cam demult sa-i scriu despre cum calatoresc. Din pacate nu am prea avut timp, dar intr-un final m-am mobilizat si iata-ma in fata compului...
Pai in primul rand, alegerea destinatiei. Am ajuns la nivelul sa cam stiu cate ceva despre aproape orice destinatie... Dar am o lista A de destinatii – locuri in care musai vreau sa ajung. O sa ma intrebati care e... pai hai s-o trec in revista intr-o ordine aleatorie: Uzbekistan & Turkmenistan, Karakorum Highway & Uigurstan (Pakistan – China), Bhutan, provincia Yunnan din China, Yemen, Mali, Etiopia & Somaliland, Madagascar, Argentina, Venezuela. Mai sunt locuri in care am fost si as vrea sa revin: Nepal, Thailanda, Japonia, Macedonia, Albania, Bali, Coreea de Nord. Dar asta nu inseamna ca daca nu prind vreo oportunitate, sar peste orice lista si o culeg – asa am ajuns anul asta de exemplu in Georgia, Letonia sau St. Petersburg.
Cum imi organizez calatorie... Pai check list:

1.Ce vreme e acolo – imi place foarte mult soarele si sunt destul de meteo-sensibil – vreau sa vizitez un loc cand sunt cele mai mari sanse sa dau peste soare si imi aleg destinatiile in functie de clima – nu as merge niciodata iarna in Bali, de exemplu... pentru ca e pacat sa ma ploua tot timpul.
2.Vize – unde trebuie vize, unde trebuie, cum se iau, de unde.


3.Traseu – iau Lonely Planet si incep sa-l citesc... LP este foarte bun la planificare, cum sa merg din punctul X in Y, hoteluri, etc. Pun mana pe pix si incep sa imi planific zilele... luni la Geneva, marti la Montreux + Lausanne, miercuri ma duc la Luzern, etc.


4.Transport – verific legaturile de transport – avion, autobuz, tren, masina, camila, autostop, taxi, etc. Cam cat se face, cam care sunt orarele, etc


5.Cazare – incep sa studiez Lonely Planet si sa vad ce propuneri au, Am stat in zeci de locuri recomandate de Lonely Planet si nu au “ratat” decat de 2 ori – la Amritsar in India unde am nimerit intr-o hruba plina de igrasie si odata la Kuala Lumpur unde locul era descris drept un boutique hotel la preturi de 1 stea si era laudat mai rau decat Carlton – Ritz si cand colo era destul de basic (dar nu era rau, insa asteptarile erau prea mari).
6.Medicamente – exista anumite zone unde iti trebuie vaccinuri sau medicamente contra malariei (nu exista vaccin). Am facut o sarabanda de vaccinuri in 2006 cand am fost in Kenya & Tanzania si inca sunt valabile.

7.Finalul – fac tur de ambasade, ce e de luat bilete de avion, iau in general on-line, iar cazarea in general prin emailuri. Cum de obicei stau la pensiuni si hosteluri, de obicei rezervarea prin email si apoi confirmarea prin telefon functioneaza indiferent daca esti in China, Peru sau Georgia.
Cam astea sunt pasii – nu e nici o filozofie majora... Si dupa ce ma intorc, povestesc pe http://www.imperatortravel.blogspot.com/


La final am ales cateva poze de pe blogul lui ca sa vedeti ca reteta chiar functioneaza!!!


-Iran-

-India-









-Tanzania- Zanzibar






-Hong Kong-





-Bali - Insula lui preferata













-Cambodia-










Thanks for visiting,



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

6 comentarii:

  1. Imperator are asa un stil fermecator de a povesti...cand ii citesc blogul am impresia ca traiesc aceleasi emotii pe care le-a simtit si el in destinatii la care eu deocamdata doar visez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca tuturor micilor calatori ne place blogul lui mai ales fiindca ne aduce mai aproape de destinatii la care candva doar visam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imperator, daca vezi postarile de aici, urmareste postarea mea despre Budapesta - iti fac o surpriza! Pe mine m-a amuzat, sper ca si tu te vei amuza.

    Cam tot asa imi planific si eu calatoriile. In plus, citesc blogul tau pentru sugestii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca va place blogu si sper sa va inspire pentru travel :)
    @ Hawky - unde e articolul ? pe blogul tau ? Aici ? Nu il gasesc...

    RăspundețiȘtergere
  5. *Imperator - Pe la sfarsitul saptamanii apare de abia, pe blogul meu, fiindca ma deplasez in zilele urmatoare si depinde de conexiune. Nu-mi prea merge pe v. Ariesului. Sper ca pe sambata/dumineca sa apara. Mai am altele pregatite deja. Acum abia descarc/sortez/micsorez poze :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare Asia! Este un loc ce merita explorat si mai ales inteles! Poate ca intr-o zi voi ajunge si eu acolo, pe acele plaje virgine si oameni extraordinari!

    RăspundețiȘtergere