Sunt dependenta de calatorii .... by Adriana

Se apropie toamna, asa ca pe ultima suta de metri am mai primit un articol din seria : `Cum ne organizam o vacanta`. Ea este una din scriitoarele blogului Viajoa. Sa o cunoastem ....


De curand am pierdut pe cineva drag. El a fost cel care mi-a deschis gustul pentru calatorit. Nu aveam nici cinci ani cand ma lua de manuta si, impreuna cu bunica, strabateam tara in lung si lat cu masina. Noi trei, cortul, lada frigorifica si aragazul cu butelie. Au ramas multe amintiri frumoase, cateva poze alb negru, cateva color si, bineinteles, pasiunea pentru umblat haihui si descoperit locuri, oameni si senzatii noi. Cand n-a mai putut conduce escapadele noastre prin tara s-au terminat. Sa fi avut vreo 9-10 ani. Iesirile cu cortul au fost inlocuite de veri lungi petrecute pe strazile Bucurestiului sau in strandurile Timisoarei. Am mai crescut un pic si am avut voie sa merg in tabere, iar in liceu am iesit pentru prima data din tara cu directia litoralul grecesc
. Mi-a placut informatica, mai ales cea aplicata, si asa am ajuns, tot in liceu, sa castig concursuri care m-au trimis in Italia, Grecia si Germania, iar dupa aceea m-am angajat ca sa strang bani pentru iesirile de weekend din tara si vacanta de o saptamana petrecuta in fiecare vara in afara tarii. Am vazut, rand pe rand: Bulgaria, Cehia, Austria, Egipt, Tunisia, Spania, Portugalia, Croatia si sper sa ajung cat de curand in Asia si America Centrala.Da, sunt fascinata de tot ce inseamna India: mirosuri, condimente, religie, organizare sociala si visez sa ajung acolo pe traseul propus de Cezar. "Cu trenul pana in India", asa o sa sune articolul prin care o sa anunt plecarea :), dar mai e pana atunci. In America de Sud vreau sa ajung peste tot, dar am o preferinta pentru Peru dupa ce am citit "Profetiile celestine". Adevarate sau nu, au tesut o aura de mister si magie in jurul acestui loc. Iar o a treia destinatie, mult mai accesibila, este Portugalia. Am fost in Lisabona, mi-a placut tare mult si vreau sa ma intorc sa descopar tara pe 4 roti. Asta cum reusesc sa strang ceva bani si mai ales timp pentru stat o luna in vacanta :). Pana atunci pandesc super-ofertele companiilor aeriene low-cost si fug 3-4 zile in destinatiile respective. Asa am gasit bilet de avion catre Roma cu 40 de euro dus-intors si catre Pisa cu 30. Am grija sa ma uit cum sunt preturile la cazare pe booking.com si cateva site-uri de B&B-uri(bed&breakfast) si daca se incadreaza in limite decente rezerv biletele de avion. Partea care imi place cel mai mult atunci cand imi planific vacantele este aceea in care sap dupa informatii despre locurile pe care le pot vedea. Ghiduri turistice, bloguri din tara si din strainatate, forumuri, sfaturi venite de la persoane care au mai fost, toate contribuie la definitivarea traseului. Iar la fata locului incerc sa ma adaptez la realitatea gasita. Nu de putine ori am renuntat la planul de acasa in favoare unor oportunitati de ultima ora. Cred ca e foarte important sa fii flexibil si mai ales atent la tot ce te inconjoara. N-ai de unde sa stii de unde sare iepurele, fie ca e vorba de un loc mai putin cunoscut, o poveste interesant spusa de un om simplu sau o masa delicioasa la preturi obscen de mici. Ei, uite ca m-am luat cu povestitul si am uitat sa ma prezint :). Sunt Adriana, am 25 de ani si sunt dependenta de calatorit.


In chenarul din drepata gasiti `Cuprinsul blogului` cu toate postarile de pana acum. Si nu uitati sa votati!Thanks for visiting!

5 comentarii:

  1. Se vede ca te-am "lovit" rau cu postul ala de India :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt Bianca am tot 25 de ani și sunt la fel de dependentă de călătorii ca și Adriana :)) doar că eu nu am ajuns până acum în chiar atâtea locuri ca și ea.

    @Imperator: pe mulți ai lovit cu postul acela, stai liniștit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Zilele astea vorbeam cu niste prieteni dragi despre faptul ca e important locul in care mergi, dar cel mai important este cu cine mergi. Eu mi-am pierdut bunicii cand eram inca mica, asa ca nu am avut sansa sa calatoresc prea mult cu ei, dar mi-ar fi placut sa am amintiri legate de ei si de anumite locuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. SI noi suntem dependenti de calatorii...iar tara asta iti ofera atatea locuri de descoperit...

    RăspundețiȘtergere