Top 10 locuri superbe din Romania (Partea 1)

Azi e Ziua Nationala a Romaniei asa ca dedic acest articol tuturor romanilor. M-am gandit sa va arat 10 locuri in care visez sa ajung cat mai curand. Sunt locuri mai putin cunoscute din Romania pe care doresc sa le promovez!

1. Coloanele de bazalt si cariera de zgura de la Racos


Coloane de bazalt, unele avand si 15 m


-Cariera de zgura-

Căi de acces: din D.N. 13 BraÅŸov – SighiÅŸoara, la 3,3 km de localitatea Hoghiz, pe partea dreaptă pe D.J. 131 C spre localitatea RacoÅŸ. Din dreptul haltei CFR RacoÅŸ, în stânga, se desprinde un drum pietruit care duce la vechea carieră de bazalt. ÃŽn aceasta, porÅ£iunea de bazalte protejate se găseÅŸte în partea de mijloc, unde prismele de bazalt au o dezvoltare excepÅ£ională.




2. Manastirea Cetatuia Negru Voda
 
Biserica mănăstirii se află într-o peşteră naturală unde este şi un mic izvor. Are 12 metri lungime, 4 metri lăţime şi înălţimea până la boltă de 3,20 metri. Sfântul Locaş este compartimentat în altar, naos şi pronaos, iar afară are un pridvor de lemn.






Cai de acces: se afla la 22 km de oraÅŸul Câmpulung, pe ÅŸoseaua naÅ£ională Câmpulung-TârgoviÅŸte, între satele Cetăţeni ÅŸi CoteneÅŸti. De la ÅŸoseaua principală ÅŸi până la mănăstire se face aproximativ jumătate de oră de mers pe jos.



3. Castelul Corvinilor din Hunedoara


Ridicat in secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor reprezinta una din cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala mari fiind cea mai vestita proprietate ale lui Iancu de Hunedoara impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara. Castelul Corvinilor are 42 de inacaperi, doua terase, doua poduri si o suprafata construita de 7000 metri patrati.








Castelul poate fi vizitat zilnic, lunea fiind deschis intre 09.00 si 15.00, iar in restul saptaminii de la 9:00 la 18:00 (in sezon) si de la 9:00 la 16.:00 (in extrasezon).

ps: Aici s-a filmat Ghost Rider 2



4.Gradina Zmeilor

Este un fenomen natural deosebit de spectaculos, considerata de specialisti unic in Europa. Reprezinta o rezervatie geologica compusa din numeroase stanci uriase, asezate intr-o mare dezordine (blocuri, turnuri, stalpi, ciuperci, stanci cu forme de animale). Cele mai impresionante sunt doua stanci in forma de prisma numite sugestiv “Zmeul” si “Zmeoaica”. Alte blocuri de piatra au fost denumite sugestiv “Mosu”, “Eva” si “Dorobantu”.






Cai de acces: Din Cluj pe E 81 (spre Zalau) pana in comuna Sanmihaiul Almasului, apoi faceti dreapta inspre Hida-Balan-Jibou. Gradina zmeilor este in comuna Balan, sat Galgaul Almasului. In sat exista un indicator care va arată directia catre Gradină (inspre stanga).
De la drum mai faceţi 1 km pe drum de tara (treceti pe langa niste sere) pana ajungeti la un platou pe care se afla o pensiune si un chiosc. Pana in Galgaul Almasului drumul este bun, fara probleme. Din Cluj, cam 70 km.




5. Castelul Sturdza de la Miclăușeni

Este un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904.
Castelul adăpostea o colecţie valoroasă de cărţi şi documente, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmură de Cararra, argintărie, dar şi piese arheologice, numismatice şi epigrafice de mare valoare. Numai colecţia de cărţi număra 60.000 de exemplare, multe din ele fiind ediţii princeps sau rarisime.
Eu m-as duce in special pentru influentele neogotice atat de frumoase si bine conservate.





Cai de acces: se afla Ã®n satul MiclăuÅŸeni, la doar 65 de kilometri depărtare de IaÅŸi, pe partea stângă a drumului E 583 ce duce spre Roman.



Sursa: Turisticus ; Wikipedia


Alte 5 locuri ce merita vizitate in Romania intr-un viitor post. Si nu uitati sa promovati si voi Romania!!!

Thanks for visiting


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari (jurnale de calatorie,harti, ghiduri turistice cu download gratuit, informatii si sfaturi pentru calatori) apasati aici: Cuprinsul blogului (click)!

4 comentarii:

  1. Extraordinare locuri. Multumesc ca le-ai impartasit cu noi. Cel putin Gradina Zmeilor m-a dus cu gandul la un loc din Italia, putin cunoscut si de italieni si pe care mi-as dori sa il trec pe urmatorul traseu prin Cizma. Piramidi di Terra di Segonzano, undeva in apropiere de Trento, un alt oras deosebit. http://www.magicoveneto.it/Trentino/Segonzano/Segonzano-1.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo Ai dreptate, seamana bine! Doar ca aici pamantul pare mai faramicios! Poate ajung si eu in zona asta candva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem multe locuri misterioase in tara care ne duc cu gandul la o alta lume si care merita vazute.

    RăspundețiȘtergere