Marrakech : Locuri istorice si un tatuaj cu henna - Ziua 2

Astazi mi-am inceput ziua extrem de prost! Daca ieri ma simteam bine si deabia asteptam sa descopar orasul, corectez, azi, fiindca toata noaptea am visat cu ochii deschisi (din cauza muzicii de afara). Mai exact se desfausra o nunta traditionala (in cort) ce avea sa tina exact pana ce vom pleca din oras .... si pe langa asta daca acum cateva ore eram bine acum ma durea gatul de deabia reuseam sa scot ceva sunete.
Nu stiu daca era de vina inghetata sau sucurile de portocale pe care le-am baut in excces (din cauza caldurii ) insa cu toate dropsurile mentolate din lume tot nu-mi trecea. Pe cand sa iesim am facut si febra, nu prea aveam chef de vizitat, insa cum sa stau in hotel .... mai ales in covalescenta?!

Si asa incetisor ne-am pornit in oras. Cand am iesit aceeasi caldura ametitoare, lume putina, de fapt nu erau pe strazi numai turisti, rosii ca racul. Termometrele afisau peste tot 43 de grade, semn ca nu e de iesit afara ..... insa asta era singura noastra full in Marrakech, si daca nu o foloseam era ca si cum am venit degeaba!

Ca sa-mi mai revin am picat de acord cu sotul sa incercam restaurantul ce ni l-a recomandat receptionera hotelului, care era in afara centrului .... era un loc privat cu o gradina frumoasa si o atmosfera relaxanta. Locul perfect pentru diminetile lenese din Maroc!





Dupa ce am savurat doua cesti cu ceai de menta, ma simteam mai bine, asta pana in momentul in care am iesit din racoarea gradinii in cautarea unui taxi, misiune ce s-a dovedit a naibii de grea fiindca restaurantul era cumva in pustietate, eram doar noi 2, nisipul, palmierii si cateva camile pierdute. Desi poate parea romantic acum, atunci era groaznic, nu stiu daca din cauza caldurii si a soarelui ce ma batea direct in cap sau fiindca eram tot mai speriati ca nu vom gasi un taxi ( in Maroc nu vin la cerere, ci se opresc pe strada ).

Nu mai tin minte exact cum am plecat de acolo, insa destul de usor daca nici nu mai tin minte (sau eram sedata din cauza febrei si a caldurii ) anyway am ajuns in centru si ne-am indreptat spre primul obiectiv turistic ce vroiam sa-l vedem azi.

Mormintele Saadiene

Acest loc e o gradina-cimitir in care se odihnesc peste 150 de printi si membrii ai familie regale. Locurile de veci nu sunt pompoase, cu statui, aur sau mai stiu eu ce ornamente/piatra scumpa, sunt simple, acoperite cu bucati de tigle aduse special din Italia si care dau o nota interesanta situ-lui. Intrarea costa 1 euro (10 dirhami ) si este deschis intre 8:30-11:45 si 2:30-17:45.
Le gasiti in apropierea pietii Djmaa Al Fnaa intr-un cartier autohton unde puteti manca mancare traditionala alaturi de localnici la prieturi prietenoase.





Al doilea loc istoric, unde istoria o simti si o vezi in profunzimea ei e in Palatul Badi. Sultanul Ahmed el - Mansour l-a ridicat in secolul XVI. Despre perioada  de glorie a palatului nu se stie prea multe. Azi veti vedea aici o imensa ruina, insa una frumoasa, cu o curte interioara superba, chiar si in starea in care e acum, cu pereti din lut, galerii interioare, si o terasa de unde poti avea o perspectiva asupra orasului. Deasemenea palatul Badi e cuibul multor berze, pasare scara in Marrakech!!!
Intrarea costa 1-2 euro si il gasiti deschis intre 8:30-12:00 si 2:30-18:00.







Cu toate ca am vrut sa vizitam si Palatul Bahia si muzeul Marrakech, timpul nu ne mai permitea. Era trecut de ora 5 cand ne-am indreptat spre un restaurant si apoi spre Hotel.
La 10 seara ma invarteam in pat, as fi vrut sa dorm, dar nu era chip din cauza muzicii de la nunta asa ca am iesit in Djmaa El Fnaa. Se poate observa in poza de mai jos multimea ce se indrepta incolo ....


In Piata era plinnnn, ce-i drept era sambata deci si cei care lucreaza si de obicei nu ii gasesti acolo, acum erau. Apropo in Marrakech locuiesc 2 milioane de oameni.
Ne-am uitat la cascadori, am incercat si la povesti istorice dar era prea mare galagia sa ma concetrez asupra povestii asa ca mi-m dus mai departe si m-am oprit la d-nele ce fac tatuaje cu henna. Nu am avut niciodata pasiune pentru asa ceva, insa modele acestea cu flori, art nuveau, imi placeau. Mi se pare ca da o nota de femenitate unei femei si o imagine exotica.

In traditia marocana tatuajele cu henna se fac in ziua nuntii cand este pregatita mireasa pentru marele eveniment. Toate participantele la nunta trebuie sa isi faca pe maini si/sau picioare.
Insa in Marrakesh se fac turistilor contra cost (1-3 euro depinde de model) si tine in medie 1 luna.




Fericita si un un tatuaj in plus m-am dus la culcare !


Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

2 comentarii:

  1. Anonim6:49 p.m.

    Spune-mi sincer daca tatuajul ala te-a tinut o luna :)))
    Unul la fel m-a tinut 3 zile si s-a decolorat nasol. Dar se poate ca tu sa fi avut noroc de alte vopsele

    RăspundețiȘtergere
  2. da, m-a tinut! si dupa 1 luna mi s-au facut besicute, sunt alergica la henna! de fapt la de toate :( (frig, polen, oua, etccc)

    RăspundețiȘtergere