5 lucruri pe care nu le stiati despre Barcelona

1. Originea Barcelonei este ambigua

Sunt 2 legende in Spania prinvind formarea Barcelonei. Una conform careia Hercule ar fi fondat Barcelona, cu 400 de ani inainte de a construi Roma, iar cealalta legenda spune ca Barcelona dateaza din secolul III I Ch si a fost construita de catre Hamilcar Barca, tatăl lui Hannibal. El a numit orasul Barcino după numele familiei lui,, familia Barca de Cartagina. Tu care legenda o crezi?



2.  La Rambla nu este doar o strada ... e cinci strazi

La Rambla este  cea mai faimoasa strada din Barcelona, dar în realitate este alcătuită din cinci strazi care sa-u alaturat pentru a construi acest bulevard. Se porneÅŸte de la Plaça Catalunya ÅŸi se termină la statuia lui Columb de la malul mării. Din acest motiv, acest bulevard are 2 km lungime si este numit la plural  Las Ramblas.



3. Barcelona  este considerat 'cel mai bun oras litoral din lume' de catre National Geografic desi pana in 1992 Barcelona era un oras fara plaje!





Astăzi există ÅŸapte plaje cu un total de 4,5 km de coasta, dar înainte de 1992, litoralul Barcelonei a fost pe deplin utilizat ca zona  industriala ÅŸi nu a existat nici o plaja pe care turistii sau localnicii sa o poata folosi. Cand orasul a fost reamenajat pentru Jocurile Olimpice din 1992 toate fabricile au fost mutate iar zona de plaja a fost transformata într-o zonă de agrement exemplara pentru localnici ÅŸi turiÅŸti deopotrivă, si pe langa cele 2 zone cu plaja sa-u construit alte 5.
Potrivit Discovery Channel, plaja Barceloneta este cea mai bună plajă urbana din lume şi a treia plaja normala din lume!!!


 by bjaglin



4. Gaudi nu a fost arhitectul original al Sagradei Familia



Chiar dacă La Sagrada Familia este una dintre lucrările importante ale lui Antoni Gaudí, el nu a fost primul arhitect al acesteia. Arhitectul Francisco de Paula del Villar a fost primul selectat pentru a proiecta biserica. Lucrarile la biserica au inceput in 1882 cand a fost construita cripta bisericii conform designu-lui propus de el. In 1883 a preluat proiectul Gaudi care a facut schimbari radicale!




5. E mai sigur sa te plimbi decat sa conduci prin Barcelona


by Floyd-out


Conform statisticilor in Barcelona este un accident in fiecare 90 de secunde ceea ce urca orasul in topul celor mai periculoase orase din lume cand vine vorba de trafic!
Insa am si o veste buna, in Barcelona sunt nu mai putin de 130 ha dedicate zonelor pietonale, asa ca asigurati-va ca va-ti pus incaltaminte comoda in bagaj :)
(ps: not like me :)) )
, 
  Citeste aici mai multe articole despre Spania - BARCELONA

Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

21 de comentarii:

  1. chestia asta cu Gaudi e chiar interesanta!
    (ce tari sunt scaunele alea de piatra! :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant! daca voi ajunge vreodata la barcelona, voi sti o gramada de chestii de la tine, multumesc!
    ce ciudata faza cu plaja, nu m-as fi gandit ca nu i-a interesat aspectul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aia cu Gaudi - Omul a fost genial si ca mai toti aia geniali, n-au fost recunoscuti de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar foarte interesant. Chestia cu plaja chiar m-a surprins. N-am stat la plaja, dar am intrat putin in apa...era asa calda si placuta. :) Mi-as fi dorit tare mult sa am timp sa stau la plaja, sa inot, insa eram cu program prestabilit si nu am reusit. :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Aa pana pleci sigur vei afla multe despre Barcelona fiindca am un set de articole cu inside tips, pot sa zic ca stiu orasul asta mai bine decat multe din tara noastra, m-am documentat despre el de 3 ori, de fiecare data cu gandul ca voi vedea Barcelona! Doar a treia oara mi s-a implinit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Liliana ai dreptate, geniile sunt considerate prima data nebuni ... apoi cu timpul, de multe ori dupa moartea lor sunt recunoscuti ca genii si li se aperciaza munca lor la adevarata valoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Coolnews si mie mi-au placut, uite vezi ca ei au gasit mai repede ca noi un mod prin care mobilierul urban sa fie greu distrus. Noi ne mai incredem in banci din lemn.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihaela eu sper sa ma intorc candva in Barcelona, pe timp de vara, ca sa pot face si baie si sa aloc mai mult timp zonei de coasta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiam faza cu rambla :)
    Rambla este sinonim cu avenida, pin umare o strada nu se poate numi bulevard si atat. Nu le retinusem denumirile tuturor segmentelor care formeaza bulevardul acesta, insa am observat pe GPS acest fapt.
    Stii cum se zicea inainte, in perioada interbelica si la noi, sa iesim "la bulevard" (ca asa era moda deh! sa-ti etalezi hainele sau mai stiu eu ce!). Asa era si la ei! Numai ca ei au pastrat "traditia"

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare. Aud multe persoane ca lauda Barcelona. O intrebare, un coleg de serviciu pleaca in concediu in Barcelona si este interesat de transport, vrea sa stie daca sunt cumva abonamente valabile pe toate mijloacele de transport, care este cel mai avantajos mijloc de transport si ce ar trebui sa vada pe o lista sa zicem de 10 obiective.
    Multumesc. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesant punctul 5...ca tot eram eu curioasa care e cel mai sigur mijloc de transport. :)) Se pare ca nu automobilul si mai ales nu in Barcelona. :(
    Despre Rambla pot spune ca m-a dezamagit, poate aveam eu pretentii prea mari, poate sa fi fost si cumplita aglomeratie de vina... Oricum, nu as mai vrea sa repet experienta strabaterii celebrei artere.

    RăspundețiȘtergere
  12. Barceloneta este o într-adevăr o plajă frumoasă dar pierde mult din cauza aglomeraţiei, mizeriei excesive sau a preţurilor exagerate. Nici la dotări sau amenajări nu stă nemaipomenit aşa că afirmaţia că-i a 3-a plajă normală din lume este cu mult exagerată.
    @Nice: aglomeraţia este parte integrantă a spectacolului oferit de Rambla. Şi deşi nu sunt deloc fan al înghesuielilor urbane, acesta mi s-a părut fascinant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Raphaelly ai dreptate cu definitia bulveradului pacat ca la noi si-a pierdut sensul

    RăspundețiȘtergere
  14. Costin voi face un post detailat doar cu informatii practice
    Asa pe scurt transportul e scu;p cu abonament, 6 euro pe wim dar iesi avantajos cu cartela t10 cu care ai 10 calatorii pe care le poti folosit timp de o ora si ceva. Doar ca atentie poti folosi combinatia bus+metro;metroul de cand intri in subteran, si pana iesi, se considera o calatorie deci subteran poti sa combini metrourile cum vreim si apoi in acel interval de timp mai poti folosi o data busul< Nu poti insa 2 busuri sau sa iesi si sa intri din nou in metro, O cartela din asta daca o folosesti intelgient iti ajunge 5 zile si poti sa o cumperi din aeroport si sa o folosesti si de acolo pana in oras,
    Obiective must see

    Opere lui Gaudi in special Sagrada Familia casa battlo casa milla si parc guell
    barrio gotico. catedrala de acolo in special,
    rambla si a ei piata la boqueria
    la muzee nu ma bag fiindca merge pe preferinte
    este acvariu, barceloneta cu plaja si terase e dupa gust
    Daca e timp obiective de pe Montjuic si Manastirea Monterssat

    RăspundețiȘtergere
  15. Nice mie Rambla mi-a placut daca e sa trec peste faza cu hotii ingrozitor de multi

    RăspundețiȘtergere
  16. Waven eu zic ca in mod normal barceloneta nu merita acest titlu dar daca e sa combin cu ce inseamna Barcelona e intradevar ceva deosebit
    Sa ai un oras atat de bine pus la punct care sa poate fi si statiune pt dimensiunea lui e ceva

    RăspundețiȘtergere
  17. Un mod deosebit de placut de deplasare prin Barcelona este cu ...bicicleta! Da! Au un sistem bine pus la punct de abonamente la bicilete si bineinteles o banda pt biciclete pe strada.
    Exista zone de parcare biciclete in foarte multe zone, si pentru a-ti inchiria una tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi un abonament, apoi introduci cartela in aparatul din parcare si ti se elibereaza o bicicleta.
    Mergi, te plimbi cu ea pe unde vrei (in alta parte a orasului), si o poti lasa in alta parcare, inchizandu-se automat siguranta dupa ce ai parcat-o (ca un fel de lacatel). Asta ca sa nu-i porti grija... Insa totusi iti trebuie un gps ca sa te orientezi, pe care il poti comuta pe modul pieton.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu nu m-am dat pe bicicleta de ceva timp si nu cred ca as face fata aglomeratiei chiar daca sunt rute. Ma si oboseste numai ideea

    RăspundețiȘtergere
  19. Bune informatiile tale. Eu as tinde spre a doua legenda, acum eu stiu, mi s epare mai veridica. Cat despre plimbarile in Barcelona - eu nu plec nicaieri fara incaltari comode :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Bună Alicee!
    Interesante informațiile tale!
    Să ai o duminică excelentă!
    Te pup..

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc Elenam dumineca frumoasa si tie!

    Irina nici eu de obicei dar la Barcelona m-am dus cu botine ca nu stiam exact cum e pe acolom proasta alegere

    RăspundețiȘtergere