Calatoriile din trecut vs prezent - discutii turistice

M-am gandit sa trec in revista in ce fel mi-am schimbat obiceiurile din vacanta de cand am inceput sa iau in serios viata mea de calator!


In trecut:     imi placea sa aduc acasa suveniruri, in special lucruri in miniatura si picturi
In prezent: fotografiile au devenit amintirile mele, care apoi prind viata pe blog cand povestesc si retraiesc fiecare vacanta


In trecut:  mergeam total neinformata si nepregatita in vacanta, cu maxim un ghid in buzunar si cu cultura generala din cap (Primele vacante in Maroc, Paris, etccc )
In prezent: imi place sa ma documentez inainte sa plec, desi mai am de lucrat la partea asta, inca simt ca ma duc destul de nepregatita

In trecut: Intotdeauna mi-a placut fotografia si am pus mare pret pe pozele din vacanta, doar ca nu am invatat nimic despre asta
In prezent: Studiez fotografia din greu si sper sa ajung acolo unde visez!

In trecut: Nu ma interesa traditia si obiciurile tarilor in care mergeam, eram total aeriana cand venea vb de asta
In prezent: Incerc sa inteleg istoria, arta, viata oamenilor din tarilor pe care le vad! Incerc sa ma comport mai mult ca un localnic decat un turist, sa trec peste bariera turistica (desi ma mai las pacalita uneori)

In trecut: puneam mai mult pret pe gradini, parcuri de distractii, gradini zoologice si muzee ingenioase decat muzeele si obiectivele  din Top10
In prezent: Las deoparte gradiniile zoologice si parcurile de distractii pentru atunci cand voi merge cu fiul meu si incerc sa vad obiective `de oameni mari` care pe el l-ar plictisi daca ar fi cu mine :)

In trecut: Mi se parea o prostie sa vezi biserici in vacanta
In prezent: Ador sa intru in biserici, mi se pare locul perfect pentru o pauza, o mica relaxare, fiindca e liniste si atmosfera e una calmanta! Deasemenea am descoperit ca multe biserici sunt mai frumoase decat unele muzee, sau obiective turistice la care platesti, pe cand astea sunt gratuite!

In trecut: Imi placea sa calatoresc low cost
In prezent: Inca sunt adepta acestui stil :)

Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  
 

11 comentarii:

  1. "In trecut: mergeam total neinformata si nepregatita in vacanta, cu maxim un ghid in buzunar si cu cultura generala din cap (Primele vacante in Maroc, Paris, etccc )
    In prezent: imi place sa ma documentez inainte sa plec, desi mai am de lucrat la partea asta, inca simt ca ma duc destul de nepregatita"
    Asta mi se potriveste si mie. Si faptul ca daca inainte nu suportam ideea de fotografii, acum sunt fanul lor cel mai mare. :D Ador sa fotografiez locuri, nu si oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice si eu inainte ma fotografiam mai mult pe mine, acum fotografiz cam orice, imi place sa imi aleg o tema, si sa fac mai multe poze ... genul portofoliu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu inca sunt cam cum erai tu in trecut. :) Mai am de calatorit ca sa ma schimb. Din pacate nu am stat prea bine cu banii, asa ca din 2008 nu am mai iesit din tara. Nici in Romania n-am mai vizitat mare lucru. Sper ca in viitor sa fie mai bine, iar cand spun viitor ma refer la anul 2012, ptr ca vara asta iar am cheltuieli mari. Vreo 3000 lei izolatia pentru bloc, 1000 lei pentru nunta unei prietene...

    RăspundețiȘtergere
  4. uH Mihaela, te inteleg :(((
    Sper si eu ca anul 2012 sa fie unul bun pentru tine si plin de calatorii!

    Anul acesta nici eu nu cred ca voi mai iesi din tara, vreau sa imi strang bani pentru o altfel de vacanta, un circuit mai complex, dar sa vedem ce va fi la anul ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, foarte grea intrebarea. Eu cred ca sunt nitel mai organizata acum, desi am ramas in continuare spontana si mi se intampla adesea sa imi parasesc planurile bine documentate pentru o tentatie de moment. Reusesc sa obtin un raport mai bun calitate-pret si sper ca s-au imbunatatit si fotografiile pe care le fac, desi nu sunt sigura. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Vertange eu cred ca fotografiile sa-u imbunatatit! :) cat despre planurile ce le lasi pt ceva de moment, asa am facut eu in Portugalia! dar si in ultima vacanta din Franta! uneori planurile nu se potrivesc cu starea noastra de spirit, cel putin la mine asa e!

    RăspundețiȘtergere
  7. La mine nu prea exista "in trecut" pentru ca practic am inceput sa calatoresc, by myself de prin 2007. Pana atunci evident mai fusesem in vacante prin tara si prin Ungaria vecina, insa cu ai mei, sau organizate de la scoala, ei faceau tot, organizau tot, eu vroiam doar sa plec si atat. Insa din 2007 lucrurile s-au schimbat, organizez eu totul, sunt pe cont propriu, raspunzatoare pentru calatoriile mele si pentru bugetul meu.

    Poate fata de copilarie/adolescenta cand eram inebunita dupa balaceala, acum partea asta ma intereseaza mai putin, daca e sa fie si ceva balaceala la mijloc, ok, daca nu, "chestii de vazut" sa existe si vacanta este o reusita garantata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bianca eu am ramas mare iubitoare de apa, si acum daca calatoresc vara imi place sa fac vacanta combinata, sa stau si in apa dar sa sa si vizitez! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu cred ca mi-am schimbat obiceiurile :) Cam tot ce zici ca faci tu in prezent eu faceam si in trecut. De cand ma stiu imi place sa ma informez cat mai bine despre locul in care plec, de hotel, transport, obiective de vizitat, obiceiuri, traditii, etc. Nu imi place sa plec undeva si sa nu stiu nimic despre acel loc, poate pentru ca nu sunt genul de persoana careia sa-i placa necunoscutul. Imi place sa descopar, dar sa nu fie ceva complet necunoscut, sa am informatii. Poze de vacanta - da, sigur, mereu au existat si vor exista, din pacate niciodata nu am timpul necesar pentru ceea ce as vrea eu sa fac, deoarece incerc mereu sa vizitez cat mai multe. Cat despre obiective, eu inca sunt egoista :) si vizitez tot ce doresc, fara restrictii. Ce am incercat sa schimb cu timpul a fost bagajul - incerc sa-l fac cat mai usor posibil si sa impachetez cat mai putine lucruri. treaba cu suvenirurile nu vreau sa o schimb, pentru ca imi place sa merg la cumparaturi intr-o tara straina si sa stau sa aleg pentru mine si cei cunoscuti lucruri dragi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie nu mi se pare ca mi-am schimbat prea mult obiceiurile. Poate ma documentez ceva mai bine, petrec ceva mai mult timp cu harta in mana ca sa ma lamuresc cum ajung, pentru ca mi s-a intamplat sa nu nimeresc unde voiam. Incerc sa-mi imbunatatesc tehnica fotografica, desi recunosc ca n-am facut cine stie ce eforturi in directia asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Irina ai dreptate si mie mi-ar placea uneori sa fac 'sedinte foto' prin vacanta fiindca ar fi atatea subiecte .... dar timpul nu ma lasa! cel mai des sunt in contratimp sau la polul opus, vreau sa pierd timpul aiurea :)))

    Apollo ma bucur pt tine! Inseamana ca esti multumit de vacantele tale! si poate nici nu ai avut parte de intamplari urate ca sa te faca sa iti schimbi obiceiurile! ceea ce e bine

    RăspundețiȘtergere