Totul despre transportul in Paris in 2020

Prima data cand am fost in Paris nu am inteles nimic despre configuratia orasului si transportul in comun. Eram un zombi care mergea ghidata de sotul ei, si care stia ca trebuie sa vada neaparat Disneyland, Palatul si Gradinile de la Versailles si ca trebuia sa faca o plimbare prin centru ce sa cuprinda cele mai importante obiective turistice: Notre Dame, muzeul Louvre, Arcul de Triumf, Turnul Eiffel. Nu am citit aproape deloc despre Paris crezand ca imi voi da seama din mers despre ce e vb, cum am facut-o in alte orase pana acum, insa Parisu-ul m-a surprins cu o intindere prea mare, asa incat nu am ajuns niciodata de 2 ori in aceelasi loc si deci totul imi era in permanenta strain. Fiind cu copilul nu am avut chef si nici timp sa ma concentrez sa inteleg ceva, asa ca am lasat totul pentru data viitoare. Si cum data viitoare a venit repede, exact la 2 ani distanta si de data asta mergeam singura urmand sa ma intalnesc cu sotul meu deabia dupa 1 saptamana acolo mi-am dat seama ca trebuie sa studiez in detaliu problema cu transportul fiindca acesta parea sa coste o avere, si era un grafic prea greu de inteles la prima vedere!

In primul rand sa intelegem cum sta treaba cu zonele in Paris: 


Daca ati citit un pic despre Paris ati aflat ca Parisul e impartit in 6 zone pe graficul mijloacelor de transport. Iar preturile la bilete dar si la abonamente e in functie de numarul de zone pe care vreti sa circulati. La inceput n-am inteles cum sta treaba cu zonele, si habar n-aveam pe ce zone trebuie sa ma axez. Apoi in urma unui studiu mai in amanunt am descoperit cum sta treaba:

1. Parisul este impartit in 20 de arondismente, ca sa intelegeti, in termeni romanesti ar fi 20 de cartiere.
2. Toate aceste 20 de cartiere constituie zona 1 si 2 pe graficul mijloacelor de transport, iar pentru turisti trebuie sa stiti ca majoritatea obiectivelor turistice sunt in aceste 2 zone.
3. Obiective turistice ce nu se afla in zona 1 si 2:
               La Defense - e in zona 3 ;  Disneyland  - e in zona 5 ; Castelul Versailles e in zona 4
In rest mai sunt ceva parcuri in zona 3, dar ma indoiesc ca veti ajunge la ele daca stati mai putin de 10 zile!

Citeste si articolele:
>>> Cat costa o vacanta la Paris (Preturi Actualizate)

Biletele si cu abonamentele pe mijloacele de transport din Paris: 
In Paris fie ca stai 1 zi, 3 zile sau o saptamana aveti la dispozitie o multitudine de solutii pentru a folosi cat mai eficient mijloacele de transport. Trebuie sa stiti ca desi in majoritatea oraselor mersul pe jos poate fi folositor fiindca distantele sunt scurte si astfel vezi cat mai mult din oras, in Paris luati-va gandul de la asa ceva. Distantele sunt mari si oricat ati vrea sa evitati e imposibil sa mergeti doar pe jos!!! 
Asa ca mai bine incercati sa vedeti ce va avantajeaza din cardurile, abonamentele si biletele combinate de mai jos:

1. Paris Visite 


Acesta e un tichet special pentru 1, 2, 3 sau 5 zile consecutive pe toate mijloacele de transport din Paris si puteti alege intre zonele 1-3 si 1-5. Deasemenea cu acest tichet aveti acces gratuit la funicularul ce va urca la Montmartre si cateva discount-uri la unele obiective turistice




2. Cardul Navigo Découverte (Preturi 2020) 


Acesta este o alegere foarte buna daca stati o saptamana sau o luna la Paris. De ce? Fiindca are cele mai rezonabile preturi!
Despre acest card trebuie sa stiti ca vi-l puteti face si daca sunteti turisti:
platiti cardul 5 euro si apoi il incarcati cu perioada si zona dorita!!! Nu uitati insa sa va puneti o poza cu voi, genul de diploma! Cardul acela de 5 euro e valabil 1 an, asa ca puteti sa il folositi din nou daca va intoarceti pana intr-un an!
Deasemenea trebuie sa stiti ca o saptamana inseamana de LUNI pana DUMINICA si o luna inseamana din data de 1 a fiecarei luni. Nu e o saptamana de cand va luati cardul! Cardul de o saptamana puteti sa il cumparati pana cel tarziu in ziua de miercuri a fiecarei saptamani si expira dumineca! Ca sa stiti in cazul in care stati mai putine zile dar totusi vi se pare rentabil!



3. Cardul Mobilis (Preturi 2020) 


Acesta este alegerea perfecta daca stati mai putine zile sau un weekend in Paris. Se cumpara pe o singura zi si aveti acces nelimitat la toate mijloacele de transport in comun. Este valabil de la 5:30 am pana a doua zi la 5:30 am.
Il puteti cumpara pt zona 1-2, 1-3, 1-4 etc fiind pret diferit pt fiecare zona!


4. Card special de weekend  pt tinerii pana in 26 de ani (Preturi 2020) 


Este valabil doar o singura zi, sau sambata de la 5:30 am pana dumineca la 2:30 am sau de dumineca pana luni dimineata (aceeleasi ore) inclusiv in zilele de sarbatoare. Va puteti cumpara pe 2 zile platind 2 carduri diferite, unul il folositi sambata, unul dumineca!
Ofera acees nelimitat pe toate mijloacele de transport in comun!


5. Biletele simple sau cartele de 10 calatorii (Preturi 2020) 


Aveti grija cu aceste bilete fiindca ele sunt de 2 feluri:
1. Bilete valabile doar pt metrou si RER
2. Bilete valabile doar pe autobuz si tramvai
Preturile sunt aceeleasi, pt ambele variante iar un bilet e valabil timp de o ora si 30 minute.


Reducere primesc doar cei pana in 18 ani.

6. Transportul pe mijloacele de transport in comun la Paris pentru copii (Preturi 2020) 


Copii pana in 4 ani merg gratuit pe toate in timp ce cei intre 4 si 10 ani platesc 50% din toate preturile afisate!



Unde puteti utiliza aceste carduri:
1. Pe metrou: 15 linii acopera tot Parisul (zona 1 si 2) (orar 5:30 am-12:30 am)
2. Pe RER: A,B,C,D merg pe toate zonele de la 1 la 6, taie tot Parisul pe diagonala in 4 trasee diferite! (orar 5:30 am-12:30 am)
3. Pe autobuze:- cele de zi merg de la 6:30 la 9:30 pm si puteti cumpara pt un pret putin mai mare bilet si de la sofer. Aveti grija ca aceste bilete sunt valabile o singura calatorie
                       - cele de noapte circula intre 1 am si 5 am din ora in ora pornesc din statia Chatelet!
4. Pe tramvai: exista 3 linii de tramvai care unesc arondismentrul 15 cu arondismentul 13!

 Pe langa toate aceste carduri si bilete mai puteti folosi biciclete (gratuit pana in 30 min, 2 euro pt o zi), taxiul (pretul minim e de 6.5 euro), autobuzele turistice (incep de la 15 euro pe zi), vapoarele, (turul pe Sena incepe de la 11 euro) masina inchiriata turistica, balonul din Disneyland, etc!!!

Pont: Sa va zic cum am economisit 25 de euro pe mijloacele de transport in comun:
Am stat la Paris 10 zile, asa ca daca mergeam total neinformata si intrebam la oficiul turistic mi se spunea de Carcul Visite care costa 29 euro pe 5 zile zona 1-3! Asa ca daca luam 2 carduri plateam 60 euro! Asta daca totusi nu ma prosteau sa imi iau zona 1-6 ca sa pot sa ajung oriunde desi nu se merita chiar daca mergi la Disneyland sau la Versailles mai bine iti iei un bilet unic decat sa platesti 50 euro pe 5 zile zona 1-6. Doar ca ei nu iti vor spune ca de fapt majoritatea obiectivelor sunt in zona 1 si 2!
Dar sa revenim, in loc sa platesc 60 euro, pe 2 carduri am platit asa:
Am ajuns vineri dar nu am iesit din casa, pt sambata si dumineca mi-am luat 2 carduri de 1 zi pt cei pana in 26 ani care m-au costat impreuna 6.5 euro, si de luni pana dumineca mi-am facut cardul Decouverte am platit 5 euro pe card+ 24 euro am incarcat cu o saptamana zona 1-3! In total 35 de euro in loc de 60 euro, credeti-ma, e ceva!

Ah si la final sa nu uit de hoteluri. Fiti tare atenti cand rezervati un hotel in ce zona e, chiar daca e mai scumpa zona 1-2 eu zic sa va faceti acolo, mai ales daca sunteti mai multi cardul pe multe zone e scump si timpul pe care il veti pierde pe RER va fi mare, de exemplu pana in zona 3 prima statie, cu RER faceam 1 ora cu tot cu asteptatul in metro fiindca astea nu circula asa des, circa 1 RER la 5 metrouri.

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

56 de comentarii:

  1. Excelent post,cu multă informație și sistematizat.Are menirea să facă ordine în ceea ce este transportul în Paris

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc Alicee!
    Un început de săptămână excelent!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cateva completari:
    Se foloseste acelasi bilet pentru metrou/RER si pentru autobuz/tramvai, restrictia e de fapt ca daca ai taxat biletul in autobuz, nu mai potin intra cu el la metrou, si invers.
    Zonele conteaza doar daca circuli cu RER, pretul calatoriei cu metroul e acelasi, chiar daca treci in zona 2 (Defense e in zona 2).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate asa este Defense e in zona 2 si in privinta biletelor la fel

      Ștergere
  4. Se-cret multumesc sper sa le foloseasca celor ce merg in Paris :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena multumesc draga, pupici si o saptamana minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Apollo informatia cu biletele am primit-o de la standul cu informatii din Gara de Nord, se poate sa fie gresita ....

    Wikipedia zice asa:

    * La Défense (ligne 1, and RER line A)
    * Esplanade de la Défense (ligne 1)

    Note: Both stations are in zone 3

    si normal fiindca este si metrou poti sa utilizezi biletul de zona 1 si zona 2, doar daca nu mergi cu RER A. Insa la Defense este in zona 3, reiese clar si de pe harta.
    Zonele conteaza, e bine ca lumea sa citeasca articolul inainte sa isi faca rezervare la un hotel din zona 4 sau zona 5 care apoi sa le mananace bani si timp. Si conteaza fiindca francezilor nu le pasa ca tu nu esti informat si daca mergi fara sa stii iti vor propune cele mai scumpe tarife, adica Card Visite zona 1-6. Si spun asta fiindca i-am vazut chiar eu ca atunci cand vine turistul sa ceara informatii la ghiseul de informatii din metrou, francezii nu numai ca multi nu stiu engleza (sau refuza sa vb desi sunt la informatii intr-un oras mega populat de turisti)dar iti si dau direct un pliant cu Card Visite de zici ca ala e singurul abonament existent!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte interesante informatiile date de tine. acum realizez ca as fi putut vagabonda prin oras, chiar daca eram in alta tara, decat sa astept sa ma plimbe altii pe unde aveau ei chef. e bine de stiut pt data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Alicee: da, ai dreptate, Defense e in zona 3, nu m-am uitat eu bine :-(

    RăspundețiȘtergere
  9. Aa sigur ca puteai :) numai sa te documentezi putin

    Apollo stai linistit toti facem greseli

    RăspundețiȘtergere
  10. Un post chiar foarte util.
    In Paris am folosit si noi in general metroul si o singura data taxiul, cand ne intorceam de la spectacolul de la Moulin Rouge si era prea tarziu pentru metrou.
    Mi s-a parut destul de scump abonamentul la metrou, fata de alte orase in care am mai fost. Nu mai tin minte insa detalii referitoare la pret...

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa stii ca sunt autobuze de noapte, doar ca acestea nu acopera chiar tot Parisul :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eh, nu stiam. :) Nici nu am vazut atunci prin zona. Oricum ne grabeam spre hotel, era vreo 2 noaptea, eram prea obositi sa mai stam sa cautam autobuze. :p

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu Parisul e impartit in sase zone, ci Ile-de-France, departamentul din care face parte si Parisul. Altfel, foarte bun post!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am o mare rugaminte. Am fost de multe ori in Paris dar doar o singura data m-am plimbat cu acele masini supra-etajate pt. turisti. Biletul pe care l-am cumparat atunci era valabil doua zile (parca 40 euro)si ma puteam plimba prin tot orasul; ma dadeam jos dintr-o masina de exemplu rosie, care avea un anumit traseu si se intersecta cu o alta de culoare verde care mergea pe un alt traseu si tot asa cu alte masini colorate. Va rog sa-mi spuneti daca biletele se cumpara direct de la sofer sau dintr-un alt loc, pt. ca nu-mi mai amintesc.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Alina mersi de info :) si completare

    Adina din pacate nu am folosit autobuzele turistice si nu stiu insa ma gandesc ca din statie de la sofer se pot cumpara. Sau la info turistic, este unul in Chatlet

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim cu placere :) sper ca ai gasit varianta cea mai avantajoasa pt tine

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim5:57 p.m.

    Aveti grija cu aceste bilete fiindca ele sunt de 2 feluri:
    1. Bilete valabile doar pt metrou si RER
    2. Bilete valabile doar pe autobuz si tramvai
    Preturile sunt aceeleasi, pt ambele variante iar un bilet e valabil timp de o ora si 30 minute.


    Adica ce inseamna?
    Imtr-o ora si 30 de minute pot sa-l folosesc biletul de mai multe ori?
    Mai multe intrari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum sunt bilete RER Bus Metrou si tranwai 4in 1 cum ar veni

      Ștergere
  18. Poate cineva sa imi spuna cum se ajunge-cu exceptia TAXI- cel mai repede de la Porte Maillot la statia Pablo Picasso Bobigny ,deci altcumva pe alt traseu-decat cu Metoul 1 de la Porte Maillot -13 statii- pana la Bastilia si apoi cu Metroul linia 5 exact 20 de statii deci in total 33 de statii.Mi se pare cam multe statii dar si ca timp,-pentru ca la Paris venim sa vedem orasul nu sa mergem 2 ore pe sub pamant.Multumesc in speranta ca ar putea exista si alt fel de traseu avand in vedere ca de la Porte Maillot in linie directa pana la Hotel sunt circa 10-12 km si metroul linia 1 ocoleste mult pana intalneste linia 5.???

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim da, e valabil mai multe intrari in intervalul acela de timp!

    Costin eu nu locuiesc la Paris asa ca nu stiu; sper sa fie pe aici cineva care sa ne poata ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  20. jhon516:30 a.m.

    pana la urma' biletul simplu demetrou e valabil 30, 60 sau 90 de minute' ca fiecare sustie alltceva. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut, foarte util articolul domneavoastra, as avea totusi cateva intrebari: ce fel de bilet ne trebuie sa calatorim de la Charles de Gaulle pana in centru ? este de ajuns carnetul de 10 calatorii ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Dl Cornel in aeroport sunt niste automate albastre de unde cumparati biletul!se poate si la ghiseu!
    Avand in vedere ca aeroportul e in zona 5 (cred) nu puteti folosi tichetul de 10 bilete care e valabil in zona 1 si 2!
    Pentru aceasta ruta luati trenul Rer B care va duce in Gara du Nord si Châtelet Les Halles amandoua sunt noduri mari de metrou!
    Biletele costa in jur de 10 euro/pers adult si 7 euro copil!

    RăspundețiȘtergere
  23. Pate actualiza in august 2013 aceste informatii,tarifele actuale,zonele cu harta,transport cu tramvaiul,RER,Metrou,Autobuz si mai ales de noapte.
    De la ora 21,00(-9,00 pm) cand incep sa se retraga metrorile cu ce se circula incepe trasportul de noape.
    .Eu am sa folosesc linia N 13 pana la Bobigny-Pablo Picasso si nu cred ca circula din 10 in n10 minute cum am gasit pe site?
    Recapitulez:
    Daca iau acel abonament de luni pana Duminica de 29,05 E -( plus 5 E imprimatul ) Zona 1-4,--inseamna ca atunci in ziua cand merg la Wersailes nu mai iau bilet la RER si merg cu acest abonament Navigo Decouverte ?
    Ajung in Pari Porte Maillot la ora 20,00.
    De unde iau Duminica acest card.??
    Se poate de la Aeroportul Beauvais,!!??.
    Unde de se vand la casierul de la Porte Maillot sau la aparate daca este acesta liber duminica seara??
    Se pot procura pe Internet?

    RăspundețiȘtergere
  24. *Costin RER-ul circula de la 4:45 a.m. la 1:30 a.m

    *Metroul circula de la 5 am la 1 am. Sambata si de sarbatori pana la 2 dimineata.

    *Autobuzele circula de la 5:30 a.m. pana la 12 noaptea. Apoi incepe transportul de noapte. Care e la accelasi pret dar mai rar.

    *Cu autobuzul trebuie sa fi atent fiindca nu se anunta statiile.

    *Cu Navigo zona 1-4 puteti merge pana la Versailles dar mai intrebati si la ghiseu cand luati cardul.

    *Nu stiu sa va spun pana la ce ora sunt deschise duminica ghiseele, nu se poate cumpara din aeroport doar de la statiile de metrou. Nu se poate cumpara online fiindca acest card se elibereaza doar de duminica pana miercuri pe saptamana in curs. Nu se poate lua in avans
    Insa daca duminica nu e deschis il puteti cumpara luni.
    Din aeroport pana la Porte Maillot sunt autobuze speciale ce fac curse regulate.


    RăspundețiȘtergere
  25. Sa nu uitati sa va duceti POZA pentru acest card!

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim3:19 p.m.

    Buna !
    Am o nelamurire...Peste tot am vazut diverse preturi pentru diverse mijloace de transport de la Aeroportul CDG catre Paris. Intrebarea mea este...cu un card special pentru weekend pentru tinerii sub 26 de ani, in cazul meu, as putea lua RER-ul din aeroport sau acest card special nu acopera aceasta ruta?

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim acelea de weekend pentru sub 26 de ani sunt de fapt niste bilete. (trebuie sa ai act ce sa dovedeasca varsta, preferabil nu buletin romanesc pe care nu scrie) ....
    Sunt simple bilete pe o zi! Le poti cumpara numai Sambata, Duminica si in Zilele de Sarbatoare Nationala. Daca vrei poti cumpara in avans pe ambele zile!

    Zona 1 - 3 costa= 3.55 euro (in 2012)
    Zona 1 - 5 costa =7.10 euro (in 2012)

    Avand in vedere ca aeroportul e in zona 5 poti sa cumperi varianta 2 de ticket!

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim9:54 p.m.

    Multumesc pt raspuns!
    Si aceste bilete de unde le pot achizitiona? Le pot lua din aeroport cand ajung?

    RăspundețiȘtergere
  29. in aeroport trebuie sa fie metrou si acolo se vand biletele respective

    RăspundețiȘtergere
  30. gabriela5:27 p.m.

    cardul NAVIGO se paote plati doar cu card?sau si cu bani cash? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua. As avea 2 intrebari:
    1. Daca sunteti la curent cu vreun mijloc de transport care face legatura intre Aeroportul Orly si Paris si niste preturi orientative?
    2. Am inteles ca buletinul romanesc nu este valid pentru a verifica varsta, atunci ar trebui sa am un pasaport sau un permis? Mai in gluma mai in serios ar fi bun un certificat de nastere la urma urmei:)?

    Astept raspunsurile dumneavoastra. Multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din Aeroportul Orly puteti lua un RER B + Orlyval (tren). In 2015 costa 12.05€ sau gratis daca aveti Paris Visite zona 1-5.

      Pentru varsta orice document pe care e scris anul nasterii e ok. Probabil o copie dupa certificatul de nastere e cea mai buna dovada :)

      Ștergere
    2. Anonim7:18 a.m.

      Navigo cât mai costă in2015?

      Ștergere
  32. Anonim8:37 p.m.

    Buna,
    Imi poti spune te rog daca pot cumpara un NAvigo Decouverte si din Aeroportul CDG? Au si acolo statie de tren cu care sa ma duc in Paris? Pot cumpara Navigo de la aceasta statie de tren?
    De asemenea daca imi iau un Paris Museum Pass, am acces fara sa mai stau la coada la anumite muzee din Paris?
    Multumesc mult,
    Radu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti sa il cumparati din aeroportul CDG si il puteti folosi pentru a ajunge in centrul Parisului. Nu uitati sa aveti poza.

      Paris Museum Card va scapa de coada doar la anumite obiective turistice (nu stiu lista).

      Ștergere
    2. Anonim9:31 p.m.

      Va multumesc frumos pentru raspuns!
      Radu

      Ștergere
  33. Pentru Navigo preturile in 2015 sunt:

    ZONA SAPT. LUNA
    1 - 2 € 21.25 € 70.00

    1 - 3 € 27.15 € 89.20

    1 - 4 € 32.95 € 107.80

    1 - 5 € 35.40 € 116.50

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna Alicee,
    Imi poti spune care ar fi varainata cea mai ieftina de transport in Paris, ptr 1 adult + 1 adolescent ( 16 ani) + 1 copil ( 11 ani). Ajungem Duminica in PARIS pe CDG si plecam joi dimineata tot de pe CDC. Vom fi cazati la hotel aproape de metrou Esplanade de la Défense (linia 1), 2 nopti si alte 2 nopti la un hotel aproape de metrou metrou Denfert-Rochereau. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Insa cu siguranta va pot oferi informatiile astea la biroul turistic din aeroport. Intrebati acolo cat costa pentru copii si care ar fi cea mai buna varianta de transport pentru voi.

      Ștergere
  35. multumesc! foarte bine explicat! felicitari! am si eu o intrebare. Navigo Decouverte se poate achizitiona de oriunde? chiar si din statia de metrou Porte Maillot?

    RăspundețiȘtergere
  36. Anonim4:01 p.m.

    Buna Alice. In august plec in Paris si vroiam sa stiu daca am vreun mijloc de transport din Porte Maillot pana la hotelul Clarisse din Bulevardul Lefebvre seara tarziu. Stii cam pana cand circula si cum circula acolo metrourile?
    Sau are cineva vreo idee cam cat ma poate costa un taxi de la Porte Maillot pana la hotel? Sunt cam 15 minute cu masina din cate am vazut pe harta.
    Mi-ar prinde bine un tabel cu orarul mijloacelor de transport, am nevoie mai ales ca atunci cand plec trebuie sa fiu in Porte Maillot la ora 6 dimineata.
    Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim4:08 p.m.

    Ah scuze, am uitat sa mentionez ca atunci cand plec este duminica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul metro pleaca la ora 5:30 am, iar ultimul metrou ajunge la statia terminus la ora 1 noaptea. In weekend (respectiv sambata si duminica) metroul are program prelungit pana la ora 2:15 am, ora la care ajunge la capat de linie. Capat de linie poate fi si in zona 5 a Parisului si pana acolo face 30-45 min ... deci sa calculezi asa.

      Taxiul la Paris costa in 2015 - 0.82 eurocenti pe km pana la 1.33 eurocenti in functie de ora la care mergeti si daca e in central Paris sau suburbii/aeroport. Noaptea in Central Paris e 1.1 euro/km. Calculati cati km aveti de parcurs de la statia de metrou pana la hotel ca sa aveti o idee.
      Exista un pret minim pe care il iau de 5.6 euro (chiar daca suma cursei e mai mica) si se plateste extra pt fiecare bagaj mai mare de 5 kg. De asemenea in taxi din Paris pot urca doar 3 persoane, a patra persoana plateste 3 euro in plus.

      Ștergere
  38. Zi-mi te rog voi sta in zona tour eiffel caz sta 2adulti 2copii unul 6ani unul 10 ani.aterizat pe beauvis.Ce abonament sa iau având in vedere aeroportul.si vizitam in afara de zona 1-2unde bănuiesc ca putem merge pe jos sau vapoare sau bus suspendat.ca dorim asta.voi mai vizită monmatre,disneyland,versailles,aqualand tropical.ajungem luni.plecam urmatoarea luni.E vreun pachet de dăm.copiilor le iau abonament?afara din zona 1-2iesim 2 zile.1la disney una la versailles si una cred la m ontmatre??eu ma gândeam 4abonam.decpuverte săptămâna?si zonele iau doar 1-5?e corect?stii vreo varianta mai avantajoasă?si ce puncte de vizitat sunt in zona 6?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai simplu ar fi sa intrebai la ghiseu atunci cand doriti sa cumparati. Poate va spun ei o varianta mai buna. Eu nu stiu. Oricum pentru decouverte trebuie sa aveti poze cu voi. Sa nu le uitati! in caz ca asta e cea mai buna varianta.

      Ștergere
    2. Va rog , imi puteti spune care este cel mai convenabil abonament pt 5 zile , tinand cont ca aterizez pe Bauvais , am cazare in arr. 2 si intentionez sa vizitez doar obiectivele din centru ( fara Versailles si Disneyland ) ?

      Ștergere
    3. Cel mai simplu e sa intrebati in statia de metrou. Eu am folosit Cardul Navigo Découverte si era cel mai convenabil atunci, fiind folosit in special de localnici

      Ștergere
  39. Buna,o sa ajug si eu la Paris pt. o saptamana,sper sa vizitez cat mai multe zone si nici sa nu duc grija mijlocului de transport,cel de 37.6 pt toate zonele pt o saptamana este ok? si pt toate mijloacele de transport

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna. Am si eu o intrebare si o rugaminte. Urmeaza sa plec la Paris si sa trebuiasca sa plec la ora 6.00 din port Maillot catre Beauvais. Aveti idee cu ce pot ajunge din zona Monmartre la acea ora? Am inteles ca metroul circula de la ora 5.30, deci e riscant. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  41. Va rog sa imi comunicati pe adresa de mai jos cum as putea... *iesi* mai ieftin cu transportul public metrou+RER+Autobuz in Paris
    Costin Tugui email tuguicostin@yahoo.com.
    Mergem (impreuna cu sotia pensionari) la Pariz 7 nopti ajungem vineri 18 mai ora 10 AMsi plecam vineri 25 mai ora 11 AM(de la Beauvais stim cum sa ajungem la Porte Maillot),
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna.Imi puteti spune, daca stiti, daca se pot face abonamente Navigo Decouverte din aeroportul Charles de Gaulle? Acest abonament include transportul de la/pana la aeroport si de la/pana la Disney+Paris centru, sau trebuie platite si alte bilete suplimentare?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  43. De orașul Villejuif ce îmi puteți spune, este în regula ca și loc de cazare în jurul Parisului? Pe harta apare relativ aproape de Paris cu mijloace în comun la intervale orare ok.

    RăspundețiȘtergere