In Portugalia la Cabo da Roca - cel mai vestic punct al Europei

La ora 4 am parasit Sintra. Am luat busul spre Cabo de Roca ( se i-a din Sintra de langa gara, bilet 3.75 euro/sens) cel mai vestic punct al Europei! Inca de acasa eram cumva in dilema. Sa merg aici, sau sa nu merg? azi ziceam ca ma duc, maine ca nu ma duc, ma gandeam ....  ce rost are sa merg intr-un loc ca sa vad o bucata de pamant si apoi marea? iar pentru asta sa pierd 3 ore pretioase ale vacantei. Dar apoi imi aminteam toate impresiile pe care le-am citit pe internet, ale altor romani ce au ajuns acolo si toti ziceau ca e ceva ce trebuie vazut! 


Nu pot sa zic ca am parasit Sintra foarte impacata, am reusit sa vad 3 obiective turistice importante, dar au mai ramas atatea ...... Si totusi am zis ca ma duc! nu stiu exact ce m-a impins asa tare spre acest loc, poate ideea de a nu regreta mai apoi! Stiti voi zicala: mai bine sa regreti ca ai fost decat ca nu! 
Mare mi-a fost mirarea cand in autobuz sau urcat vreo 40 de japonezo-chinezo-asiatici si eu! Hmmm nici ca se putea mai bine! Dar odata ajunsa acolo mi-au trec toate regretele si supararile! E intradevar un loc ce trebuie vazut, nu fiindca ar fi el extraordinar, dar e o experinta unica!

5 Experiente pe care le poti trai si le poti vedea doar in Cabo da Roca, in Portugalia:

1. Euforia turistilor din jurul tau: Wow suntem la capatul lumii (of course pt cei veniti din Asia) :)
2. Acea priveliste cu zona de coasta-marginea Portugaliei, pe care o vezi desenata, si apoi oceanul .... la nesfarsit! Si are o culoare asa de frumoasa! 
3. Este o piatra imensa care ne zice: Acolo unde pamantul se termina si incepe marea .... 
As mai putea adauga: Acolo unde cerul se intalneste cu marea ....
4. Un vant extrem, ce te doboara! Cred ca asta este unul din 'farmecul' acestui loc! E ceva de neimaginat! Toti cei care m-au sfatuit sa imi pun o geaca si o bluza mai groasa, aveau dreptate! Te ia de pe picioare! Ce sa mai zic, nici nu puteam tine aparatul foto drept ca sa fac o poza nemiscata! Am vreo 7 poze nemiscate din vreo 30, desi am pus aparatul pe garduletul de lemn, degeaba, mi se misca mana! Iar cu mine nu am nici o poza buna! Dar cea pe care o vedeti e destul de relevanta! :)))
5. Ziceti voi unde vi se mai poate elibera o diploma care sa ateste faptul ca sunteti niste aventurieri???? Da gandindu-ma acum trebuie sa ai un dram de nebunie ca sa mergi acolo cand sunt ateatea alte locuri superbe in Portugalia! :)






Citeste tot jurnalul de calatorie aici -> Portugalia

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

10 comentarii:

  1. Ce freza misto ai! :D.
    Am fost si eu, dar n-am curaj sa pun o poza cu freza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca e o experienta unica, de neuitat. Pe mine una m-ai convins, locul arata fabulos, mi-ar placea sa simt pana si taria acelui vand. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Piesajele sunt superbe si pamantul parca se termina. Merita s-a ajungi pana acolo chiar si cand este vant puternic. :)

    Chiar seamna foarte mult cu Capul Kaliakra din Bulgaria. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesante locuri, superbe descrieri! Dupa cele citite aici, trebuie neaparat vazut!
    :) Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta in var astaam sa ajuns si eu la un far e unde sa iti aduc o priveliste tot atat de frumoasa. :)
    ai ce ma mai mananca piciorusele. abea astept concediul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se vede ca batea vantul....energie eoliana la greu prin partile alea! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Liliana pacat ca nu ai pus, sunt amuzante :)

    Nice inseamna ca il incluzi in program?

    Laura din pacate este tot timpul vant puternic :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen sper sa citesc impresiile tale de acolo candva :) Multumesc

    Raphaelly deabia astept sa vad despre care e vb si pozele :)

    Alice multumesc la fel

    RăspundețiȘtergere
  9. Categoric. :D Macar sa ajung acolo in primavara...

    RăspundețiȘtergere