La Shopping in strainatate

Am primit o leapsa de la Nice care o pot adapta pe blogul meu de calatorii asa ca azi vom vorbi despre shopping in strainatate! Cu toate ca ideea de a face shopping in vacanta o vad aiurea (fiindca pierd mult timp pe care l-as putea utiliza in alte scopuri: sa vizitez, sa dorm, sa ma relaxez intr-o cafenea etc) trebuie sa recunosc ca aproape in toate calatoriile mele am alocat cateva ore pentru shopping (uneori prea multeeee ore)!

Si iata intrebarile: La Shopping in strainatate


1.Cu cine iti place sa mergi la cumparaturi?
Depinde de tara in care sunt. In Maroc preferam sa merg cu sotul meu fiindca el stie limba si era usor de negociat pretul. In restul tarilor prefer singura. Mai ales fiindca de obicei calatoresc singura sau cu sotul(uneori si copilul), iar ei nu sunt pasionati de shopping, asa ca prefer sa nu dau batai de cap nimanui, nici mie!


2. Te lasi influentata atunci cand cumperi ceva?
Da!!! De pret! si de firma! :))) numai in sensul in care sunt dispusa sa dau mai multi bani daca vad ca e facut de o firma de calitate! Altfel nu ma intereseaza daca e sau nu e de firma!

3. Cat rezisti la cumparaturi?
In general o jumatate de zi ma multumeste si e timpul optim cat sa ma simt bine! Mai mult ma face sa ma simt ametita si obosita!

4. Pentru tine cumparaturile sunt un mod de a te relaxa sau un rau necesar?
In calatorii cred ca mai repede este un moft! :))) 

5. De obicei te abati de la lista de cumparaturi?
Nu plec in vacanta cu lista, rareori am in cap chestii pe care vreau sa le iau neaparat de acolo! ah sau cand imi cere cineva sa ii aduc ceva! Dar in rest ma duc sa casc ochii si ca cheltui bani :)) 


6. Iti place sa cumperi si pentru cei dragi sau ti se pare un calvar acest lucru?
Urasc sa cumpar suveniruri! in trecut cumparam tuturor, de obicei o parte din bagaj erau doar cadourile cumparate pentri cei dragi! De cand am decis sa calatoresc mai mult (si bugetul a ramas aceelasi) am trecut la low-cost si atunci bagajul de mana e singurul pe care il iau, si totdeauna il duc plin! deci nu mai am loc si bani pentru asa ceva! Doar fiul meu si bunica mea mai beneficiaza de suveniruri din vacanta! :)))

7. Crezi ca uneori exagerezi cand vine vorba de cumparaturi?
Foarte rar! De obicei sunt chibzuita si ma pot abtine! Nu imi place sa depasesc bugetul pe care mi l-am propus `de stricat` :)


8. Esti un vanator de reduceri/promotii?
Desi stiu ca sunt multe persoane care merg special pentru shopping in strainatate si aleg tot timpul perioada reducerilor eu nu o fac! Doar atat ma interesez sa vad unde se vand produse mai ieftine! Dar daca nimeresc ceva promotii la lucrurile care imi plac sau am nevoie cu atat mai bine! daca nu, nu!

9. Ce trebuie sa aiba un magazin ca sa te atraga?
In strainatate iubesc magazinele acelea mici, decorate original cu vitrine atragatoare! Apoi ma atrag si preturile daca sunt puse in vitrina! sau promotiile! 
In general imi plac magazinele `unicat` in favoarea mallu-rilor si a lanturilor mari de magazine!

10. Ce magazine ti se par respingatoare?  
Sex shop-urile in cantitati industriale (Viena), parfumeriile cu miros puternic de parfum de proasta calitate (sau cu miros care mie sa nu imi placa, chiar si la Paris am intalnit :) ) magazinele mici si cu marfa multa inghesuita peste tot (de astea m-am lovit peste tot), `magazinele mincinoase` acelea in care in vitrina gasesti lucruri de calitate, iar in magazin chinezarii ieftine, sau magazine in care in vitrina este ceva si in magazin e cu totul altceva (Barcelona)!!!

11. La ce articole ajungi de fiecare data cand faci cumparaturi?
La cercei si inele!!! :) apoi genti, parfumuri in sticlute mici, haine de copii, cosmetice, obiecte de uz caznic ...... si lista continua!

12. Ce nu-ti place sa cumperi desi stii ca acele lucruri sunt indispensabile?
Baterii la aparatul foto, mai ales fiindca prin alte tari au niste preturi foarte mari!!

13. La cumparaturi ti se intampla adesea sa…. 
Nu cumpar nimic din cauza preturilor prea mari sau din cauza zgarceniei de moment si apoi sa visez la obiectele lasate acolo:
O geanta alba in Maroc!
Un inel de argint superb in piata de antichitati in Lisabona
Un set de parfumuri pe insula Capri
Niste jeans trendy pt copii in H&M Paris
.............................................................

14. Descrie in 3 cuvinte felul in care esti tu prin magazine
Dezorientata, visatoare, nehotarata! :) fiindca de obicei nu caut ceva anume


15. Sfatul tau pentru altii cand vine vorba de cumparaturi ar fi…


Sfaturi? eu nu sunt shopping addicted asa ca nu prea sunt in masura! Dar pentru cei ce sunt: cumparati-va doar lucruri necesare, folositoare! Nu aruncati banii pe lucruri ce sa le tineti degeaba in dulap, mai bine strangeti banii si calatoriti, sau investiti-i si in alte hobby-uri!


Leapsa o dau mai departe la: Pato , Mihaela , Ana , Carmen , Modnitza , Claudia , Alice Georgiana




 Daca v-au placut acest articol dati Like pe pagina de Facebook : Click Here!
Thanks for visiting, 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)! 

13 comentarii:

  1. Multumesc pentru leapsa! O sa o fac cu siguranta, cred insa ca va aparea cam peste o saptamana, ca am f mult de lucru zilele urmatoare si nu prea o sa am timp de blog. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru preluarea lepsutei mele, imi place mult cum ai adaptat-o. Si pe mine ma chinuie regretul de a nu-mi fi achizitionat din Andorra la Vella un ceas minunat, alb si o bluzita tot alba, dar destul de scumpa. Iar in Santa Susana am vazut un portofel cu model arab foarte original, dar cand m-am intors sa-l cumpar, comerciantii ambulanti disparusera pe motiv ca ploua torential.
    Bun sfatul final!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru leapsa :) am sa o preiau cu placere

    RăspundețiȘtergere
  4. mersi!!! o fac , lasa ma un pic.super leapsa! pupppp

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfatul e foarte bun. :D Cred că de asta e bine de È›inut minte... dincolo de simpla economisire, putem „arunca” banii pe chestii mai plăcute.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru leapsa, chiar acum voi posta.....:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu mai prea fac shopping in calatorii. Exceptie fac nelipsitii magneti si alte mici suveniruri pentru prieteni si familie, desigur :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar daca nu mi-ai dat-o pot s-o preiau?

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela nu e nici o graba, cand ai timp e ok! :)

    Nice leapsa chiar mi-a placut! de obicei nu prea imi plac fiindca nu le pot adapta sau sunt total in afara sferei mele de interes! dar daca imi place preiau cu placere :)

    Carmen multumesc, deabia astept sa vad raspunsurile

    RăspundețiȘtergere
  10. Modnitza multumesc, pup si eu!

    Diana categoric, fiecare banut conteaza pana la urma, unul cu unul fac mai multi, pe care ii poti cheltui pentru alte placeri!

    Alice intru sa vad :) sunt curioasaaa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioana eu fac, dar nu mai prea cumpar decat lucruri micute si ieftine! acum depinde si de situatie si de tara! La Paris si in Maroc nu ma pot abtine! oricate zile stau! :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Karma Police sigur, voi intra sa vad cum iti place sa faci shopping! saluari

    RăspundețiȘtergere
  13. Oricum shoppingul in strainatate cu siguranta ne va gauri buzunarele...daca urmariti reducerile va recomand cumparaturile on-line...daca va place cu adevarat sa va plimbati, atunci nu ramane decat...Parisul!

    RăspundețiȘtergere