Toscana cu copii

Am primit cu ceva timp in urma o intrebare: Ce se poate face in Toscana cu copii? Ce obiective turistice sunt destinate pentru ei si unde ii puntem duce sa se distreze? Atunci am raspuns ce stiam din cultura generala, dar acum m-am documentat mai bine asa ca va descriu mai jos locurile unde ii puteti duce si fiti sigur ca copii vostri vor fi foarte fericiti de vacanta voastra in Toscana!

Top 10 obiective turistice pentru copii in Regiunea Toscana (Italia):


1. PARK PINOCCHIO - Collodi

Acest parc este de fapt o gradina frumoasa cu personaje din bronz! Toate personajele din Povestea cu Pinocchio le puteti gasi aici facand o plimbare pe aleile parcului! Poate fi distractiv si interesant atat pentru copii cat si pentru cei mari de aceea o recomand ca destinatie de familie! Pentru un cost suplimentar va puteti lasa copii intr-un mini parc de distractii cu jucarii din anii 40! Deasemenea in timpul verii, in weekend-uri se organizeaza teatru de papusi!

Tot acolo puteti vedea Gradina Garzoni una din cele mai frumoase gradini din Italia in stil geometric-renascentist si deasemenea Casa cu fluturi!


Locatia:
Pinocchio park /Collodi (Pistoia) (15 km de Lucca, 32 km de Pisa, 60 km de Florenta)
Orar: 8:30 pana la apus

Pont: Pistoia Zoo Parc

Tot in Pistoia se afla si gradina zoologica cu pese 600 de animale (urs polar, girafe, jaguar, lei etc).
Orar: Luni-sambata - 9-18, dumineca 9-19




2. PICCOLO MONDO  (Lumea celor mici) - Pisa

Un mic parc de amuzament pentru copii mici (in general pana in 4 ani) cu trenulete, kart-uri, barcute si alte activitati ce se pot face si in familie!

Locatia: Langa Pisa
Orar- deschis zilnic din Mai pana in Septembrie  / Octombrie-Aprilie - inchis Luni si Marti
Parcare si intrarea in parc e gratuita urmand se se plateasca pt fiecare joc in parte!
Website: www.piccolomondo.it/eng/index.asp



3. PREHISTORIC PARK - langa Pisa

Parcul preistoric a fost creat dupa o serie de fosile ce au fost gasite in zona. Parcul are peste 18 dinozauri de marime reala, un vulcan si cateva pesteri! Ambianta a fost creata special pentru copii. Deasemenea exista o zona de picnic, o zoan de joaca pentru copii si o cafenea mica. Intrarea e cu plata, copii sub 3 ani intra gratuit


Orar: septembrie - martie 9-12:00 & 14-18:30
aprilie - august : 9-19


 
4. TURNUL INCLINAT DIN PISA


Evident ca cea mai mare distractie ce le-o poate oferi Toscana tinerilor (si nu numai ) este Turnul Inclinat! Atat pentru panorama de sus cat si pentru distractia de a te poza cu el in diferite pozitii: impingand-ul , tinandu-l in brate si multe altele! Acest joc le va starni copiilor creativiatea si imaginatia!

                               by PhylB                                                     by Calium



5. IL GIARDINO DEI TAROCCHI - (Gradina tarotului)

Aceasta gradina de sculptura fantastica a fost inceputa in 1978 de artistul Nicki de Saint Phalle, care dupa ce a vizitat Parcul Guell din Barcelona a hotarat sa isi creeze propria ei gradina in stil Gaudi. Sculpturile sunt bazate pe personajele din cele 22 de carti de tarot, iar imaginile sunt transpuse monumental in bucati mici. Practic, fiecare suprafata este acoperita in ceramica, sticla sau oglinzi! Deasemenea facand o plimbare in gradina mai puteti intalni numeroase fantani si cascade!


Orar: 
-Din 1 Aprilie si pana in 15 Octombrie gradina e deschisa intre 14:30-19:30 cu plata, copii sub 7 ani gratuit
-Din Noiembrie pana in Martie este deschis in prima sambata a fiecarei luni, de la 9 pana la ora 13 si intrarea e gratuita!

Locatia: Localita' Garavicchio, 58011 Capalbio (GR), Italia

by Yellow Cat

6. Parcul de distractii CAVALLINO MATTO din Donoratico 

Un mic parc de distractii exista si in Toscana, daca doriti sa le faceti o surpriza copiilor vostrii! Nu are foare multe atractii, dar merge pentru o zi de distractie in familie!

Orar: De la mijlocul lui mai pana la mijlocul lui semptembrie de la 8 la 18:00, in august pana la 20:00
Locatie: Via Pò 1 - 57024 Marina di Castagneto (LI) 



7. PISCINA TERMALA din Saturia

Legenda spune ca un Saturn foarte furios a trimis un fulger in sol si de atunci apele calde sulfuroase au inceput sa curga din craterul unui vulcan stins acum. Apa curge precum o cascada, iar piscina este in trepte! Jos este namol pentru cei ce vor sa aiba piele de bebelus! Pe langa efectele terapeutice, decorul este special asa ca copii vor fi mai mult decat incantati sa faca o baie acolo!
Iar acum sa va dau vestea cea buna? cica ar fi gratuit! eu nu am fost dar asa am citit pe un site!




8. CURSA DE CAI PALIO - Siena


Acest concurs se organizeaza in Siena pe timp de vara, si este recomandat atat pentru parinti cat si pentru copii mai mari! Trebuie sa stiti ca copiilor mici nu le face bine caldura si aglomeratia din timpul concursului, insa pentru cei mari se spune ca startul curesei ar fi cele mai intense 5 minute din viata lor :)


by pedro_prats
 

9. MUZEUL LEMNULUI din Siena

Este o colectie de materiale si povesti de la persoanele care locuiau in padure acum mai bine de 40 de ani. Un muzeu etnografic care cuprinde plimbari si trasee pentru a descoperi mai multe, precum si animalele si vegetatia din padure!

Orar: vineri si sambata de la 9:30-12:30
Locatie: Orgia, Sovicille 53018 (Siena)



10. Aici intra toate celelalte activitati ce le puteti face cu copii in Toscana

  • Plimbari cu bicicleta: regiunea Toscana este cunoscuta atat pentru orasele ei minunate: Florenta, Pisa , Siena, Lucca cat si pentru regiunea rurala din zona, cu campuri verzi, flori, soare, case specifice locului, mancare buna traditionala, ciuperci porcini, maslini, vita-de-vie, asa ca merita sa inchiriati o bicicleta si sa mergeti intr-o drumetie la tara in Italia, ca sa traiti adevarata atmosfera Toscana! 
     Daca vreti plimbare prin oras puteti incerca zidul ce inconjoara centrul istoric din Lucca, inalt de 8 m!

  • Puteti sa participati la diferite festivaluri pentru copii: 'Carnevale dei ragazzi' in Calci langa Pisa se desfasoara in februarie si e destinat exclusiv copiilor, tot in februarie se desfasoara carnavalul 'Carnevale a Viareggio' unul din cele mai cunoscute din Italia, apoi in 25 august este 'Festa dei bimbi' festival pentru copii cu baloane cu gaz si artificii ce se desfasoara in Casciana Terme toate in apropiere de Pisa si Lucca!
  • In Florenta sunt deasemenea cateva locuri special create pentru copii:  Mondo Bimbo localizat la Nord de Piazza della Liberta este un spatiu de joaca special creat pentru copii pana in 7 ani! Daca e vara puteti incerca Piscina Bellariva Lungarno unde sunt piscine si spatii speciale pentru copii!
  • Apoi nu uitati ca va aflati in Toscana, locul unde au luat viata numeroase retete italiene asa ca puteti sa mergeti la cursuri de preparat mancare Toscana unde pot participa si copii, si cred ca fetitele vor fi foarte incantate de aceasta activitate! Dati click aici pentru a afla unde puteti sa luati cursuri de facut inghetata http://www.anticadelizia.it/   iar aici pentru cursuri de gatit in familie http://www.welcometuscany.com/en/courses/chianti/family.php

 by Enzo Tiberi


Thanks for visiting,

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Toscana? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

13 comentarii:

  1. Pinocchio Park si Prehistoric Park suna bine de tot, desi nici la Siena nu m-ar deranja sa ajung :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci, multumesc ca ai scris de Giardino dei Tarocchi, pt mine ramane una din cele mai faine experiente italiene!!!

    Apoi, nu stiam de multe din cele scrise, deci din nou multumesc!
    Mai scrie din astea, mai da inspiratie si la altii in lipsa de ...

    RăspundețiȘtergere
  3. ps. de gradina am scris aici:
    http://placerea-de-a-calatori.blogspot.com/2010/10/giardino-dei-tarocchi.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana Siena e un oras superb, mie mi-a placut tare de tot!

    Liliana stiu ca ai fost in Gradina Tarotului, am citit si atunci impresiile tale, poate voi ajunge si eu candva pe acolo! In rest mai scriu, dar am atata subiecte ca nu fac fata! si nici nu as vrea sa aglomerez prea tare blogul cu mai multe articole pe zi (pe care nici nu prea am timp sa le scriu acuma ) :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa Toscana, ai ce vedea! Nu stiu ce-si doresc cel mai mult cei mici, probabil un parc tematic/de distractii, dar la piscina termala din Saturia sunt si eu tentata sa merg. Mai ales ca e gratis. :P
    Siena e in top 10 orase favorite si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pune in Bucket List, te rog! Giardino dei Tarocchi. Na, acum ca o paranteza, eu am fost de-a dreptul fascinata, dar exista o sansa considerabila ca tu sau altcineva sa nu simta la fel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice sper sa ajungi in Siena! adica in Toscana, ce mai, ca e foarte frumoasa toata, iar zborul pana in Pisa e incredibil de mic!!! mergi cand inca mai este oferta asta, pentru un weekend, 4 zile macar! (noi atata am stat 4 zile, si am fost in Pisa-Florenta-Siena)! a fost superb!!!!!


    Liliana cand voi face update la Bucket list voi trece! dar nu stiu de ce, imi doresc sa o vad dar nu exagerat de tare! poate fiindca Gaudi in mintea mea e cel de la Barcelona, si aici mi s-ar parea ca i s-a furat originalitatea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow, ce frumos. Mi-ar placea si mie sa vad tot ce ai prezentat tu, chiar daca nu mai sunt copil de mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela stai linistita ca si mie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim9:22 p.m.

    Siena e absolut superba!!! Parca San Gimignano e si mai frumos daca aveti ocazia sa vizitati.
    Pentru copii as mentiona si muzeul Da Vinci...extraordinar de frumos si sa stii ca am vazut si copii acolo. Am cateva poze pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  11. In Siena am fost si noi, mi-a placut teribil, a fost surpriza calatoriei. In San Gimignano nu am ajuns :(
    Multumim de sfaturi, daca vom ajunge pe acolo dn nou in familie, intram

    RăspundețiȘtergere
  12. intr-adevar,intrarea la baile sulfuroase din saturnia, este gratuita..locul iti ramane intiparit in memorie..

    RăspundețiȘtergere
  13. vin si eu cu multumiri pentru articol, am vizitat si Pinocchio si Vila Garzoni, mi-au palcut mult.
    Apoi la intoarcere spre Pescia am luat-o pe jos si am cautat si Gradina Tintori - gradina cu 200 de sortimente de citrice si abia la plecare am aflat ca mai exista si un Museo di Bonsai, plus Mercato dei Fiori. Raman pentru anul viitor :)

    RăspundețiȘtergere