Prin Barcelona, obiective turistice vazute in ultima zi

Ultima zi in Barcelona a fost separata de celelalte 4, de vacanta in Portugalia! M-am intors in oras la 1 noaptea, dupa un zbor bun din Lisabona (zic bun fiindca l-am dormit cap-coada) :))
M-am dus direct la Hostel Bar Rambla  si m-am cazat pentru ultima noapte in Barcelona! Baietii mi-au facut rost de un loc, caci nu aveam rezervare, la un pret putin mai mare 10 euro/pat, dar m-au lasat sa plec seara, fiindca aveam avionul spre Cluj la 8 pm!

Asa ca ultima zi mi-am petrecut-o  savurand ultimele tapas, cumparand suveniruri de ciocolata delicioase plimbandu-ma pe strazi, luandu-mi la revedere de la Barcelona, frumos, simtand cum vacanta se termina si ma intorc acasa! Am traversat din nou Barrio Gotico pentru a ajunge in alta parte a centrului istoric pe care nu am explorat-o pana acum: LA Ribiera!
Zona de centru istoric seamana oarecum cu Italia! Cladiri inalte, in nunate pastel, stradute inguste presarate cu ateliere, magazine de verdeturi si fructe, biserici ascunse printre cladiri, magazine cu suveniruri si restaurante cu preturi mici, mai ales daca treci putin de granita turistica si te bagi si pe stradutele laterale, cu localnici!

Cartierul La Ribiera 
Stanga-Biserica Santa Maria del Pi



Obiective turistice vazute in ultima zi in cartierul La Ribiera:

1.  Palau de la Musica Catalana
Pt inceput am facut o plimbare scurta,de recunoastere a zonei, fiindca la 13 aveam programata intrarea la Palau de la Musica Catalana (intrare 10 euro cu reducere de student, altfel 12, cu rezervare facuta inainte sa plec in Portugalia-adica 5 zile inaine)!
Vizita este ghidata si dureaza o ora iar in interior nu e voie sa se faca poze! Trist din pacate, insa oricum o poza nu ar reflecta adevarata frumusete a acestei cladiri! Ca si impresie personala trebuie sa va spun ca Palau de la Musica Catalana este una din acele sali de spectacol in care trebuie sa ajungeti intr-o viata! Nu stiu daca prezentarea de la inceput, ce dureaza 12 minute, in care toti artistii cu nume sonore isi spun parerea despre aceasta sala, despre cum se simt ei pe scena cand au un spectacol aici, despre vibratia si trairile care le  simt sau datorita ghidei care ne-a explicat despre acustica, simbolurile de pe pereti, despre tavanul de sticla, cum cade lumina, cum se aeriseste sala printr-o tehnologie speciala, explicatiile ei despre arta art nuveau si arhitectura acestei cladiri m-au facut sa realizez cat este de valoroasa aceasta cladire, cat este de bine gandita, cat este de frumoasa!!! Si ce pacat ca mai sunt multi care ajung in Barcelona si nu intra sa o vada desi chiar si exteriorul este promitator ..... Mare pacat!!!




2. Basilica Santa Maria del Mar
Cand am iesit de la Palau de la Musica Ctalana m-am grabit pana in partea de jos a cartierului (adica vreo 3 strazi destul de lungi) pentru a prinde deschis la Basilica Santa Maria del Mar! Partea proasta e, aceeasi ca la toate bisericile si cladirile din centrul istoric si anume faptul ca nu le poti vedea de la distanta, sunt ingramadite intre alte cladiri si deci nu le poti poza in intregime! Chiar si vedera asupra lor e cumva partajata tot timpul, te doare capul ca sa te uiti spre varf, ceea ce e destul de nasol si aiurea! Dar cand a fost proiectat centrul istoric , destul de recent, s-a sperat ca in timp spatiul din vencinatatile cladirilor importante vor disparea insa .... nu s-a facut nimic in acest sens! De aceea aceasta biserica si la Palau de la Musica Catalana le e umbrita fatada de alte cladiri si le poti vedea in intregime doar daca te urci pe acoperisul cladirilor din vecinantate (ceea nu poti face doar cu autorizatie!)
De ce am tinut asa mult sa merg la aceasta biserica? Fiindca e singura din Barcelona care pastreaza stilul Gotic-Catalan fara sa aiba influente sau mixuri cu alte stiluri! Interiorul e cu piloni ortogonali, e frumoasa dar foarte intunecata si rece!




3.Shopping in cartierul La Ribiera
Chiar pe langa Basilica Santa Maria del Mar sunt o gramada de magazine foarte frumoase! Am facut si cateva poze ca sa vedeti diferenta intre magazinele noastre si cele din strainatate! Ale lor au stil, sunt colorate, au vitrine ce sa te faca curios, sunt originale, decorate cu personalitate si curaj! La noi sunt foarteee banale comparativ cu ce gasesti la ei! Nu zic, ca gasesti si la ei marfa de proasta calitate, marfa chineazeasca vanduta la pret mai mare decat merita doar fiindca magazinul e in centru si arata bine, nu zic, dar macar te face sa intri!

Magazin cu jocuri de societate (la noi exista asa ceva?)


Cosas de casa- Obiecte de uz caznic


Foto antica- scuzati calitatea fotografiei, dar vedeti ce ornamentatii are deasupra?!
Vitralii, pictura, etc!



4.  Arcul de Triumf si passarela
Am tinut neaparat sa urc inapoi si sa cobor prin Arcul de Triumf! E diferit fata de alte tari, nu e asa sobru, istoric, cum il stiu pe cel din Bucuresti sau din Paris! In plus nu e nici  de decor si departajere in intersectie ci se  continua cu o strada pietonala unde sa iti plimbi copilul, cainele, te dai cu rolele, skate-ul , poti iesi la  plimbare cu prietenele, sau pur si simplu sa te fatai pe acolo in drum spre Parcul Ciudatella sau spre faleza!





5.Parc de la  Ciudatella
Acesta este cel mai central si cel mai mare parc din Barcelona! Are o Gradina Zoologica cu peste 7500 de animale, diferite muzee (Muzeul de Stiinta etccc) o cascada cu un arc construita dupa modelul Fantanei Trevi din Roma, un lac pe care va puteti da cu hidrobicileta, multaaa vegetatie, umbra, magazine ambulante si un Mamut simbol al parcului! Eu nu am mai avut timp doar de o scurta plimbare prin el, cat sa vad Cascada care e intradevar superba, si o poza cu mamut-ul!


Cascada copie dupa Fantana Trevi





Dupa ce mi-am luat si mostra de Parc Ciudatella m-am intors inapoi pe pasarela cu Arcul de Triumf si am mai facut cateva poze :) Nici nu vreau sa imi imaginez cum e vara pe aici, probabil plinnn de lume!!!

6. Muzeul de ciocolata a fost urmatoarea oprire despre care v-am povestit (CLICK AICI

7. Muzeul Trasurilor funerare a fost ultimul obiectiv turistic vazut in Barcelona, am mers ca sa nu zic ca nu am vazut nici un muzeu de pe lista Muzeelor Gratis in Barcelona! E la 5 minute de mers de Arcul de Triumf, iar pozele o sa le vedeti maine la Miercurea fara cuvinte! Dupa cum vedeti acest articol s-a prea aglomerat deja!





 Citeste aici mai multe articole despre-->  BARCELONA

Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

14 comentarii:

  1. Doamne, cum poate sa arate Palau de la Musica Catalana, m-a lasat masca! Imi imaginez cum trebuie sa arate interiorul, daca exteriorul este asa o minunatie...Asta e, ma conving tot mai mult ca n-am vazut tot ce merita vazut in Barcelona :-(

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos. Magazinul "Cosas de casa" este foarte cunoscut in Spania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alice, cum e e vremea la Barcelona iarna? Eu mă gândeam sa merg în vacanţa de iarnă, adică cam 10-15 ianuarie sau să amân până in aprilie la vacanţa de primăvară?! Ţine cont şi că plec cu La Famiglia :), adică una nevastă şi doi copii, de 7 şi 14 ani.
    Am relatat şi eu despre o călatorie la Roma aici: http://bit.ly/n5pdEa

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte fain si articolul despre Barcelona! iar fotografiile sunt la randul lor superbe!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce iubesc eu barcelona! iar mi se face dor! te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Regret tare mult că ambele călătorii făcute de mine în orașul acesta au fost marcate de incidente neplăcute, care nu mi-au permis să mă bucur întru totul, sau aproape deloc, de farmecul său. Noroc de postările tale, îmi mai aduc aminte de părțile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase fotografii... m-am revazut si eu pe strazile Barcelonei :)
    Am vazut totul, în afara de Palau de la Musica Catalana... acum stiu ce pun pe lista, vizita urmatoare ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. mie nu mi se pare aglomerat deloc articolul, dimpotriva! l-am savurat pe indelete, superbe locuri!

    RăspundețiȘtergere
  9. Magazinele au un farmec aparte, te imbie sa le treci pragul, deosebit de pitoresti. Raman cu marele regret de a nu fi vizitat Parc de la Ciutadella. L-am vazut doar din autoacar...am trecut pe langa el. :(
    Raman la parerea ca Barcelona este orasul european cu cele mai multe obiective turistice demne de vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana stai linistita nici eu nu am vazut tot ce merita sa vad in Barcelona! sunt preaaaa multe :)

    Roscata nu stiam, pana acum am ajuns doar in Barcelona, restul Spaniei urmeaza :)

    Nickro nu stiu cum e in general iarna, eu am fost la sfrasitul lui februarie, era de tricou si jacheta subtire! aproape 20 de grade sa zicem! dar poate fi si frig, si ploaie, dupa cum ti-e norocul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zazuza, Modnitza multumesc :) va imbratisez si eu!

    nInO imi pare tare rau! Barcelona e frumoasa desi si eu am avut parte de parti neplacute, stai linistita!!! :) dar imi place sa imi amintesc doar partile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  12. Carmen in Palau de la Muzica Catalana trebuie sa intri neaparat, pe mine m-a impresionat foarte tare!

    Aa daca mai puneam inca vreo 10 poze cu muzeul de ciocolata si muzeul trasurilor funerare si mai si scriam despre ele era prea incarcat! In plus se incarca greu pozele pe pagina si asta doar sacaie vizitatorii! si nu as vrea sa se intample asta :)

    Nice magazinele sunt pitoresti! Totusi cel putin Parisul si Roma au multttt mai multe obiective turistice de vazut, si mult mai diversificate! Dar e drept ca Barcelona se orienteaza mai mult spre tineret!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce magazine colorate! Eu multe din aceste obiective mentionate de tine nu le-am vazut. Am fost cu grupul si am avut programul bine stabilit, nu ne-am abatut deloc de la el. :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa e cand mergi cu grupul organizat, vezi numai ce iti arata ei :(! dar e bine ca macar te-ai dus si ai vazut cateva ceva!

    RăspundețiȘtergere