24 de ore la Paris - discutii turistice

Prietena mea cea mai buna pleaca la Paris si va sta acolo fix 24 de ore din care 16 probabil va vizita orasul! Stiu ca nu are timp sa se documenteze asa ca m-am gandit sa o ajut eu. Dar gandidndu-ma mai bine, cred ca nu prea pot sa o ajut, fiindca eu nu stiu sa fac programe pe zile! eu am in cap ce vreau sa vad si la fata locului aleg unde sa ma duc dupa starea de spirit, dupa vreme, dupa cum vor si cei care ma insotesc! 
Apoi mai e o problema si anume aceea ca eu nu as sti sa ii spun niste prioritati! Fiindca eu in Paris nu mi-am dorit sa vad neaparat nimic! Ok poate Disneyland a fost o prioritate, in rest, tot, dar nimic in mod deosebit! Stiu ca ea a mai fost asa si anul trecut si atunci a vazut Notre Dame si Turnul Eiffel, locuri pe care si-a dorit neaparat sa le vada.  Acum ma gandeam sa ii propun zona Montmartre fiindca asta mi-a placut mie foarte mult si malul Senei, poate si cimitirul Pere Lachaise! Inca ma mai gandesc ....

Ma intreb voi:

Ral,  SophieLiliana AlexandraCoco, Nice,  Ioana, Faze, Modniza
Mirela P, RaphaellyMihaeladmMihaelaNatural MonicaIrina Alex DianaIulia, Kadia

Daca ati avea 24 de ore la Paris ce ati vizita prima data?
Sau daca ati vazut deja Parisul
ce traseu ati propune pt cineva care urmeaza sa plece la Paris pt 24 de ore?


Unul din lucrurile care imi plac cel mai mult cand vine vorba de calatorii e sa vorbesc despre ele! Asa ca va invit sa va asezati confortabil, alaturi de un pahar sau un snack si sa incepem sa povestim ... astazi despre ce am putea face in 24 de ore la Paris. Fiecare e liber sa raspunda la orice comentariu, va cer doar ca raspunsurile ce le dati sa fie de bun simt! 

Si sa nu credeti ca am uitat de promisiunea facuta inca de la inceput: Fiecare participant la discutii turistice va  primi un link in articolul urmator din aceeasi serie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

20 de comentarii:

  1. Daca as avea doar 16 ore, n-as vizita nimic. M-as plimba pe strazi si atat. Eventual un hop on hop off. Ca sa vad orasul si sa-i simt parfumul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim6:03 p.m.

    Ia sa raspund eu pana raspunde sotia :D. Sa le luam pe rand:
    1. Daca as avea de plimbat pe cineva care nu a fost niciodata in Paris si as avea doar 24 de ore as face asa: As porni cu doamna respectiva din Jardin de Plantes, am trece pe la muzee daca doreste, as strabate-o si as iesi in intersectia cu Rue Linné. De acolo as lua-o spre Jusieux, i-as arata Univeristatea si Rue des Ecoles pe care o gasesc tipica. Apoi as porni spre Institut du Monde Arabe ca sa vada ferestrele incredibile, as urca-o sus pe terasa Institutului si i-as arata Notre Damme si Parisul din… pod :)) (in opinia mea e mult mai bine decat in turnul Eiffel fiindca este complet gratuit, putin aglomerat si nu trebuie stat la cozile infernale iar perspectiva este aproape la fel de buna, vreo 280° de Paris). I-as da o prajitura si o cafea acolo ca nu-i scump, dar in schimb e teribil de frumos pe terasa. De acolo as porni pe malul garlii spre Notre Damme (ca trebuie bifata nu?), as duce-o sa vada catacombele si daca n-ar fi obosita am da o tura pe Saint Germain (ca sa vada cu adevarat cartierul Latin). Daca nu, sau dupa ce ne-am intoarce, as duce-o sa vada Hotel de Ville si am porni inspre Louvre (tot pe malul cu Sena). Ar vedea Pont Neuf (ca si asta trebuie bifat) si s-ar putea zgai la porcariutele pentru turisti si cartile de anticariat. Daca dansa ar prefera turismul de shopping as duce-o pe Rue de Rivolli si as lasa-o acolo cu punct de intalnire la Louvre, ca n-am nervii suficienti de tari pentru bulevardul ala. La Louvre as insista sa vada macar ramura Denon (fiecare cu stolul lui) si as duce-o si la Cafeneaua Richelieu pentru poza aceea traznet cu Louvre-ul si piramidele de sus. Apoi am lua-o in sus spre Concorde. La Concorde i-as arata de unde poate face poza aceea incredibila cu cele 7 putze tipic pariziene, scuze de limbaj (obeliscul, turnul Eiffel si 3 felinare :D). I-as arata Invalides, podul Alexandru si Turnul (toate de la distanta) si apoi am lua-o in sus spre, unde altundeva decat Champs Elysées (nu se poate altfel, e ca si cum ai merge la Moscova si sa nu vezi GUM-ul si Piata Rosie :D). La capatul bulevardului am pune capat si i-as da ceva sa manance de seara bietei femei. E total fezabil in 18 ore.

    2. Daca m-as duce pe mine, primul loc pe care l-as vizita ar fi si este Conicergeria, cladirea mea preferata si pe care, daca nu o vad, nu simt ca am fost la Paris.

    Vladimir (sotul Kadiei)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim6:10 p.m.

    P.S: Asa am dus-o si pe doamna mea cand inca mai faceam pe ghidul, dar nu descriu tonele de injuraturi pe care le-am auzit a doua zi din pricina de febra musculara. O las pe ea :D
    V.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai daca a vazut Notre Dame si Turnul Eiffel, atunci eu as recomanda sa viziteze urmatoarele: Sacre Coeur (preferata mea), Louvre (cat se poate, in viteza...muzeul ar necesita cel putin o saptamana pentru a fi vizitat asa cum trebuie), La Defense, Place de la Concorde, bulevardul Champs-Elysees.
    Si sa vada neaparat un spectacol Moulin Rouge. E cam scump, dar merita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu pot sa recomand nimic, insa pot spune ce imi doresc eu sa vad in primul rand, stiu ca nu am timp in 24 de ore, totusi, toata copilaria am visat la Louvre si Versailles, pentru mine ele sunt esenta Parisului si a Frantei. Si o plimbare pe Sena...

    RăspundețiȘtergere
  6. 24 de ore la Paris ?
    Pfui, greu! Tare greu!
    Sacre Coeur, Tour Eiffel, măcar două ore pentru Luvre şi măcar două pentru Quai d'Orsay (Valentin cel fără de oase şi La Goulue - ambele de Lautrec). La limită, Rue Pinshon nr 8, fosta locuinţă a cuplului Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca...

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am reusit sa vad in trei zile ce spune Vladimir ca a vazut in 18 ore. Si nici nu cred ca as fi vrut. Imi place sa ma misc mai incet si sa simt cu adevarat atmosfera unui loc. Asta nu se poate face pe fuga.

    I-as recomanda prietenei tale sa mearga la turnul Eiffel si chiar sa urce daca e o coada decenta. Dar e important sa vina dinspre Trocadero pentru ca de acolo e cea mai frumoasa imagine cu turnul. Apoi poate sa ia un vaporas pe Sena pana la capatul celalalt al traseului, iar acolo unde coboara sa se duca la cea mai apropiata statie de metrou si sa mearga in Montmartre pentru restul zilei. Evident, trebuie sa intre intr-o cafenea sau un bistro. Seara, daca mai are timp, sa mearga macar 30 de minute pe Champs Elysees.

    Atat. Fara muzee si ore pierdute la cozi. Doar Parisul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai eu n-am facut-o pe fuga, dar dansa are doar 24 de ore. Asta era ideea. Traseul e fezabil si testat de mai multe ori. Pe bune. E adevarat ca a doua zi e bine sa pastrezi o distanta decenta fata de victima fiindca are dureri musculare. Acum, bine-nteles, ca nici eu nu le-am vazut prima data asa, ca n-am avut ghid. Traseul asta l-am utilizat mult mai incolo cand s-a ridicat problema cu "am un week-end vreau sa vad cat mai mult, arata-mi" :D. In opinia mea, atmosfera in Paris ori o simti la fiecare colt ori nu-ti ajung oricum 24 de ore. In concluzie de ce sa ramai cu regrete, mai bine vezi cat mai mult :). Tot in opinia mea (subliniez asta) se cam face caz cu atmosfera. E un oras, un oras foarte frumos, dar pe termen lung nu prea te face sa te simti sentimental. Mai ales cand te confrunti cu probleme gen presiunea apei si canalzarea prea aproape de suprafata. Mirosul de la Madelaine pe linia lui 14 iti cam taie orice intentie romantica. Da, marturisesc ca n-am introdus si nici n-as introduce Turnul in traseu, la fel cum am omis intentionat la Defence, dar deh ce sa-i fac, nu-mi plac si pace :)). Eu n-am vazut coada decenta la Turn vreodata, dar ne sculam tare tarziu, o fi de dimineata, nu stiu asta. Dar n-as astepta nici macar un minut.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  9. Uf, tare greu sa alegi in Paris. Cred ca am stat peste 3 luni de zile facute din week-eduri de 3-4 zile o data. Mi-a placut atat de mult incat l-as vizita in fiecare week-end daca m-ar tine puterile. Traseul zis de Vlad este … posibil, dar eu dupa prima zi, prima data in Paris mi-am jurat ca nu voi mai merge vreodata cu Vlad pe vreundeva. Intre timp a mai domolit pasul si eu am invatat sa zic nu ;) Ce trebuie neaparat vazut este Institutul arab, este curat, putina lume si o priveliste extrem de frumoasa de pe terasa, iar liftul complet transparent iti pune nod in stomac si sufletul in gat. Negresit as da o tura prin Cartierul Latin si neaparat Sacre Coeur. Pentru Louvre ai nevoie de cel putin jumatate de zi, dar este o experienta ce trebuie avuta. Pe mine ma oboseste tare mult Champs Elysees, stiu ca altora le place dar este atat de aglomerat mai ales serile, te cam simti intr-o demonstratie, mai degraba m-as duce spre Parc Floral si Château of Vincennes. Insa mergem negresit de fiecare data pentru ca pe una dintre stradutele perpendiculare este unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din Paris: un intreg restaurant construit deasupra unor bazine cu pesti, cu podele transparente. Locul se numeste Dragon Elysees si are mancare thai / chinezeasca.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu cred ca as fi asa de buimaca...nu as stii , cred ca as casca gura undeva langa turn ...nu...chiar complicat...nu as pierde nicio secunda...as casca gura...pur si simplu !

    RăspundețiȘtergere
  11. da' totusi...daca s-ar putea ...Moulin Rouge ?

    RăspundețiȘtergere
  12. @vladimir
    Da, inteleg ce spui. Dar regrete oricum apar pentru ca e imposibil sa vezi tot ce merita intr-un timp scurt. Asa ca mai bine te gandesti cand poti sa te intorci si te bucuri de loc mergand agale.

    Cam la asta ma refeream. Nu l-a atmosfera romantica sau ce se mai zice despre Paris. Ce sa fie romantic? Singurele locuri in care am simtit mai mult miros de urina au fost in India. Iar in hotel am avut bed bugs si ne-am umplut de bube. Deci iti dai seama ca am cam plecat din Paris injurand si spunand ca e exagerata toata treaba cu orasul asta. Pe de alta parte, plimbarile pe strazi au fost geniale.

    Turnul e un cliseu. Dar asa putem sa spune ca si Big Ben e un cliseu si Poarta Brandeburg si Colosseumul si acropola din Atena. sunt primele imagini care iti apar in cap cand te gandesti la orasele lor. In plus, imi place sa ma urc cat mai sus peste tot unde ajung.

    Eu am asteptat vreo 30 de minute sprijinit pe gard ca ma dureau picioarele de la plimbarile facute pana atunci. Cica inainte sa apara turistii se sta mai putin. Nu stiu cand apar ei ca si eu ma trezesc tarziu de obicei. Cred ca a meritat imaginea de sus. Dar altadata nu mai urc.

    RăspundețiȘtergere
  13. superbe comentariile lui vraji si ale kadiei. o incantare sa ma plimb prin amintirile voastre. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Liliana ai dreptate la hop on hop off nu m-am gandit :)

    Vladimir multumim de traseu! E putin obositor dar mai se poate sari peste unele locuri, sau .... se poate face cu barca plimbarea pe Sena :) si schimbat putin traseul! Dar ai dreptate asa vezi mare parte din oras si multe din punctele de interes! Cat despre febra musculara si eu am facut prima data cand am fost la Paris, a doua oara deja ma plimbam lejer :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihaela la Moulin Rouge si eu m-as duce, am sa ii zic dar fiind weekend nu cred ca va gasi usor bilete, si probabil vor fi si mai scumpe :)
    Eu o las pt o vacanta mai matura, pe viitor .....

    Nice am sa ii zic si de Versailles, stiu ca ea s-ar duce dar prietenul ei nu stiu! Ideea e ca acolo pierzi minim jumate de zi :)

    Tibi casa romanilor si eu am ratat-o :(( nu stiam de ea :((

    RăspundețiȘtergere
  16. Alex bun sfatul tau! De pe Sena vezi destul de mult din centrul parisului, zona Montmartre e super autentica, iar bulevardul e specific Parisului! + cafeneaua ... corect!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vraji nici pe mine nu ma pasioneaza turnul, in 17 zile nu m-am dus decat o data aproape de el, dar nicidecum ca sa ma urc si doar ca sa vad cat e de mare de fapt!
    Si culmea cand am fost erau 10 persoane la coada, deci era decent, dar nah, nu e de mine! Mi-ar placea un loc de unde sa vad eu turnul in peisaj

    Kadia uite ca am ratat si acest restaurant, sunt atatea in Paris incat pur si simplu nu poti sa le incerci pe toate! Cat despre Champs Elysees m-am plimbat si eu o data pe el, a fost de ajuns :)! Nu m-a impresionat, don't know why ...

    Aa tu ce ai vazut sau ce ai vrea sa vezi la Paris?

    RăspundețiȘtergere
  18. Coco si eu asta am cat facut prima data! Am cascat gura ... deabaia a doua ora cand deja aveam o impresie a fost altfel

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu mi-as rezerva cateva ore ca sa ma plimb prin oras, fara o tinta anume :-) Stiu ca nu-i asta raspunsul pe care-l asteptai de la mine dar...

    RăspundețiȘtergere
  20. Apollo eu cam asta am facut 10 zile! m-am plimbat si am vazut un obiectiv pe zi!
    Din pacate nu tin minte doar acele obiective si cateva strazi care mi-au placut mai tare :)

    RăspundețiȘtergere