52. Download gratuit ghid turistic cu Sankt Petersburg

Rusia este una din tarile in care nu ma gandesc sa ma duc prea curand (din pricina vizei si a preturilor) dar nici nu as refuza daca vreodata mi s-ar oferi ocazia si as putea sa ma duc! Daca voi ajunge vreodata in Rusia imi doresc foarte mult sa vad Sankt Petersburg, sa vad castelele, sa ma plimb pe canale, sa imi cumpar o Matrioska noua! 2 zile! nu mai mult ....



DOWNLOAD GHID SANKT PETERSBURG format PDF ---> CLICK AICI -----------------------------------------------------------------

DOWNLODEAZA MAI MULTE ---> GHIDURI TURISTICE




Pitucres By BB Explorer

Thanks for visiting,

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

22 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa bafta si sper sa ajungi in Rusia pentru ca se merita..Dar iti spun din proprie experienta ca nu ai cum sa stai doar doua zile...pentru cata bataie de cap este pentru viza si mai ales pentru faptul ca trebuie sa inveti putina rusa(acolo nu prea stie lumea engleza si chiar daca stie nu vorbeste decat in rusa) - ai nevoie de macar o saptamana pentru a vizita...

    Oricum Sankt Petersburgul merita vizitat si este intradevar unul dintre cele mai frumoase orase din lume!

    Eu l-am vizitat anul acesta: http://simonailascu.blogspot.com/2011/08/vizita-in-venetia-nordului-sankt.html

    Daca te hotarasti sa pleci, ma poti contacta oricand pentru mai multe detalii si sugestii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asisderea, daca aveti nevoie de detalii. Si intradevar trebuie sa stiti binisor rusa. Ba as merge mai departe si sa va recomand sa mergeti cu un prieten localnic sau cu o excursie organizata bine si in nici un caz "independent" (afara de cazul cand stapaniti rusa foarte bine si va integrati in peisaj). Desi cel mai bine e cu cineva care si-a petrecut mult timp pe acolo va poate arata niste chestii grozave, care nu-s prin ghiduri.
    Despre viza, eu n-am nevoie, dar ultima data cand m-am interesat de viza nu a parut asa de greu de obtinut, iar persoana cu pricina nu s-a plans si a obtinut-o si repede. E adevarat ca a fost luata de la consulatul din Berna, nu stiu cum e in Bucuresti. Dar sigur nu-i mai greu sau mai neplacut decat mi-a fost mie sa obtin viza de la Americani (si tot la Berna). Ba as zice ca colegul a obitnut-o mai usor pe cea ruseasca decat eu pe cea americana :)). Din nou, daca doriti informatii va stau la dispozitie.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Simona si Vraji! da cred ca ma voi imprieteni cu cineva cand voi ajunge acolo sau voi ruga pe cineva sa faca cu ghidul cu mine, macar pe hartie si harta si apoi sa pun singura in paractica!
    Nu stiu daca as fi in stare sa invat rusa dar probabil ca daca voi fi pusa in situatie, voi face si asta :)
    Nu e limba mea preferata :))

    Vraji eu stiu ca e putina hartogarie cu hartiile :((( cel mai putin la noi

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai nici la americani nu-i mai usor. Asta-i dragostea si prietenia intre popoare :)). Cum sa explic eu, pana in 91-92 la granitele Sovietelor se termina lumea (si pentru multi asta nu s-a schimbat). Tarile din blocul estic (inclusiv Romania) erau numite "Sateliti". Moscova era si este numita Centru. Cei din celelalte de republici ale federatiei sunt "aia din republici" (pe ton periorativ). Ideea generala in grosul populatiei era (si este) "cum sa nu vorbesti ruseste, vai ce incult, nu ti-e rusine?". Rusia ca si America are mentalitate de imperiu si de cuceritor. Chiar si cei care stiu engleza nu se vor obosi sa o foloseasca ca sa te vada dand din colt in colt si incercand sa vorbesti stricat ruseste. Marturisesc ca atunci cand eram adolescent si eu aplicam metoda asta. Prea erau draguti, mai ales frantujii, cand capatau figuri disperate cu harta in mana in centrul Moscovei. Lumea nu e amabila din principiu. Sau e amabila aparent daca platesti bine, pe la spate te injura cu ciuda. E sport national. :))
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  6. asta e un loc pe care din copilarie il tot visez :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Vladimir, chiar ai dreptate! Pe mine m-au intrebat anul acesta cu stupoare niste localnici "Dar cum de nu stii rusa daca esti din Romania? Ce invatati voi acolo?"
    In fine...in legatura cu ambasada...PENTRU OBŢINEREA VIZEI DE TURISM SUNT NECESARE: voucher turistic şi confirmare de primire turistului străin (din partea firmei turistice ruse),paşaport (valabil minimum 6 luni), o fotografie de format paşaport, asigurarea medicală (original şi copie)si formular completat şi semnat de titularul.
    Stiu ca nu e greu...si dureaza o saptamana sa ti-o elibereze...insa eu nu am avut nevoie de viza de turism ci de munca...asa ca a fost putin mai complicat...Si toata chestia este asteptarea...adica trebuie neaparat sa ajungi la consulat inainte de inceperea programului...ca altfel s-ar putea sa nu intri in aceeasi zi (au program foarte scurt), iar daca nu esti tocmai din bucuresti nu e chiar dragut...Dar cu toate astea, se merita pentru ca, asa cum am mai spus, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai frumoase orase vizitate!

    Sugestia mea: mergeti cu avionul :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Care e treaba cu viza, ce presupune? Nu stiam ca se obtine asa greu...se merge la interviu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai frumos oras al Rusiei...nu ma atrage insa ideea vizitarii lui.

    RăspundețiȘtergere
  10. matusa mea a vazut minunatiile astea ...prin ...aha..stiu...in 1981...am primit atunci un inel cu rubin...pe care nu-l mai am , din pacate !

    RăspundețiȘtergere
  11. Vladimir stiam ca rusii sunt 'rusi' adica mai putin draguti si amabili (cred ca li se trage de la frig :)) )si ca Rusa e 2 in 1 limba nationala si internationala pt ei. Stiu ca toti se chinuie cu literele chirilice, e prea multa bataie de cap dupa mine ca sa vezi tara asta! Inca nu ma pasioneaza indeajuns .....
    Prefer tarile calde, cu oameni draguti, unde inteleg cat de cat mersul lucrurilor!


    Simona ai punctat f bine ca e greu mai ales daca nu esti din Bucuresti, plus ca trebuie sa mergi 'prin agentie' sau ma rog sa platesti la una :(((


    Mihaela nu stiu de interviu dar Simona a scris mai sus despre ce e vb, oricum e hartogareala si ceva drumuri la consulat

    RăspundețiȘtergere
  12. Nice nici pe mine foarte tare, cel putin pentru moment

    Coco, inel + rubin ... ai zis cuvintele magice!
    Pacat ca nu il mai ai

    RăspundețiȘtergere
  13. Zazuza ce iti doresti sa vezi cel mai mult? ai ceva locuri favorite?

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim3:52 p.m.

    Hehehehe!
    Cu un lucru nu-s de acord insa :D. Nu ne chinuim cu chirilicele! Este alfabetul cel mai adecvat pentru o limba slava. Din contra, transcrierea unei limbe slave in latine este dureroasa. Fie trebuie create diacritice pentru sunete de gen sh, tz, i (cum de altfel, au facut si romanii cand au trecut la alfabetul latin, ca si dumneavoastra tot cu chirilice scriati pana in secolul 19) fie, mult mai nasol, se trece la o forma grozav de complicata de transcriere cum au facut bietii polonezi. Orice cuvant polonez se scrie mai rapid cu chirilice decat cu latine. In plus, alfabetul chirilic nu e complicat si nici atat de diferit.
    Neah acum, fiindca eu am facut efortul sa-l invat pe langa al meu chirilic si pe cel latin nu prea mi-e mila de altii care fac efortul invers.
    Sa stiti ca eu fac efortul sa fiu amabil, dar recunosc genele scot cateodata ce-i mai rau din mine. Zazuza stie bine :P. Iar despre Rusa ca limba internationala, eu unul mi-am luat gandul, a mea nevasta nu rupe mai mult de 20 de cuvinte in rusa (ne stim de cand aveam 17 ani adica de 14 ani). Asa ca am invatat eu romana. Si cam da, adevarul este ca mi se intampla relativ des sa injur cu sete alfabetul latin :D.
    Eh, oricum, cum spuneam cel mai bun mod de-a vizita Rusia este o excursie organizata in care organizatorul se ocupa de toate detaliile (inclusiv viza). Dar neaparat trebuie una scumpa, altfel e dubitabil.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim7:38 p.m.

    Am vizitat " Venetia Nordului" in 1980 cand se numea Leningrad. Era splendid, mirobolant chiar daca eexcursia aavea si elemente ideologice in program (Muzeul Lenin etc. ) Imi imaginez cum va fi aratand acuma...!
    Va doresc din suflet sa ajungeti cat de curand acolo! Vasilica 46

    RăspundețiȘtergere
  16. Mihaela, nu - nu este vorba interviu...Dar gasesti toate detaliile pe site-ul consulatului :)

    http://www.romania.mid.ru/5rom.htm

    RăspundețiȘtergere
  17. Viza de Rusia se obtine asa:
    http://www.calatorii-imaginare.ro/2011/07/cum-se-obtine-viza-de-rusia.html

    Si nu e ciar asa o bataie de cap. Eu am mers si fara sa stiu rusa, am invatat alfabetul chirilic si mai stiam cateva cuvinte. Si da, am mers pe cont propriu, se poate pe cont propriu oriunde.

    Totusi, sa faci un ghid despre un loc pe care nu l-ai vizitat niciodata nu e un pic...hazardat?

    RăspundețiȘtergere
  18. Bine-nteles ca se poate, cum sa nu, aveti dreptate. Eu doar spuneam ca uneori e mai riscant si mai greu. In plus, cu un ghid local (nu oficial, prieten, de exemplu) e mereu mai interesant fiindca puteti vedea locuri mai non-standard. Dar va inteleg perfect retinerea, eu n-as merge nici mort intr-o excursie organizata, de manuta cu altii si sa-mi fac altul programul! Niciodata. Dar dansa e femeie, nu stie ruseste, nu stie alfabetul si ma gandeam ca ar fi mai usor.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  19. Vladimir stiu si eu ca daca cumperi o vacanta scumpa scapi de toate problemele :)))


    D-na Vasilica va multumesc pentru comentariu. Aveti dreptate acum cu siguranta e si mai frumos, sper sa am placerea sa va arat poze cu Sankt Petersburg peste cativa ani

    Simona multumim

    Anca stiu ca se poate dar eu nu m-as duce stiind ca ma voi descurca greu cand sunt alte tari mult mai accesibile si usor de vazut!
    Ghidul nu e facut de mine :))). Eu am pus doar link catre el

    Vladimir stiu si eu ca pe cont propriu e mai bine, dar nu intotdeauna comod si usor :(((, ai punctat bine ca pe Sankt Petersburg poate merita investit intr-o vacanta organizata

    RăspundețiȘtergere
  20. Sankt Petersburg si Moscova as vrea, tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  21. Zazuza sper sa ajungi sa ne povestesti si noua!

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim1:28 p.m.

    Hey!Ma poate ajuta cineva,nu pot descarca nici un ghid,imi spun sa pun codul de validare din imagine dar nu apare nici un cod!!

    RăspundețiȘtergere