Top 32 Destinatii de toamna

Cele mai frumoase destinatii de toamna au fost alese!

Slovenia, Austria si Italia sunt primele 3 propuse de Zazuza:

1. Ljubliana, pentru ca este superba toamna, in septembrie mai ales, au tot felul de targuri cu produse traditionale

2. Martiniloben, intr-unul din oraselele din Burgenland, Austria - sarbatoarea patronului regiunii, Sf. Martin, cu degustari de vin nou, in jur de 12 noiembrie


3. Desi nu e chiar printre favoritele mele, Roma, pentru inceputul lui octombrie, cand caldura e mai suportabila si se poate vizita foarte ok. 

by Stuck in Customs


Nice isi doreste un mini circurit in Europa Centrala, la inceputul lui octombrie, care sa includa urmatoarele trei obiective:


4. Munchen, Germania, pentru ca este locul de desfasurare traditional al Oktoberfest si as vrea sa particip macar o data in viata la festivalul berii.
 by Osterwelle

5. M-ar tenta sa "degust" cateva delicii autumnale pragheze in Cehia, pentru ca "Orasul de Aur" parca devine "Orasul Rosu" toamna si neaparat as face o scurta oprire in cosmopolitul Karlovy Vary, unde peisajul montan, apele termale, centrele wellenss, vafele si lichiorul sau sunt mai tentante ca in orice alt anotimp.

6. As incheia vizita in Elvetia, tara visurilor mele, care mai aramie si mai idilica ca niciodata, ma va primi cu bratele deschise, cu arome dulci de ciocolata si peisaje pitoresti.

 by Katarina
George viseaza la o Croaziera mai speciala, o aventura ce numai in romane vedem scris ...

7. Croaziera de-a lungul Dunarii, din Germania pana in Delta
As vrea foarte mult sa fac odata calatoria asta si toamna pare anotimpul cel mai potrivit. Ideal ar fi sa dureze cat mai mult si sa fie cat mai multe opriri pentru vizitarea oraselor de pe malurile fluviului. Am citit in urma cu ceva ani "Pilotul de pe Dunare" de Jules Verne, carte care mi-a marit interesul pentru o astfel de calatorie.


by Gilderic
Natural ne propune un loc special din Franta (pe care l-a vizitat acum 17 ani)  mai jos ne explica ...

8. Landes - Este locul in care foie gras se amesteca cu padurile de pini, Atlanticul cu voia buna, iar francezii locului sunt cele mai bune gazde. Mie mi s-a parut de vis cand am fost in august insa gazdele ne-au spus ca este superb toamna, cand se amesteca toate culorile. Tot atunci se "amesteca" o sardina proaspata pe gratar cu un vin local ... Circuitul pe care l-am parcurs atunci a cuprins caiac-canoe, tir cu arcul, VTT (velo tout terrain), calarie, parasuta ascensionala, ski nautic, chiar si o corida. Ma gandesc doar la circuitul de caiac-canoe care strabate o padure, cum ar arata toamna ...

by Bocallupo

Roscata e departe dar ne trimite gandurile ei de vacanta pentru toamna aceasta. I-ar placea:

9. Slovenia, Bohinjsko jezero(nu stiu sigur daca asta este numele corect dar asa l'am gasit ;)). Lacul Bohing, care este inconjurat de munti, imi pare cel mai ideal loc pentru o vacanta de toamna. 


 10. Romania, Slanic Moldova. Toamna arata bestial si sunt o multime de chestii de vazut, pe langa mina salina, cascada si izvoarele minerale.

 by Charlesgyoung

11. Italia, provincia Siena,in micuta comuna medievala Abbadia San Salvatore unde are loc Festivalul Toamnei. As merge acolo pentru ca sunt sarbatorite preparatele, aromele si culorile acestui sezon.



Coco ne invita pe plaiuri mioritice (zice ea: aici e toamna cea mai cea)

12.  Mergeti la Praid pe 25 septembrie...la Festivalul Sarmalelor....e superrrrrr... (articol)

 by Lioness

13. Transfagarasanul- oricand , numai sa nu fie inchis 

by Alex_Pink

14. Si nu cele din urma .... Cheile Bicazului

by Bogdan I Stanciu
 

Carmen si propunerile ei pentru mini-concedii de toamna:

15. Concertele Wagner din castelul Neuschwanstein- Füssen, Germania, nu doar pentru a admira palatul regelui Ludwig al II-lea - loc desprins dintro poveste, unde picturile ce decoreaza palatul par ca danseaza pe muzica scrisa de Wagner, dar si pentru pitorescul peisaj din sudul Bavariei. (anul acesta concertele se desfasoara din 17 pâna pe 25 septembrie 2011)

by Gerd Evermann


16. Festivalul vinului în sudul Tirolului - Italia, nu atât pentru musturile si vinurile pe care le puteti proba ci mai mult pentru privelistile deosebite oferite de muntii Dolomiti si pentru fermecatoarele peisaje ale dealurilor cu vita de vie (13 octombrie - 12 noiembrie 2011)

by my4otos


Diana ne scoate afara, la degustari de vinuri si admirat zimbri si caprioare


17. O pădure seculară din România. Eventual dacă ar fi la noi turism forestier ca lumea, să vezi rezervații de căprioare, de zimbri (hai că asta există, si am gasit si un articol foarte util despre asta: click aici). etc. sau turism viticol ca la francezi...

by Justin Jensen

Redsky ne prezinta locul perfect pentru o vacanta culturala :

18. Valea Rinului! am reusit sa vad doar o mica parte si din viteza motorului; e plin de castele pe ambele parti, se poate trece cu bacul si in plus sunt vase de croaziera superbe, de marime impresionanta din care se revarsa puhoi de lume la cumparaturi. zona e in mare parte viticola, cu orasele mici linistite, imbracate in culori pastelate. castelele ofera o vedere de sus a raului, iar traversarea cu bacul o imagine de la nivelul apei, ambele extrem de graitoare!

by Álvaro Herraiz San Martín


Apollo, calator inrait, ar vrea sa se intoarca si a doua oara intr-un loc ..... pt al vedea toamna:

19. Primul loc care imi vine in minte ar fi lacurile Plitvice, in Croatia. Stiu ce-o sa zici, ca am fost acolo, dar m-as intoarce ca sa-l vad toamna.

by M.Angel Herrero


Pato scoate la lumina romantismul din el si ne prezinta 2 locuri perfecte pentru o vacanta in 2 toamna asta:

20. Toamna cred ca mi-ar placea sa vizitez in primul rand Parisul fiindca se zice ca e orasul indragostilor, insa eu cred ca cel mai frumos Parisul este toamna... cand e putina melancolie... cand oameni se imbraca deja mai gros( asta e stilul Parisului in viziunea mea)

by Oscar D.

21. Mi-ar mai placea sa vad toamna orasul Sibiu fiindca ii da un aspect anume cromatica, calda, aurie si creeaza un aspect placut in alternanta cu piatra cubica ce paveaza strazile si cu izul acela de istorie nestinsa

 by FotoRita



Aniela - ''Toamna are mereu grija de sufletul meu. Il scoate din starea de letargie, il umple de dor, de bucurie, de lacrimi si de culoare.''

22. Prima locatie pe care as vrea s-o vizitez e Tara Oasului, acolo unde sufletul meu e zeu al fericirii.

  by wizardnet 

23.Un loc pe care imi doresc de foarte mult timp sa-l admir toamna e Delta Dunarii, acolo unde toate miracolele toamnei se ridica la patrat oglindite in bratele Deltei.

 by Crusader14

24. Intr-o zi voi ajunge cu siguranta la Sankt Petersburg. Aici vreau sa ma pierd pentru o vreme la Ermitaj si sa imprumut pentru totdeauna ceva din spiritualitatea ruseasca!

 by Osdu



Mircea Florescu ne propune : Tunisia, Sighisoara si Maramures!     

25. Prima destinatie de toamna ar fi Tunisia deoarece vremea este tocmai buna pentru calatorie si chiar pentru plaja


26. A doua destinatie Sighisoara, orasul este linistit si te poti bucura mai mult atat de plimarile prin cetate cat si prin drumetiile pe dealurile din imprejurimile orasului.

 by josef.stuefer

27. A treia destinatie Maramures, culorile de toamna impodobesc acest tinut intr-un vesmant fermecator.

 by camil tulcan



 MihaeladM a descoperit ca Romania are locuri de ne-egalat asa cele 2 destinatii de toamna propuse de ea sunt:

28. Trebuie sa aleg  3 locuri anume, am sa ma limitez totusi la unul, dar bine definit : Rosia Montana. Fiindca am un fix cu zona aceea si cu ideea ca au sa strice frumusete de localitate. Si fiindca as vrea sa o vad cat mai e in forma ei nealterata de forari si demolari si dealuri ciuntite.

 by Ryk Neethling

29. Bonus: Apusenii sunt oricum superbi, plus ca as mai avea un obiectiv in zona : Mocanita

  by bortescristian
 

 Aliceee e un foc viu plin de energie odata cu inceperea toamnei si credeti-ma s-ar duce oriunde, numai sa merga! Gandul ii zboara acum la ....

30. Vatra Dornei (fiindca am vazut anul trecut o expozitie foto cu poze din Vatra Dornei facute toamna si erau exact asa ca cele tip wallpaper, adica frunze cazute, arbori in toate culorile etccc

by Memotions

 31. Regiunea Toscana din Italia fiindca e o regiune predominant rurala, iar peisajele in aceasta perioada iti taie rasuflarea!


32. Ultima propunere vine tot din partea mea: Ziua Mortilor in Mexic! Stiu ca suna infricosator, dar nu e! De fapt e o sarbatoare vesela in care familiile se reunesc si vorbesc lucruri frumoase si vesele despre cei morti! Este o sarbatoare a vietii! Lumea se bucura ca e inca in viata asa ca pe 1 noiembrie fac o parada, decoreaza strazi cu schelete, flori si scot pe strazi taverne cu mancare mexicana! Cred ca e o nebunie dar fiindca mereu am fost interesata de cultura si traditia din alte tari, mi-ar placea sa ajung candva la aceasta sarbatoare!



Dragi cititori, acest articol a fost creat special pentru voi, 
pentru a va stimula dorinta de calatorie si a va arata cateva 
din cele mai interesante locuri de vazut toamna aceasta ! 

Noi le-am propus, eu si prietenii mei din blogosfera, pe care va invit sa ii cititi, 
daca doriti sa se implice si de acum inainte
iar daca apreciati articolul scris de noi, asteptam un comment sau un Like de la voi!


19 comentarii:

  1. Daca te hotarasti sa vii la Sibiu, da un semn din timp ;). Cel mai mult mi-a placut festivalul Sarmalelor. Daca e dupa mine, eu as merge in padurea colorata de toamna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alice, ce imagini frumoase ai gasit pentru ilustrarea fiecarei destinatii! Bravooo! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Liliana pentru moment nu am in plan Sibiul :)

    Aniela te invit sa participi si la tema din aceasta saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  4. As merge peste tot daca as putea :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Incantatoare imaginile alese pentru a reliefa frumusetea toamnei europene, Aliceee. Din ce au descris ceilalti sunt tentata de Valea Rinului si Toscana. Las cascadele Plitvice pentru la vara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos articol. Ma satur din priviri:). Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. of Doamne...e frumos oriunde...numai sa calatoresti...tocmai ce am venit de la Sunny Beach....offfffff

    RăspundețiȘtergere
  8. ce destinatii de vis,toate. sper sa ajungi intr-o zi in sankt-peterburg,orasul meu. pup

    RăspundețiȘtergere
  9. si Nice ar vrea la Praga :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte buna ideea ! Mi-au placut toate propunerile si as porni cu traista-n bat de la una la alta. Da' parca tot la Paris m-ar trage ata !

    Ai un ping, doar da clic pe numele meu !

    RăspundețiȘtergere
  11. superbe propunerile colegilor mei de top :)! multumiri si tie pentru minunata idee!

    RăspundețiȘtergere
  12. Roscata, si ce te opreste??

    Nice sincer niciodata nu am dat mare importanta Rinului si Redsky m-a facut curioasa asa ca in urma propunerii ei am luat la rasfoit netul si am gasit lucruri foarte interesante! Totusi dupa Valea Loarei, iau o pauza :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Robert multumim, poti sa participi si tu la tema acestei saptamani

    Coco vad ca si tu esti imblareata, ma bucur :)

    Modnitza trebuie, trebuie, las pe mai incolo dar il am in plan!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pato si eu vreau la Pragaaa

    Zina ms :)

    Zazuza multumesc si eu tuturor pentru participare, a iesit un articol foarte frumos! sincer sunt mandra de el :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu adevărat minunat si inspirational acest articol :)

    RăspundețiȘtergere
  16. articolul contine o multime de amanunte utile. si daca deocamdata nu plec, macar am calatorit imaginar si-ti multumesc pt asta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ai pentru ce, toti am participat cu ceva la el! :) Si eu iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Toate destinatiile sunt interesante, asa ca le-am mediatizat in Blog and roll 51

    RăspundețiȘtergere