Asigurare medicala pentru calatorie - discutii turistice

Pana acum nu dadeam mare importanta asigurarii medicale pentru calatorie. Nici nu stiu daca e obligatorie sau nu, dar eu imi faceam pt fiecare vacanta. Din prima zi pana in ultima. Si niciodata nu am folosit-o. Chiar daca am fost racita, eu sau copilul, intotdeauna am folosit medicamentele din dotare. Si daca a trebuit sa ma duc la doctor am platit consulatia si medicamentele de la mine. De data asta pt Maroc m-am hotarat sa pun mai putine medicamente (fiindca s-au scumpit foarte tare) adica pe o plasuta de antibiotice, nurofen, strepsils, terra flu, humex, crema petrini am dat o alta plasuta de bani. In jur de 200 ron. Nici nu mai pun la socoteala linguselile pt reteta la d-na doctor si alte cele. Si daca e sa ma inbolnavesc acolo tot ce am la mine nu ajunge de un `tratament`. E doar asa, pana ajung la doctor. 

Saptamana asta am umblat ca disperata sa imi fac o asigurare medicala ieftina si care sa imi acopere serviciile medicale in strainatate direct. Cand zic direct ma refer fara sa mi se returneze banii cand ma intorc ci sa mi se plateasca totul acolo direct de pe polita de asigurare. Nu stiam daca exista asa ceva dar eu asta vroiam. Stiu cum sta treaba cu birocratia la noi. Pt a-mi deconta niste bani vor cere retete, adeverinte, stampile, semnaturi cu caru, si chiar si dupa ce le ai pe toate astea vor mai gasi ceva pt care sa nu-mi dea banii. Eu nu am patit-o dar din moment ce cer o gramada de hartogarii e clar ca asa sta treaba. In plus totusi, platesti putin pt suma ce ti-o asigura. Adica pt un sejur de 2 saptamani nu platesti mai mult de 100 ron la suma de 50 000 euro. Dar totusi daca nu sunt in stare sa deconteze niste bani atunci mai bine sa nu faca astfel de ``oferte``.

Vineri am gasit o astfel de asigurare directa si ieftina la Uniqua. E o firma austriaca (ceea ce nu inseamana neaparat si de calitate) dar eu asa vreau sa cred.
Cat costa?  Pt Maroc (deci in afara spatiului UE) 16 lei pt 4 zile (care e minim) 29 ron pt doua saptamani, si in jur de 150 ron pt 3 luni! La suma de 50 000 euro. Pt 30 000 euro e mai ieftin, cu 20-30%.
In plus pt copil avand in vedere ca e sub 3 ani si zic ei e mai sensibil plateam dublu. Dar la Uniqa mi-au cerut doar 20% mai mult, ceea ce e clar o economie! Acum nu stiu cat sunt de seriosi, d-na m-a ademenit foarte frumos, mi-a dat toate informatiile (zice ea, acum ce i-o fi scapat om vedea daca vom avea nevoie), pretul mi s-a parut ok .... sper sa nu trebuiasca sa o folosesc! 
Dar totusi trebuie sa am o asigurare la mine fiindca in Maroc medicamentele si doctorii costa mult!!!

Va faceti asigurari medicale pentru calatorie? la ce firma?
ati avut experiente pozitive sau negative cu firmele de asigurari de sanatate?

Unul din lucrurile care imi plac cel mai mult cand vine vorba de calatorii e sa vorbesc despre ele! Asa ca va invit sa va asezati confortabil, alaturi de un pahar sau un snack si sa incepem sa povestim ... astazi despre cel asigurari medicale pentru calatorie. Fiecare e liber sa raspunda la orice comentariu, va cer doar ca raspunsurile ce le dati sa fie de bun simt! 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

23 de comentarii:

  1. tu spui chestii interesante aici ! adevarul ca am plecat pentru scurt timp de fiecare data , cam o saptamana si nu mi-am facut probleme din astea ,cu toate ca este ceva ce nu trebuie neglijat , pentru mai mult timp e clar ca trebuie facuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu una am avut tot timpul asigurare medicala in calatorii, chiar si numai pentru 2-3 zile. Nu stii niciodata ce se poate intampla, asa ca mai bine sa previi decat sa te trezesti la fata locului ca nu stii incotro sa o apuci. Daca nu ma insel, am facut asigurarea tot timpul din Buc. la Allianz...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi-am facut absolut niciodata asigurare :P Nu stiu...din lene, din economie, din ideea "oricum plec doar 5 zile..."

    Dar la anu vom pleca o luna prin Europa in luna de miere si atunci vreau neaparat sa-mi fac! Intr-o luna se pot intampla multe, plus ca noi umblam pe munte si ne expunem unor riscuri mari. Daca e nevoie sa ma scoata de undeva cu elicopterul, imi vand si casa si masina si tot nu platesc...

    O "amica virtuala" a avut un astfel de accident si m-a pus pe ganduri,asa ca o sa-mi fac neaparat. Dar nu stiu... pentru calatorii de cateva zile...parca tot nu-mi vine sa fac :P

    Mai exista varianta cu cardul european, prin care CAS-ul plateste 80% din cheltuieli, dar tot ai tu de platit 20%, care in cazuri grave se ridica la foaaarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Indiferent ca stau doar 4-5 zile (cum a fost la Paris) sau 14 zile (cum stau in Thassos) am avut intotdeauna asigurare de sanatate. Nici nu costa mult si plec mai linistit. Nu am folosit-o niciodata si-mi doresc sa fie tot asa si in continuare. Am avut odata si cardul european, dar mi-a parut prea mare birocratia si bataia de cap si nu l-am mai reinnoit.
    Eu imi fac asigurarile la Omniasig. Toate (casa, casca, rca si sanatate) si sunt multumit de serviciile lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Alicee,
    Uite, constat cu regret ca sunt din nou in urma lumii de pe blog. Printre altele sunt si broker de asigurari, lucrez cu toate firmele de asigurari din tara si nu m-am gandit sa iti sar in ajutor cu un sfat cand am aflat ca mergi in Maroc. Firma Uniqua e ok insa trebuie sa stii din capul locului care sunt modalitatile de rambursare a banilor. Teoretic exista 3 feluri de asiguratori:
    1. cei care iti returneaza banii dupa ce te intorci,dupa cateva saptamani/luni si dupa scandaluri cu conducerea de la Bucuresti carora le trimiti scrisorile medicale, bonurile, facturile si bilete de la medici, TOT
    2. cei care iti inapoiaza banii la max 10 zile lucratoare de cand te-ai intors dupa ce ai anexat cererii de restituire si: scrisorile medicale, bonurile, facturile si bilete de la medici, TOT
    3. Asiguratori care in momentul in care ai dat de greu, suni la un nr de telefon de pe asigurare, le spui la ce clinica sau cabinet esti, inchizi telefonul. 5 secunde mai tarziu ei suna la clinica respectiva, vorbesc cu medicul sau cu directorul si le vireaza imediat o suma de bani in cont ca sa se ocupe de tine, iar la final le vireaza restul de bani in schimbul facturii. Avantaje: tu nu platesti NIMIC clinicii sau medicului si nici nu trebuie sa duci toate hartogariile, insa exista si un dezavantaj, am avut clienti carora li s-a refuzat clinica la care mersesera si au trebuit sa mearga la alta clinica cu care firma avea contract.

    Pentru fiecare tara in parte e o alta situatie insa eu cel mai mult lucrez cu 2 firme care se incadreaza in categoria a 3-a.
    Din pacate, si asta incerc sa le explic tuturor clientilor, nu neaparat cea mai buna oferta e cea mai ieftina sau cea mai scumpa, exista variante de mijloc. Lipsa de profesionalism din industrie face ca agentii sa vanda doar acele asigurari la care au cel mai mare comision si nu ce e in favoarea clientilor.

    ALICEE, daca crezi ca randurile care urmeaza nu sunt ok (nu incerc sa fac reclama mascata ci doar poate sa ajut "prietenii virtuali" calatori sa gaseasca cele mai bune oferte) TE ROG SA MODEREZI MESAJUL LASAND DOAR PRIMA PARTE. MERSI.
    Pentru cei interesati de sfaturi si/sau asigurari (eu sunt din Oradea dar vi le pot trimite pe mail si voi le printati si imi faceti transfer bancar pt bani) ma puteti contacta pe adresa de mail cosmin_belenesi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut intotdeauna o forma de asigurare medicala. De obicei plecam cu una de la BCR facuta pe exact zilele petrecute in strainatate, apoi mi-am facut una la Alianz Tiriac pe un an de zile pentru ca aveam e gand sa calatoresc mai des si mi s-a parut mai rentabil. Ultima data am plecat doar cu Cardul european de sanatate. Nu am avut nevoie niciodata de nimic si nu duc cu mine niciun medicament, doar odata am dus ceva solutii, avusesem o infectie la picior si eram sub tratament.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mi-am facut intotdeauna asigurare medicala, dar de vreo 3 ani incoace fac de cate ori plec din tara. Daca mergi pe principiul "mie nu mi se poate intampla" si faci economie de 30 de lei, s-ar putea sa afli la modul dureros cat costa o zi de spitalizare: intre 1500 si 2500 de euro.
    Asigurarea o fac la Generali, personal n-am folosit-o, dar am colegi de servici care au avut nevoie, si asigurarea a platit direct la medicul din strainatate. In general iau si cateva medicamente la mine, dar nu foarte multe. Cardul de la CNAS e bun si el, dar e valabil doar in UE, trebuie reinoit la 6 luni, si asigura doar 80% din costuri (parca), ceea ce nu e foarte convenabil, dar oricum, e mai bine decat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu mi-am facut mereu in afar de germania unde ma duc pe gratis..pt maroc te rog sa-ti iei medicamente dezinfectante stomacale si anti diaree, dizenterie, si sa nu bei nimic facut cu apa de la chiuveta nici ceai nici cafea nici supa

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, mi-am facut mereu asigurare medicala cand am iesit din tara. De obicei o faceam la firma de unde cumparam biletul de avion, iar cand s-a intamplat sa plec cu masina am facut-o la Omniasig.
    N-am avut experiente neplacute, dar nici n-am avut nevoie sa o folosesc (din fericire).

    RăspundețiȘtergere
  10. Întotdeauna mi-am făcut asigurarea, habar nu am dacă este obligatorie sau nu dar, cred că este preferabil să plăteşti o sumă relativ modică pentru a fi pus la adăpost în caz de Doamne fereşte cine ştie ce.
    Cum plec prin agenţie, mi-am cumpărat întotdeauna asigurarea de la agenţia prin care mi-am procurat biletul de călătorie, cazarea, etc.
    Şi din fericire, nu a trebuit să o folosesc niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu mi-am facut asigurare medicala cand am pelcat in Franta o saptamana. Nu am stat mult dar am inteles ca era musai sa am. Mi-am facut-o la Perfect Tour. Pt o saptamana m-a costat 30 de lei anul trecut. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu mi-am facut mereu asigurare, as mai fi sarit eu peste cateva dar m-a batut mama la cap. Habar n-am care ar fi procedeul cu datul banilor, dar sper sa n-am nevoie.
    Pe viitor o sa incerc sa ma documentez mai bine care firme sunt serioase si care nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Extrem de utila asigurarea medicala, cel putin pentru mine care nu ma imbolnavesc niciodata in Romania(bine, cu exceptia unor mici raceli), dar cand plec afara sunt abonata la tot felul de clinici si spitale unde ajung intr-o mare suferinta. E ca un facut sa patesc ceva rau de fiecare data cand sunt undeva in straintate. Am facut-o mereu la o firma din Piata Lahovari, nu mai tin minte exact numele..spundand-mi in gand: eh, iar o fac aiurea si pe asta, ce mi se poate intampla mie? :))

    RăspundețiȘtergere
  14. uniqa in Austria e o firma super ok. si ramane ok daca nu fac varza romanii iar totul, cum mi s-a mai intamplat. altfel, eu am asigurare pentru Europa inclusa in cardul de asigurari oferit de statul austriac. in afara Europei insa am luat mereu asigurare, asa, ca sa fie. eu cred ca e important sa o ai, mai ales daca se pleaca pentru mai mult decat un weekend.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim7:43 p.m.

    In Elvetia rezidentii sunt obligati sa aiba asigurare elvetiana. Asigurarea pe care o avem noi acopera tratamentul in strainatate (indiferent de continent) si asigura si transportul medical din locul unde s-a intamplat beleaua inapoi la patria muma (Elvetia). Sistemul este de tip franciza adica pana intr-un total de 1500 de SFR pe an (in cazul meu) platesc eu interventia/medicamentele/ce-o fi. Dupa 1500 si pana in 100.000 de SFR platesc eu 10% (plus aia 1500) si ei 90%. Peste 100.000 SFR eu nu mai platesc nimic (cu exceptia celor 1500 + 10% din 100.000). In concluzie as plati maxim 11.500 pentru o interventie foarte serioasa (adica care depaseste 100.000 de SFR). Adica mai nimic din partea mea. Imi place sistemul si functioneaza perfect. Evident spitalul e decontat de firma de asigurari, eu doar trebuie sa trimit facturile (si uneori nici asta, caci le trimite spitalul). Asadar n-avem nevoie de asigurare de calatorie, e inutila.
    K & V

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu mi-am facut intotdeauna asigurare si am si folosit-o de doua ori. Acum cativa ani faceam de la Rai Asigurari pentru ca astea se vindeau acolo unde imi cumparam biletele. Am folosit o astfel de asigurare simpla de calatorie in Paris, unde am am platit doar jumatate de pret pentru o consultatie la medic si apoi jumatate de pret pe pastile la farmacie.

    Rai Asigurari a fost cumparata intre timp de Generali. Si in India am avut o polita Generali turist plus. Am dat 70 de lei pentru 2 luni. Si acolo am folosit-o dupa ce sotia mea a ajuns in spital. Noi nu am platit nimic. Am inteles ca spitalizarea a costat in jur de 1000 de euro ca era spital privat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Coco vorba aia; nu conteaza cat timp nu ti se intampla nimic :))

    Ioana noi suntem mai precaute :)

    Alexandra avand in vedere ca mergeti pe munte eu nu as risca, cred ca sunt mai fricoasa din fire :)))
    Oricum ma bucur ca nu ati avut niciodata nevoie de ea; sper sa nici nu aveti de acum incolo

    RăspundețiȘtergere
  18. Natural multa lume e multumit de cei de la Omniasig. Eu inca nu mi-am facut niciodata la ei.

    Ioana cat costa pe 1 an?? M-ar interesa si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  19. Apollo la Generali stiu ca e scump. Am vrut sa fac o data si imi cereau dublu fata de alte case de asigurari :(((

    KarmaPolice niciodata nu am venit si nu am luat cu mine astfel de 'medicamente' sau precautii. Nici nu am auzit pe nimei sa aiba probleme in Maroc. Apa intradevar nu beau de la robinet dar mancare cu apa de la robinet, nu conteaza ca doar se fierbe ....
    Probabil fiindca nu am avut niciodata probleme

    Mihaela asa si eu :) sper sa nu trebuiasca sa folosim niciodata

    RăspundețiȘtergere
  20. George asa si eu; ce ti)e cu mamele astea :))

    Ana cam mult 30 lei pe o saptamana in Europa, parerea mea

    Nice imi pare rau sa aud asta :(((

    RăspundețiȘtergere
  21. Zazuza multumesc. Sincer sper sa nu trebuiasca sa o folosesc desi parca nu ma simt prea bine :(((

    K&V nu am inteles prea bine, dar daca trebuie sa platiti putin sunt multumita :))

    Alex 1000 euro? wow; asta e o avere pt India
    Totusi 70 ron pt 2 luni la Generali e foarte putin fata de ce preturi stiam eu ca au!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cosmin imi pare rau ca doar azi am citit postarea (era in spam ) :(((.
    Nu cred ca e reclama si astept si cele 2 nume de companii care sunt ok, daca vrei sa ni le zici.
    Cei de la Uniqa au zis ca fac parte din a-3-a categorie. Daca voi avea probleme si trebuie sa apelez voi scrie pe blog :)

    Imi cer scuze inca o data, ca mesajul tau apare atat de tarziu pe blog

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere