Bagajul pentru Maroc

Zilele astea imi schitez in cap bagajul pentru Maroc! sunt obisnuita sa il fac asa, imaginativ, cu o saptamana inainte de plecare, urmand ca in ultimele 3 ore inainte sa plec sa fac bagajul propriu zis si sa incep sa ma iau de cap fiindca intotdeauna uit ceva, nu am cumparat ceva sau nu imi incap lucrurile din mintea mea fiindca dimensiunea si greutatea e greu de apreciat asa! Si cu toate astea nu m-am invatat minte! si totusi sper ca pentru Maroc sa incep cu o zi inainte!
Am noroc ca am mai fost in Maroc, practic acesta e al-5-lea bagaj ce il fac pentru tara asta si avand in vedere ca am fost in toate lunile anului acolo sunt fericita ca stiu de ce am nevoie in mare parte. Normal ca mereu am surprize acolo, dar cu cat ma duc mai des cu atat devin mai constienta de lucrurile care le pun degeaba si cele fara de care nu pot trai acolo!




Date 'tehnice':
-luna asta va fi cald acolo, luna viitoare va incepe sa bata vantul cam tare, iar daca stau mai mult trebuie sa fiu 'pregatita' sa simt temperaturi de 10-15 grade. Noaptea chiar mai putin ....


 Date 'teoretice':
-avand in vedere termperatura am nevoie de 3 perechi de pantofi: sandale + pantofi + cizme! (daca meregeti in vacanta in Maroc nu uitati sa va duceti slapi, camerele de Hotel vin deseori fara covoare! Cizmele sunt in special pentru eventualitatea in care ajung in Anzi si pentru returul in tara, daca se va nimeri sa fie iarna

-la haine ma opresc la 2 tinute elegante, blugi si tricouri lejere, 2 bluze cu maneca lunga, un pardesiu si o foita! esarfe x 2 fiindca acolo sigur o sa imi cumpar macar cate una pentru fiecare bluza :))) not kidding

-genti x 2 din aceleasi considerente! in plus la ei nu se prea gasesc geanti tip postas mare (doar micute de piele) de astea voi avea nevoie in zilele cand voi bantui orasul singura din considerente de securitate, nu mi s-a intamplat sa mi se fure geanta sau ceva de genul dar nici nu vreau sa risc cu toata populatia de motociclisti ce ma asteapta acolo

-make up si creme! Nu ar fi nevoie sa duc de aici in mod normal dar .... nu am fost niciodata foarte multumita de ce am gasit acolo. In general am gasit multe produse chinezesti si culori care nu ma prind sau categoria opusa, Sephora si alte magazine cu make up 'de lux' care sunt mai scumpe decat la noi!
Acolo am nevoie de un fond de ten bun care sa faca fata umiditatii si poluarii, o pudra, o crema de fata super hidratanta si care sa intre in piele repede (eu duc Garnier pt piele uscata), farduri in caz ca trebuie sa ma duc la nunta, botez sau alte evenimente de gen, creion de ochi bun, tare si care sa nu 'curga' din cauza umiditatii, balsam de buze (un must la vantul de acolo) si luciu desi asta mai mult in casa ca in oras prea atrage privirea barbatilor! La rimel am sa renunt avand in vedere ca totdeauna am avut probleme cu el acolo!
Duc de aici si lotiune de demachiat (cred ca am sa torn intr-o cutiuta de medicamente sa nu duc ditamai tubul) crema de corp mica, parfumuri in sticlute mici (se gasesc si acolo astfel de parfumuri facute chiar de ei, deci nu e un Must dar eu m-am saturatat de ele ma ales ca le-am folosit si in Romania) deodorant si masca de par! Restul voi cumpara de acolo, se gasesc si la ei marcile de la noi (mai ales la produse de ingrijire a parului)!
(Apropo ca tot am colindat Mall-ul in ultima vreme la Sephora au sampon, balsam si cam tot ce aveti nevoie pentru ingrijire corporala in varianta Travel, adica in ambalaje mici)!

- 1 x palarie pt toamna, cand o ia razna Atlantincul bate un vant in tot orasul de iti tiuie urechile asa ca nu trebuie sa uit palaria! si cand ploua e mai utila decat o umbrela, doar daca aveti una foarte buna si face fata curentului din toate partile! eu nu am :))

- o punga de sosete groase! la ei cum ca temperaturile nu scad sub 0 grade in oras, nu fac incalzire dar asta nu inseamana ca iarna, la 10 grade nu e frig! sau pe gresie cand mergi la baie ....

-o sa imi pun o carte pt relaxare si un cd cu pozele din anii trecuti cu Maroc, ca sa va povestesc si din amintiri ca probabil nu voi duce asa o viata intensa, acolo am parte de un dolce vita in stil lent, marocan si nu vreau sa ajung in pana de idei si articole :)))

- aparat foto, incarcator, baterii, si neapatat sa nu uit cablu! Nu sunt obisnuita sa il duc fiindca pana acum niciodata nu am scris de la 'locul' faptei! si am obiceiul sa ma uit la poze pe aparat in timp ce sunt in autocar, tren etcccc :)), e activitatea anti-plictiseala!

-laptopul, pe care din nou nu sunt obisnuita sa il trambalez dupa mine dar de data asta se cere!

-Bijuterii! cele zilnice plus cele de aur speciale pentru Maroc! nu imi place aurul, sunt adepta argintului sau a fleacurilor si a gablonturilor dar in Maroc cand am de mers la ceva eveniment trebuie sa ma impopotonez cu aur! sau bijuterii placate cu aur! Asa e acolo traditia si m-am conformat asa ca in ultimele 4 vizite, mi-am cumparat inele, bratari, lanturi, tot tacamul auriu! ah si daca mai am loc imi pun si kaftanul care nu ma stiu de ce mi l-a trimis soacra in tara! oricum aici nu il port ....


Asta e bagajul pe care il am in cap in zilele astea, acum deja e lista avand in vedere ca l-am scris pt voi :)! nu am prea mult loc, vom duce doar un bagaj mare si 2 mici, din care unul mic e rezervat exclusiv pt Kari, deci eu raman cu 15 kg :)).



Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

23 de comentarii:

  1. Aurul e ieftin acolo de cumparat? Si cam cat aur (sau bijuterii aurite) trebuie sa pui pe tine ca sa fii ca ceilalti? Cercei, bratara, inel? Colier? :) Chiar sunt curioasa. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiam argintul e ff ieftin acolo:) Poti sa iei inel de argint si cu 2 euro:))) numai k ei nu apreciaza asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e ieftin deloc. Cam ca la noi doar ca au multttt mai multe modele!
    Acum doi ani mi-am luat o brata de argint placata cu aur cu vreo 60 ron. Nu e exagerat de scump si e grosuta si frumaosa. Dar aurul pur e mult mai mult.

    Cat aur? cat mai mult!!! femeile mai in varsta merg cu inele la 3-4 degete, colier + lanuturi, cercei, bratari si isi pun si la brau ca o curea, nu stiu cum se numeste.
    Eu ma rezum la colier+bratara+inel+cercei. A fost cand mi-am pus si la brau. :)) Nu imi place sa exagerez.
    In plus mi-am luat mai multe modele si le tot schimb intre ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Shakuka trebuie sa te dezamagesc. Argintul nu e ieftin! ma rog poate prin sate, dar in oras inele serioase (mai grosute) sunt la 100 dirham, 8-10 euro. Putin mai ieftin decat la noi. cerceii micuti is vreo 4-5 euro.
    Singura diferenta e ca sunt multe modele si ca daca cumperi multe negociezi si iesi la un pret bun. Dar nu se da chiar pe nimic. Probabil ca asa era in trecut dar acum si-au dat si ei seama de cererea europenilor si dragostea lor fata de argint :))

    RăspundețiȘtergere
  5. ooo , saraca de tine...numai laptopul sa nu-l uiti...in rest , te mai descurci...asteptam cu interes postarile...foto..muuulteee...! drum bun !

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim2:53 p.m.

    Alice are dreptate. Mie nu mi s-aparut ieftin argintul, mai ales daca iei chestii pe modele vechi lucrate manual.....Cam ca si aici sunt preturile. In plus daca alegi cu pietre, evident ca le calculeaza si acelea. Eu am cumpara Jad care nu era Jad dar mi-a trecut supararea :D ca toate prietenele imi lauda acel set
    Alice, ma gandeam ca te muti de tot..........:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum zicea cineva mai sus, eu ma bucur ca iti iei laptopul cu tine sa ne tii la curent cu intamplari din viata ta. Spor la facut bagaje!
    O curiozitate persoanala: care este starea ta de spirit la ora actuala, esti fericita, etuziasmata ca pleci?

    RăspundețiȘtergere
  8. iti doresc drum bun si te astept cu vesti! pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e bine ca pleci in Maroc. Sunt detalii pe care le afli numai de la cineva care a fost acolo, iar tu esti cel mai bun ghid pe care l-am intalnit! As vrea sa merg si eu acolo in 2012.
    Te asteptam cu vesti!
    Drum bun, Alicee!

    RăspundețiȘtergere
  10. Coco multumesc :) nu mai e mult :))

    Mircea stiu, dar inca nici nu am plecat

    Hapi nu e exclus ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nice nu sunt entuziasmata niciodata inainte sa plec, nu asa cum sunt altii. Sunt ok. Stii ca mi-e frica de avion si pana acolo sunt o gramada de ore de zbor, nu am de ce sa ma entuziasmez pentru asta. Voi fi happy cand voi ajunge in sfarsit acolo si o sa imi intru in ritm.

    Modniza stiu, vor veni si ele cat de curand

    Wind ms, nu stiam ca sunt un ghid atat de bun :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Drum bun si abia astept sa citesc povestile tale! Si eu imi doresc mult sa ajung in Maroc, e una dintre destinatiile de calatorie la care inca visez :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foaaarte interesant !
    Intai si-ntai voiam sa-ti scriu sa faci o lista, dar am vazut ca ai facut-o chiar aici pe blog.
    Te rog sa faci cat mai multe fotografii, sa vedem si noi tinutele si bijuteriile marocanelor si ce mai e frumos pe acolo. Si poate si niste peisaje, niste piete, niste mancaruri !
    P.S. Ai un ping pe zinnaida.ro !

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, esti cel mai bun ghid....din multe motive!
    In primul rand pentru ca aduci informatii pe care nu le gasesti in alta parte, apoi pentru ca pui si imagini, explicatii, senzatii, pareri personale, sfaturi...actualizate aproape in timp real!
    Iti multumim, Alicee!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bagajele pun capac oricui. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi dai si mie niste detalii te rog despre cum e vremea acolo in martie? Cam ce ar trebui sa pun in bagaj?

    RăspundețiȘtergere
  17. cat costa un gram de aur ?ai putea sa imi spui,te rog?

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim9:12 p.m.

    eu am inteles ca in jur la 20 de euro,ma intereseaza si pe mn o cantitate mai mare.credeti ca as putea sa gasesc si la c pret?

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim habar nu am pretul la gros, dar cum in Maroc totul e negociabil, cred ca veti putea face afaceri profitabile :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim1:25 p.m.

    M-AR INTERESA SA CUPAR O CENTURA DIN AUR SAU CUM SO CHEMA PTR IUBITA MEA,
    MENTIONEZ CACI AM DISPONIBILI 15 MII EURO,CAM CAT AUR AS PUTEA CUMPARA SI DE CATE KARATE ESTE ACOLO AURUL...NU O SA AM PROBLEME LA INTOARCEREA IN TARA??CU MULTUMIRI ANTICIPATE.

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare rau dar nu ma pricep la aur, nu imi place, in consecinta nu stiu preturi si detalii
    Sorry

    RăspundețiȘtergere