Cartier rezidential

Jurnal live din Maroc:  A doua zi - Joi (20 octombrie 2011) 
Cartier rezidential

Va intrebati unde stau in Maroc? Daca stau  in centru, la periferie, intr-un cartier de bogati sau de saraci? intr-un castel de lux sau intr-o cocina? Ei bine azi am sa va dezvalui 'misterul'.
Locuiesc in Casablanca, intr-un cartier rezidential ce se afla la cateva strazi (lungi) de centru. Asa cam la 2-3 km. Intr-un complex cu 4 blocuri si vreo 20 de scari, cu o curte interioara imensa in care localnicii se aduna la povesti, cu multe alei si multa vegetatie. Cu o gramada de parcari subterane sau in paviolioane, cu multe banci. Cel mai mult imi place ca fiecare scara are propria 'gradina' pe care localnicii si-au amenajat-o cum au vrut, cu motive in stil marocan, flori, arbori, sau fanatani arteziene. 
Desi Strada mea e una destul de agitata, in special fiindca la colt avem o piata care aprovizioneaza tot cartierul, cand intri in complex e un refugiu, o zona relaxanta in care am de gand sa ma plimb zilnic cu Kari incepand de azi. 














Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

31 de comentarii:

  1. Locurile in care esti par ireale. Ferice de tine. Multumesc mult de fotografii.
    Salutari cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata foarte primitor! micile gradini imi plac in mod special!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte, foarte frumos si extrem de curat. Minunat, sedere placuta! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbă imaginea florii de hibiscus pe pavaj... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase poze! Am uitat sa spun....

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca mesajul meu initial nu a ajuns la tine....

    Spuneam ca blogul tau imi place mult. Am ,,calatorit'' cu tine pe Riviera Italiei, care m-a fascinat si in multe alte locatii.
    Maroc ma incita si ma atrage, mai ales ca prietena mea cea mai buna din liceu locuieste de multi ani in Casablanca...Vorbim aproape saptamanal si ma gandesc ca nu mai este mult pana voi lua decizia sa mergem sa o vizitam. Am citit pe ici pe colo ca este murdar in Maroc si sunt sensibila la acest amanunt, insa sper sa ajung si sa ma dumiresc singura iar daca este asa cum am auzit, aper sa vad dincolo de aparente...
    Sunt genul care imi organizez singura concediile, de obicei in luna ianuarie-februarie, vizitand astfel Grecia, Croatia, Austria, Italia. pentru la anul cochetez cu ideea de a vizita fie sudul Spaniei, fie Marocul.

    Iti urez toate cele bune si astept sa depeni zi dupa zi in jurnalul live pe car eti l-ai propus.

    P.S.Fiind asa de tanara, cand ai avut timp sa vezi atatea lucruri?!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos , plimbari cat mai multe si joaca placuta...aer , soare , verdeata , reteta ideala !

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata foarte bine, recunosc stilul acela de fantani din pozele altor calatori in Maroc :-) Foarte frumos refugiu, sa va bucurati de el..pot sa zic: "cat mai mult"? :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. Oho, pai e foarte frumos cartierul tau, oamenii l-au amenajat cu gust, e o placere sa locuiesti acolo. Mi-au placut si blocurile, totul e foarte elegant si cochet, nu ai de ce sa te plangi, e un coltisor de rai acolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Costin ms

    Tudor nu sunt chiar ireale, sunt locuri si mai frumoase pe aici. Dar e diferenta putin intre blocurile lor si cele de aici (adica locul in care stau eu) ca altfel sunt si mai amarate decat a noastre

    Zazuza si mie, gradinile imi plac cel mai mult

    Bia, Mircea multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Marocul este interesant si uimitor pentru noi europenii, dar sincera sa fiu, mai mult de un concediu nu as putea sa locuiesc acolo. Inteleg ca pe tine te leaga mai multe, de aceea îti doresc din suflet împlinirea tuturor dorintelor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ileana intradevar in Maroc e murdar. Depinde pe unde te duci, dar .... trebuie sa te astepti la asta. Sa iti iei pantofi sau cizme (ianuarie) :) si mai putin sandale! Casablanca e un oras comercial in care vin zilnic sute de mii de pachete, se despacheteaza pungi, cutii, e murdar. Si nici marocanii nu sunt prea educati la acest domeniu. Nici primaria nu ajuta, sunt putine cosuri de gunoi prin oras.
    Dar daca treci de partea aceasta e frumos. Casablanca nu! Mie nu prea imi place. Adica ma rog, ma simt bine aici ca m-am obisnuit si stiu cum e, dar ca si turist nu!!!!

    Daca imi permiti o recomandare si ai ceva mai mult timp, merita vazut Sudul Spaniei (Sevillia, Cordoba, Granada) in 7-10 zile si apoi trecut prin Gibraltar in Tanger pt inca cateva zile :) Eu asa planuiesc sa fac intr-o proxima vacanta! Imi doresc mult sa vad Nordul Marocului

    Apoi daca ma intrebi cum am reusit sa vad atatea ... raspunsul ar fi informandu-ma! Daca ai citit simularile de vacanta ai vazut drumul si cazarea nu mai sunt preturi exorbitante. Cat despre timpul petrecut in vacanta incerc sa mi-l impart in asa el incat sa vad cat mai multe locuri frumoase. Nu ma duc sa ma relaxez si sa pierd vremea pe acolo, asta fac acasa :))) Timp am avut ca am fost studenta :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mona am avut noroc :))

    Coco, asa asa, verdeata si soarele fac si reteta mea

    Ioana inca de cand am venit prima data aici, imi place sa ma plimb zilnic prin (cartier). E foarte relaxant si mereu mai gasesc cate un loc nou, sau o planta noua, etccc

    RăspundețiȘtergere
  14. ce-mi place sa descopar o tara in care nu se stie daca voi ajunge vreodata. sper sa tii jurnalul asta cat mai mult si sa ai subiecte cat mai interesante sa ne povestesti! numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nice nu ma plang, tocmai sunt fericita ca stau aici :)

    Dani multumesc

    Carmen Marocul e foarte interesant daca esti pasionat de traditii si cultura diferita. Altfel muzee, biserici si alte obiective turistice cu care suntem obisnuiti in Europa nu sunt. Sa locuiesti aici trebuie sa cunosti multe dar depinde si de fire.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce frumos sunt aranjate mini-grădinile acelea, cred că e foarte plăcut.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru initiativa de a face calatorii cat mai multe! Mi-as dori si eu asa ceva! Mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  18. Am avut parte și eu de o călătorie frumoasă în Maroc, datorită acestor frumoase imagini... Mulțumesc!
    O după-amiază liniștită! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Imaginile sunt superbe, gradinile marocane imi plac mult.Te invidiez putin:) Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte frumos!
    Fiecare scară cu grădina sa. Se pare că te adptezi repejor. :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Grozav. You re lucky, stai intr-un cartier frumos.
    Vai de mine, ce m-as teleporta........sper ca macar spre Craciun sa evadam si noi pe undeva prin tari mai calde.....

    RăspundețiȘtergere
  22. Bunà,

    Ce mult mi-au plàcut stràdutele din "cartierele linistite", cum le numeam pe-atunci! Era o încântare sà mà plimb pe acolo (Agdal, la Rabat, de exemplu, dar nu era singurul). Fiecare vilà cu stilul sàu, dar cu nelipsitele plante decorative, toate splendide! Si atât de deosebite pentru ochiul neexersat al unor estici! Mai ales pe vremea aceea. Se stia doar cà sunt cartofi tot timpul anului. Plecarea în Africa era o aventurà. Îmi aduc aminte cum se urcau caprele în Acacii; n-am mai vàzut asta nicàieri altundeva - nici pânà atunci, nici de atunci. Mirosurile mirodeniilor în diverse medine. Pàdurea de cedri de la Azrou, Atlasul Mijlociu, solul rosu, dunele de la Merzouga, Source bleue de Meski unde înotam cu pestii. Plage des Nations. Meknès-ul cu portile sale, portul pescàresc de la Kénitra, si mai ales Rabatul. Si acum, dupà atâtia ani (sà nu ne-ntristàm!), recunosc Marocul în imagini si în filme. Dacà n-as fi fost acolo, viata mea ar fi fost cu sigurantà alta. Oare cum? Urmàresc postàrile tale. Sper sà-ti fie bine si sà ne povestesti lucruri frumoase, interesante. Mà-ntreb cum a evoluat tara dupà atâtia ani, cum as regàsi locurile pe care, când închid ochii, le revàd si-acum cu aceeasi acuratete. Mi-as dori atât de mult sà trec din nou pe-acolo! De data asta, as vrea sà stau într-un riyad, la Marrakech. Sà merg pe strada pe care stàteam atunci. Sà beau thé à la menthe. Oare senzatiile ar mai fi la fel?

    Cu bine,

    Liliana36

    RăspundețiȘtergere
  23. Zina e foarte placut sa te plimbi pe aici, mai ales ca si clima ajuta.

    Lolita timpul nu e pierdut :)

    Multumesc si eu Sara

    Ana Maria lasa ca te poti plimba virtual prin postarile mele

    Tibi incerc

    Hapi unde vreti sa mergeti?

    RăspundețiȘtergere
  24. Aliceee "ai fugit" din Romania pentru ca a venit frigul! Dupa cum arata pozele tale acolo este cald si bine si frumos numai in anumite locuri dupa cum spui tu!
    Vacanta placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  25. Liliana 36 multumesc pt comentariu :)
    Cred ca nu s-au schimbat multe. In 4 ani de cand vin eu aici e totul la fel. :)
    Poate ceva modernizari la gari, si unele cladiri dar nu mare lucru. :) Ah si in Rabat este metrou suprateran si in Casablanca acum se face. Tangerul cred ca e schimbat tare; si Nordul in general.
    Muntii; sunt tot acolo asa cum ti-i amintesti. Eu inca nu am parcurs toate locuri amintite de tine

    Marycix e cald si bine; nici prea prea nici foarte foarte

    Roscata stiu :) cred ca aveti si voi in Spania asa, cel putin in Andaluzia

    RăspundețiȘtergere
  26. observ in primul ca e f curat,lucru care este cel mai important cand locuiesti acolo.daca mai este si frumos,cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere