Top 20 Spania - orase, festivaluri, peisaje, traditie, plaje, locuri interesante

 Top 20 Spania - orase, festivaluri, peisaje, 
traditie, plaje, locuri interesante


1. Targul de aprilie din Sevilla (La feria de abril)

Ca o mare amatoare de flamenco m-am gindit sa propun un eveniment in care aceasta splendida arta este reprezentata cel mai bine.La doua saptamini dupa Saptamina Mare catolica, incepe tirgul din Sevilla, oras pe care il iubea si lord Byron.In afara de clanurile de flamenco din toata Spania aici se vor infrunta si taurii si vor fi parade de cai...a must see!

by Rafael Gómez Montoya


2. Festivalul artificiilor din Las Fallas, Valencia

Inceput ca pe sarbatoare dedicata sfintului Iosif, patronul timplarilor, festivalul a evoluat intr-un eveniment ce tine 5 zile, si implica distrugerea unor papusi mari de carton, prin focuri de artificii.De obicei papausile ii reprezinta pe politicienii corupti din Spania, sau alte personaje negative.Papusile sint construite de comunitati intregi de-a lungul unui intreg an, pentru a arde cu surle si trimbite in zua de 19 martie, denumita si la Crema..De origini pagine de fapt, festivalul demonstreaza inca o data pasiunea spaniolilor pentru flacari(fie ca sint ale pasiunii sau ale autodafe-urilor inchizitiei). 

 by Ben, Notes from Spain


3. Fiestele de Moros y Cristianos 
din Regiunea Murciei, Castilla-La Mancha, Andalucía Oriental si, mai ales, in zona Comunitatii Valenciene, in provincia de Alicante. Ador aceste sarbatori, mai ales ca absolut toti locuitorii participa activ la aceste evenimente

 by JordiVS

4. Insula Tabarca

Mi-au placut la nebunie: linistea, apa absolut limpede, casele, oamenii, politetea si rezervatia naturala

by cucosan

5. Orasul Alicante
Pot spune doar atat... plaja, muzeul de arta, arhitectura extraordinara, castelul, Casco Antiguo si eu :D. Parcul, El Palmeral. (http://www.tiffotos.com/palmeral-alacant/palmeral-alicante.html)

by Rodolfo V Ludovici

6. Teatrul-Muzeu Dali din Figueres
Fara doar si poate cel mai original muzeu, Teatrul-Muzeu Dali din Figueres. Aveti sansa sa calatoriti in lumea suprarealista a marelui geniu. Nu veti regreta nici macar o clipa...

by peleon III

7.Orasul Girona
Pentru zidurile romane, cartierul evreiesc, Rambla, stradutele inguste, Catedrala sa, pentru parcurile sale imense, pentru frumusetea si romantismul sau



8. Costa Brava 

Pentru plajele sale stancoase, golfurile solitare, castelele si oraselele pitoresti ce-o insotesc.



9. Traditie si spectacol unic: corida
As recomanda o corida tuturor celor care considera ca traditiile noastre de Craciun sunt prea crude. Asta ar fi partea dura a coridei. Partea frumoasa o constituie melodiile care se numesc generic Paso Doble si spectacolul din tribune
 by Chodaboy

10. Orasul Toledo (langa Madrid)
Chiar daca n-am fost eu in Spania, sotia mea a vizitat Toledo si este o minunatie. Orasul celor 3 culturi (crestina, araba si iudaica) este in patrimoniul Unesco din 1987. Daca ati auzit despre celebrele spade de Toledo, aici este zona. Este de asemenea locul lui Don Quijote si El Greco, al carui muzeu/casa memoriala il puteti vizita. Fortareata Alcazar si una dintre cele mai reprezentative catedrale ale Spaniei se gasesc tot in Toledo

by Zoe Favole

11. Acvariul din Barcelona 
In special partea construita sub mare (Oceanarium), cel mai mare din Europa, cu un coridor de 80m sub apa si numerosi rechini care patruleaza pasnici in jurul tau, cu burticile albe la vedere. Este impresionant. Iar, daca ai permis de scafandru, poti chiar sa te inscrii la un tur special printre rechini.

 by Sebastian Niedlich (Grabthar)

12. Parc Guell  din Barcelona
Este unul dintre cele mai haioase parcuri in care am fost, de la intrare ai impresia ca intrii intr-un orasel facut din turta dulce cu glazura. Si desi, are foarte multe curbe si urci destul de mult prin el, merita facut efortul pentru o priveliste ametitoare asupra Barcelonei.

 by teachandlearn

13. Supa Gaspacho 
Pe langa paella, care trebuie si ea gustata la mama ei acasa, trebuie neaparat gustat din aceasta minunata supa rece, excelent remediu pentru caldura din Spania. O puteti gusta pe "La Rambla" - celebra artera turistica sau in port, la micile terase din fata acvariului, pe care eu le-am indragit foarte mult sau in oricare dintre alte terase / restaurante din Spania

 by feeb

14. Torrent de Pareis (Mallorca)
Un colt de rai mai putin cunoscut - il puteti descoperi mai bine aici

 by Jordi Masagué

15. Muzeul Prado (Madrid) 
E grozav, cel putin pentru mine care-s fan inrait Bosch si Bruegel. Pictura mea preferata, The Triumph of Death (Bruegel cel Batran), e acolo si a fost cam singurul motiv invocat de sotie care m-a convins sa vizitez Madridul (asta + faptul ca biletele si cazarea erau platite de altii, fiindca cu exceptia Barcelonei am declarat ca n-as plati din buzunar sa vad Spania)  

 by Turismo Madrid

16.Orasul Sevilla 
Sevillia este principalul oras al Andaluziei (Sudul Spaniei) si unul din cele mai mari orase din Spania (pe locul 4). Mi-as dori sa vad Sevilla in special pt a vedea Catedrala, Alcazarul si Gradina lui Hercule. Dar si pentru a vedea un spectacol de flamengo autentic. Sevilla ar fi pt mie orasul de baza pt a vizita Cordoba, Granada, Malaga si alte locuri din imprejurimi

  by mkuhnert

17. Calea spirituala Santiago de Compostela 
 
Acesta ar fi drumul pe care l-as face intr-o zi, cand ma voi satura de toate, cand voi vrea sa ies din aria de confort si sa fac ceva extrem, sa ma cunosc pe mine, cand voi dori sa vad lumea cu alti ochi, mai maturi, cand voi dori sa realizez ce e cu adevarat important in viata! Santiago de Compostela e un drum al cunoasterii, al cunoasterii de sine, 800 km de parcurs pe jos, doar tu, natura si ceilalti perelini. Nu imi doresc sa parcurg toti 800 km, nu sunt facuti pt mine, de mers pe jos .... voi lua ocazia, voi merge cu masina si autobuzul si ma voi opri in puncte de interes, iar ultimii 100 de km am sa ii fac pe jos! in medie as vreo 10 zile pe acest drum: 5 facute cu masina si 5 facute pe jos!  

 by titoalfredo

18. Cladiri iesite din comun
Trebuie vazute operele lui Gaudi ( Casa Milla, Casa Battlo, Sagrada Familia) - Barcelona
Cladirea imbracata in plante in Caixa Forum - Madrid
Edificio Mirador - Madrid
Casa cu frisca din Furteventura  

Edificio Mirador 
 by sonounribellemamma

Alte locuri interesante din Spania


Parcul de distractii Tibidabo din Barcelona
Podul de pe Guadalquivir din Cordoba
Orasul Cadiz , un oras putin atins de modernism

Cadiz
 by Roberto Carlos Pecino


*Kadia de la Kadiasfood ; Nice de la  Summerday ; Roscata de la Vis de toamna
*Daniel de la Natural; Coco de la Like? - or not, Raphaelly  de la Aripile lui Rafael ; 
*Vladimir de la Vraji ; Karma Police de la Karmapolice ; Pato de la Pato Basil and me 

Multumesc tuturor!!!!!



Citeste aici mai multe articole despre-> Spania
Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

14 comentarii:

  1. Ce imagini frumoase ai gasit Aliceee pentru a reliefa frumusetea locurilor descrise. Ma bucur nespus ca mi-am regasit propunerile in articol. O senzatie aparte. ;)
    Cu aceasta ocazie am descoperit inca trei obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratez in Spania: Orasale andaluze Cadiz si Sevilla si muzeul Prado din Madrid.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc Aliceee!
    Mi-am luat notiţe. Pot aduga că pe 12 Octombrie este ziua hispanităţii dar, de-abia după ce voi ajunge acolo voi şti despre ce este vorba. La întoarcere, voi povesti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pot sa mai amintesc cu intarziere un parc de distractii super tare din "apropierea" Barcelonei, la Salou. Port Aventura se numeste, si are niste roller-coasere demetiale!

    Am scris mai demult un articol despre el :)
    http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/08/port-aventuraaaa-adrenalina-maxima-si.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos articol!
    Mai mult decât Barcelona - cu toate minunile pe care le ofera,Costa Brava,Alicante si ceva din Sevilla , nu am vazut Spania. Dar mai e timp :))
    Multumim pentru recomandari. Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am prins si eu o sarbatoare in Spania, dar tot mai frumos este la noi

    RăspundețiȘtergere
  7. frumoasa Spania asta... sper sa ajung acolo intr-o zi :D dar primele tari vor fi probabil italia si grecia pe care o sa le vizitez. Dar cine stie... ce se poate ivi

    RăspundețiȘtergere
  8. De ieri s-a dus cu corida, au ramas toate celelalte minunatii....

    RăspundețiȘtergere
  9. Nice de aceea imi plac articolele colective ca mai descopar locuri noi de care nu stiam (cum ar fi Cadiz)

    Tibi deabia astept povestile! habar nu am cum se sarbatoresc :)
    Poate au si ei o parada ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Raphaelly ai dreptate stiam si eu de acest parc de distractii :)

    Carmen ai vazut ceva :) mai mult decat multi altii. Saptamana frumoasa si tie

    Monden ma intreb cum sarbatoreau spaniolii?

    Pato nu se stie niciodata :) si eu credeam ca voi ajunge pana acum in Grecia, dar nu se arata :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca ma supar ma urc intr-un autocar :D ma duc acolo si ma intorc in 2 zile :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Am fost si eu in spania, cel mai mult am stat in Marbella(zona Malaga). Cel mai frumos oras din spania este San Sebastian :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim il trec pe lista viitoare de vacante! Ms

    RăspundețiȘtergere