Dupa 3 saptamani - in Casablanca - ganduri la gramada

Dupa 3 saptamani - in Casablanca - ganduri la gramada




  1. Creez confuzii .... in capul marocanilor. Tipul de la patiseria din colt ma intreaba daca sunt din Rusia, si-si incearca norocul si a doua oara cu o Norvegie sau o Suedie ! Ups, n-ai ghicit ! La pizzeria de pe strada 2 pizzarul spera ca sunt italianca si suntem compatrioti. Dezamagire mare cand afla ca stiu despre Italia (mai multe decat el :) ) doar datorita vizitelor mele si-mi zice ca trebuie sa ajung si in Rimini pe pamanturile lui natale si dupa ce promit solemn primesc o pizza mare in stil Royal la pret mai mic. Prin centru unii susotesc Rusia, America, England. I wish :)

  1. Traiesc cosmaruri. In fiecare zi cand ajung in trafic. Urasc aglomeratia in trafic, opririle la milimetru si cinci coloane de masini pe 3 ‘compartimente’. De fapt de la atata uzura nici nu mai vad trasate liniile cu benzile. Oricum nu are rost ! Unde este loc de o palma hop si o masina. Pana sa vin in Maroc nu intelegeam de ce fiecare intersectie (oricat de mica) trebuie sa aiba un cerc despartitor, pamant nefolosit si uneori inestetic. Acum am inteles. Ca sa nu se intample blocaje din astea ca in Maroc (specially Casablanca). Cand vin masini de pe 8 benzi si se intalnesc toate intr-o stea fara cerc fiecare cu legea lui si regulile sale. Adica hai toate masinile in mijlocul intersectiei si apoi ne targuim care trece primul ! Si uite asa te trezesti cu injuraturi, claxoane, si minute pierdute. Si ca sa fie totul si mai palpitant trecem la punctul urmator

  1. Strazi fara treceri de pietoni si semafoare de decor care functioneaza part-time ! V-am mai zis despre comportamentul marocanilor ! Se baga, cu tupeu, repede, sa treaca. Pur si simplu se arunca in strada intr-o mare de masini ! Oriunde. Si pe strazi cu cate 4 benzi pe o parte adica 8 in total. Momentan invat de la ei. Dar inca nu am atata curaj ! Cand vezi o gramada de masini cum trec pe langa tine, prin fata, prin spate, e groaznic ! Treceri de pietoni sunt putine (majoritatea in centru) si oricum soferii considera pierdere de timp opritul la semafor asa ca degeaba e verde. Te bagi si injuri si arateti semne catre semafor si ei accelereaza in continuare sa-ti misti fundul mai cu talent ! Uneori urasc orasul asta atat de tare !


  1. Dezvolt dependente - In sfarsit am inteles de ce se bea ceai de 5 ori pe zi - Pt ca apa aici e rea. Si nu ma refer la apa de la robinet. Ci cea imbuteliata, plata. E moale. Dupa 4 pahare tot mi-e sete si zici ca nu am baut nimic. In astea 3 saptamani am bagat supradoza de cofeina exrasa din cei 2 l de Cola pe zi. Dupa 3 saptamani ma adaptez si preiau obiciurile marocanilor, ceai verde cu menta, macar e sanatos!

  1. Mimez fericire si intelegere de fiecare data cand ne intalnim cu cineva cunoscut si ma intreaba despre una, despre alta si zambete si pupaturi. Adevarul e ca jumatate din ceea ce mi se spune nu inteleg si la cealalta jumatate nu stiu sa raspund.


  1. Descoperiri culinare de top a saptamnii:
  1. cartofii dulci nu sunt buni prajiti.
  2. si aici se mananca fasole cu carne afumata iarna. Uneori Marocul asta il vad atat de departe de obiceiurile si lumea noastra si pe cand imi confirm acest lucru se intampla ceva ce sa ma contrazica.
  3. chipsurile aici sunt scumpe (23-25 dirham) 8-10 ron ! Uite asa te lasi de micile placeri nesanatoase :) Eu oricum nu eram consumatoare  
Rezumatul saptamanii in articole (dati click pe titlu pt a citi)

Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. ai o viata palpitanta pe strazi Alicee :)))...sa ai grija !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim5:40 p.m.

    Alice, ca o curiozitate...unde va petreceti Craciunul?Si- in general marocanii pricep ceva engleza?
    Mie imi place sa te insotesc virtual in lumea marocana :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Coco da da, incerc :)

    Hapi, Craciunul sper ca in Romania :)
    Unii pricep unii mai putin, in general nu prea :)). Depinde peste cine ai norocul sa dai.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte interesant,draga mea.ceaul da, bun.si eu beau ceai verde si negru mereu.te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si pe mine m-au confundat cu o rusoaica in Spania. In schimb, in Grecia, nimeni nu a avut vreun dubiu in legatura cu tara de unde provin. :D :P
    Hm, ce curiosi sunt marocanii, nu ma asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Zici ca stii mai multe ca italianul. Nu e de mirare. Stand niste ani printre ei mi-am dat seama ca sunt de 2 feluri: cei care isi colinda in lung si-n lat tara (si Doamne, faina-i) si cei care nici din ograda lor nu ies. Tanti de la hotelul la care am stat ma auzea zicand numele unei localitati si ma intreba unde e. Ramanea surprinsa de multe ori sa afle ca e cum iesi din oras, la stanga.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zici ca stii mai multe ca italianul. Nu e de mirare. Stand niste ani printre ei mi-am dat seama ca sunt de 2 feluri: cei care isi colinda in lung si-n lat tara (si Doamne, faina-i) si cei care nici din ograda lor nu ies. Tanti de la hotelul la care am stat ma auzea zicand numele unei localitati si ma intreba unde e. Ramanea surprinsa de multe ori sa afle ca e cum iesi din oras, la stanga.

    RăspundețiȘtergere
  8. In Maroc, pietonii nu au prioritate la trecerile de pieton. Chiar semnul este un semn de avertizare nu de obligativitate. Cand opream si ii lasam sa treaca erau uluiti, dar in final treceau repede, cu ochii la mine sa nu cumva sa dau peste ei; masinile din spate claxonau de zor...
    In Marakech, cand am vrut sa trec strada, pana nu s-a pus politistul in jalaba alba in mijlocul drumului sa opreasca circulatia nu a oprit nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare faza cu confuzia, macar te mai alegu cu cate un bonus :)

    RăspundețiȘtergere
  10. totul e suprinzator cu bune sau cu rele. teribil ce-mi place sa vizitez totul prin ochii tai.incearca sa ignori ce nu-ti place, mananca multe masline si prajituri bune, bune!

    RăspundețiȘtergere
  11. De aia si eu beau ceai la servici. :) Apa de la robinet este groaznica la gust, prefer sa o fierb si sa o beau ca ceai. Uneori mai cumpar si apa plata, dar band ceai fac economie. :)

    RăspundețiȘtergere