Piata de masline din Habous, Casablanca (3)

Exista un loc in Casablanca unde as vrea sa ajung la fiecare masa. Mic dejun, pranz si cina. Ca sa imi iau masline proaspete si sa le devorez atunci pe loc. Alaturi de o paine unsa, de un tajine cu pui,  miel sau vita sau orice ar fi. Iubesc maslinele ! Nici nu o sa ma credeti ca de fapt asta e o noua pasiune culinara. Fiindca pana acum 1 an nici macar nu vroiam sa le vad, sa aud de ele. Uleiul de masline il agream in cantitati mici. Dar cum ne maturizam am impresia ca si gusturile se schimba. Sau in fine nici nu stiu cum, cand, si de unde am dezvoltat o mare iubire fata de masline, iar aici e paradisul lor, pardon, al meu :))

L-am descoperit in ziua in cand fost in Habous. Exista acolo o piata de masline, ascunsa dupa un zid. Este ca o curte interioara si daca nu urmaresti oamenii, vei trece pe langa ea fara sa stii macar ca exista. Dar daca nu il gasiti puteti intreba pe oricine, toti vor sti sa va indice catre gangul cu pricina. Si cand intri ......... uh ........ morman de masline ! 

Vreo 10 magazine se intrec in culori, mixuri si arome. Fiecare te invita sa-i gusti bunatatile si nimeni nu se supara daca nu cumperi nimic. Ideea e simpla, e imposibil sa nu iti placa ceva. Din zeci de culori, texturi, gusturi, combinate cu mirodenii, chili, mai dulce, mai acru, piscaret, uleios, negre, tari, moi, verzi, cu patrunjel, boia, rozmarin, amestecate, nu se poate sa nu mergeti macar cu un sortiment acasa. Eu am ales 3. Dar daca nu va puteti decide puteti lua de 2 ron (5 dirham) din fiecare care va place. Si stiti cat costa un kg de masline ??? 14-16 dirham (5-6 ron) cele simple, pana in 20 dirham (8 ron) cele preparate.



Masline simple sau preparate




Rauri de masline pt voi!!!


Parca doar ieri va uram saptamana vesela si colorata :))
Azi deja e vineri, sa aveti un weekend linistit si relaxant :))


Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

18 comentarii:

  1. si mie imi plac maslinele. arata extraordinar.pup,week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. yammmi!!! pt mine este un adevarat paradis ce vad aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh Alicee, am lipsit o leacă şi am de recuperat! :)Măslinele ? sunt o delicatesă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau si eu masline! Arata incredibil, mai ales cele verzi si cele preparate(din astea nu am vazut niciodata in Romania). :D
    Weekend placut si tie, Alicee. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce festin vizual ! Nu mai spun ce furtuna mi-ai starnit in cavitatea bucala ! :D Mie imi plac maslinele de Kalamata, cele lunguiete, cu capetele ascutite, marinate in otet. Si cele verzi, umplute cu migdale. Si toate, de fapt.
    PS. Ai un ping la ARTE.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa da, asta voiam sa vad. Si eu sunt indragostit de masline si de ulei de masline de cand am fost in Thassos. Imi iau provizii de ulei sa-mi ajunga 1 an (vreo 20 de litri :) si masline sa-mi ajunga cateva luni. Ce culoare cool au cele rosiatice, nu cred ca am mancat de-asta. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  7. wow! Imi place cum arata, cred ca m-as pierde printre masline si cu greu m-ar scoate Vlad dintre ele! Avem si noi o piata mica-mica de masline, dar nu-i asa de apetisanta si nici atat de bogata!

    RăspundețiȘtergere
  8. eu ador maslinele marinate, clasic... nu chestiile alea negre de le vedem pe tarabe care efectiv nu stiu ce dracu sunt dar masline nu!,...

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmm...imi plac tare mult...ce minunate trebuie sa fie...asa...traditional preparate !

    RăspundețiȘtergere
  10. omg, i`m droooling <3 maslinele sunt printre preferatele mele, dar atatea sortimente apetisante laolalta n-am vazut in viata mea!
    me wants to try them all! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim7:38 p.m.

    Arata grozav
    Stau in pat, ma doare capul, muzica in surdina, cald in casa, frig afara, as vrea sa ma teleportez undeva. M-am uitat acum la un docu despre Tiznit si Agadir , asa ca m-am gandit la tine si-am trecut pe aici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie nu-mi plac maslinele. :) Ma intreb daca vreodata imi voi schimba si eu gusturile, cum ai patit tu cu maslinele. :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am fost întotdeauna fan al măslinelor... mmmmmm... aș sta o zi prin piața aia. :lol:

    RăspundețiȘtergere
  14. raiul culinar pe pamant, asta e acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Drago, cauta-mi, te rog, o camera de inchiriat prin vecinatate, ca vreau sa ma mut acolo.

    RăspundețiȘtergere
  16. sunt curioasa ce gust au lamaile alea, cred ca-s murate nu? am vazut si eu intr-o piata tot la sortimentul masline. arata delicios, as gusta din toate!

    RăspundețiȘtergere
  17. emilia5:54 p.m.

    mi-e dor de maslinele murate, sunt de-a dreptul bestiale. le mancam cu franzela calda. sotul meu a lucrat in maroc 11 ani de zile si eu mergeam la el cam la 3 luni. de vreo 10 ani n-am mai vazut marocul si ne este tare dor de tot ce inseamna el

    RăspundețiȘtergere
  18. Emilia stai pe faza, urmeaza sa scriu inca o parte de jurnal marocan prin ianurie, sper sa iti potolesc dorul, macar un pic :)

    RăspundețiȘtergere