Top 5 orase nominalizate pentru frumusetea lor

Acesta este ultimul top personal din aceasta serie. Pentru altele noi va trebuie sa asteptati sa iesim cu bine din 2012 :) Si eu sa-mi imbogatesc viata cu noi si noi experiente si locuri vazute. Ca sa se schimbe ceva. Dar sa nu devenim melancolici, ca suntem deabia la inceput de an asa ca lasati-ma sa va prezint cele mai frumoase locuri in care am fost. Au fost multe orase, sate si regiuni care mi-au placut, dar voi nominaliza 5 pe care eu le consider cele mai frumoase ! Cred ca acum intelegeti de ce am separat topul oraselor in 2. Nu puteam zice ca Cluj sau Querzezet sunt cele mai frumoase orase …. Dar pot zice ca …


5. Roma e unul din ele!
Roma nu a fost construita intr-o zi! Asta simti cand te plimbi prin oras ! Intr-o zi poti trece prin toate perioadele istorice doar plimbandu-te prin medievalul Trastevere, prin Roma Antica, prin palate, castele si muzee ! Si cu toata aglomeratia de opere de arta  nu il simti un oras imbatranit, obosit, imbacsit. Pentru mine Roma e ca un muzeu vechi si valoros ! Nu e cel mai curat muzeu, nu e cel mai reconditionat dar repet operele Romei sunt atat de vaste ca merita negresit cateva zile ! Multe zile daca sunteti un impatimit al artei si al arhitecturii !







4. Amalfi
Amalfi  in sine e mai mult un sat. Coasta Amalfi e un drum lung si foarte frumos pe malul Marii. Atat Amalfi cat si Coasta Amalfi sunt superbe ! In primul rand ca pentru a ajunge in Amalfi e o intreaga aventura. Un drum ingust ce serpuieste la fiecare 2 minute undeva sus cocotat pe munti ! De multe ori iti da fiori si te intrebi ce cauti tu acolo ?! Mai ales ca autobuzele de stat merg cu viteza si cu toate ca sunt mici, 2 nu incap una pe langa alta asa ca mereu treci la milimetru pe langa un perete de munte sau o masina ! Iti vezi moartea cu ochii in fiecare curba si-ti doresti sa ajungi o data acolo ! Si binenteles cand ajungi nu-ti mai doresti sa pleci ! Amalfi e micut, o stramtoare intre 2 munti ! O mica plaja si vilele miliardarilor cocotate pe munti ! Plus vegetatie luxurianta. Oricum degeaba va povestesc ca nu puteti sa va inchipuiti cum e acolo ! Si in cazul acesta nici pozele nu fac 1000 de cuvinte ! Va indemn sa mergeti si sa vedeti cu ochii vostri ! E in Cizma Italiei (zona Napoli).






3. Paris
Oh Paris ! Multe s-au scris despre aceast oras si multe se vor scrie ! Pentru multi Parisul e centrul turistic al Europei ! Capitala bunului gust, al rafinamentului si al modei vintage. Parisul e frumos va spun sincer. E drept doar ca trebuie sa stii sa vezi doar partile frumoase ! ca sunt si multe urate. Prima data cand am fost la Paris nu am inteles mare lucru si am vazut mai mult partea goala a paharului. A doua oara am preferat sa ma plimb mai mult pe afara decat pe inauntru, am lasat la o parte muzeele si palatele si m-am plimbat prin oras. Sa simt si eu Parisul, sa il gust. Si l-am vazut cu alti ochi, l-am vazut frumos ! Nu pot sa zic ca sunt innebunita dupa Paris dar nici nu pot nega ca e printre cele mai frumoase orase (luat unitar) din cate am vazut !







2. Brugge
Stiti ca sunt mare iubitoare de orase medivale. Si se intampla ca Brugge sa fie pe locul 2 in topul meu tocmai de aceasta. Ca tot centrul istoric e pietonal, ca e o atmosfera deosebita se circula relaxat pe strazi si pe canale, cu barci, biciclete si trasuri trase de cai. E un oras de poveste. E foarte curat si ordonat. Si are niste decoruri urbane superbe. Case in stil german, podete, lebede si rate, flori in ghivece, terase micute, berarii, si o arhitectura deosebita cu fatade de turta dulce. Peste tot sunt numai case, e cumva rural si urban in acelasi timp !  vechi si modern!



  


1. Capri si Anacapri
Paradisul pe pamant. Roma, Paris, sunt orase superbe, facute de om. Dar acolo unde omul a lucrat mana in mana cu natura puteti vedea ce rezulta pe aceasta insula, Capri ! E un loc deosebit de frumos ! Va doresc la toti sa ajungeti acolo ca sa intelegeti ce vreau sa spun ! Fiindca nu are cladiri imense, masive ale marilor orase, nici cascade si vai extraordinare, deci nu e iesita din comun din nici un punct de vedere insa este o armonie, o stare de spirit, un loc in care nimic nu te deranjeaza si oriunde te uiti ceva te uimeste. Micile detalii care fac diferenta !



Repet acesta e un top personal

Thanks for visiting;

Daca v-a placut acest articol dati Like
pe pagina de Facebook/ va multumesc : Click Here!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

20 de comentarii:

  1. Superbe oraÅŸe, minunate descrieri.
    Roma am văzut, Paris văzut, restul, mai aşteaptă.
    Bruges mi s-a părut asemănător cu Girona iar Coasta Amalfitană o visez de cînd am văzut un slide cu cîteva zeci de fotografii, care mai de care mai superbe.
    Capri? Dacă va fi să fie, va fi. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tiberiu daca va fi sa fie Amalfi va fi si Capri. Sunt tot acolo.Capri e la o aruncatura de bat (vaporas) de Amalfi :))
    Daca stiam ca Girona e asa frumoasa m-as fi dus. Am fost aproape de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta Girona m-a cucerit si pe mine din prima clipa, dar parca tot mai frumos e Bruges-ul. Oricum ambele si-au castigat un loc pentru eternitate in inima mea. Cat despre Coasta Amalfitana, ce pot sa spun, e noul meu vis in materie de turism.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos...vreau si euuuu...daca sufar tare de ceva...de astaaa...:(((

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim3:23 p.m.

    Nu stiu de ce Roma nu m-a atras niciodata. In general Europa nu ma atrage pe mine :)))
    Dar imi place sa vad mici flashuri din orasele care ti-au placut tie

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu ma prea omor dupa Europa, dar mi-ar place sa ajung la Sorento.
    Ca orase medievale mi-ar placea nespus sa vad Sibiul si Sighisoara.
    Frumoase fotografii! Ai amintiri minunate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Amalfi si Capri... oare cand oi ajunge pe Costa Amalfitana!?!

    RăspundețiȘtergere
  8. viena imi place ,praga,budapesta. sunt de acord cu tine.puup

    RăspundețiȘtergere
  9. roma e pe primul loc si la mine...insa am vazut foarte putine, clasamentul poate suferi modificari :)
    multumesc de plimbare, delicioasa ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim9:05 p.m.

    Aici nu ma bag ca nu pot face un top. Imi plac prea multe.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar uitasem de Paris...iti spusesem eu un top personal, dar nu incadrasem si Parisul. Asadar, topul meu se schimba in modul urmator: Brasov, Monte Carlo, Viena, Paris si Barcelona.

    (Sper sa reusesc sa vizitez si Roma in anii urmatori)

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim6:59 p.m.

    Topul meu personal include: Beirutul, Cairo, Funschal (pe Madeira-Portugalia), Brugge . Legat de aceste orase am cele mai frumoase amintiri si m-as intoarce cu mult drag in ele.
    Parisul a fost mai mult un vis ......Colorat, obositor si fascinant dar nu mi-a dat dependenta

    RăspundețiȘtergere
  13. Nice daca Bruges e mai frumos m-am linistit. Eu am vazut cateva poze, mi se parea mai mult a Italia, a Cinque Terre decat Bruges ...

    Coco de ce? ca nu am inteles

    Hapi: Mie imi place Europa. Mult de tot :)
    Bine imi place si Marocul (atat am vazut din-afara). Restul urmeaza ...

    RăspundețiȘtergere
  14. Melly in Sighisoara si eu trebuie sa ajung. Cat de curand :)
    Sorento e micut, are o atmosfera frumoasa, dar din punctul meu de vedere Capri si Amalfi il intrec :)

    Praga e pe lista ...

    Vladimir pai poti sa ne zici un top 10 ....

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihaela e doar la o ora distanta si eu unul din cele mai ieftine orase in care am fost ...

    Madeira am auzit si eu ca e ceva de vis. Mi-o imaginez in stilul insulei Capri....
    Cairo trebuie sa fie aglomerat.......si interesant. Cand ma duc incolo o sa iau sfaturi de la tine:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte frumos! Mi-ar placea sa vicitez asa multe incat sa fiu in stare sa fac un top. Am fost la Roma, mi-a placut pentru ca imi plac in general obiectivele turistice, ruinele, istoria dar aglomerat si obositor, as fi vrut sa ma plimb macar o data relaxata :).

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragii mei toti ati pomenit de Sorrento, de Amalfi, de Capri dar nimeni nu a zis nimic de Positano?! nu va placut la nimeni...e ceva de vis...Positano are un aer romantic, e o locatie delicata si super frumoasa si linistita parerea mea, ce ziceti?! sunteti de parere cu mine?1

    RăspundețiȘtergere
  18. Daaaa! Din pacate in Positano am fost in trecere, nu am ajuns sa stam prea mult :(((

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe insula Capri m-a impresionat in egala masura peisajul (munte si mare in acelasi loc; coborai de pe versanti direct pe plaja cu apa turcoaz), natura (minunate flori agatatoare, portocali si palmieri), clima extrem de placuta si arhitectura simpla. Cu localnicii nu prea ai contacte, ca la cat de bogati sunt, slabe sanse sa ii gasesti prin fata proprietatilor :)
    Insula se merita vazuta, in 2-3 zile vedeti tot cu relaxarea inclusa!

    RăspundețiȘtergere