Restaurant japonez in Cluj de nota 10 - Tokyo Restaurant

Fiindca saptamana asta am sa va povestesc in special despre Cluj, am sa incep cu un restaurant in care merita sa intrati daca ajungeti la Cluj. Se numeste Tokyo Restaurant si are specific japonez.

Cum am descoperit restaurantul Tokyo

Personal am facut cunostinta cu el in primul an de studentie cand intr-o zi, plictisiti de shaworma de langa Bibilioteca deschidem cartulia Zile si Nopti si prietenului meu (actualul sot) ii pica in fata acest restaurant japonez. El e mare fan manga, asa ca trebuia neaparat sa vada despre ce e vorba. Asa ca ne-am dus. 
Am fost foarte impresionati de acest restaurant. In primul rand ca aveau meniuri separate pentru cina, in al doilea rand ca preturile erau astronomice (undeva la 45 ron pe meniu - sa nu uitam ca eram studenti) si in al treilea rand fiindca nu intelegeam nimic din meniu ca era pe japoneza. Asa ca am comandat dupa imagini si am asteptat. Prima data ne-au adus sushi pe o bucata de lemn, cu salata si supa de soia. Era prima data cand mancam asa ceva, dar a fost dragoste la prima gustare. Foarte bun. Totusi eram dezamagiti de portia minuscula si pretul gigant. Credeam ca asta a fost tot, supa + sushi + salata. Am inceput sa facem misto, lasa ca am venit aici sa gustam, si mergem sa mancam shaworma. Dar pe cand sa cerem nota primim un platou imens cu vreo 12 (sa fi fost 20??) de sushi, tempura (un fel de legume prajite) sos de soia, inca un sos dulce, ghimbir murat si wasabi. Nu stiu cum, din instinct am pus toata lingurita de wasabi in gura! Mama am crezut ca iau foc! se pune foarte putin, trebuie doar sa atingi cu furculita ca e suficient, dar noi nu stiam. Evident, toti clientii au inceput sa rada. Eram novice pe meleagurile culinare japoneze! Restul erau experti, mancau cu betigasele, in surdina, noi ne tot intrebam daca asta a fost tot si ar trebui sa cerem nota de plata. Binenteles mai mult prin semne si vorbind soptit.
Dar stati! Ca mai vina o tura, o tigaie tocmai ridicata de pe foc plina cu fructe de mare si legume! Si un bol imens de orez! Deja eram extra full cand ni s-a adus si 2 globuri de inghetata de casa! Pana la urma cei 45 ron au meritat! Mancasem pe saturate, mancare noua si foarte buna! Dar sa nu uitam ca asta era undeva prin 2007


Meniul in 2012

Intre timp am devenit clienti fideli anuali, adica mergem o data sau de 2 ori pe an, cand vrem sa sarbatorim zilele noastre speciale. Ne amintim 'de inceputurile relatiei noastre' iar acest restaurant a fost martor, asa ca a ramas un fel de obicei. 
Astazi meniul este mult mai explicit, adica puteti sa comandati separat sau tip meniu si veti sti dinainte ce veti manca. Din pacate este in continuare in japoneza, dar cred ca nici nu ar putea fi tradus pe romana, deci face parte din farmecul restaurantului. D-soarele in Kimono for fi mai mult decat fericite sa va explice meniul asa ca intrebati cu incredere.

Ce puteti manca??
In primul rand sushi (cu somon, peste etccc), ramen, teriyaki, tempura, fructe de mare, orez si taitei in diferite forme, homari etcccc. Oricum degeaba va zic nume pe japoneza trebuie sa mergeti sa vedeti voi. Veti primi diverse sosuri si preparate. Deja de cativa ani au inceput sa explice ce si cum se mananca, asa ca nu mai e riscul sa luati foc de la wasabi :)

Preturile
Daca doriti doar sushi, portiile incep de la 15 ron in sus, depinde cate doriti si de care. Un meniu la pranz  sau la cina (cu care sa va saturati) e in jur de 25-30 ron pana in 50 ron/ de persoana. Deserturile sunt scumpe si dulci, in jur de 10-15 ron/portia. Ceaiuri de plante japoneze, sake, bere de a lor undeva la 10 ron+. Pt acasa puteti lua bento (cutiile lor speciale) cu sushi, de la 70 ron in sus!!! Concluzie: preturile sunt mari pentru Romania dar multtt mai mici decat in restaurantele japoneze din alte orase europene! In Franta 6 sushi fac 8 euro varianta take away! Deci categoric daca vreti sa mancati mancare japoneza, va sugerez sa o faceti la Cluj! Pana la urma 10 euro e mult, dar cu ce usurinta ii dam pe o pizza sau pe un fel de mancare in strainatate!!!

Restaurantul

E in Cluj, in zona centrala, restaurantul din exterior nu arata nu stiu cat de luxos, dar in interior e frumos .Au sala pentru fumatori si nefumatori, gradina de vara.Sushi se prepara in fata voastra. Aveti grija la ce masa va asezati fiindca "ospatarele" stau si se uita la voi tot timpul ( asa se face in traditia japoneza din cate am inteles), dar sunt destule scaune asezate cu spatele, deci nu va faceti probleme. Se asculta muzica japoneza, televizorul difuzeaza filme japoneze si interiorul e in stil japonez. Nu uitati ca mancarea japoneza este printre cele mai sanatoase din lume! Iar modul in care percep ei mancarea si mancatul e mult diferit fata de al nostru! Mananca cu betigase, modeleaza mancarea (sushi) cu mainile goale, au un intreg ritual. Inainte sa incepi sa mananci ti se aduce un prosop dezinfectant pt maini, usor parfumat! etccc De la usa restaurantului veti incepe o calatorie in lumea Japoneza! culinara si nu numai ....


 Wasabi runing Sushi - Iulius Mall: Cluj

Da ati citit bine, puteti manca sushi si mici aperitive japoneze la un pret ceva mai mic in Iulius mall din Cluj. Wasabi Runing Sushi e o banda (ca cea din aeropoarte pe care vin bagajele) dar mult mai mica, si ingusta, pe care 'se plimba' farfuriute cu sushi. Platiti in functie de culoarea farfuriei. Pretul pe farfurie incepe de la 6.5 ron (6 sushi maki) si alte cele, si ajunge pana la 10-12 ron pt farfuriute cu sushi cu icre rosii etccc. Specilitati japoneze!!! Din pacate scaunele sunt de bar si e cam neplacut sa stai sa mananci acolo, se preteaza mai mult ca si snack parerea mea! 

Sambata in Iulius Mall - Mancare japoneza All you can it - 37 ron timp de 60 de minute! Asta e o oferta buna!

Meniul Sushi 

Aperitiv din partea casei

Sushi boat -17 sushi, tempura (dreapta jos) salata, supa (bolul mic din stanga)

Sushi - aperitiv
Prajitura cu ravas din partea casei :)

Locul unde se prepara sushi


Adresa Restaurant Tokyo: Gh. Marinescu str. nr. 5 Cluj-Napoca, Romania 


  Dati si voi un Like si un share pe Facebook/Mersi Click Here!


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

23 de comentarii:

  1. ce pofta mi-ai facut Alicee...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Clau zice ca de ziua lui mergem iar, ziua lui e la finalul lunii februarie, deci nu mai este atata :))
    Normal ca mi-ai facut pofta de lesin aici, si mie imi place mult de tot la ei :*

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am fost in niciun local japonez pana acum, am mancat insa sushi ocazional, nu mi-a placut cine stie cat.
    Nu stiu ce sa zic, o fi fost mancare sanatoasa mancarea japoneza, oare si acum, dupa accidentul nuclear o fi la fel?

    N-am inteles cum e cu oferta de sambata la Iulius Mall: e la Wasabi runing Sushi? si ce inseamna "60 de minute" atata dureaza oferta (in cazul asta, de la cat incepe?) sau atata timp poti baga in tine? te cronometreaza? :)) ar fi fain sa-ti puna in fata un platou si un cronometru :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Coco sushi se poate face si acasa :))

    Bia sa aveti pofta! La multi ani lui Clau din partea mea! de pe acum :)

    Ioana produsele (cel putin pt sushi) sunt cumparate de la noi, deci sunt la fel de sanatoase ca inainte.
    Da la Wasabi runing sushi, timp de 60 de minute mananci cat poti si vrei :) pt 37 ron, oferta e valabila toata ziua (din cate am inteles) nu stiu ca eu nu am fost! am vazut doar scris!

    RăspundețiȘtergere
  5. E 42ron mai nou. Am fost si eu zilele trecute :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de bine arata totul, impecabil :)

    Ce scria pe biletelul din fortune cookie, "That was not chicken"? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce articol delicios, Alicee. :) Si funny totodata. :P ;) Inca un motiv sa ajung cat mai curand la Cluj. Din pacate nu am intrat niciodata intr-un restaurant japonez, si nici mancare japoneza nu am gustat. :(
    Am o curiozitate, intre cea japoneza si cea chinezeasca, pe care o preferi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos scris articolul, Alicee! Tocmai mi-ai oferit un motiv in plus pentru a ajunge si pe acolo, la Cluj. Nu sunt un mare fan al sushi-ului, insa merita sa incerc.

    Inafara de restaurantul acesta, pe unde ai mai fost? Ciprian

    RăspundețiȘtergere
  9. In Paris am mers si eu intr-un restaurnat fancy japonez unde bucatarii, chelnerii...tot personalul erau japonezi, insa din pacate sushi-ul ala si ce imi mai luasem eu nu mi-a placut de nico culoare. Prefer de 1000 de ori mancarea chinezeasca, thailandeza, mexicana decat cea japoneza...sau poate nu am comandat eu ce trebuia...

    RăspundețiȘtergere
  10. Liliana multumesc. Nu stiam, nu am profitat niciodata de oferta. Nu prea imi place standul lor in Mall :(((

    Tudor nu, era un fel de quote :)

    Nice pe cea japoneza, daca nu luam si preturile in considerare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ciprian voi scrie pe blog curand, avand in vedere ca stau aproape de Cluj, cam peste tot :))

    Ana e dupa preferinte. Ei au mancarea (semi-cruda) nu e pt orice tip de stomac. Cred :). Nici mie nu imi place numai sushi cu somon (dupa care sunt innebunita). Dar cu creveti, calamar, ton, uh, deloc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata interesant dar nu m-as incumeta sa gust mancare japoneza. In schimb mi-ar placea foarte mult sa incerc ceaiurile lor, mai ales ceai verde matcha, care este foarte scump si greu de gasit.

    RăspundețiȘtergere
  13. yam-yam. Eu care-s manca peste si fructe de mare la fiecare masa apreciez cum arata. Despre gust te cred pe cuvant. Nu mai zic nimic ca-mi ploua in gura :)

    RăspundețiȘtergere
  14. inca n-am incercat dar ma bate gandul tare de tot! tot la mall am auzit ca ar fi, insa pretul ma face sa astept salariul mai intai :)
    foarte faina prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim7:05 p.m.

    De acord cu Mihaela :)
    Gust preparate din peste doar cand ma aflu in oase port. Reteta trebuie sa fie cat mai simpla si cat mai dietetica. Nu vreau sosuri, supe , pachetele cu....chestii :)
    Dar iubesc mancarea chinezeasca. Fara peste

    RăspundețiȘtergere
  16. De tinut minte, pentru ca e mult mai ieftin decat in Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihaela am incercat eu un ceai, zici ca am baut apa chioara. :(((

    Natural inseamna ca o sa-ti faci drum spre Cluj cat de curand :)

    Aa, sa revii cu impresii!

    Hapi sushi este extrem de simplu si dietetic! Promit :)

    Teo la Timisoara cat e???

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stiu prea multe despre sushi dar.....daca exista si varianta fara peste, as gusta cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim9:14 p.m.

    Prima experienta a mea .... a fost divina .... am incercat dela cel cu somon pana la cel cu avocado si ton, si toate au fost takeaway. A fost dragoste la prima vedere care sa transformat in pasiune si am ajuns sa imi pregatesc in casa cel putin de doua ori pe saptamana, cei drept sar peste ghimbirul cu soia ca nu pot sa il sufar. Cat despre deserturile japoneze pe primul loc se afla Mochi....este foarte foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim super!!! Mie imi plac deserturile lor cu ciocolata ! Like Choco magic!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Îmi face așa tare cu ochiul sushi-ul ăla... mmm... am mâncat de aici din București și m-a încântat culinar... dar de la mama lor de acolo neapărat sunt mai.. divine. :D

    RăspundețiȘtergere