Valentine’s day sau Dragobete cum sarbatoriti ? – discutii turistice

Pt cei noi pe blog sa va explic: la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martia viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

Sunt curioasa voi cum sarbatoriti Valentine’s day? Sau sunteti mai traditionalisti si sarbatoriti de Dragobete?Mergeti in oras, alegeti vre-un restaurant deosebit, o camera de hotel, o vacanta, relaxare la Spa ??? Mie mi se pare ca sarbatoarea aceasta, cat e ea de scurta e foarte valoroasa si apreciata daca cadoul primit de la persoana iubita are conotatie de vacanta. De petrecere a timpului liber in doi, sarbatorind iubirea intr-un cadru/decor nou ! Eu cred ca femeile in 2012 apreciaza mai mult o cina romantica la un restaurant, o sedinta de masaj in doi, un voucher cu o vacanta sau o noapte la un Hotel interesant.,decat aceasi cutie cu ciocolata, flori ca alta data. Cel putin asta e parerea mea.


Mie personal (hai sa va dau idei baieti) mi-ar placea sa primesc si un obiect si un cadou cu conotatie de vacanta. De exemplu o cina la un restaurant (poate fi restaurantul japonez de care va povesteam ieri) sau altul cu meniu interesant, unde sa gasesc pe masa noastra un trandafir rosu sau ospatara sa imi aduca ca « aperitiv » o cutiuta de bijuterii cu niste cercei draguti - un set de mini parfumuri, sa ascult melodia noastra in timp ce ni se serveste desertul desi restaurantul nu difuzeaza astfel de muzica, nu stiu o mica atentie. O dedicatie intr-un club cu karaoke, o sticla de sampanie, un set de lumanari dragute si frumos parfumate, o rama digitala sa ne vedem pe noi doi prin lume in diferite ipostaze, un sms dragut original primit la prima ora a diminetii, petalele de trandafiri inca mi se par hot !

Binenteles fiind pasionata de calatorii mi-ar placea sa gasesc sub perna un voucher cu un city break in Praga (pare destul de romantic) Viena ( hmmm, e prea frig acum) poate Budapesta (e si aproape de noi si chiar ne-a placut vacanta noastra acolo). Cum era sa uit .... Venetia !!! Nu stiu daca pica de carnaval dar cred ca da ! M-am uitat, din 11 februarie incepe carnavalul ! Oricum ceva atmosfera si sute de masti tot vor fi chiar daca nu mergem la evenimentele din program ! Pizza, paste, pallazo, vapporeto, capucino !
Totusi pe temperaturile astea (daca nu se incalzeste intre timp) nu prea imi arde de plimbari prin oras, parca mai bine m-as balaci in apa termala, la Felix, in Vatra Dornei, Herculale .... Acum 3 ani am fost asa la Felix, amandoi, nu era chiar Valentine’s Day dar pe aproape si a fost perfect ! 2 nopti nu mai mult ca te plictisesti ! Fara gaura in buget si foarte relaxant ! Afara ningea si noi stateam in jacuzzi la un Hotel de 4 stele (nu tin minte numele). Stiu doar ca toate facilitatile erau 20 ron pe o dupa-masa (piscina cu apa termala – jacuzzi – sauna - fitness) !

Nu stiu noi cum vom sarbatori Valentine’s Day anul acesta. Dar cel mai frumos a fost acum 5 ani cand am mers in mai multe cafenele si cluburi si in toate eram sarbatoriti, ni s-au oferit lantisoare cu inimioare, baloane, tot felul de mici atentii, multi, foarte multi indragostiti in oras, strazile erau pline de kitch-uri pt pustanii indragostiti, adolescentele cu mascote in brate, era asa o atmosfera de indragosteala unviersala ! Peste tot centrul Clujului ! Apoi anii trecuti am fost mai mult in restaurante, sau acasa in brate cu o cutie cu ciocolata si un film siropos :)


Acum va intreb pe voi: 

 HapiNiceKadiaZinaOanaNatural, ApolloRedskyDianora 


Cum sarbatoriti Valentine's day sau Dragobetele? Ce cadouri va place sa primiti si sa oferiti??  


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

32 de comentarii:

  1. ...pe mine nu ma intreba aici Alicee...noi nu sarbatorim , asa am prins , fac si io ca babele...pe vremea noaastraaa :)))..nici nu se stia de Valentine asta...daca as zice ceva..s-ar uita la mine ca la masini straine...daarrr...daca ar fi sa fie...mi-ar placea 2-3 zile la un Spa ...cu toate chestiile...mmmmm ...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar este o sarbatoare "importata" pe care multi o reneaga. Pana la urma, de ce nu, doar este o zi care sarbatoreste ceva atat de frummos: iubirea. Da, ideal este sa fie un Valentine's day in fiecare zi intr-un cuplu, dar de ce sa nu ne bucuram si de o zi "oficiala" dedicata dragostei. Doar este cel mai frumos sentiment. Cum sarbatorim zile de nastere, onomastice, ziua muncii, ziua femeii etc, de ce sa nu acceptam si sa nu adoptam si ziua iubirii? Sa profitam sa facem un mic cadou, o surpriza, sa petrecem cateva momente dragute, sa ne sarbatorim dragostea?

    Da, noi sarbatorim Valentine's day! Anul trecut am sarbatorit printr-o saptamana sus pe munte, cum ne place noua. Anul asta, nu mai avem munte aproape, probabil vom avea o cina la un restaurant si niste cadouri simbolice. Eu consider ca trebuie intotdeauna sa ne bucuram si de lucrurile marunte, de multe ori ele aduc multa fericire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ar placea foarte mult sa merg intr-o mica excursie la Praga, si eu si iubitul meu adoram acest oras. Din pacate pe 14 voi fi la serviciu si este exclusa o evadare de genu'. Pana acum nu-mi aduc aminte sa fi sarbatorit intr-un mod anume Valentine's Day. Dar pentru toate exista un inceput...
    As aprecia de exemplu o cina romantica. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. în primul rând, trebuie sa spun ca am constatat ca majoritatea românilor nu stiu cine este Sfântul Valentin (am scris aici: f. Valentin)si cred ca aceasta sarbatoare este un moft preluat de la occidentali"! Perfect fals! Legenda este de pe timpul romanilor!!! si este un obicei crestin - nu are legatura cu nicio secta!
    Eu serbez întotdeauna cu multa bucurie; armonia în familie este îngrijita bineînteles, în fiecare zi, dar 14 februarie este o zi dedicata special dragaleseniilor în doi!
    Am fost când plecati( weekend prelungit, cu schi si sauna sau weelnes-weekend si cina romantica la lumina lumânarilor), când pe acasa, rasfatându-ne cu un fel de mâncare deosebita si un bilet la cinema (filmul Valentins day), cu dans, flori si tandreturi, dar niciodata nu am uitat sa sarbatorim aceasta zi :) Este minunat ca exista! este un motiv în plus sa ne aratam ulul altuia pretuirea.
    Sa aveti o minunata zi de Sf. Valentin si... sa fiti iubiti! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim3:59 p.m.

    Mesaj pentru Coco : nu pot sa postez la tine pe blog. Am incercat de vreo 6 ori, in zile diferite ,m-a disperat. Aveam ceva de spus la un review

    Alicee, iti doresc de pe acum distractie placuta!
    Noi nu sarbatorim Valentines Day dar asta nu are legatura cu faptul ca e sarbatoare importata, importanta sau kitsch sau mai stiu eu cum. Ma bucur sa ii vad pe altii ca se amuza si e frumos ca se fac tot felul de partyuri si lumea se simte bine. Deci nu am o parere negativa despre sarbatoarea in sine .

    In 14 mama vine in vizita si avem de gand sa mergem amandoi cu ea la gradina zoologica din Koln. Inca nu sunt foarte sigura, o sa vedem cum e vremea

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu zic ca iubirea poate fi sarbatorita in fiecare zi, n-avem nevoie de o zi speciala pentru asta. Dar oricum, n-as zice nu unui weekend de relaxare pe undeva :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu pana mai anul trecut n-am sarbatorit, in schimb sarbatoresc chiar si acum mai degraba ziua logodnei, cea mai frumoasa zi din viata mea, atunci cand mi s-a confirmat ca cel pe care il iubesc vrea sa fie al meu, restul au venit de la sine, dar acea zi a fost cea mai intensa si emotionala zi de suflet. Pentru mine, are mult mai multe semnificatii decat Sf. Valentin. Si probabil pentru ca nu tin neaparat sa ii acord o semnificatie religioasa sau laica, imi plac inimioarele si ciocolata, dar este doar un motiv sa-mi sarut baiatul mai cu foc, insa emotional n-o leg de nimic. Chiar si fara sarbatoare primesc floricele si ciocolata, doar ca de data asta are ambalaj rosu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim8:04 p.m.

    Pai pentru mine nici una nici alta nu are semnificatii. Mi se par amandoua artificiale si inventate. Prefer sa sarbatoresc 1 Martie care are o semnificatie mai astrala (si desi noi nu avem obicei asa, eu mereu de cand am aflat de obiceiul romanesc, dau martisoare) si chiar si 8 Martie, fiindca o fi ea sarbatoare comunista, dar mi se pare adorabil sa celebram femeile.
    Cu toate astea, de cand e spalarea asta intensiva de creieri cu sfantul asta iritant (Valentin), am marsat si eu. Ca doar nu era sa fie nevasta-mea singura ne-cadorisita din anturaj. Adica n-am vrut sa faca ea nota discordanta. In plus, nu puteam fi sigur ca nu-si doreste si ea, in sufletelul ei, sa primeasca cadouri. Asadar, ca sa raspund la intrebare:
    1) nu sarbatorim special
    2) eu nu primesc nimic. Asta ar fi culmea. Ce voi dati flori si martisor la baieti? Cadourile din amor si drag sunt pentru fete (opinia mea).
    3) Ce ii iau e mai greu de spus ca citeste aici. De una stie deja asa ca ii iau sigur ciocolata, ca si in anii trecuti (aoleoooo trebuie neaparat rosu??? vai de mine..). Apoi anul asta mai am o glumita. Si ultima, si asta pot sa zic ca stie, intamplator m-am nimerit pe dorinta ta cu "voucher de calatorie" si cumpar bilete pentru Cape North Norvegia sa vada soarele de la miezul noptii exact de solstitiu (adica aproape de ziua mea, in principiu putem zice ca e si cadoul meu, nu? :P). Ma rog pur si simplu cumpararea biletelor s-au nimerit in perioada asta cu Sf. Valentin deci pot sa le pun o funda roz in photoshop, nu? Si sa scap :P. Singura surpriza adevarata e glumita :D. Dar pe asta n-o zic.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim8:10 p.m.

    Scuze pentru dezacorduri, n-am recitit si trec printr-o perioada mai grea cu limba romana, daca nu corectez e dezastru :)).
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  10. Coco stii un Spa romanesc bun??

    Larisa sigur ca si lucrurile marunte sunt importante si ne pot aduce fericirea mai ales daca sunt chestii la care nu te astepti. :)
    La munte pe vremea asta nu m-as duce, cred ca anul trecut era mai cald pe vremurile astea :)

    Nice trimite link-ul prietenului tau sa 'se inspire' :) si sa vada evident ce doresti :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Carmen ma bucur ca sarbatoriti Valentine's day! Asa ar trebuie sa faca toate cuplurile, la orice varsta! Anul acesta aveti ceva iesire in plan?

    Hapi ii doresc mamei tale un concediu frumos!

    Apollo de ce sa nu avem o zi speciala? Binenteles ca putem face cadouri zilnic, dar sunt atatea cupluri care nu isi fac un cadou decat la onomastica, deci probabil ca are si ziua asta scopul ei! Oricum e numai o zi cand vezi toate tarabele intinse pe trotuar cu baloane si alte obiecte rosii! :)))

    Kadia noi sarbatorim ziua in care ne-am intalnit, ziua in care ne-am casatorit, Valentine's Day si toate zilele de nastere din familie! Iubesc sarbatorile! :))

    Vladimir imi place de tine! O vacanta, o cutie de ciocolata, si o glumita, Kadia trebuie sa fie super mega fericita!
    Nu stiam ca te irita Sf Valentin, si ce daca e copiata??? eu credeam ca toti romanii sunt pro sarbatori! Oricum in calendarul religios avem una in fiecare zi! sau aproape :)) si sarbatorim cu adevarat atat de putine! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai eu nu-s roman. De loc. Nici un strop. Genetic sunt Danezo-Ruso-German in ordinea asta. Ca educatie sunt rus. Imi plac toate sarbatorile. Sunt pro-sarbatori. Ma irita numel sfantului :))). Mi se pare foarte non-senzual. Nu conceptul. Doar ca nu-l simt (conceptul). De 1 si 8 Martie pot lega seminficatii. De Sf. Valenrin sau ailalta chestie..nu.
    P.S: nu stiu daca e super-mega-fericita :D. Dar sper sa fie. Nu mergi asa usor cu una ca ea. Uneori am avut succes cu chestii pe care nu mizam, si cu altele de care eram sigur ca merg la sigur...nu. E la noroc. Ea e complicata. Sau eu simplu.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  13. Aha, deci mama/tata e danez ( de aici marea iubire pt Tarile Nordice) si celalt parinte e rus sau german, poate combinatie? Am inteles bine. Aha deci esti pro sarbatori doar nu-ti place numele. Nici mie Sf Valentin, deaia ii spun valentine's Day. Englezeste suna mai bine :))))
    Dadada, trebuia sa zici si tu ca femeile sunt complicate!

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim2:13 a.m.

    Eu un picut ma complicat :). Nu, sa stii, mereu m-am considerat Rus si atat ba chiar si un pic nationalist, ca toti din generatia mea. Eram total dispus sa ignor genetica pana cand am pus prima data piciorul in Nord si am constatat cu stupoare ca m-am integrat perfect si fenotipic si ca idei, mult mai bine decat acasa. Pana si nevasta-mea a venit cu fraza "ca-s asa danez printre danezi" (asta a fost cuiul din sicriul nationalismului meu)si a trebuit sa ma inclin in fata evidentei ca genetica nu-i chiar degeaba si sangele totusi nu-i apa. Dar nu-mi convine! Si cat am suflare eu tot rus zic ca sunt si ma stiu :D. Genele-s doar gene. Si educatia conteaz :D. Iubirea pentru tarile nordice a venit dupa constatarea fortata a integrarii :)). Ma simt bine acolo.
    Da, ma inclin, ai dreptate. In englezeste suna mai natural :D.
    Pai sunteti! La noi e simplu: "bere = fericire"; "mai mult de o bere = extaz" "roti si priza = rai". La voi nu, e complicat. Depinde de stare :P. Azi e asa...maine poate e altfel. Nu ma plang! Asa trebuie! M-as plictisi altfel. O femeie trebuie sa fie greu de ghicit. Asta-i si ideea.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim2:22 a.m.

    * E un picut mai complicat. Ufff-off...nah, ti-am zis ca-i o perioada mai grea :)).

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu primesc cadouri nici de ziua mea, de Sf Valentin sau Dragobete nici nu mai vorbesc. Omu' nu stie cum sa faca cadouri si de fiecare data cand se gandeste sa'mi ia ceva prefer sa nu o faca, e un fail total.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ideea cu restaurantul este foarte buna, dar o pastrez pentru Dragobete, nu pentru Valentine's. 14 este marti :(, iar 24 vineri, asa ca merge mai bine de Dragobete :) Anul trecut le-am sarbatorit pe-amandoua prin niste promotii de la Forever, care au fost si de Valentine's si de Dragobete: rujuri, farduri, creme, inclusiv o trusa SPA, ca tot se vorbea despre SPA. Anul asta restaurantul este in plan, promotiile le astept :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Iubitul meu te citeste Alicee, dar de data asta am preferat sa-i povestesc despre continutul articolului. :))I-am spus ca vreau la Praga si mi-a raspuns "ce vise mai ai si tu". :))

    RăspundețiȘtergere
  19. Alicee...am auzit de cel de la Cornu..dar nu am fost , am o amica ce are o casa acolo si mai merge cand se duce la proprietate...preturile cam maricele , dar zice ca merita un rasfat !

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim1:01 p.m.

    suna bine o minivacanta la felix, o cina romantica...tot la felix ( asta din cauza ca sunt o mare fana a temperaturilor cu plus:P) si a ......bineinteles petalele de trandafiri....mmmm! sa fii iubita si sa ai parte de un valentin's day asa cum ti-l doresti :) semneaza carmen anonima:D (nu de alta da nu stiu cum sa-mi fac cont sau ID sau drac stie =)))...hellllpppppppp=)))))pupici :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  21. Noi de obicei nu sarbatorim intr-un mod deosebit. Ne oferim ceva cadou si cam atat. Stiu si ca pe 14 februarie e f aglomerat in restaurante sau cafenele, se fac rezervari cu zile intregi inainte, si nu prea apuc sa gasesc ceva care sa-mi placa. Poate anul asta o sa mergem la un restaurant, asta daca gasesc unul mai mic si mai intim, nu vreau sa ne inghesuim, sa fie aglomerat, galagie...Nu ar mai avea nici un farmec.

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim4:47 p.m.

    Da, este o sarbatoare care merita atentie,respectiv Valentine's Day.Este frumos sa petreci alaturi de omul iubit, momente cu adevarat speciale, intr-o zi dedicata sarbatorii iubirii.La americani, canadieni este un intreg ritual de Valentine's Day,respectiv carnaval pe strazi si tine 3 zile. Superb.De Dragobete nu s-a stiut mai nimic pana acum cativa ani,acum se vrea recunoscuta...tarziu. Ce daca e sarboatoare 'importata',noi romanii nu ne putem alinia si la lucruri frumoase?

    RăspundețiȘtergere
  23. Vladimir ma simt onorata, deci ma citeste si un Rus!!
    Cat despre femei, asa asa, sa va dam de gandit, tuturor barbatilor le plac femile complicate. Pana la urma cred ca e o calitate, nu un defect!

    Roscata eu zic ca trebuie sa apreciem gestul. Iar ca si pont: zi-i cam ce ti-ar placea, ca sa nu fie un fail total! :)

    Natural restaurant cred ca va fi si pt noi. Hmmm ai dreptate Dragobetele pica mai bine anul acesta. :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Ei, ei iubitul lui Nice, eu sper totusi ca ti-am stricat surpriza si deaia te-ai aratat atat de neinteresat! :)))

    Tanti Carmen anul acesta Velentine's Day se arata cam sec (speram nu si inexistent), e in timpul saptamanii, fonduri mici ....
    Pt a comenta cu nume cand alegeti Anonim, da-ti in loc Nume/Adresa Url si completati cu numele, la url nu treceti nimic, dati continuati!
    Sper sa va descurcati!!! pupici

    Coco nu auzisem de Cornu, tks

    RăspundețiȘtergere
  25. Mihaela ai dreptate, cam asta e problema si in Turda mea, restaurantele vor fi super pline, si plinnn de fum!!! astepti mult pt a primi mancarea, galagie ..... mi-ar placea un restaurant mai intim, mai romantic!

    Anonim scuza-ma dar nu inteleg ultima parte a comentariului. Esti pentru Valentine's day si impotriva Dragobetelor? nu am inteles prea bine ...
    Eu personal sarbatoresc Valentine's day fiindca asa cum zici si tu, Dragobetele au iesit la suprafata prea tarziu, mi se pare ca sarbatoresc prea putini ambele sau numai Dragobetele!

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu nu cred ca am sarbatorit niciodata Valentine's Day. Si nici Dragobetele. Ca sa nu se supere nimeni :) Cand eram mai miculuta imi doream treaba asta pentru ca probabil nu stiam cu ce se mananca si ce inseamna o relatie. Dar apoi mi-am dat seama ca eu (sau in cazul acesta Noi) nu am nevoie de aceste 2 zile.

    Noi pur si simplu incercam sa ne bucuram unul de altul in fiecare weekend. Zic weekend pentru ca in timpul saptamnii amandoi muncim, facultate si oboseala. Dar imediat ce vine vineri seara la noi incepe Dragobetele. Incercam mereu sa ne surprindem unul pe altul cu cate o mancarica. Un weekend gateste el (care e mai priceput) si apoi urmatorul incerc sa-l surprind eu cu fel de fel de chestii.

    Asa ca incercam sa sarbatorim cu fiecare zi libera pe care o putem petrece impreuna! ;) Si noua ni se pare ca asa este cel mai frumos. Asta depinde de fiecare desigur.

    Cat despre plecatul de Valentine's.. nu imi doresc sa plec nicaieri. De ce? tocmai fiindca este atat de trendy sa pleci undeva, preturile sunt mai mari si nebunia este in toi. In schimb daca pleci weekendul de dupa.. ai parte de normalitate + liniste si pace! :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Da, ai dreptate, cum se potriveste fiecarui cuplu. Noi ne dorim lume in jurul nostru, suntem impreuna 24 din 24, vrem din cand in cand si altceva :). In plus e si copilul, orasul acesta de 2 pe 2 in care deabia ai unde sa te misti ...
    Dar cum sunteti voi, va vedeti doar in weekend mi se pare frumos si firesc sa aveti parte de cate un Valentine's day periodis! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. A nu, noi ne vedem aproape zilnic. ;) Mai campam si in timpul saptamanii, dar de obicei rasfatul e in weeekend. Asa in timpul sapt iesim cu cei dragi, ne plimbam. Tot suntem in priza asta ca de obicei ne agitam prin oras.

    Cat despre lume si noi avem. :) Si ne bucuram cand ii umplem apartamentul de lume in unele weekenduri si ies niste zile faine si pline.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mereu ii spun ce mi'ar placea sa primesc dar mereu opteaza pe o idee de'a lui. I'am spus ca de Sf. Valentin sa ma scoata la o cina romantica. Sunt curioasa la ce s'a mai gandit el, de data asta :)).

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu sarbatorim in niciun fel, nici de Dragobete, nici de Valentin :-). Sunt de acord cu Apollo, daca vrei sa faci un gest frumos fata de cel de langa tine nu ai nevoie de o data anume sau de o "scuza". In ceea ce ma priveste, slava Domnului ca nu duc lipsa de surprize! Si nici sotul meu, daca stau sa ma gandesc :-P

    Si totusi au fost ani in care intamplarea a facut sa ne aflam pe cate undeva de Valentine's Day, de ex. in 2009 la ...Roma! Evident ca am baut un pahar de sampanie in timp ce admiram Fontana Di Trevi de la fereastra hotelului nostru, daca tot eram acolo, de ce nu?! :-D

    RăspundețiȘtergere
  31. Nici eu nu am prea sarbatorit, nu am pus mare accent pe sarbatoarea asta. S-a intamplat pur si simplu, nu ne-am impus sa nu dam importanta. Mi-ar placea sa fim plecati undeva , e totusi o atmosfera draguta si cred ca cel mai potrivit ar fi la Casuta din copac- http://harmonie.ro/index.html, mi se pare un loc tare romantic.

    RăspundețiȘtergere
  32. Am sarbatorit cu multa munca pana la ora 3 dimineata :)) .. Valentina mea este departe :(

    RăspundețiȘtergere