Card de reduceri - voi folositi?

Astazi vom vorbi despre carduri de reduceri. Vreau sa stiu daca voi folositi, de care folositi si in ce tari vi se par rentabile! 

Pe piata se gasesc mai multe tipuri de carduri, card de reduceri la muzee, card de reduceri pentru shopping, card de reduceri pentru entretaimant, card de reduceri combinat ce le include pe toate cele prezentate mai sus! 





Stiu ca eu am avut 3 astfel de card-uri de reduceri in vacanta

Unul l-am cumparat in Portugalia! Un card Lisboa cu care aveam reduceri la toate mijloacele de transport, aveam cu el intrarea gratuita la foarte multe muzee, si reduceri considerabile la restaurante! Cardul a costat 28 euro pe 3 zile si chiar a fost foarte util, nu numai ca mi-am scos banii ce i-am investit ci am castigat chiar mult! Altfel transpotul costa 4 euro pe zi, la lift si funicular 2 euro/calatoria, pana in Sintra 8 euro dus/intors, si intrarile pe care le-am acoperit la Muzeul Trasurilor, Manastirea Jeronimos,Turnul Belem, Muzeul de Aluzejos, Muzeul National din Sintra, reduceri de 25% la un restaurant, 10% la Palatul Pena, etccc! Vreau sa zic ca a meritat cu varf si indesat!

Al doilea card l-am cumparat la Paris! Un card de shopping, din pacate nu stiu cum se numea, l-am luat din centru de la Forum les Halles! Imi dadeau reduceri de 20-30% la foarte multe magazine! Daca cumperi lucruri mici nu poti sa zic ca iti scoti banii cu el, dar pe Rue Rivoli unde imi place mie sa fac cumparaturi este un magazin de designer, pt persoane mai plinute unde preturile sar usor de 100 de euro! Iar la astfel de preturi, am castigat ceva cu cardul :)

Al treilea card l-am folosit pe Riviera Italiana! Era un card de entrataimant, aveam cu el reduceri doar la restaurante, baruri si la cinema in Levanto! Acesta nu l-am cumparat ci ni l-au dat gratuit cei de la Hostel daca stateai 3 nopti+, iar eu am stat 5! L-am folosit din greu, imi luam si inghetata la reducere :))). La restaurante era tare ca aveai prioritate cu el si seara se faceau niste cozi groaznice asa ca eu eram privilegiata si cum pleca cineva ma bagau prima! Plus reducerea de 10-20% :)! Si tot la Restaurante pe Riviera la foarte multe  trebuie sa dai telefon sa faci rezervare, in schimb cu acest card te prezentai la intrare si gata! deci aveam ceva beneficii cu el! :)

Si cum discutam eu saptamana trecuta cu felete despre carduri  mi-au zis ca ele au card de reduceri in Bucuresti! Este un Card Ascento valabil 1 an de zile, care te ajuta sa faci economii: ai cu el reduceri la restaurante, la  cafenele, reduceri la fitness sau la dansuri, la salone de infrumusetare (daca esti fata) sau la  service auto (daca esti posesor de autoturism). Practic, il cumperi si timp de un an de zile ai reduceri de pana la 80% la peste 50 de companii din Bucuresti. Daca doriti  apasati pe: comanda card!

Si acum intrebare: voi folositi card-uri de reduceri in vacante???
- toti cei care raspund printr-un comentariu la acest articol vor primi link marti in articolul cu discutii turistice-

25 de comentarii:

  1. Nu folosesc. Am carduri la magazinele mele preferate : Oliver, Goerz, Esprit si in cateva farmacii de unde achizitionez creme Roche Posay
    Dar m-ar interesa.....cum aflu ce carduri de reduceri sunt pentru zona Cluj?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am portofelul plin cu carduri. Aici in Irlanda la orice magazin te-ai duce se ofera sa iti faca un card. Le si dau la casa ca sa acumulez puncte si unele chiar au functionat. Cele mai folosite sunt cele de la Debenhams si Mansoon, dar si cel de la libraria Easons. Si in Romania adunam carduri stiu ca pe cel de la Cora mi-am luat intr-un an storcator de fructe.
    In schimb in vacante cercetez inainte si de multe ori imi iau card de reducere, dar doar la transport si muzee. Si in Londra si in Dublin si in Viena sunt orase unde cardul chiar merita, de exemplu in Dublin doar o calatorie e 1.90, cum noi stam intr-un cartier deservit de un singur autobuz trebuie sa mergi pana in centru si apoi alti 1.90 sau poate chiar mai mult. Cand am venit prima data si cand au venit prietenii nostri aici am cumparat carduri pentru autobuzul turistic, unde aveam reduceri la tansportul in comun si la unele muzee. In Viena, pentru ca eram acolo pentru a cincea oara cardul a fost folositor si la restaurante, ca deja muzeele le vizitasem, iar in Londra pe langa gratuitate la transport si reduceri la muzee, am primit si o croaziera pe Tamisa gratis.
    Asa ca depinde de cat stau si ce program voi avea si daca e posibil folosesc carduri.
    Cum de nu am stiut eu de cardul de Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Carduri de reduceri pt magazine am si eu destule. Si aici in Franta cam toate magazinele sar sa iti faca card. Am pe la magazine de haine, cosmetice...pana si la magazinul de hrana pentru catel am card de reducere :))

    In vacante, cum spune si Raluk mai sus, cercetez inainte. Depinde de cate zile stau, ce program imi fac, ce vreau sa vizitez..studiez inainte daca cardul renteaza sau nu. Eu nu prea ma dau in vant dupa vizitat prea muzee, asa ca acele carduri cu nu stiu cate intrari gratuite nu prea renteaza pentru mine in general. In schimb imi iau intotdeauna pentru transport. Fac de obicei calcule acasa unde merg, cat merg si aleg varianta cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am folosit, dar din ce spui tu prin articol pare avantajos. Stiu ca atunci cand am fost prin Budapesta la cursuri era un fel de card de transport, care era valabil pe toate mijloacele de transport. N-am avut prea mult timp pentru plimbari, asa ca nu mi-am luat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am folosit niciodata, si cred ca cele oferite de hipermarketuri si farmacii, pe care poti acumula puncte, nu se incadreaza la ce spui tu aici. Eu in vacante merg doar in excursii organizate, niciodata pe cont propriu, stau putine zile, nu cred ca ma avant asa departe cu cardurile de reduceri. Si nici macar pentru transport(din acealea de o zi), pentru ca de obicei circulam cu autocarul. Oricum, dupa cum stii, eu sunt doar o pasionata de calatorii, nu si o practicanta activa. Daca plec si eu pe undeva din an in paste nu se pune. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am folosit astfel de carduri,dar e interesant .
    P.S . luna viitoare Alina si Diana organizeaza targul la Cluj!!! puup

    RăspundețiȘtergere
  7. Parca am la Sephora, la Ecco si la cateva magazine de haine. In strainatate, nu. Drept e ca nici nu am timp acolo sa umblu dupa reduceri, chiar la transport sau intrari muzee, nu am timp sa le studiez, prefer sa stiu ca platesc putin mai mult dar nu-mi bat capul cu studierea ofertelor de reducere, acolo timpul "costa" mai mult. Nici genul acela de tichete combinate, cu care iesi mai ieftin, nu-mi plac, doar daca-s foarte sigura ca vreau sa vad toate cele din lista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Vreau sa îmi cumparat o pereche de adidași de la Ecco, poți te rog mult sa ma ajuți cu card de reducere

      Ștergere
  8. N-am folosit niciodata si nu cred ca voi folosi nici de acum incolo. Am primit 1-2 astfel de carduri in cateva randuri, insa ori le-am ratacit, ori nu le aveam niciodata la indemana cand aveam nevoie de ele :-))) Nu prea am eu incredere in asa-zisele reduceri, cred ca asta e problema de fapt :-P

    RăspundețiȘtergere
  9. A, pass-uri cu intrari reduse/gratuite la obiective turistice si transport gratuit sau mai ieftin am tot cumparat in diverse locuri din lume, am uitat sa scriu de ele. Si chiar au meritat banii, la ce ritm nebunesc avem de vizitat de regula chiar iesim mult mai ieftin cu un astfel de pass decat daca am plati fiecare intrare...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu le folosesc din plin. M-am uitat un pic pe acesta, cred ca perioada este cam lunga, iar reducerile ajuta, dar in special pe cei care chiar umbla.
    Mi-as dori un card care cu muzee, transport, eventual o excursie cu autobuzul turistic, mai multe restaurante si mai cunoscute...
    Iar ca sa iti raspund la intrebare: da, primul lucru de care ma interesez este un card din acesta cand vizitez un oras strain. Am avut SALzburg Card, Vienna Card ... Ce ofereau exact tipul de reduceri pe care il asteptam eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Calin Andreea Daniela9:41 a.m.

    eu nu am folosit pana acum...

    RăspundețiȘtergere
  12. Si daca n-ai vazut inca, de la acest articol ti se trage ... ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa jucausa.
    Te bagi la leapsa sau macar la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  13. 1) Sigur ca da. Aproape toate magazinele dau aici card de reducere sau acumulare de puncte si sigur ca avem. E convenabil si nu doar pentru reduceri, dar si fiindca unele functioneaza in sistem de creditcard. Nu listez magazinele, nu intereseaza pe nimeni si in general sunt specifice, adica nu le-am vazut in Romania ca sa ajute pe cineva (gen FNAC).
    2) Da, am avut carduri de reducere la intrari de muzee in strainatate, dar doar daca venea cu abonament de transport pe cateva zile. Cum e Paris Visite Card, de exemplu.
    3) Mai avem o categorie de card pe care tu nu ai mentionat-o si anume card la caile ferate si companiile aeriene. Cardul la SBB (caile ferate elvetiene) este de demitarif pe caile ferate si ofera si reducere pentru transportul public din orice oras elvetian (biletele de transport in comun sunt valabile doar in cadrul unui canton. Un bilet de autobuz luat in Berna nu e folosibil in Geneva, de exemplu). Cardurile de la companiile aeriene (in cazul nostru unul la Star Alliance) nu-i de reducere, dar acumulam mile cu care poti sa-ti cumperi lucruri sau bilete.
    4) AAaaa si mi-am mai amintit un tip de card: cardul de fidelitate la hoteluri. Astea mi se par extrem-extrem de utile. Nu dau reduceri, dar uneori poti avea tarif sau conditii preferentiale. De asemenea la unele lanturi poti acumula puncte si nopti gratuite. Noi avem la urmatoarele lanturi: Accor, Thon, First, Ricca+Radisson si Marriott. Sunt foarte utile si le recomand calduros pentru cei ce calatoresc suficient. Este un sistem de fidelizare asemanator cu Miles&More al Star-Alliance, adica evoluezi spre card de platina (si avantaje) pe masura ce acumulezi nopti.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  14. doar la berlin am folosit, dar eo idee buna sa cautam si aici

    RăspundețiȘtergere
  15. Am carduri de reduceri valabile in farmacii...si cam atat. Inca nu am avut posibilitatea sa vizitez tari straine, dar cu siguranta cardurile despre care ai vorbit sunt foarte utile. Bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  16. buna.in tara am cora.si gima dar acum nu mai este gima sa facut mega.in strainatate nu am dar au prieteni si ni l dau si nou pt cumparaturi.n am stiut ca sunt pt atatea.bv.o sapta usoara pop

    RăspundețiȘtergere
  17. Paris Visite Card merita cautat, mi se pare cea mai ieftina varianta de transport in Paris plus extrem de multe reduceri la muzee si magazine. In Norvegia am regretat ca n-am cumparat cardul pentru ca oferea intrari aproape gratuite la muzee in conditiile in care pretul acestuia cuprindea oricare 2 muzee fara card, dar am aflat prea tarziu de el. Altfel, eu am o gramada de carduri, fac colectie de ele si deja nu mai am loc in portofel, am carduri de la liniile aeriene, hoteluri, magazine, librarii, restaurante, cafenele. Imi plac cardurile de fidelitate ale restaurantelor mici de aici, varianta de restaurant de pranz unde la al zecelea pachet/meniu cumparat primesti unul pe gratis. Cum sunt cardurile de Starbucks in SUA, unde iti numara cefele. Imi place sa strang stampilutele alea pe hartie. Am card pana si la Ikea desi nu ajungem mai des de 2-3 ori pe an, dar am reusit sa imi transfer stampilutele de pe cardul de vara pe cel de iarna zambind dragut si facandu-ma ca n-am vazut termenul de valabilitate de pe card. A mers :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Hapi este un card de reduceri si la Cluj, din cate stiu e anual, nu prea stiu multe despre el dar poti gasi cred pe google informatii, daca nu o sa imi intreb prietenii, ei au!

    Raluca cardul de Bucuresti cred ca e nou de aceea nu stiai de el! Oricum sa il testezi sa ne spui cum e, eu l-as lua in special pt oferta ce o au la stomatolog, 80% reducere :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Larisa asa si eu, nu mi se potrivesc toate cardurile, mai ales cele pentru turisti fiindca de multe ori am prins gratuitati sau reduceri fiindca sunt tanara si atunci nu le vad rostul! Dar la Roma de exemplu cardul e superrr! ai transport si obiective plus alte reduceri pt 20 euro! Am si uitat sa scriu de el! Am folosit si eu mai multe carduri dar nu mi le-a amintit toate

    RăspundețiȘtergere
  20. Natural in Budapesta transportl e scumppp! adica orasul e ieftin dar transportul e ceva mai mult! noi nu ne-am facut acolo card desi cred ca ar fi meritat! am luat ceva card de o zi cu care ne-am dus cu vaporul pe Dunare si cu bicileta pe insula

    Nice nu se stie niciodata, poate in viitor vei merge si pe cont propriu!

    Modniza eu credeam ca tu le folosesti cel mai mult, fiindca ai viata activa! oricum sper sa il iei pe cel de Bucuresti si sa ne spui despre retaurantele si locurile in care l-ai folosit!

    RăspundețiȘtergere
  21. Ioana nici la Roma nu ti-ai luat Pass??? acolo e chiar convenabil!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ioana asa e, pasurile te ajuta mult! Inca nu suntem noi asa obisnuiti cu cardurile de reduceri :) mai ales cum nu prea am avut in tara...

    Iulia acesta e foarte convenabil daca mergi la sala,la spa, ai probleme si trebuie sa mergi la stomatolog etccc! Timp de 1 an cred ca castigi chiar mult cu el!

    Andreea si te-ar intersa sa folosesti pe viitor?

    Roxana ultimul e pt Bucuresti :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Vladimir de cardurile pentru transporturi si cele pentru hoteluri nu am scris fiindca nu stiu, ca nu le folosesc :))! Dar imi place si ma bucur ca faci tu completarile de rigoare, asa mai afla si ceilalti calatori de ele! De mile stiam parca si la Tarom, au si cei la Wizz (am uitat sa sciru despre ele, de fapt despre multe carduri pe care le-am folosit si la Roma si in alte orase dar in momentul in care am scris articol nu imi erau in memorie), si cel de la Wizz e bun daca calatoresti de mai multe ori pe an sau cu grupul! Reduceri de pana la 20% la bilete si daca mergi mai multi cu tine (pana in 9 pers parca) toti au aceasta reducere! deci e chiar convenabil! in Aprilie anul trecut aveau reducere la el, a fost 10 euro! mi-am scospretul la primul drum! de atunci l-am mai folosit de 6-7 ori!

    RăspundețiȘtergere
  24. Kadia la noi inca nu e implementat acest model, deabia se dezvolta! dar e interesant ce spui tu cu stampile si alte variante :)
    La restaurante inca nu am vazut la noi ...

    RăspundețiȘtergere