Tehnologia in vacanta – problemele cu care ne confruntam


Astazi vom vorbi despre laptopuri, telefoane, camere foto, camere video si toate electronicele pe care le ducem cu noi in vacanta !   

Incep binenteles cu mine :

Laptop-ul – il duc in toate vacantele mai lungi de 4 zile! Motivul ?

-    Imi place sa stau in contact cu familia, mai ales daca calatoresc singura. Deseori am avut probleme la destinatie si laptopul m-a salvat de bani grei ce trebuia sa ii dau altfel pe conversatiile telefonice internationale

-         Imi place sa ma trezesc dimineata, sa deschid laptopul si sa imi fac din nou traseul de vacanta pt ziua respectiva ! Fiindca de multe ori nu il respect si deci la fata locului se schimba. Sau mi se recomanda un loc bun pe care trebuie sa il includ in program ! Iar eu imi tin informatia pe calculator ! Inainte scriam foi si duceam cu mine dar cum ultimele vacante nu au fost cu pregatire mare in prealabil de abia am reusit un copy paste la informatii, ca sa fac un fisier consistent

-         Imi place de asemenea ca in fiecare seara, dupa ce termin o zi obositoare, sa ma pun in fata laptop-ului cu un bol de fructe in brate si sa ma uit la toate pozele ce le-am facut in ziua respectiva ! Fiindca pe drum uneori sunt atat de concentrata sau obosita incat nu reusesc sa retin toate detaliile ! Pana la urma e normal, nu avem cum sa tinem minte tot ! Asa ca iau la frunzarit dosarul, imi impart pozele pe obiective turistice etccc, fiindca am totul proaspat in memorie ! Dupa 10 zile de vacanta mi-ar fi prea greu sa fac asta

Am o singura problema legata de laptop si care ma deranjeaza e faptul ca nu am baterie pentru el. S-a stricat cu mult timp in urma (cred ca de 2 ani) si il tin tot timpul in priza! Asa ca nu pot sa ma duc intr-un parc sau in zonele cu wii fi sa lucrez cu laptop-ul, lucru pe care jur ca l-as face! Fiindca de multi ori imi prinde bine o pauza si mi-ar placea sa deschid laptopul (mai ales ca nu e mare si pot sa il duc) si sa intru pe facebook, sa imi verific mail-urile sa mai vad cine ce a scris pe blog !  Am tot cautat pt modelul meu de laptop (am unul mai vechi) si nu am gasit niciune. Nici in Romania, nici in Paris nici in Maroc. Pana saptamana aceasta cand sotul meu a gasit un site specializat pe baterii laptop. Si culmea aveau si baterie pt laptopul meu ! Au cateva sute de baterii de laptop si trebuie sa ii recomand fiindca sunt foarte seriosi. Mi-am comandat miercuri si joi dupa-masa deja m-a sunat curierul, venise cu pachetul ! La comenzi de peste 200 de ron livrarea e gratuita. Ah si ce e tare, ca de multe ori au oferte ! Eu am prins bateria mea (poate fiindca e un model mai vechi, cine stie) cu 30% reducere !

Aparatul foto – cred ca nu ne-am numi turisti daca nu am avea cel putin o camera foto, daca nu si una video ! Eu nu am camera video, nici cea de la camera foto nu prea o folosesc, pur si simplu nu am fost invatata cu ele. In schimb aparatul foto il duc cu mine in fiecare vacanta si il pregatesc bine in prealabil. Am un model de Sony Compact ceea ce imi da uneori batai de cap. Fiindca are baterie din aceea speciala, si de multe ori am probleme sa o incarc.

     - Exemplu concret in Barcelona unde aveam probleme cu curentul in camera asa ca trebuia sa imi incarc bateria pentru Aparatul foto in baie sau in bucatarie ! Si fiind hostel va dati seama ca numai bine nu imi pica sa il las acolo peste noapte ! Dar am avut noroc ca inca o am :) Mi-ar fi placut sa aiba baterii normale, pe care sa le pot cumpara de la orice chiosc cu Kodak cum faceam cand aveam camera foto tip sapuniera

     - Sau in Paris cand m-am dus fara incarcator ! Nu m-am prins de la inceput fiindca nu imi desfacusem de tot bagajul, doar a doua zi cand vroiam sa imi incarc bateria! Si am cautat innebunita un incarcator universal ! Stiu ca am dat vreo 35 de euro pe el :(

Acum tot de pe site-ul de care va vorbeam, se numeste Baterii-Laptop.com mi-au zis ca au incarcatoare universale pentru tot echipamentul : telefon+ laptop+camera foto+ camera video. E cadoul meu din partea iepurasului :))) Il pun frumos in geanta, si ma opresc la cafeneaua Starbucks ce o gasesti peste tot si stiu ca are prize si imi incarc frumos telefonul, aparatul foto sau stau linistita cu laptopul pe masa ! Deabia astept :))

Telefonul  – eu am un Nokia simplu pe care sincer nu prea il folosesc in vacante. Doar sa ma uit cat e ceasul si sa imi setez alarma sa ma trezesc dimineata :)) . In schimb sotul meu are I-phone si cand calatorim impreuna e foarte util. Ma tot gandesc sa imi iau si eu unul, dar momentan nu imi permite bugetul. Pe langa ca ai net in locurile cu wii fi, deci poti sa intri sa socializezi cu lumea, imi place ca are tot felul de aplicatii speciale pt turisti !

Ah si stiti ce imi place cel mai mult ? Faptul ca poti sa ii schimbi look-ul ! I-am cumparat si la sotul meu un Skin Iphone nou tot de pe site-ul de care v-am vorbit. Va arat mai jos cateva modele ce mi-ar placea pt mine, skin-uri Iphone ce se potrivesesc calatorilor :)



Va intreb: Voi ce electronice sau gadget-uri va duceti in vacanta? La ce va folosesc? 
Ati intampinat vreodata probleme cu ele in alta tara?

27 de comentarii:

  1. Pai ideea mea era ca in vacanta sa ma deconectez putin de tehnologie, sa stau departe macar 7 zile de net, ca acasa nu ma dezlipesc de el nici macar un minut. :)) In plus laptopul meu e maricel si destul de greu, daca mai am si grija lui... Eu sunt genul de persoana imprastiata, aeriana. L-am luat cu mine in ultima excursie la Brasov, dar nu l-am putut folosi, cablul de la firma de net de acolo nu era compatibil cu el, iar eu nu stiam lucrul asta. Asa am aflat ca imi trebuie un stick. In rest, aparat foto nu am avut, abia recent mi-am achizitionat, si chiar ma gandesc cu groaza ce o sa fac cand se va termina bateria iar eu voi fi in varf de munte. Cum mai fac poze?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si camera ta are baterie speciala??

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai:
    1) laptopul e nelipsit. Depinde unde mergem si cat stam, imi iau fie laptopul meu de zi cu zi (daca poate mai trebuie sa lucrez), fie Air-ul care-i mai subtire si mai comod de carat. Rezista bateria cam 4 ore. Oricum pentru avion, gradini publice si cafenele prefer iPad-ul
    2) iPad-ul. Il recomand calduros oricui. E comod in avion mai cu seama. Bateria rezista foart-foarte mult si ecranul e suficient de mare. Ecranul iPhone-ului e prea mic si bateria nu tine la fel de mult. Alt avantaj sunt aplicatiile cu harti 3D. Exista una (Sygic) care este deosebit de utila fiindca pe langa forma cladirilor iti ofera si informatii despre ce sunt, unde e cel mai apropiat muzeu, shop, spital.
    3) Telefon. Cred ca toata lumea isi ia telefonul. Eu am un iPhone bineinteles si sunt tare multumit de el, desi prefer sa folosesc iPadul pentru harti si orientare. iPhonul il folosesc sa mai fac poze (cand n-am acces sau mi-e lene sa scot aparatul) fiindca mi se pare haios si prea ciudat sa faci poze cu ipadul.
    4) Aparate foto. Eu am doua. Un Nikon S9000 care face poze foarte bune noaptea si are un zoom optic incredibil (18x) si un Sony care e bun pentru macrouri.
    5) Incarcatoare pentru tot. Nu imi plac incarcatoarele universale.
    6) Binoclu. S-a dovedit de multe ori util. Eu am unul mititel.
    7) iPod nano pentru muzica si ca backup daca raman fara baterie.
    Vladimir
    8) Casti de avion (din acelea care filtreaza zgomotul)
    9) Energy pack pentru device-uri
    Vladimir
    P.S: Eu am skinuri pentru tot ce am zis mai sus (exceptand 8 si 9), dar nu cred ca-s pe gustul tau, tu esti mai serioasa :)). Uite: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=259613117457677&set=a.110935198992137.23977.100002269710921&type=1&theater
    E link de FB dar n-am vrut sa te supar punand link spre blogul meu. Daca te deranjeaza sterge PS-ul. Era strict ca sa ti le arat tie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vladimir nu ma deranjeaza. Si eu i-am cumparat sotului cu manga, ca e fac desenete animate deci nu e problema :))

    Imi plac gadget-urile tale! Eu nu prea sunt impacata cu Ipad-ul, cred ca sunt mai traditionalista. Imi plac laptop-urile cu ecran mare sau pt calatorie cele mici, gen notebook, dar prefer laptop cu memorie serioasa! Mai ales ca ziceam ca imi descarc pozele si trebuie sa am unde sa mi le pun!
    Casti nu folosesc, ca nu ascult muzica mai niciodata, nici acasa, d-apoi pe drum :)) Dada stiu sunt mai ciudata!
    Mi se pare interesanta aplicatia de care mi-ai spus, se poate downloda??la harta pt iphone ma refer

    RăspundețiȘtergere
  5. 2) La ce va folosesc?
    2) Le folosesc fie pentru slujba (daca trebuie sa fac ceva), fie mai cu seama pentru distractie si surf pe internet. Cateodata pentru orientare, rezervari, aflat programe online, cumparat bilete si rar de tot pronuntie.

    3) A-ti intampinat vreodata probleme cu ele in alta tara?
    3) Nu. Decat cand am uitat sa iau adaptorul de priza. Cand le uit, cumpar. Apple are un multipack de adaptoare si magazine Apple sunt peste tot pe unde merg. Asa ca am multe multipackuri din alea :)).
    Mi s-a mai intamplat sa uit incarcatorul aparatului fotot sau cablul de descarcare. Concluzie: am nu stiu cate :D

    RECTIFICARE: Nikonul e S9100 si Sony DSC-T700 (vechiut). Compacte amandoua. Doamna mea are din acela mare, reflex.

    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  6. Skinurile alea de iphone sunt bestiale. :)
    Cat despre bateria de la laptop...de cand mi-am luat pe baby lap netbook-ul de la acer nu mai am prb asta, caci bateria lui pe cat e de mic si dragut tine f mult... in jur de 6 ore.
    PS: o mica greseala in articol: (la finalul lui): skinuri ce se potrivesc. (sper ca nu te superi pe mine ca te-am atentionat :*)

    RăspundețiȘtergere
  7. Exact din acel motiv imi car intotdeauna laptoptul dupa mine :D. Fie cel de zi cu zi ca e un MacBook Pro de 15" deci mai greut. Fie unul mult mai subtirel, un Air. Ideea este ca ce lucrez eu nu se poate de pe Air. Asadar daca macar banuiesc ca am de lucru ma car cu cel mare.
    iPad-ul este strict pentru fun! E jucarie. Dar e o jucarie placuta.
    Eu ascult muzica tot timpul. Ma ajuta sa nu trebuiasca sa interactionez cu lumea. Imi pun castile si joc ceva pe iPad sau citesc o carte. Si-s in lumea mea.
    Da sigur, de pe iTunes store. Sper sa existe si in shop-ul romanesc. Uneori accesibilitatea de download a aplicatiilor variaza intre diferitele tari si am observat ca in asta Elvetian sunt mai multe. Tu oricum pot downloda de pe orice shop atat timp cat ai credit card facut pe tara respectiva. Stai sa-ti fac o lista cu ce am legat de harti:
    700 City Maps, Nordic, Sygic (asta este aia traznet de care-ti spuneam), Where, OffMaps (harti pe care le poti folosi offline, neconecatat).
    Aaa si mai e una grozav de haioasa: Where to? Ce faci cu ea este ca pornesti aplicatia si alegi o categorie de exemplu "muzee de arta contemporana" si orasul in care te aflii. Apoi aplicatia iti propune ceva surprinzator (pe langa chestiile standard). Sau de exemplu daca nu stii ce vrei sa faci intr-o locatie, iti propune aplicatia chestii din jurul tau. Merge sa cauti orice, de exemplu "magazine de pantofi". Si-ti da optiuni zonale. Mie imi place grozav si asa am aflat de multe locuri.
    Si tocmai mi-am amintit, mai folosesc telefonul sau iPadul sa-mi traduca live un text scris. De exemplu ai menu-ul la restaurant scris in Ceheste. Si nu stii. Eeei, pornesti aplicatia, treci cu camera pe deasupra si-ti traduce. Daca doresti iti dau nume si de aplicatii din astea.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  8. Ana Q nu ma supar am recitit articolul de multe ori dar nu le vad :). Am corectat greseala sper sa nu mai fie :))

    Vladimir se vede ca esti pasionat! Multumesc pt toate aplicatiile ce mi le-ai spus o sa le caut si eu! Am sa ma gandesc serios sa investesc si eu intr-un telefon cat de curand! zi-mi si aplicatiile pt meniuri!
    Stiu ca sunt si cu hartile de metrou, de bus, chiar e util pt calatori! :)

    Imi place teribil cea cu here to, eu mereu imi pun intrebarea asta, iar birourile turistice sunt de multe ori doar in zonele extra centrale, si nu au cei de acolo atat de multa rabdare sa imi spuna, sa imi arate pe harta! deci l-as folosi foarteee multtt

    RăspundețiȘtergere
  9. Aparatul foto este nelipsit la mine. Acum am un Canon PowerShoot SX20. Este ok, sunt multumita de el insa cand bugetul imi va permite ma gandesc la un Nikon ceva mai profi :). Daca esti pasionat de foto chiar isi merita banii.

    Mai calatoresc cu telefonul evident. Am un Sonny Ericsson Xperia Android pe care sincer nu l-as da pe nici un I-phone. Imi place, e mai subtire, mai elegant...mai de dame :)). Nu stiu acum daca e neaparat mai performat, insa pt ce am eu nevoie de la un telefon este perfect. Nu as putea pleca undeva fara telefon, imi permite sa tin contactul cu familia, prietenii, plus ca mai folosesc apicatiile gen un gps pt orientare, mai am nevoie de prietenul nostru google, de o alarma desteptatoare dimineata, uneori mai arunc o privire pe Facebook :p!

    Cu laptopul eu nu calatoresc, dar calatoreste prietenul meu. De obicei il lasam la hotel, nu il luam cu noi la plimbare intrucat este cam...greu :). Sper in curand sa imi cumpar ceva mic si usor. Ahh si tot prietenul meu este nedespartit de I-pod mai ales pentru muzica deci il luam si pe ala cu noi :))!

    Cam atat...eu personal as putea calatori linistita totusi doar cu telefonul si un aparat foto ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu sunt, dar face parte din munca mea. Imi place, da, dar nu locuiesc pe iTunes Store :D
    1) E foarte destept facuta aplicatia aia. Propunerile ei sunt excelente.

    2) Uite iti dau o serie de translatoare (pentru unele trebuie sa treci doar cu lentila camerei deasupra, pentru altele faci o poza, unele traduc ce-ti vorbeste cineva, altele sunt clasice). Merge orice text atat timp cat limba respectiva e inclusa:
    PicTranslate, Trans & Copy, iOCR, gTranslate, CapnTrans, iTranslate, Worldictionary (asta-mi place mult :D).

    3) Da, la caile ferate elvetiene si nu numai (si-n Norvegia/Germania/Franta e la fel de exemplu) iti poti cumpara biletul prin aplicatia lor si iti vine biletul sub forma unei imagini cu un cod de bare din acela ca un patrat pe care o scaneaza controlorul. Eu o folosesc din greu aplicatia asta cand am nevoie. La fel exista cam pentru orice bilet de metrou, avion, etc. EasyJet are una, de exemplu. Si Swiss.
    In plus, poti face, de exemplu, si cumparaturile asa. Exista un app pentru un shop online care iti aduce mancarea acasa. Faci comanda pe telefon (poti sa fii pe varful muntelui in China) si la data stabilita se livreaza obiectele in Elvetia. Totul prin App alora.
    Si tot asa...
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  11. Alicee, nu stiu ce inseamna pentru tine speciala. E o baterie gen telefon mobil care trebuie incarcata la doua ore(daca fotografiez non stop). Deci, am nevoie de priza, asta era ideea. Si daca esti pe drum toata ziua(cum o sa fiu eu in Croatia si Muntenegru) de unde iau priza? Ca nu se opreste nimeni la Starbucks pentru mine. :)) Presupunand ca exista cafenele in parcuri nationale, canioane si fiorduri. :)) :P :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim6:35 p.m.

    Am aceeasi idee despre vacante ca si Nice. Vreau sa ma deconectez. Cele aproximativ 3 persoane importante din viata mea care raman eventual acasa, stiu unde sa ma gaseasca, la ce hotel si au mereu nr de telefon international pe care pot primi mesaje.
    Deci telefonul e nelipsit, nu ma despart de el dar nu am un IPhone si nici nu intentionez sa-mi cumpar.
    In ultimul timp insa mi-am luat laptopul cu mine dar foarte rar m-am conectat online. Asta inseamna maxim o ora in 2 saptamani . In rest -descarc pozele si lucrez la proiecte, trimit mailuri cu indicatii, etc. De munca nu ne putem rupe total, apar chestii de contabilitate care trebuie rezolvate urgent, etc

    Aparatul e un Canon Digital Ixus 220 HS. Mabucur de el pentru ca face poze in serie si are stabilizator de imagine.
    Cam atat. Eu imi duc carti c mine. Asta e relaxarea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. iti dai seama ca nu se lipseste nimeni de telefon , camera foto sau laptop , tableta ...ce are fiecare ! degeaba zicem chestia cu...sa ne deconctam...bla bla bla...vorbe...suntem conectati iremediabil :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  14. In calatorii iau bineinteles aparatul foto - nu se poate fara el. :) Cateodata iau si laptopul, depinde de cat timp stam acolo si ce treaba am. In general nu-l iau, rezist 7 zile fara el, dar daca stiu ca ar mai trebui sa verific ceva pentru servici si nu pot face asta de pe telefon, atunci aleg sa-l iau. Noi avem si un laptop mic si de obicei pe el il luam cu noi. Nu e foarte comod tastatul pe el dar pentru verificare mailuri + mici treburi pentru servici e perfect.
    Ah, si telefonul mereu il iau cu mine - trebuie sa comunicam cu cei dragi chiar si in vacanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu am un aparat foto compact Panasonic LX3 si un telefon HTC Desire. Pe mobil am o multime de aplicatii GPS (Igo, Copilot, Sygic, NDrive) sau turistice (de ex. pt Barcelona: harti, aplicatii pt. metro, dictionare, bus, etc).
    Le iau de pe Android market sau din alte surse:
    https://play.google.com/store/search?q=Barcelona+guide&c=apps
    Pt. viitor am in vedere sa iau o compacta de travel cu zoom mai mare, eventual Canon Powershot 220 HS.

    RăspundețiȘtergere
  16. Camera si telefonul sunt cele mai importante. Fara laptop pot sa rezist mult si bine...dar depinde si de numarul zileleor si locul in care imi petrec vacanta. Cum ai zis si tu, daca depaseste 4 zile e necesar si pc-ul, nu ma astept sa am noroc de net si nici timp dar macar ceva muzica in timp ce ma aranjez sau sa fac loc pe card de alte poze din cand in cand :P.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai pe mine ma complexati cu atata tehnologie cata aveti in posesie! Io am doar o biata camera foto compacta, usoara, un fulg, drept ca are un zoom bunicel. Si un telefon obisnuit, ca imi sun zilnic familia, un minut macar, sa ma asigur ca totul e bine acasa, ma mai suna si diversi clienti.
    Tot am zic c-o să-mi cumpar un laptop micut pt. calatorii, dar uite ca nu s-a întâmplat încă. Ce-i drept, nu prea imi lipseşte, partial il consider o fiţă, eu îmi pregătesc amănunţit vacanţele şi rareori mai am nevoie acolo să intru pe net, mai pot intra şi de la hotel-hostel. N-am întâmpinat nicio problema, in afara de prima vacanta cu camera noua foto, pe care mi-am mânjit-o atunci bine cu cremă si toate pozele au iesit cu amprente. De atunci, duc zilnic cu mine, in geantă, un petec de tesătura de-aia speciala de curăţat lentile.

    A, si nici nu stiu daca o sa renunt vreodata la hartile mari, tip cearsaf, atata timp cat se vor mai tipări. Imi place sa am o vedere de ansamblu asupra întregii hărţi, nu doar un petec, o porţiune, aşa nu mă mai pot orienta şi la capătul a 3-4 zile încă un oraş nou e o necunoscută pt. mine, pe când cu harta mare, în 3-4 zile parcă-s de acolo, localnică.

    RăspundețiȘtergere
  18. In vacante imi iau doar telefonul...

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce de tehnologie... Noi luam doar camera foto si un PDA, pe care-l folosim si ca GPS, si ca sa trimitem un mail la nevoie. In general incercam sa ne tinem departe de calculatoare, ca le vedem destul la servici.

    RăspundețiȘtergere
  20. Telefonul meu, uneori si laptopul, dar mai rar. Cand merg in vacanta incerc sa ma indepartez putin de internet, merg sa ma distrez si sa descopar lucruri noi iar daca am timp scriu si pe blog, sa nu uit detalii.
    Telefonul meu are de toate, camera buna, tine bateria destul de mult și pot scrie lejer pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  21. Personal, nu concep sa car laptopul dupa mine in vacante, mai ales ca majoritatea pana acum au fost destul de scurte, maxim 7-8 zile. Am cu mine telefonul mobil si un aparat foto obisnuit, neprofesionist. Imi place sa ma rup putin de tehnologie cand sunt plecata, incerc sa nu exagerez nici cu pozele, nu vreau sa vad locurile noi doar prin obiectivul aparatului foto :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Le-a cam insirat Vlad pe ale noastre, dar "pachetelul" meu tehnologic cuprinde iPhonul, iPadul (pentru carti) si aparatul meu foto. Uneori imi iau si un mini iPod daca zborul e lung.

    RăspundețiȘtergere
  23. Aparatul foto este nelipsit si chiar am avut probleme cu el,se strica tocmai in vacanta desi este vorba de aparate foto diferite,dar in ultimul timp nu se mai strica aparatul in vacante.
    Am un sony t90 este subtire si incape in orice buzunar,vreau sa imi cumpar si un aparat foto profesional dar sa fie cat mai usor,am vazut unul la sony si nikon,sa vad ce aleg pana la urma.
    Camera video o car mereu dupa mine,o folosesc foarte putin,mai bine o las acasa.
    Laptopul-nu il car dupa mine daca plec 3 zile,daca petrec o perioada cat mai lunga,eu spun ca este chiar necesar,nu pot sa stau fara net,trebuie sa descarc pozele facute,dupa pararea mea este tare util.

    RăspundețiȘtergere
  24. telefonul pt contact cu cei de acasa, ascultat muzica si aparatul foto. de data asta voi pleca_cu doua, o sapuniera si unul ceva mai profi, pentru ca vreau sa fiu sigura ca am spatiu suficient de stocare. laptopul ramane acasa, e greu si nu vreau sa am grija lui, hostelul unde vom fi cazati e cam dubios. oricum, in vacante vreau sa umblu si sa vad lumea, prin lentila aparatului sau direct, net-ul ma poate astepta cand ma intorc acasa...desi aplicatiile cu obiectivele din locurile vizitate, pomenite de vlad, suna extrem de interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Nici TV-ul din camera nu prea-l bag in seama ... asa ca de laptop nici nu veau sa aud, ca destul stau in restul timpului cu ochii in monitor. Mobilul mai mult ca si ceas desteptator. In schimb am aparatul foto cu incarcator si doua perechi de baterii reincarcabile. Si inca ceva foarte util. Mini-statii de emisie-receptie (walkie-talkie) care bat la 2-3 km si cu care tinem legatura intre masini pe parcusul drumului pana la destinatie, dar de multe ori si acolo.

    RăspundețiȘtergere
  26. dpetruneac10:51 p.m.

    1. iPhone 4s. Îl folosesc ca aparat foto [are o camera fantastica], telefon, internet pt mail, social media, și aplicații de călătorie [ghiduri turistice, hărți, gps, etc].
    2. iPod pt muzica

    Probleme întâlnite pana acum: In Slovenia mi s-a furat o camera foto și un iPad :(

    RăspundețiȘtergere
  27. In vacante nu plec fara aparatul foto. De multe ori am plecat fara laptop si o data am fost in Maroc fara telefon, fara ceas, doar bani, aparatul foto, pasaportul, ceva haine si ceva cosmetice si a fost cea mai frumoasa vacanta. In Indonezia am avut probleme cu telefonul mobil pentru ca nu se conecta, deci il luasem degeaba cu mine :( Acordul de roaming pe care-l aveau cei de la Cosmote cu operatorii din Indonezia nu era tocmai ok, dar n-a fost o tragedie :)

    RăspundețiȘtergere