Despre Blog, despre calatorii, despre blogul de calatorii


Am descoperit un adevar trist ! De fapt il stiam de multa vreme dar nu mi-a placut sa recunosc, si in sufletul meu imi ziceam ca la urmatoarea calatorie va fi mai bine ! Ca la urmatoarea calatorie, am sa pot ! O sa pot sa calatoresc, sa muncesc si sa imi intretin blogul la acelasi nivel ca de obicei !  Pana nu demult visam sa devin un travel Blogger ! Probabil ca toti viseaza asta ! Sa ai un job, care sa iti ofere sansa sa faci ceea ce iti place si sa fi platit pt asta ! Sa calatoresti prin lume pe banii altora, sa scrii reportaje, documentare, sa te bagi pe sub pielea localnicilor, sa vezi fiecare tara prin ochii turistilor si a localnicilor !  Sa ti se ofere pont-uri gratis, sa ai avantajele unui ‘jurnalist’ etccc ! cine nu viseaza la asta ? eu ! am incetat sa imi mai doresc asta ....

Adevarul e ca eu nu as putea ! Ma vad pe mine acum ! Sunt de 3 saptamani la Londra ! Deabia ma impart intre job (care e oricum part time si online, deci extrem de flexibil), calatorii, adica Londra vazuta prin ochii mei de turist si travel Blogger, intretinerea blogului pe perioada calatoriilor !  Le fac pe toate dar nu sunt multumita de rezultate ! simt ca nu excelez la nici un punct si ca cu greu trag de toate !




Pai sa vedem ....

Eu si turistul din mine in Londra : cred ca nu a fost o idee excelenta sa las totul pe seama faptului ca stau aici o perioada mai lunga si am timp sa le vad pe toate, in timp, pe indelete ! Nu ! asta never again ! Trec prin acelasi loc de 5 ori ! Incep cu un Park in vest, un muzeu in centru, un cartier in nord ! totul la nimereala ! drept urmare umblu foarte mult si pierd mult mai mult timp pe mijloacele de transport ! Facutul programului de pe o zi pe alta ma oboseste ! chiar daca incerc sa leg obiectivele turistice cumva sa fie aproapiate, mereu sunt cateva de care nu stiu (si normal nu sunt trecute pe harta turistica fiindca nu au cum sa fie toate, orasul asta e prea mare !!!) si dupa cateva zile citesc despre el si ma intorc din nou prin locuri in care am mai fost ! In plus toata treaba cu planificatul de pe o zi pe maine imi i-a minim o ora, de cautat pe fuga si cu stres ! Site-ul, orarul, adresa, mijloace de transport pana acolo !  Ceea ce scrie pe toate site-urile, obiectivele de top 10 le vezi intr-o saptamana, apoi cauti altceva, si atunci intervine problema !

Eu si blogul de calatorii pe perioada vacantei in Londra : in fiecare calatorie zic ca o sa scriu live, ca nu imi i-a mai mult de o ora sa editez 10 poze si sa astern gandurile mele in 20 de randuri ! Si teoretic e asa ! Practic acea ora nu o am, si daca o am prefer sa fac o baie lunga sa ma relaxez, sa vad un film, sa citesc alte bloguri ! Pur si simplu nu ma pot concentra sa scriu ! mi se pare ca vad atat de multe, fac atat de multe incat o zi trebuie sa o scriu in 5 articole si atunci, tot impartind si facand calcule, trece ziua si inspiratia mea pt a scrie ! de aceea de obicei prefer sa scriu dupa ce ma intorc si trece un timp ! fiindca atunci scriu doar amintirile importante, tot ce a ramas dupa vacanta ! Acum ar fi atata, am sute de mii de idei in cap, de chestii ce le-as impartasi, poze ce le-as arata, dar nu am timp, si prefer sa ma duc sa vad ceva decat sa scriu, gandindu-ma sa profit cat mai mult de timpul pe care il am ! Deci ideea de a fi un travel blogger oficial, nu mi se potriveste ! Ar fi prea obositor si stresant ! ,nu sunt buna la conceput proiecte, articole, etccc de pe o zi pe alta, cu informatii live ! Am nevoie de timp, sa imi formez o ordine ! :) Probabil ca sunt prea calculata si ordonata ! un mod frumos de a caracteriza problema mea de a scrie live, de la locul faptei !


Eu in Londra : ma simt tot contra timp ! nu reusesc sa ma detasez si sa traiesc momentul ! sa simt ca sunt aici, acum, in momentul acesta ! sa respir Londra, nu doar sa o vad !  Sunt prea concentrata, am prea multe in cap ! sa fac asta, sa iau asta, sa nu pierd asta, sa scriu asta, sa pozez cealalata ! Ma bucur foarte mult ca sunt aici ! Zic  ca am vazut deja mare parte din orasul acesta, ca il stiu mai bine decat multi localnici, nu ma plang de asta, dar mi se pare ca starea mea de spirit nu e una potrivita ! In alte vacante mereu imi gaseam un loc de suflet unde sa ma reculeg, sa beau un Smirnoff cu Ponte Vecchio in fata, sa mananc o inghetata pe treptele de la Sacre Cour, sa ma intind pe malul raului Tibru, sa savurez o pizza intr-un restaurant italian, sa ma uit la mare minute intregi, gandindu-ma la toate si la nimic !  In Londra ceva nu se potriveste ! Poate agitatia din locurile publice in care as face asta, poate atmosfera rece si aerul umed de peste zi sau poate ca inca nu am gasit acel loc perfect in care sa fac asta ! Imi place Londra, pe bune, imi place foarte mult ! tocmai deaia ma enervez si mai tare ! fiindca am venit cu atat de putine asteptari de la orasul acesta si m-a impresionat atat de tare ! m-a surprins intr-un mod atat de placut ! Am sa va arat si voua poze, si o sa va explic (in timp) !  sper ca in putinul timp ce il mai am aici sa reusesc sa fiu Aici cu totul !


Thanks for visiting,


Toate articolele cu Londra le gasiti aici: ANGLIA

Urmareste-ma pe Facebook da-mi un "Like" /Mersi Click Aici!


 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

15 comentarii:

  1. Ce daca mergi de doua-noua ori prin aceleasi locuri? arata la fel privite a doua, a noua oara? eu intotdeauna sesizez inca ceva la ele, tu nu? si repetitia e mama invataturii.

    Organizarea e o treaba, grea sau nu, depinde de la unul la altul. Poate ca un oras mare, o metropola ca Londra te depaseste la momentul asta, dar mai cresti si tu, o sa vezi, poate se schimba treaba. Tu esti prea sincera aici, altii ar spune ca nu suporta orasele mari, galagia, murdaria, turistii... ca oraselele, ca linistea, ca alea-alea. De fapt, ii depasesc si streseaza, nu stiu de unde sa le apuce si cum sa le cuprinda.
    Ce, nu poti fi turist de orase mai mici, daca vrei tu? Poti.

    Ia-o mai incet, fara ambitii si bucura-te de orasul ala.

    Mai, nu stiu ce sa zic cu travel-writterul, nu ma pot gandi la asta. Trebuie multe ca sa poti fi unul bun, in fine, daca ma uit la aia asa-zis buni, parca nici nu am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca esti prea auto-critica, relaxeaza-te! :D In primul rand nu esti la scoala, nu ai limita de timp, nu-ti corecteaza nimeni temele. N-ai chef sa scrii intr-o zi, nu scrie. Sunt mai bune blogurile (de travel sau nu) daca autorul scrie cand are chef, nu cand trebuie. Ca doar nu-i foleiton. Blogul trebuie sa fie o placere, o joaca, nu o corvoada. Asta chiar si daca intentionezi sa faci bani cu el. Nu de alta, dar articolele fortate se simt imediat. Inclusiv ale tale.
    In ce priveste Londra eu zic ca ai o reactie normala avand in vedere ca n-ai crescut intr-o metropola si n-ai avut cum sa dezvolti reflexe "sanatoase" ca unul care s-a nascut intr-o urbie de peste 8 milioane. Trebuie ceva ani buni sa te obisnuiesti si multi nu se obisnuiesc de regula niciodata. Ia-o si tu ca pe un avantaj, crescand intr-un oras mititel ai sansa sa te bucuri de cele mai multe calatorii (in Europa numeri metropolele pe degetele de la o mana), pe cand cei crescuti in orase mari sufera de plictiseala cronica cand strabat orasul intr-o ora, crede-ma :D. Singurul sfat pe care-l am este sa nu mai alergi asa disperata dintr-un punct in altul incercand sa optimizezi. Pierzi toata distractia! Mai du-te si pe la un PUB, intra intr-o librarie, mergi la un concert, da-te cu rolele in parc, cumparati surubenlnite, mergi la coafor (sau ce faceti voi fetele), vezi si tu :)). Ca doar n-ai card de pontaj! In opinia mea, cei mai buni blogeri de turism si nu numai sunt cei relaxati, care povestesc riguros, dar simpatic si mai au si talent la scris (sunte vreo cativa nemti grozavi, daca stii nemteste iti dau linkuri, sa ai ce citi la cafenele cand n-ai chef de munca sau beletristica). Stiu ca voi sunteti de regula mai incordate si umblati cu lista in mana, dar relaxeaza-te! E distractie, e vacanta, e placere, faci ce-ti placa. Daca acum nu te simti bine, atunci cand? :D
    Te cam ajunge oboseala, asa-i? Mergi la filme/spectacole/muzica/librarii. Stai o zi intr-o cafenea, ai doar de castigat daca te odihnesti. Esti cu sotul? Mergeti la un painball/laser war, un arcade (si jucati Mario sau Ravid Rabbit :P), imbatati-va intr-un pub cu guinness, jucati darts... Ia mergi pe mana lui si fii nebuna un pic. Sa vezi ce bine! Da-l in ma-sa de blog si stresul care survine din el! Sa vezi ce articole misto scrii despre distractia ce ai tras-o. :D
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu te consider o persoana dintre cele mai norocoase.
    ai o familie minunata, ai un job flexibil si online la care toti visam, ai vazut o multime de locuri frumoase si ne-ai incantat de fiecare data cu tips and tricks, poze si informatii.
    Nu ai de ce sa iti faci griji ca n-o sa le faci bine pe toate, noi, cititorii, o sa ne adaptam la modul tau de a scrie, o sa ne pliam pe ritmul tau. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu citesc destul de multe bloguri de calatorii, romanesti, dar mai ales straine si cred ca stiu care este secretul scrisului live. Postarile scurte. Nu trebuie sa gandesti o vesnicie pentru un rand si o poza, uneori nici nu trebuie sa gandesti, scrii ce ai simtit cand ai facut poza sau poate ai facut un lucru inedit... Deci eu zic sa nu iti iei inca gandul de la a fi un blogger de calatorii sau turism.
    Acum Londra m-a dat si pe mine peste cap. Mi s-a parut haotica, ma obosea fiecare zi petrecuta acolo. De asta dupa o saptamana simteam ca nu am vazut nimic si ca mi-au scapat atatea. Si apoi m-am reintors in Londra si am vazut alte chestii sau pe aceleasi. Numai ca nu poti spune ca ai cunoscut un oras sub toate aspectele lui in mai putin de jumatate de an de trait acolo. Eu stau de 7 luni in Dublin si inca mai gasesc lucruri noi de facut, monumente si muzee de vizitat, pentru mine Dublinul e inca nou si Dublinul e un sfert cat Londra. La fel si Bucurestiul, dupa 7 ani de stat acolo inca nu stiam anumite muzee pe care le-am descoperit pe ultima suta de metri sub presiunea parasirii Bucurestiului.
    Eu zic sa o lasi mai moale, nu poti dezamagi pe nimeni mai rau decat te poti dezamagi pe tine, pentru ca eu asta simt din postarea ta, dezamagire. Si sincer nu ai de ce. Asa nu scrii live si ce? eu apreciez ca scrii si cand scrii mereu gasesc lucruri interesante care imi imbogatesc ziua.
    Eu m-am relaxat maxim in Trafalgar Square, intre doua fugi la muzee. Mi-am luat o inghetata, am stat pe o banca si o ora m-am bucurat de soare si de oamenii care venisera acolo in pauza de masa. Sau mi-a placut asa de tare la Muzeul Transportului ca nu as fi vrut sa mai plec, iar o cafea in Covent Garden a fost continuarea fireasca, dupa am plecat sa vizitez magazinul Disney tot din zona... usurel, fara fuga si fara regrete :)
    Asta iti doresc si tie sa te plimbi si sa nu lasi planurile sa te doboare, acoda-ti un timp al tau :)

    RăspundețiȘtergere
  5. La jobul ala visam si eu cand m-am inscris la un liceu cu profil turistic, am fost la interviuri pentru diverse joburi in turism dar cerintele sunt multe si-am fost refuzata asa ca...nici eu nu mai visez :|.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu ti-as recomanda ghidul turistic DK pt Londra, e foarte bun. Cel pt Londra si pt. Roma sunt bune rau de tot. Pt alte orase imi trebuie mai multe ghiduri, tot mai cumpar pt ca nicunul nu ma multumeste, in cazul Londrei si a Romei nu a mai fost nevoie. Inainte de Londra cam cu o luna-doua am inceput sa citesc, aveam facuta o schita in mare, m-am tinut si nu m-am tinut de ea, nu asta e important, important e ca stiam tot ce am de vazut acolo, citisem despre toate, facusem de-acasa alegerea, ma mai uitasem si pe site-uri. Acolo totusi am schimbat total programul pe zile, dar ideea e ca obiectivele alea si felul in care se leaga ramasese, stiam cam pe de rost mare parte din vecinatatile fiecaruia si aveam deja harta in cap, dupa vreo 3 zile.

    Alicee, in momentul de fata ai abonament la metrou? ca daca nu ai, de acord ca e obositor si enervant, te aud ca te plangi cu transportul, pai pt mine a fost floare la ureche si chiar mi-a placut grozav metroul londonez. Stiu ca e scump si presupun ca acum nu mai ai, eu am stat doar 7 sau 8 zile dar am avut abonamant pe 7 zile si am stat si destul de central.

    Am simtit nevoia sa ies cand m-am dus in Cotswolds , Oxford si Cambridge. Eu stiu de ce, ma nemultumea, dezamagise arhitectura Londrei, cu toate muzeele, parcurile si altceva ce vedeam pe acolo, dar pur si simplu sa vad zilnic uraciunile alea dupa ce au mersesem de mai multe ori in Italia a fost socant. N-ai avea bani sa mergi pana in Cotswolds? pe mine m-a costat 44 lire excursia, vezi sa nu iei nimic optional, ca-s tepe, le iei adica, dar pe cont propriu, la fata locului, ca-s mult mai ieftine. 44 lire a fost excursia de baza, ti-ar mai trebui 4-5 lire pt Palatul Blenheim. fara mancare, iti duci un sandvis.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daaa, ghidurile DK sunt exceptionale. Absolut intotdeauna luam unul, in masura care exista. Mie imi mai plac cele de Lonely Planet (pentru Berlin si inca cateva locatii au fost grozave, dar din pacate au doar informatie si harti "clasice", nu au acele scheme grafice 3D exceptionale de la DK)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu de ce iti faci atatea probleme, eu vad ca te descurci excelent. :D
    Cel mai importat e ca te-ai indragostit si tu de Londra. Intotdeauna la fata locului suntem ceva mai subiectivi, cand vei ajunge acasa iti vei da seama ca ti-ai facut griji degeaba.Have fun!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana Maria2:19 p.m.

    Si eu zic sa te relaxezi...sa te bucuri de perioada ta londoneza si apoi cu calm povestesti si arati pozele facute acolo...eu nici macar nu sunt genul care sa foloseasca computerul in vacanta...pentru mine vacanta este fara telefon, computer si alte alea...vreau sa ma bucur la maxim de locurile unde merg...Asa ca eu ti-as si interzice sa mai intri pe blog pana nu te intorci...si apoi parca si articolele vor avea alt gust...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. ;)) As vrea sa fiu si eu in Londra. Sa ajung macar o data! <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am ajuns la concluzia că cel mai bine e să-ti notezi lucruri pe parcursul zilei; din când în când iau o pauză la o cafenea sau pe o bancă în parc şi îmi notez impresiile; în felul asta când vreau să postez am deja ceva scris şi fac deja o primă selecţie citind ce am notat peste zi şi renunţând la unele pasaje. De vreo trei ani iau notiţe când călătoresc şi deşi eu am probleme cu partea a doua (adică postatul, că mi se face lene să postez când ajuns acasă) nu-mi pare rău că mi-am notat; când recitesc ce am scris îmi aduc aminte de unele amănunte pe care altfel le-aş fi uitat.

    În altă ordine de idei eu cred că faci o treabă foarte bună, altfel nu ne-am mai aduna cu toţii aici să citim ce ai postat

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim9:53 p.m.

    ........te rog nu renunta , esti prea dura cu tine si prea sincera cu noi ai rabdare si vei vedea ca o sa-ti recapeti ritmul si naturaletea in ceea ce faci, acum esti prea timorata de ceea ce trebuie/ai promis fata de tine si ceilalti si nu te regasesti in persoana de dinaunte de angajamente care '' nu avea de demonstrat ceva anume''nu era alergata/ legata de un contract ...vei gasi in final calea de mijloc --- te iubim si te asteptam cum si cand poti cu vesti----- pentru noi = cei care nu calatorim esti stindardul care ne cheama la drum ....

    RăspundețiȘtergere
  13. scrie cum poti! pt mine e o incantare si daca pui doar poze din cand in cand. presupun ca esti obosita de ritm, oricat de mult ti-ar placea sa faci ceva, simti nevoia si de pauze. eu in alta tara acumulez imens si cateva zile nu pot lega doua vorbe in scris...parca sunt blocata. dupa ce decantez incep sa se cearna amintirile si sa curga clipele frumoase. fa poze, povestile le poti scrie si cand vii acasa. eu nu am sesizat nici o lipsa a calitatii in postarile tale, asa ca da-i inainte! numai bine :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu cred ca te descurci foarte bine! Spor!
    Ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa weirdless.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere