La voi a venit iepurasul?

Astazi e Pastele. Si cum la Londra nu e nimic, am zis ca cel mai frumoas ar fi sa ma duc la shopping de iepuras! Da, noi femeile mereu gasim o scuza sa facem cumparaturi! Ma rog, eu nu prea sunt cu cumparatul de Paste, ma refer la haine si papuci noi, in general fiindca sarbatoresc strict in familie, dar imi place sa fac o mica atentie. Si astazi mi-am facut pt mine! De obicei cumpar ciocolata, fiindca asta place familiei, si mie binenteles! dar aici inca nu am mancat ciocolata de cand am venit, nu prea ma atrage, asa ca am dat ciocolata pe carti! Oh sunt sute de mii de carti! Si sunt in engleza! Pana acum tot timpul aveam problema asta! In Paris pe franceza, eu nu stiu franceza, in Maroc pe araba, eu nu stiu, in sfarsit aici pot si eu sa imi cumpar carti, ca sunt pe engleza si le stiu citi! Mai greu, mai cu dictionarul uneori si google translate dar in general inteleg si in plus imi imbogatesc vocabularul, deci dublu castig! 

Dintre toate, cele cateva mii, am ales 4! Astazi :) 
1 roman, 1 carte cu aranjamente florale, 1 carte cu Gradini Royale din Anglia si 1 carte cu retete chinezesti! Deci asta mi-a adus mie iepurasul :)))



Voua v-a adus iepurasul daruri? sau nu obisnuieste


Thanks for visiting,


Toate articolele cu Londra le gasiti aici: ANGLIA

Urmareste-ma pe Facebook da-mi un "Like" /Mersi Click Aici!

15 comentarii:

  1. Buna!In primul rand Hristos A Inviat si Paste fericit!Nu stiu cum am dat de blogul asta la 1:30 AM(cred ca "din usa in usa" adica din blog in blog :)))insa vroiam sa iti spun ca este foarte tare ceea ce faci tu...te felicit ca ai "iesit din carapace" sa vezi lumea si ca ne-o impartasesti si noua...Am decis...cred ca voi face o noua lista de bloguri care sa includa si si altceva decar ce fac eu..vei fi prezanta...ca sa ma pot "tine"dupa tine..te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Era sa uit:iepurasul mi-a adus un alt iepuras de ciocolata...atat...oricum darul tau de iepuras dureaza mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! Sper sa-ti placa cartile. Eu mi-am facut cadou o pereche de pantofi, numai ca n-am apucat sa-i port, cu toate ploile astea. Am apelat tot la cizme sau botine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu mi-am luat multe carti de la Londra. Daca ai fost la Muzeul Britanic, in mijloc au un fel de librarie. De acolo le-am luat pe cele mai multe pentru ca erau editate de ei si am zis ca nu le voi gasi mai ieftine nicaieri. Numai ca din cauza cartilor am platit 80 de lire pentru bagaj suplimentar. Nu stiu cu ce companie ai zburat tu, noi am mers atunci cu Tarom care ne lasa sa avem chiar si doua geamantane de persoana, dar sa nu depaseasca 20 de kg. Noi aveam unul de aproape 30. Daca am fi avut de unde sa mai cumparam unul mic ne-am fi scos, da nu am avut. Cu 80 de lire as fi cumparat o groza de alte chestii din duty free... da aia e. Nu am stiut, am platit.
    Vacanta placuta in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, mi-a adus, dar saptamana trecuta. Tarantula aceea de se vad blohataile din ea (pe blog deja), niste machete 3D dupa schemele lui da Vinci, doua seturi de meccano, o macheta de elicopter de cercetari (+ vopsele), niste pasteluri Faber Castell, niste neocolor II, un puzzle, suruburi, un mops mic (un fel de cleste reglabil), niste burghie, niste peste la conserva, niste miere de salcam (foarte buna) si o groaza de benzi desenate.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat! Eu mi-am facut cadou ceramica de Horezu, de la fata locului. O strachina, o oala pentru salata, un platou pentru peste, o oala de vin si o carafa (halba) pentru bere :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine? Iepurasul? Care iepuras? Ala cu doua urechi lungi, rumegator? Vine de Pasti odata cu Invierea Lui Iisus? Eu nu l-am vazut nicioadata, si nu mai sunt la varsta sa cred in povesti. Deci nu! La mine n-a venit nici un urecheat! In schimb de aceasta sarbatoare importanta si plina de cu totul alte intelesuri decat cele comerciale am petrecut timpul cu apropiatii in jurul mesei(nici sarace, nici bogate) si am iesit la aer in parc.

    Pentru cei care nu cunosc "povestea" iepuroiului, poate ar fi timpul sa va dati seama ca imbinarea unei sarbatori crestine cu una pagana nu este deloc potrivita in aceste zile, mi personal mi se pare o batjocura la adresa Domnului, mai ales ca acest iepuras vad ca prinde mai mult la inimile oamenilor decat iubirea nemarginita a lui Hristos care ne iubeste atat de mult.

    Chiar cuvantul Easter care se traduce prin Pasti in engleza, vine de la zeita Eastre (alte denumiri: Eostre, Ostera, Astarte sau IÅŸtar).

    Legenda spune ca Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp si, pentru a o salva de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica care facea oua. Pentru a-i multumi binefacatoarei sale, iepuroaica a inceput sa decoreze ouale facute, daruindu-i-le zeitei. Din aceasta legenda s-a nascut traditia ca iepurasul sa aduca daruri copiilor de Paste - daca au fost buni, cuminti, Iepurele Magic le va aduce un cos plin cu dulciuri.

    Zeita Istar este o zeita a fertilitatii, iar simbolul ei este oul (de aici povestea cu ouale inrosite de sangele Lui Hristos) poveste total SF pt cei care cunosc Biblia). Se spune ca Istar a cazut din cer intr-un ou urias, care a devenit simbolul ei. Ar fi multe de spus insa probabil am sa plictisesc. Insa asupra unui singur lucru vreau sa atrag atentia: ESENTIAL ESTE SA NU INCETAM NICIODATA SA NE PUNEM INTREBARI! (Einstein)

    Hristos a Inviat!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Raphaelly -> Pai de ce n-ar fi invers: treaba cu invierea lui Iisus (chestie la fel de SF) sa fie o batjocura la adresa sarbatorii pagane? :) Macar cea pagana mai veche si mai simpatica, ca sa nu mai vorbim ca e mai naturala, stimulanta si mai realista. Mai ales ca ideea de iepuroaica care face oua nu-i absurda, fiindca ouale sunt ovule fecundate :D. Si de astea are si iepuroaica, zau asa. Mai aels primvara. Apoi nimeni nu l-a vazut niciodata nici pe Dumnezeul crestin. Ca sa nu mai vrobim ca de vreo 1979 de ani nu l-a mai vazut nimeni nici pe Iisus (nu ma refer aici la bietii amarati cu probleme psihice).
    Eu unul prefer sarbatoarea pagana si iepuroiul, treburilor crestine. E dreptul meu. Si prefer asta cu atat mai tare cu cat crestinii militanti incearca sa ni-l indese pe Iisus pe gat... Lasati lumea sa sarbatoreasca ce vrea. Daca Aliceee zice ca a primit carti de la Iepuras asta vrea ea sa creada. Respectati-o. Crestinismul nu-i mai breaz decat religiile de dinainte si va disparea la fel ca si ele lasand loc uneia noi. Iar adeptii asteia noi vor fi la fel de intoleranti si superiori cu urmele de traditi crestine pe cat sunteti dumneavoastra cu cele pagane. Treaba cu Iisus chiar nu-i cu nimic superioara variantei cu fertilitatea. As zice ca din conta.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Vladimir: Scuza-ma! :O ca am "indraznit" sa vorbesc de Iisus cu ocazia unei sarbatori care se refera la ...Invierea Domnului, nu a iepurasului! si ti-am lezat ...nu stiu ce convingeri!

    Ti s-a parut ca sunt intoleranta??? Cu ce anume, ca am explicat de unde provine o "traditie" de numai circa 5 ani la noi? OAU! Deci tu crezi ca te tragi din maimuta, nu? Tind sa iti dau dreptate.

    Cine nu lasa lumea sa sarbatoreasca ce vrea? "Crestinii militanti..."??? Scuza-ma ca sarbatorim crestineste si nu iepureste! :D Oricum fiecare face ce-l duce mintea si nu-mi influenteaaa mie viata cu nimica, dar intrebarea din finalul articolului era adresata tuturor celor care doreau sa raspunda.

    In final ma bucur ca Alice a primit carti (de la ea insasi, si le-a facut singura cadou). Insa nu mai avem 2 ani sa zicem ca ni le-a adus iepurasul, sa fim seriosi! Mi se pare f pueril PT CA SURPRIZA!!! IEPURASUL ACESTA NU ESXISTA!!!! Pe cand Iisus si Dumnezeu DA.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Vladimir: din curiozitate am intrat putin pe blogul tau... ultima ta postare cu porcesul de "angelizare" al iepurilor de ciocolata este hidos si o paralela total necrestina la invierea Domnului. Intai prezinti iepurasi de ciocolata din care ies viermi, in stare de putrefactie, apoi aranjati frumos ca si cum ar fi "inviat". Cu alte cuvinte zici ca Iisus de fapt a putrezit si nu a mai inviat, sau unde bati? Ai niste probleme ... Daca nu crezi in ceva, nu este nevoie sa iti bati joc sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zau ca n-as fi zis nimic daca doar va spuneati parerea si nu ne tineati predici. La astea sincer nu rezist. Sunteti crestina militanta, atunci si eu sunt ateu militant. :D.
    Dap, cu mandrie consider umanii o specie de primat. Si cum sunteti Homo sapiens si dumneavoastra, impartim acelasi genom :).
    Exact, eu sunt dintre cei care NU crede ca Iisus a inviat. De altfel, ca mai mult din jumatatea populatiei Terrei, nu cred ca a fost ceva mai mult decat un predicator. Doar crestinii il considera Mesia, stiti asta, da? Si nu-s majoritari. Eu consider ca nici Iisus nici Dumnezeu nu sunt mai reali decat e iepurasul. Am dreptul sa fiu ateu pe cat aveti dumneavoatra sa fiti crestina. Dar nu veniti si stricati distractia altora. N-am nimic cu Iisusul dumneavoastra personal, dar nu ni-l bagati pe gat, fiindca cel putim pe unii nu ne intereseaza, ba chiar ne deranjeaza. Fiecare crede ce vrea.
    Vladimir
    P.S: Anul trecut iepuroiul a fost zombie.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am facut nicaieri vreo paralela explicita cu Iisus, aia a-ti gandit-o dumneavoastra :). Sa zicem doar ca eu-s foarte pro-iepure si am propria mea gnosologie.
    Vladimir
    P.S: sunt flatat ca ma considerati cu probleme :)

    RăspundețiȘtergere
  13. felicitari! a venit si la mine iepurasul :)

    RăspundețiȘtergere
  14. anul asta iepurasul a depasit bugetul si n-a mai avut bani de cadouri...dar poate mai gaseste ceva ratacit acum dupa sarbatori :)

    RăspundețiȘtergere