10 motive pt care am zis DA, Londra

Mi-a luat ceva timp inainte sa zic: hai sa ne mutam la Londra. Nu e nici aici situatia prea roz. Romanii sunt pe primele pagini ale ziarelor, au grija sa ne faca de rusine in fiecare zi. Ba la tv, ba in presa e un caz cu romani, infractori. Hoti si talhari. Englezii ne-au cam luat in vizor mai ales acum cu pregatirile pt Olimpiada asa ca stiu ca nu am ajuns in Londra in cel mai bun moment! probabil acum cativa ani ar fi fost mai bine! Nu imi plac multe lucruri aici, dar azi voi vorbi despre 10 lucruri care imi plac si care au avut o pondere considerabila cand am zis Da, Londra!



1. Multiculuturalismul

Eu sunt alba, sotul meu e de culoare si avem un copil creol. Iar intr-un oras ca Londra unde e un mix de culturi, culori, limbi si popoare ne gasim si noi locul. Simt ca aici vom putea trai normal din acest punct de vedere. Fara oameni care sa se uite lung la noi, care sa ne descrimineze pe acest motiv. Sunt atat de multi imigranti, si atat de multi oameni ca nimeni nu isi bate capul cu asta! Si asa e perfect pentru noi.
Eu sunt foarte deschisa la cunoastere, imi place sa incerc diferite feluri de mancare, sa cunosc religii, obiceiuri ale diferitelor popoare si nici nu cred ca puteam gasi un oras mai potrivit pt a face asta. De-abia astept sa imi fac prieteni chinezi, irlandezi, francezi, polonezi, indieni, bagladezi si de care or fi sa fie :)

2. Mancare buna

Intr-un oras cu 12 000 de restaurante si peste 250 de limbi vorbite, va puteti da seama ca mancarea nu e o problema. Pana sa ajung aici nu intelegeam eu prea bine cum sta treaba cu bucataria britanica. Dar de cum am ajuns am zis ca nici nu trebuie. Sunt magazine romanesti in care se vinde Pate Bucegi, Cozonac Bormir, Cotnari, Poiana etcc exact ca in Romania in fiecare cartier. Sunt magazine unguresti, poplonez, coreean, vietnamez, indian, chinezesc etccc! Asta e paradisul! Acum tot ce mai trebuie e sa incep sa experimentez noi retete! Sa ma duc in pietele cu produse traditionale, sa ajung pe la degustari .... 

3. Cultura

Londra cred ca e orasul cu cele mai multe muzee (eu stiu de vreo 250 dar sa-r putea sa fie mai multe) si  o gramada de galerii. In prima joi din fiecare luna in zona de Est e ziua galeriilor si a muzeelor! 100 de locatii isi deschis usile pana seara tarziu pentru londonezi si turisti! Si pe langa astea ....

4. Sunt evenimentele

In fiecare zi, in fiecare seara! Teatru, spectacol, circ, cinema, concert! Zilnic ai o multitudine de evenimente la care poti sa asisti, si cel putin 5 sunt gratis! Deci nu e loc sa zici ca nu poti sa iesi ca nu ai bani! Ma rog vorba vine, ca trebuie sa platesti totusi transportul, care nu e chiar putin ....

5. Si apoi sunt festivalurile

Culinare, muzicale, de arta etcc. In fiecare saptamana sunt prezenatari de moda, marathon, plimbari, tururi cu ghizi londonezi, dezbateri pe diferite teme, festivaluri culinare: festivalul ciocolatei, al vinului etcc

6. Sarbatorile

O sa imi fie dor de Pastele romanesc, de Craciun, de 1 Martie si de 1 Mai in special pentru obiceiurile de la noi, insa aici voi avea mult mai multe sarbatori! Pe langa cele britanice: St Patrick Day, si Bank Holidays britanicii sarbatoresc alaturi de conationali: Anul nou chinezesc, sarbatorile indiene la templu hindus, Nothing Hill Carnaval etccc

Acesta e locul la care visam demult! Orasul in care in fiecare zi, in fiecare ora se intampla ceva! Unde nu e loc de plictiseala. Dupa ultimii 3 ani de locuit in Turda, oras cu 60 000 de oameni, usor comparabil cu un sat, London is the right place for me! Este chiar o zicala, imi scapa numele celui care a spus-o:
"If you are bored of London, you are bored of life" (daca esti plictisit de Londra, esti plictisit de viata) Adevarat!

Bineneteles ca acestea nu sunt singurele motive, deci sa continuam ...

7. Transportul

Chiar daca cu autobuzul poate deveni haotic, cititi aici despre transportul cu busul in Londra, metroul si in general tot sistemul de transport e foarte bine pus la punct in Londra si usor de folosit. Nu am avut probleme majore, m-am descurcat inca din prima zi. Deci un oras in care sa poti sa te misti unde vrei, cand vrei (este si transport nocturn) fara sa am nevoie de o masina. 

8. Oamenii

V-am mai spus ca englezii sunt extrem de bine crescuti, ca lumea e politicoasa, ca te ajuta. In sfarsit simt ca traiesc intr-o tara normala. In care se pune accent pe educatie, pe politete. Altfel nici nu ar avea cum sa traiasca in armonie atat de multe popoare, atat de multa populatie.

9. Joburi

Eu de-abia m-am intors, de-abia de cateva zile imi caut job. Insa stiu destule persoane care si-au gasit job in 3 luni. Unul din care sa poti trai: chirie, mancare, transport si eventual ceva bani de o iesire,doua. Deci o viata normala, nu in lux dar nici in saracie.
Job-urile nu stau pe garduri dar in timp am sa va scriu despre cum sta treaba mai exact. Cel putin pentru mine :)

10. O alta viata

Pe langa un alt nivel de trai oamenii aici sunt mai relaxati, stresul nu e chiar atat de mare, cu toata agitatia din jurul tau nu simti tensiune, nu te apasa nimic. Cu alte cuvinte imi place atmosfera si deabia astept sa ne stabilim cu toti aici!

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

27 de comentarii:

  1. Acest articol m-a ajutat sa inteleg de ce ai ales Londra. :) Sper sa-ti gasesti job cat mai repede, cred ca ti s-ar potrivi unul in turism...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici ca puteai face o alegere mai buna pentru tine si familia ta, Alicee. Astept cu interes, zilnic, vesti din orasul ploii(asa cum imi place mie sa-l numesc), noutati si informatii din cel mai frumos oras european, relatate de la fata locului in stilul tau unic, original. :D Mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ieri am vazut la tv o emisiune unde se creiona faptul ca in Londra talhariile sunt din plin datorita aglomeratiei, ai mare grija!

    RăspundețiȘtergere
  4. si 11. se vorbeste engleza :)) Da ai dreptate, o alta viata, un alt nivel de trai, o tara dezvoltata, mult mai multe oportunitati.Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar nici unul din motivele de mai sus nu prea justifica de ce TOCMAI Londra. Adica EXACT aceleasi motive pot fi invocate pentru mutatul in multe alte orase. De ce tocmai Londra? Ce are special fata de celelalte orase? (care indeplinesc si ele toate cele 10 conditii de mai sus)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8:15 p.m.

    Esti la un inceput de drum si iti urez tot ce poate fi mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  7. se pare ca d-zeu a fost mereu alaturi de tine si va fi ca esti buna nu conteaza culoarea nici limba conteaza sa fi om si din fericire cunosc omul din tine si de langa tine si puiul vostru care e adorabil sa aveti parte de fericire si multa sanatate si sa vina ziua in care sa fiti toti unde doriti dar NU in romania ca nu ofera nimic tinerilor

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci China via Londra?
    Va tinem pumnii!
    Argumentul nr. 10 ne place cel mai mult ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela mi se potriveste dar ma indoiesc ca voi ajunge sa lucrez in turism aici, cel putin pentru moment :)

    Nice da, am sa incerc, cat mai multe povesti de la fata locului. Despre ce ti-ar placea sa scriu? ceva in mod deosebit

    Da Federova in fiecare zi aparem la tv :( pacat ca au grija unii sa ne strice imaginea la toti

    RăspundețiȘtergere
  10. Larisa multumesc o sa am nevoie. Si da ai dreptate faptul ca se vorbeste engleza a avut o pondere mare, printre primele 10, dar nu mi-a venit in minte, e un articol de moment

    Vladimir de ce tocmai Londra, pai sa vedem, motivele strict personale:
    1. am prieteni aici
    2. cunosc limba
    3. sunt multi emigranti si sunt permisivi
    4. fiindca in Londra urmeaza Olimpiada si au nevoie de forta de munca
    5. si cel mai important, mi s-a parut mai usor aici decat in alte tari, dar asta doar timpul o poate demonstra, vom vorbi peste cateva luni :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Akismet multumesc :)

    Anonim hmmm, acum stau sa ma gandesc cine sunteti :))), inca nu reusesc sa imi dau seama

    Amelia uh, China, poate peste cativa ani!!! nu suna deloc rau dar suntem la inceput de drum, va mai curge destula apa pe Tamisa pana sa ne stabilim si sa ne facem planuri de vacanta atat de mari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta voiam :) Astea-s argumente pro-Londra!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vladimir asa a fost conjunctura, cred ca in oricare tara m-as fi mutat as fi putut spune cel putin 5 motive personale :) s-a nimerit sa fie Londra. Londra a fost la fel de necunoscuta pentru mine cum e in acest moment Tarile Nordice, Olanda, Elvetia etccc :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim9:46 a.m.

    Argumente contra Londra:
    -vremea si costul transportului

    RăspundețiȘtergere
  15. Acestea sunt motivele pentru care vreau sa zic si eu DA, Londra!

    RăspundețiȘtergere
  16. New home sweet home :) Welcome to London!
    Acum vom avea corespondent direct din Londra :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  17. de acum vom avea corespondent care va relata in direct din londra :)
    sa fie intr-un ceas bun!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cat mai multe poze cu locurile pe unde te plimbi tu, plus sentimente, trairi, nemultumiti, realizari, tot ce ne poti dezvalui in legatura cu viata in Londra. :D

    RăspundețiȘtergere
  19. foarte fain articolul, Alice !
    Doua mirari pentru mine :
    12,000 restaurante ??
    si transport noaptea ?? Oho, ce bine ar prinde asta si prin Bucuresti !

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim4:47 p.m.

    Chiar ploua atat de des pe cum se spune? :)
    Iti tin pumnii sa-ti gasesti un job care sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am gasit articolul acesta chiar cand gandurile mele se indreptau tocmai catre o plecare in Anglia. De-aia... cam definitiva! :)
    O sa iti urmaresc postarile sa vad ce inside info mai culeg :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Foarte bune motivele tale. Abia astept cateva articole de la fata locului despre Familia Regala britanica. Pana atunci ai de la mine o recomandare Blog and roll, dar si o leapsa matinala.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  23. sper ca viata pe care o incepi sa fiu una minunata, din toate punctele de vedere. am mai zis, o repet-sper ca intr-o zi sa ajung si eu tot la Londra.

    RăspundețiȘtergere
  24. Multa bafta acolo! gaseste-ti un job ok si arata-le ca nu toti romanii sunt asa cum cred ei!

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim3:10 p.m.

    Fugiti din tara..in timp o sa regretati!!

    RăspundețiȘtergere