Fiori in cimitirul gotic - Abney Park Londra

Londra. Abney Park. Un loc in care m-am simtit ca intr-un film .... Nu pot sa zic de groaza dar a fost cel putin ciudat. Am ales sa vizitez Abney Park Cimitery in primul rand fiindca e un Park. Unul din cele 7 parcuri cimitir din Londra. Dar si fiindca e la doar 2 statii de mine. Nu prea sunt fana cimitire, am mai vizitat doar unul la Paris, dar in Londra am avut timp sa intru si in locurile mai putin vizitate de turisti, si pot sa spun ca chiar mi-a placut. Acest cimitir a fost o descoperire interesanta. In primul rand e foarte frumos, are detalii gotice iar eu iubeam dinainte cladirile si bisericile in acest stil, dar in acest cimitir mi s-a parut ca se potriveste cel mai bine. Are statui frumoase, o capela mare, alei inguste si  morminte infioratoare. E un parc verde si uscat. E plin de arbori de plante cataratoare dar si de spini si vegetatie salbatica, aproape te intrebi daca il intretine cineva. Este la intrare o fundatie ce are grija de cimitir deci e doar un detaliu pt un film reusit. Decorul e creapy! Nici nu stiu de cate ori am trasarit la auzul unor sunete ciudate, probabil pasari, de cate ori nu mi-a venit sa o iau la fuga, de cate ori m-am simtit singura, extrem de sigura in acel loc, dar pana la urma iubesc aventura, iar acest cimitir a fost de neuitat!

E o combinatie reusita! Cei care sunt inmormantati aici sunt oameni ce nu au aparatinut nici unei religii, probabil atei sau mai putin interesati, nonconformisti, capela a fost distrusa de vreme si vandalism, sunt cateva sute de morminte, unele placi sunt rasturnate, altele suprapuse, unele deabia se vad din iarba si spini! 

Cimitirul a fost folosit ca decor in multe filme si in vidioclipul "Back to Black" al lui Amy Winehouse!

Informatii: 
Intrare gratuita
Metrou : Manor Park (Picadilly line) sau Seven Sister (Victoria Line)
Eu am mers in Seven Sister si apoi am luat autobuzul 273, ce opreste in usa cimitirului :)








Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. Niciodată n-am avut senzaţie de frică sau ceva asemănător într-un cimitir, şi nu înţeleg de ce unele cimitire sunt lăsate în paragină. Să nui-i mai intereseze pe cei vii de strămoşii lor? Am văzut în Elveţia nişte cimitire perfect întreţinute de nici nu-ţi vine să crezi.
    - - -
    Bine-ai revenit, Aliceee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim6:58 p.m.

    Foarte frumoase pozele.Chiar ca dau fiori, mai ales cum le-ai prelucrat putin (jocul de lumina si culoare)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase poze!
    Vreau sa fac o observatie generala, n-are legatura cu tine, ca oricum nu te stiu inca foarte bine deci nu stiu care e parerea ta
    Ma distreaza cum toti romanii viziteaza cimitirele pe la Paris sau unde se duc dar cind am zis ca ma duc la Bellu sa fac poze toti prietenii mei n-au inteles ce caut acolo :) Iar Bellu e frumos, parol, chiar merita vazut
    "Ai fost la Pere Lachaise?" "Da" "Eh, cam ce ai facut tu acolo fac eu la Bellu" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mormintul lui g. enescu l-ati vazut ? poate-mi spuneti vreo impresie....merci !

    samino ( ti-am lasat mesaj ....si la postarea cu timisoara...)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tibi, un pic de paragina face bine la romantism si englezii sunt cei mai priceputi la asta, vezi gradinile englezesti. Cimitirele, dar nu cele perfect intretinute, pot fi cele mai romantice locuri. Pietre funerare inclinate si innegrite de secole, iarba si flori salbatice crescute natural pe morminte, aparenta de parasire, salbatic, natural.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos. Din fiecare articol al tau aflu de noi obiective turistice, aflu istoria lor sau alte informatii interesante.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai ce frumos arata... nu credeam ca o sa zic asta prea curand dupa ce am vazut in poze tot la tine pe blog cimitirul vesel.Dar asta e atat de gloomy, misterios incat daca as ajunge in Londra mi-ar face o deosebtia placere sa-l vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  8. e tocmai potrivit pt filme cu vampiri si morti vii :))
    am avut o vreme prin studentie cand locuiam aproape de un cimitir si-mi placea sa-l vizitez ziua in plin soare. intre timp a crescut numarul cunoscutilor care se odihnesc acolo si parca il privesc putin diferit.
    interesanta patina data pozelor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar ca un loc creepy, sincer, n-as fi avut curajul sa-l vizitez. Niciodata nu m-au atras cimitirele, dimpotriva, m-au ingrozit. Imi este efectiv teama de astfel de locuri, poate pentru ca ideea de moarte ma inspaimanta, imi da fiori. Spirit aventurier avea si eu la varsta ta...not anymore. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am vazut in afara tarii decat cimitirul din Venetia si unul mic, in jurul bisercii intr-un sat din Cotswolds si recunosc ca din ce am vazut si din imaginile sau videourile de pe net, alea englezesti le bat de departe pe celelalte, in opinia mea. Mie asa mi se pare ca arata bine un cimitir, cu un aer de salbatic, de parasit, dupa cum spuneam englezii sunt neintrecuti in a da un aer romantic (tristete, insingurare, meditatie) gradinilor si parcurilor lor. In privinta cimitirelor londoneze, in ghidul meu turitic sunt alte doua, dintre care unul din cele 7 mari, printre care e si Abney Park.

    Intrebarea mea cand anume se poate vizita un astfel de cimitir sa fie totusi ceva lume pe acolo? cand isi ingrijesc totusi londonezii mormintele? in ce zi din saptamana si cam pe la ce ore? in venetia, duminica inainte de masa erau vizitatori, localnici cu flori.

    RăspundețiȘtergere