Journey planner unealta super buna pentru transportul din Londra

Esti la Londra! Ai nevoie sa stii de la hotel/de acasa cum sa ajungi la Liverpool street? Sau in Hyde Park? Ok, astea sunt usoare, te uiti pe harta metroului! Dar daca aveti de mers intr-o locatie? Cum eram eu, sa ajung la chiria din Walthomstow! Voi poate vreti sa beti un ceai la Ritz, sa mancati la un restaurant anume sau aveti de mers sa vedeti o chirie si ati primit doar un cod postal! de genul WS 14R?  Da trebuie sa stiti ca la Londra fiecare casa are un cod postal propriu! ceva de genul parca s-a introdus si in Romania nu stiu daca e pe strada sau pe casa! Dar faza e ca aici cam totul functioneaza pe cod-uri, ca acelasi nume de strada sunt si 5 strazi cu acelasi nume la Londra! deci nu va ajuta! :)

Pai daca va aflati intr-una din situatiile de mai sus atunci intrati pe Journey Planner pe site-ul transportului din Londra!

Pasul 1: completati in chenar locul unde va aflati si unde doriti sa ajungeti!

Aveti 4 variante: station = statia, post code= codul postal, adress = strada sau place of interest = locatia daca de exemplu mergeti la un muzeu! Apoi selectati ora si data (conteaza fiindca in orele de varf o sa va arate caile cu mai putin trafic) iar apoi dati Search!



Pasul 2: Studiati rutele disponibile si identificati care e cea mai usoara pentru voi
 (sau mai rapida)



De exemplu in simularea de mai sus va arata 
varianta unu, se face in 34 de minute  si schimbi 3 metrouri
varianta  doi, se face in 40 de minute si schimbi 1 metrou, ai de umblat si apoi inca un metrou

Pasul 3: Dati View pe ruta care doriti sa mergeti si copiati pe o foaie toate detaliile



Eu am gasit o alta detaliere, fiindca nu pot face print screen

SI va scrie mura-n gura! Iei Linia Barkeloo, care e culoarea maro, directia Queen's Park (aveti inca 2 variante)in stanga va arata ca faceti 2 minute de la intrarea in metrou pana sa ajungeti pe platforma la Barkeloo line si va dati jos la Oxford Circus! 
Aici luati Central Line linia rosie spre White City (dar aveti inca 3 variante) si in 7 minute ajungeti in Queensway undersground station!

Asa va arata orice simulati! Daca aveti de luat autobuz, de umblat pe jos, metrou, schimbat mai multe autobuze, metrouri! Copiati exact ce va scrie si mergeti! :) 

Si uite asa se rezolva treaba cu autobuzele si metrourile fara sa pierdeti ore in sire cautand acasa variante! in plus asa puteti vedea si care e cea mai scurta si mai usoara varianta de a ajunge la destinatie!

Daca aveti internet pe telefon, atunci e perfect fiindca puteti sa va faceti directiile in orice moment al zilei!


Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

4 comentarii:

  1. Da, cred ca imi amintesc situl. Inainte sa plec anul trecut l-am rascolit putin :p. Foarte util.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna.super util in caz ca voi ajunge.multumim.week.placut pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, in Romania se introdusese noul cod postal, dar pe strazi, nu pe case.
    Nici nu-mi dau seama cum ar putea fi notate mii de case !
    Insa englezii , pfff, depasesc orice imaginatie ! Cum adica mai multe strazi cu acelasi nume intr-un oras ??
    In plus, acum cu accesul la net hai ca e simplu, dar inainte de internet oare cum se descurcau non-londonezii pt a ajunge la destinatie?
    (ca banuiesc taxiurile sunt enorm de scumpe).
    p.s. o saptamana placuta, Alice, scuze de modalitatea mea de a intra pe blog doar la final de saptamana si de a comenta un pic defazat

    RăspundețiȘtergere
  4. mi se pare foarte similar cu siteul tpg.ch (Transports publics genevois) care face exact la fel, bineinteles doar local. Pentru intreaga Elvetie te ajuta sbb.ch adica siteul companiei de tren. Eu le iubesc, aflii multe informatii si mai ales poti sa-ti aranjezi calatoria cum vrei tu, iti imprimi biletul la sfarsit si pleci cu mainile in buzunar si aparatul foto de gat. E super bine!

    RăspundețiȘtergere