Vacanta de vara - discutii turistice

Nu am mai scris demult in rubrica discutii turistice si simt ca acum, dupa ce m-am acomodat oarecum la Londra e timpul sa o reiau si sa incepem sa povestim ca alta data pe diverse teme. Azi va fi una foarte usoara pentru voi despre vacanta de vara. Unde va petreceti vara aceasta, daca aveti ceva bilete cumparate, planuri facute daca veti merge la mare, la munte sau intr-o capitala europeana! Sunt foarte curioasa  sa vad care pe unde plecati!


Vacanta mea de Vara se va consuma (cel putin prima parte) la Londra! Planurile mele turistice sunt axate doar pe acest oras, voi vizita cat voi putea! Muzee in principal fiindca nu am fost decat in putine si vroiam sa vad macar un sfert din cele 250 de muzee impresionante ale Londrei! Inca sunt departe, nici nu stiu daca am vazut 10, dar e drept ca pana acum am vazut tot ce a fost mai cunoscut, muzee celebre! In continuare voi merge in cele mai mici si mai putin cunoscute :) Mai am si niste parcuri de vazut si Gradina Botanica Kew Gardens! sper sa le vad vara asta :)

Ce mi-ar mai placea??  o plimbare cu barca pe lac, am un lac in cartier si imi tot sta capul la el, dar mai astept putin ca nu ma simt pregatita, poate prin august voi fi! 

Castelul Windsor si un weekend in Costwods sunt printre extravagantele verii ce sper sa mi le permit :)

Sincer va spun ca vara asta nu o vad prea turistica dar nu se stie niciodata! sper sa am multe surprize placute, sa se invarta cumva treburile sa ajung pe undeva! In Anglia, prin apropiere de Londra


Voi

Modniza,  Raluk,  Andra,  Dianora,  Kadia , Arkelian si Speranta

unde unde va petreceti vacanta de vara ???


Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

39 de comentarii:

  1. Hmmm stii, vroiam sa plecam in Maroc :p! Insa cum pasaportul meu dureaza vreo 2 luni aici la ambasada, nu pot sa parasesc UE :)). Asa ca vom merge, cred, in Corsica. Cred ca e o alegere buna,este si mare si munte si de vizitat orase. Nu am facut inca planul clar, dar pana in august, cand cred ca plecam, mai e timp ;).

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, pai vara asta (adica iulie-august-septembrie) cred ca nu e rost de plecat din tara. Poate prin Romania vom mai merge ca tot avem atatea de vizitat (Transfagaraseanul, Tranalpina musai sa le vedem). Mai mult decat asta vreau sa conduc pe drumurile astea, nu doar sa "fiu turist". Pentru toamna am niste bilete cumparate in Italia (la final de octombrie, am prins iar o oferta buna) sper sa gasim si cazare adecvata, caci altfel nu prea merita.

    De fapt si anul trecut am facut aproximativ la fel, vara am fost doar in Bucovina cateva zile si apoi am iesit din tara doar in extrasezon. A! duminica viitoare o sa plec undeva ca am ceva de sarbatorit, dar mai multe amanunte la intoarecere :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Super, eu am vazut cateva poze din Corsica (mai multe chiar) si mi s-a parut foarte frumos, precum coasta riviera sau coasta de azur!!!! deabia astept impresii de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. concediul meu e in negura totala, va fi, daca mai raman bani dupa "marea scuturare", undeva pe la sfarsitul lui august, septembrie...cam pe acolo. preturi mai mici, clima mai prietenoasa pe unde-i vara mai lunga :)

    RăspundețiȘtergere
  5. sincer inca nu stiu,sunt prinsa in mai multe chestii.cred ca va fi ceva neprevazut.puup

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu m-am inplicat in proiecte ce mai vor tine vara asta in Irlanda, unde mai pui ca ni s-a stricat masina si nu putem ajunge in Romania. Asa ca variantele cele mai optimiste ar fi ca in toate Bank Holiday vom face week-end-uri prelungite in orasele importante din Irlanda si la toamna sper eu sa avem concediu si sa il petrecem in Romania. Vreau neaparat Moeciu si apoi cetatile dacice. Sper sa ne iasa. Asa iesiri din Irlanda spre tari mai calde nu am prevazut, dar daca apare o oferta nu vom ezita sa o achizitionam :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,am vazut si eu ca e faina Corsica, prietenul meu a mai fost acolo si am vazut pozele lui. I-a placut foarte mult chiar. Plus ca sunt niste munti de escaladat acolo :)) asta ma bucura pe mine. Cred ca vom face un popas si pe Coasta de Azur, ca mergem cu masina oricum...sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
  8. Anul asta cred ca o sa ramanem in Romania...mai sunt multe locuri de vizitat

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim3:01 p.m.

    Draga Alice,
    Cu ajutorul tau, si iti multumesc cu aceasta ocazie, voi pleca in Cinque Terre si voi sta in Levanto, in septembrie!! Am citit si rascitit tot ce ai scris despre zona si m-ai convins. Oricum in top-list era Portofino (alaturi de Elvetia, Capri&Amalfi Coast si Santorini pe care le-am "rezolvat" in anii trecuti) asa ca Levanto, la sugestia ta, mi s-a parut locul perfect ca baza pentru a vizita regiunea. Vom sta 6 zile in Levanto, 4 in Florenta si aproape 2 in Milano. Cu timp in urma imi propusesem sa vad in fiecare an ceva din alta tara dar... iacata e al treilea an in care nu pot renunta la Italia. Ma bucur ca ai ales Londra, am multi prieteni care s-au stabilit acolo si prin imprejurimi si sunt ok. Daca vei avea timp iti sugerez sa mergi in Southwold, in Suffolk, e pe malul marii, un orasel mic si cochet, un vis... E destul de aproape de Ipswich unde ajungi de la Londra intr-o ora cu trenul, din Liverpool Station. Poate fi o excursie de 1 zi daca pleci destul de devreme dimineata. Din Ipswich la Southwold am mers cu masina prin sate tipice englezesti unde m-as fi mutat instant!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu de obicei evit sa plec in vacanta vara, in sezon. Daca merg undeva, prefer sa fie pana la jumatatea lui iunie, sau din septembrie. Preturile sunt mai ok si nici nu e asa inghesuiala. De obicei nu imi planific vacantele cu mult timp inainte, dar anul asta, poate prin toamna, mi-as dori sa ajung prin Franta, pentru prima data.

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am niciun plan si nici nu-mi fac. Lucrurile nu merg deloc bine si daca in prezent nu castig mai nimic, mi se pare aiurea sa cheltuiesc bani in vacante, cine stie cat imi va merge la fel si in continuare. Deocamdata imi rememorez vacantele din anii anteriori. Am mai avut eu perioade cand mu plecam nicaieri cu anii, dar si perioade -cum a fost acum 2-3 ani- cand ieseam de cate 5-6 ori din tara intr-un an.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce ma bucur sa aud ca te-ai acomodat in Londra, chiar imi faceam griji pentru tine. Sper sa reusesti in tot ce ti-ai propus, sa-ti indeplinesti toate visurile legate de aceasta tara. :)
    Cat despre vacanta mea deja stii, voi pleca intr-un circuit in tarile Peninsulei Balcanice, Croatia, Serbia, Muntenegru. Voi vizita Cascadele Plitvice, Fiordul Kotor, Canionul Tara si Parcul Durmitor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Deocamdata nu am stabilit decat perioadele urmatoarelor vacante, insa daca ne ajuta cine trebuie vor fi destule si una-doua chiar demult visate si prea mult asteptate :-P Sigur mai bag niste Africa vara asta, apoi probabil Asia sau poate chiar mai departe, sa vedem cum avem noroc :-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim7:43 p.m.

    Daca totul e bine, plecam in Spania in Costa Azahar doua saptamani, luna viitoare :)
    Abia astept, iubesc zona aceea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Budapesta peste o saptamana, si probabil Brasov si Sighisoara in august:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi mergem la Nisa, în august. As vrea sa văd şi Antibes, Cannes, Eze Villlage, Monaco, Cap Ferrat, eventual Saint Paul de Vence, Menton şi Gourdon.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bia vad ca te-ai indragostit rau de tot de Italia! de ani de zile mergi in vacanta acolo :)! si mie imi place tare dar totusi am o curiozitate, Spania nu te atrage?

    Aa vara e lunga in Grecia, Spania, Italia ... care te-ar tenta??

    Modniza vacantele neprevazute sunt de obicei cele mai reusite

    RăspundețiȘtergere
  18. Raluk Irlanda suna bine, desi tu cred ca te-ai cam saturat si vrei ceva mai autentic si mai de suflet din Romania! sper sa iti iasa planurile :)

    Larisa sa stii ca imi amintesc si eu sa fi vazut munti, deci se va lasa cu trasee montane dar si cu plaja si mare! suna perfect!

    Anonim multumesc pentru recomandari, sper sa ajung sa ies din Londra vara asta, dar momentan ceva ma tine inca in the big city! :) nu am studiat aproape deloc ce ar fi de vazut in afara desi stiu ca Maria Britanie e totul mai putin Londra! Ma bucur sa stiu ca ati ales Levanto si Cinque Terre, sper sa va placa, sa aveti un concediu de vis!

    Andra :) Franta e super!!! vara cred ca e cam cald si acolo, insa in septembrie, cand se scutura frunzele si sunt covoare rosii-aurii trebuie sa fie de vis la Paris! dar si in alte zone din Franta

    RăspundețiȘtergere
  19. Ioana Muresan daca situatia nu e prea roz trebuie sa te limitezi fiindca o vacanta te poate trage in groapa in astfel de momente! sper totusi sa treci repede peste 'perioada de criza' si sa calatoresti la fel de mult ca inainte! daca ar fi sa mergi, totusi, unde te-ai duce?

    Nice, eu nu stiam decat de Croatia, vad ca tu ai pus la cale un intreg circuit! planul tau suna super bine, si foarte interesante mai ales ca nu sunt atat de 'turistice' cred ca e lume mai filtrata acolo, mai multi calatori si preturi mai rezonabile (cel putin asa cred)! Sa ai o vacanta de neuitat!

    Ioana Africa in vara suna a suicid :(((! E cald de innebunesti acolo, tantari, not funny! In Asia va fi extrasezon cred, deci ceva avantaje! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Hapi nu stiam ca iti place Spania, nu tin minte sa fi pomenit vreodata aceasta zona :(! mi-ar placea sa vad poze, sa vad despre ce e vorba, e o necunoscuta pt mine!

    Ana Marin, Budapesta e un oras foarte frumos! si foarte usor de vizitat, majoritatea obiectivelor fiind in centru! Sa mergeti neaparat la Gradina Zoologica! e de vis!

    Nickro dar anul trecut nu ati fost tot acolo?

    RăspundețiȘtergere
  21. Alicee, mă atrage Spania ca un magnet, cel mai mult Barcelona si vreau sa ajung acolo în primul rand. Dar nu stiu cum se face ca de cate imi propuneam sa aleg Barcelona, intram sa vad de bilete şi ma alegeam cu oferte de nerefuzat spre Italia si Franta (tarile mele de suflet, trebuie sa recunosc).
    Drept e ca in Italia m-as muta acuma, in secunda 2 si as sta cel putin un an ca sa vad in mare tot ce vreau sa vad. De 3 ani am fost in Italia cel putin o data pe an daca nu chiar de doua ori cum a fost anul trecut. Mi-am luat si anul acesta niste bilete pentru toamna, pentru ca a fost o oferta care efectiv "striga" la mine :)
    Pana acum am fost tot prin alte zone, acum in toamna vreau sa revad o zona si sa o leg de orase noi in care n-am ajuns pana acum...

    Acuma in weekend ziceam ca plec iar, dar vorbim dupa. Nu e Italia, dar e ceva frumos... va fi o alta revedere ;)

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna.anu asta nu cred ca putem pleca.fata are examene ,teste etc alergatura pt licee etc dupa baiatu .poate dupa intr un week.anu asta stam cuminti.daca plecam mergeam in franta ca nu am terminato de vz inca si inca mai sunt locuri.
    Concedii placute!

    RăspundețiȘtergere
  23. inca ma atrage grecia, mai ales in ceea ce priveste pretul, marea si ospitalitatea... dar vedem ce oferte vor fi atunci cand vor fi gata examenele...

    RăspundețiȘtergere
  24. Bia ai dreptate cu preturile, pe Barcelona intotdeauna sunt scumpe, daca gasesti o ruta fara 200 ron sa fi fericita :(((

    Speranta succes la copii! Lasa ca e timp pentru vacanta apoi

    Aa, la fel succes fetei tale si apoi sper sa ajungeti in Grecia!

    RăspundețiȘtergere
  25. Astept sa plec la Bucium :) ...

    RăspundețiȘtergere
  26. Anul trecut am fost la Roma, în primăvara la Barcelona (mulţumesc pt. descrierile şi sfaturile foarte utile!).

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna.Sarutmana Alicee,maine dam la franceza si luna ce vine restu.asta e.in grecia am fost de mult eram in liceu la atena nu prea me-a placut sau n-am dat importanta dar in cipru e super.vedem noi sa terminam balamuku si dupa recreere totala.asemenea si voua succes in tot ce va propuneti.pup.citesc tot ce primesc cu drag chiar daca la unele nu scriu din graba si pierd firu dupa.pup<3:*

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim3:02 p.m.

    Alice, imi place Spania foarte mult si tot ce inseamna insule satelite :) Teneriffe, Palma de Malorca, Grand Canaria.
    Eu nu postez intotdeauna locurile in care am fost.... la inceput faceam asta ca sa nu fiu identificata de rude , stii tu ca eu scriu mai nonconformist

    RăspundețiȘtergere
  29. la noi o sa fie o vara "grea" pentru ca avem deja mai multe vacante programate, iar peste 2 saptamani plecam din nou in Norvegia, unde o sa vedem Oslo, Tromso, peste cercul polar pana la Honningsvag, unde ne vom cantona pentru cateva zile ca sa fotografiem din greu soarele de la miezul noptii si sa punem piciorul pe cel mai nordic punct continental al Europei, Nordkapp. In iulie, planuim sa mergem in Stavanger pentru o saptamana ca sa vedem Preikestolen si Kjeragbolten si o plimbare cu barca din nou pe langa coasta norvegiana. In august n-am rezistat si plecam un week-end la Paris, iar in septembrie sper sa ajungem si acasa. In octombrie avem o conferinta in Berlin asa ca mai rupem cateva zile de vizitat si acolo.
    Acum sper doar sa ne tina muschii si energia sa le facem pe toate la maxim :D

    RăspundețiȘtergere
  30. Mie mi-ar placea sa ajung in Antalya si sa innot cu delfinii :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pai Norvegia si daca mai pica ceva (desi ma indoiesc), de ce nu.

    RăspundețiȘtergere
  32. La rude in Italia. Trec pe langa Venetia asa ca o zi o sa ne oprim aici. Apropo, a lasat cineva masina in parcarea aceea de la intrare in Venetia?
    La plecare din Italia o sa aleg un traseu prin Dolomiti si o noapte pe undeva prin zona, poate la cabana din pasul Sella.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna.da,in fata la feribot? nu e cu plata.dar sa va orientati bine la intoarcere ca noi am coborat in alta parte nu neam dat seama si am crezut ca neau furat o:))))).dar am gasito peurma.

    RăspundețiȘtergere
  34. In Grecia, dar de data asta nu in Thassos ci pe continent.

    RăspundețiȘtergere
  35. Alice, eu chiar iti doresc sa ajungi sa vezi castelul Windsor, pe mine ma fascnieaza castelele.
    Vacanta mea de anul asta va insemna doar Romania. Nu am bilete sau rezervari de acum, niciodata nu recurg la ele, nu-mi plac programarile din timp, ma streseaza.
    Pentru anul viitor am in plan vreo 2 vizite in strainatate, Doamne Ajuta, dar vara asta ramane interna. Sunt suficiente lucruri pe care nu le-am vazut si de la noi.
    Oricum, stiu sigur ca vreau Ardealul anul asta.
    Si am inceput sa caut pe net un pic (fiindca momentan nu am timp de stat pe net). M-am hotarat momentan asupra Sighisoarei si Fagarasului.
    In rest chiar sper sa mi se ofere sugestii, dar dintre destinatiile la care se poate ajunge cu trenul.
    Sa avem o vara frumoasa deci!

    RăspundețiȘtergere
  36. Mihaela, ce zici de Retezat? :D

    RăspundețiȘtergere
  37. Vladimir, atat mi-a laudat un prieten Retezatul acum doi ani de parea ca se indrgostise de zona.
    Eu n-am ajuns inca pana acolo, dar daca si tu zici ... trecem pe lista, sa vad pe urma cum grupez destinatiile.
    Multam ;)

    RăspundețiȘtergere
  38. Mihaela, e exceptional. N-ai mai vazut asa munti. Nu e ca nimic din ce-ti poti imagina. Eu unul ii consider cei mai frumosi din cati am vazut. Si-am vazut cativa.

    RăspundețiȘtergere
  39. Noi vom pleca in Spania pentru cateva zile, spre sfarsitul verii. In rest, weekend-uri prin tara :-)

    RăspundețiȘtergere