Walthomstow, cate putin despre cartierul in care locuiesc

Locuiesc in Walthamstow un cartier din Nord-estul Londrei.  Daca vii la Londra, si ai chef sa-mi faci o vizita, urca-te pe metrou, linia Victoria, si e simplu, ultima statie! Cu toate ca poate ti se pare ca stau in capatul lumii, pardon, a Londrei, stau chiar aproape de centru! Walthamstow e in zona 3 (din 9) iar metroul din centru pana la mine face 20 de minute! Acum gandeste- tu, in orasul tau, pana in centru cat faci? Deci nu ai nici un motiv sa nu ma suni sa iesim la o cafea J

Walthamstow e un cartier in care ti-ar placea sa locuiesti. Mai ales in diminetile cand razele soarelui isi fac aparitia! Mie cel putin imi place!
Cand e innorat nu e o combinatie buna! Cartier linistit + atmosfera mohorata, iti taie tot cheful de dimineata! Dar cand e soare imi e mai mare dragul sa ma plimb prin cartier!


Whaltamstow e un cartier mare! Intins si bine marcat! Ce imi place? Pai hai sa va spun
  1.  In primul rand faptul ca statia principala de autobuze e la gura metroului! Pac ai iesit din metrou sari in autobuz si esti acasa
  2. Avem Mall! Unde? Langa statia de metrou si de autobuz! Deci daca ai de cumparat ceva, sau vrei sa bei o cafea buna intri in mall si ai rezolvat. Piata,posta si ‘bulevardul central’ sunt tot acolo! Si un spatiu verde amenajat pentru copii! Deci e cartierul perfect pentru locuit! Fiindca toate le gasesti intr-un loc, la foarte mica distanta una de cealalta
  3. Si apoi vine partea si mai frumoasa, aceea cu casele! In alte tari de obicei e diferenta mare intre un cartier la altul, ba sunt cu blocuri, ba cu case, arhitectura diferita! La Londra nu! E plin de case si toate zici ca-s la fel! Ma rog au cateva modele ce se tot repeta la infinit! Iar daca te duci in vest, unde stau bogatii nu e mare diferenta! O casa mai mare, cu o curte mai mare
  4. Deci, pot spune ca stau intr-un cartier residential! La cateva statii de autobus de centru se gasesc strazile cu casele acestea model! Prima data cand am ajuns la Londra mi-am amintit de casa lui Carry din Sex and the city! Blocul Acela de caramida, cum statea ea pe scari! Asa ca impresie generala, asa arata si cartierul meu, doar ca sunt case nu blocuri! Multe case de caramida!


Fiecare casa are un patio in fata 2 m pe 1 m jumate pe care fiecare si l-a amenajat dupa bunul plac + o gradina micuta in spate! Adica vreo  5-10 m, depinde! Gradina din spate nu se vede niciodata din fata, ceea ce e in caracterul britanicilor, privacy! Sa faci ce vrei fara sa te vada tot cartierul! daca tu azi ai chef sa iti faci gratare in curte sau sa stai la soare in bikini cu o carte pe ochi!




Anglia poate fi plina de oameni albi, dar cartierul meu cu siguranta nu este. Walthamstow este capitala multiculturala cu supermarket-uri internationale, orientale, afro-caraibiene, chinezesti, poloneze, romanesti, etccc! Barbati cu rasta, femei acoperite de hijab-uri, domnisoare de culoare pline de bling-bling-uri pe platforme de 20cm plus, familii cu accente Europene  si printre ei englezii! Asa e cartierul meu! De obicei in Londra cartierele nu prea sunt mixte! Ba sunt cu bogati, ba cu saraci, ba cu musulmani, ba cu afro,indieni etcc (ma refer ca predomina o anumita natie)! Dar aici la noi sunt toate natiile, un colectiv de limbi internationale, culori si stiluri! 70% straini, 30% englezi :)



Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

19 comentarii:

  1. Uite ca mi-ai dat o idee buna de viitor articol, desi eu mai repede ajung in centrul Dublinului, decat in centrul cartierului meu :(
    Da cateva poze acolo pot sa fac.
    Chiar, ai zis ceva de magazine romanesti. Am o prietena care intr-o luna se muta la Londra si i-am povestit eu de Dublin, de afacerile romanilor si ca am gasit si coafor si alimentara de unde imi iau malai. Asa e si in Londra? trebuie sa fie, ca doar Dublinul e copia la scara mai mica a Londrei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos si civilizat cartierul in care locuiesti tu, Alicee. Arhitectura e pe gustul meu, aveti si multa vegetatie, mi-ar placea sa traiesc acolo. :)
    Cum sunt vecinii tai? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Super! Imi plac casutele alea englezesti, specifice care par toate la fel, sau ma rog, cum ai zis tu cateva modele care se repeta :). Mi se pare foarte fain un loc cu arhitectura uniforma.

    Iar apoi chestia cu gradina in spate mi se pare ideala. Sa poti face ce vrei acolo, fara sa te priveasca lumea care trece pe strada. Si aici casele sunt la fel: din fata, din strada, ai impresia ca oamenii aia stau lipti unul de altul, in cutii de betoane, casa langa casa, perete in perete. Daaar, aproape toate imobilele, inclusiv al meu, au in spate o mica gradina. N-ai zice cand privesti.

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte dragut,ma bucur ca esti bine! puup

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte mult mi-a placut articolul asta, l-am memorat in Favorites.
    Dar am si multe intrebari.
    Numele asta imposibil de pronuntat cred ca a fost numele primului album East 17, sau oricum are o legatura cu baietii astia.
    Apoi nu inteleg de ce e abia zona 3 din 9 ii revine tocmai ultima statie de metrou.
    Ca sa iti raspund la intrebare si sa radem de comparatie, eu in Ploiesti fac tot 20 de minute de la mine pana in centru. Dar pe jos. :)
    Si nu inteleg inca o chestie : o casuta din asta revine unei singure familii? Sau mai multora?

    Mie imi place mult arhitectura, imi plac in general lucrurile vechi. Dar ma mira ca nu-s tencuite casele.

    Si imi place si ideea multiculturalitatii. Dar daca as fi fost englez si as fi fost doar intr-un procentaj de 30% fata de straini ... bietii de ei nu cred ca sunt asa bucurosi sa ajunga atat de putin numerosi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Londra e metropolă mondială şi eşti o norocoasa că stai acolo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Raluca cred ca sunt de toate romanesti dar inca nu m-a "interesat" atat de tare subiectul. Inca nu mi-e dor de produsele romanesti etcc, inca incerc din greu tot ce gasesc nou si aleg totdeauna produse cat mai diversificate.
    Coafor nu stiu daca este, in sensul de coafor, sigur sunt fete care tund etccc, pe bani, la domniciliu. Dar se poate sa fie si "on street". Inca nu am avut nevoie :) si atunci nu prea stiu. Inca nici cartierul nu il stiu bine, e atat de mare! avem un parc frumos, cu un lac, o padure, etcc, inca nici acolo nu am ajuns, am vazut doar din autobuz!

    Nice: Vecinii mei, ups, nu-i prea stiu! aici e ca in America, nici nu-ti cunosti vecinii :))) chiar deasupra mea sta o familie de arabi, si pe strada cu mine am 303 case, si sunt amestecati, englezi, polonezi, lituaniei, si de culoare (habar n-am ce tari).

    Larisa asa e! Iubesc arhitectura aceasta de aici, nu prea sunt blocuri (in general in Londra) in cartierul meu cred ca nu sunt deloc si toate casele sunt un gen de 'vile' la noi! foarte frumoase

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela dm numele poti sa il auzit pe google translate, da pe audio sa il pronunte! Nici eu nu stiam la inceput dar auzi in mod obsesiv in metrou directia Walthamstow si in timp ti se impregneaza pe memorie :))

    Apoi cu metroul, well linia aceasta strabate pe verticala Londra din Nord la Sud! In Nord merge pana in zona 3 si in Sud pana in zona 2! Are majoritatea statiilor in zona centrala! Apoi daca stai in zona 4-9 mergi cu trenul, care tren se ia din statia de metrou (deasupra)!
    In Londra sunt 12 metrouri si 1 Overground ce inconjoara Londra pe deasupra, dar metrourile cele mai indepartate merg pana in zona 6! Apoi cu trenul :( Explicatia cred ca e faptul ca atunci cand s-a facut metroul zona 6 era periferia, periferiei, intre timp Londra s-a extins!

    Casele sunt in general cu 2 usi, deci sunt 2 case diferite lipite, cu un patio din fata comun si identice ca si compartimentare! In casa locuiesc o familie sau mai multi depinde ce buget ai :)) si cat e de mare casa! 1-2-3-4-6-10 dormitoare :)

    Mihaela mie nu mi se par foarte rasisti in sensul ca daca ai nevoie de ajutor, te ajuta! Nu sunt deloc cu nasul pe sus! chiar daca sunt intr-un fel in minoritate! dar pe de alta parte Londra nu ar fi putut sa ajunga ceea ce este azi daca nu era atata forta de munca! Daca toti emigrantii s-ar opri o singura zi din lucru ar insemna fara taxiuri, multe magazine inchise, metroul dat peste cap, intr-un final blocat, autobuzele la fel ar fi fara soferi, strazile pline de gunoaie etccc! deci au nevoie de ei! si stiu asta de aceea ii trateaza cu respect

    Daca mai ai si alte intrebari, astept :)

    Nickro stiu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. vai, cat de fain arata :X:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  11. Se cheama duplex, atunci cand sunt doua case identice, lipite si cu doua intrari. Sa spun drept, eu prefer un cartier cu toate casele identice si acceptabile ca arhitectura, decat nastrusniciile de la noi. Si asa pe o strada intreaga de la noi de-abia gasesc o casa acceptabila, nu zic frumoasa.

    Aliceee, nu ne spui si despre apartament sau camera? si chiria?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna.superbe poze exact ca-n filmele Crime din Midsomer.aranjat si curat.imi place

    RăspundețiȘtergere
  13. arata frumso si ingrijit. din cate spui are de toate, nu exista nici un motiv sa te simti nefericita! succes in toate si cand ai timp mai bucura-ne si pe noi cu povesti si poze :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Arata foarte bine cartierul in care locuiesti! Si e super ca ai magazine + spatiu de joaca la mica distanta, e practic.
    Presupun ca este o zona linistita, nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioana voi scrie un articol curand despre chirii si preturi! in zona asta merge de la 250 la 500£/ camera!

    Mihaela chiar centrul cartierul nu pot zice ca e linistit, nici foarte safe! Adica se mai fura, am mai vazut si sange si politie pe acolo, dar in zona in care stau eu pana acum a fost super ok, adica vin acasa dupa 11 seara si nu se ia nimeni de mine (pana acum) :). Cartierul e foarte linistit, nu auzi nici musca!

    RăspundețiȘtergere
  16. Petrisor5:26 p.m.

    Buna.Am publicat un anunt,te rog ofera-mi si tu anumite variante unde pot gasi ceea ce ma intereseaza.Anuntul este : Inchiriez apartament 1 camera,sau 1 camera in Walthmstow.Dupa data de 15.01.2015.Ofer si cer seriozitate. Astept oferte si pe e-mail causpetrik@gmail

    RăspundețiȘtergere