5 Ingrediente pentru o vacanta de vis- discutii turistice

Buna, buna

Azi sunt in forma mare de scris, am nascocit si un subiect super bun pe care am de gand sa il dezvolt putin azi! Tot vorbind cu prietenele mele mi-am dat seama cat de diferiti suntem noi oamenii, pentru fiecare o vacanta de vis e un amalgam de necesitati complexe dar diferite

Pana acum am auzit aceste variante:

1. Vacanta de vis incepe cu prieteni, distractie, Ibiza, cocktail-uri pe plaja, soare si caldura!
2. Vacanta de vis inseamna agatat de femei, bikini si toples, beri pe terasa, iubiri fierbinti pe malul marii, concerte si club-uri in fiecare seara
3. Paris, eu cu iubitul, 25 de grade cu soare, hotel cu vedere spre Turnul Eiffel, degustari de vinuri si mult cheese fondue! 
4. Turcia - Antalya, hotel de 5 stele, all inclusive, liniste, iubit mereu aproape
5. Vacanta de vis trebuie sa contina: un cort, un echipament de alpinist, un munte de escaladat, o panorama superba de la 400m, o mana de prieteni!


5 Ingrediente pentru vacanta mea de vis


1. O camera cu o panorama superba

Cu toate ca nu petrec mult timp in hotel, cred ca un balcon cu o vedere frumoasa la mare, cu vegetatie, in Santorini, Capri, sau orice statiune greceasca, cu munte si mare m-ar face teribil de fericita! 

2. Un sot aproape

O vacanta de vis pentru mine ar fi cea in care sunt cu sotul; in care ne bucuram impreuna de locurile vazute! Si cu Kari dar sa mai creasca putin, sa inteleaga despre ce e vorba! 

3. Mare cu plaja, apa turquaz + nisip alb fin

Vacanta de vis pentru mine ar fi cea in care am o plaja si o mare la indemana! V-am spus ca iubesc sa inot, iubesc sa lenevesc pe plaja, sa citesc, sa ma uit la oameni, sa fac poze la scoici, sa beau cocktail-uri de fructe reci! Imi place sa stau pe bolovani cu picioarele pierdute in apa, imi place sa aud croncanitul pescarusilor la rasarit, si sa vad marea la apus cand soarele ofera un spectacol superb de culori! Da, pentru mine nici o vacanta nu ar fi chiar implinita daca nu as avea macar o zi, o portie din tot ce am descris mai sus

4. Circuit, orase, obiective turistice, multe, diferite

Dar nu as fi incredibil de fericita daca as avea 7 zile si in toate sa stau la plaja! Nu, nu e genul meu! Mie imi place sa colind lumea, sa vad, sa descopar locuri noi, sa ma pierd printre localnici, sa aud muzica artistilor stradali, sa beau o bere la terasa, sa vizitez muzee, parcuri, gradini, castele! In conculuzie pentru mine vacanta de vis ar fi una combinata: putina plaja si soare, mai multa viata de turist in oras, sat, parcuri naturale, un circuit complet!

5. Un 20-25 de grade constat cu soare :)

In special de cand am ajuns in Anglia am o problema cu vremea! Urasc sa fie azi cald, maine sa ingheti, azi soare orbitor maine ploua non-stop! Nu pentru mine chiar daca as avea toate celelalte ingrediente mentionate, daca vremea nu e constanta, cald dar nu sa curga apele pe mine cand ma plimb si neaparat soare nu sunt fericita!




Acum va intreb pe voi: 

Diana, Federova, Kadia  si toti cititorii mei fara blog

Care sunt cele 5 ingrediente pentru o vacanta de vis? 

Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

23 de comentarii:

  1. pai pe mine m-ar multumi teribil varianta 1...prietenii , soare , mare , distractie , bauturi reci si fructe de mare !
    asta nu inseamna ca nu-mi place sa vad orase , cladiri , muzee , cultura etc ( astea ar fi basca'..:))) )
    ...dar acum...cum o fi...vacanta sa fie ca nu mai poottt !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu la fel ca tine as vrea omul drag aproape in primul rand (acum daca mai sunt si niste prieteni cu noi, e bine si asa), apoi munte si mare la un loc, astfel incat o zi sa urc pe munte, o zi sa stau la plaja (dar pot trai usor si fara mare :p doar cu munte) si de asemnea cum zici si tu circuite, orase, obiective turistice ca sa vad multe sa descopar sa vizitez sa ma plimb. Chiar nu este genul meu sa stau o saptamana la all inclusive intr-un resort si sa ma prajesc la soare.
    As mai adauga si eu vremea buna, soare, nici canicula dar nici frig si inourat. Al cincilea element nu stiu, probabil un decor exotic, tropical, cu palmieri cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate vacanta de vis are cate putin din toate (mai putin punctul 2 desigur, ca altfel dorm pe pres la noapte :-D ). Nu-s genul care sa stea la all-inclusive, dar vreo 2 zile dupa o perioada grea poate n-ar strica. O vacanta n-ar fi prea distractiva fara Laura. Ah, si ar mai fi de vis daca ar fi asa, putin mai lunga, de la o luna in sus, ca sa simt si eu ca-i vacanta :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. A, pai e simplu:
    1. 7-14 zile intr-un oras mare, chiar capitala sau foarte turistic (gen Paris, Londra, Roma, Venetia)- la 14 zile o sa si ies din oras, macar o data de doua ori.
    2. Sa fie cald afara, de imbracat usor, cu tricouri si sandale, dar nu canicula.
    3. O suma rezonabila in buzunar, dar nu destul de mare incat sa ma intind la cumparaturi in dauna vizitarii de obiective turistice, cum am facut stiu eu unde. Deci preferabil sa n-am bani de cumparaturi deloc.
    4. O camera single in centrul istoric sau macar intr-o zona f. buna, sigura si imediat langa metrou, nicio pretentie de vedere, ca doar nu stau in camera decat cat dorm.
    5. Sa fiu singura si sa nu duc grija celor de acasa.

    Alicee, se poate si un 5'?

    5'. Sa nu-mi uit, cum am mai facut, codurile alea doua de repornit celularul dupa ce ajung prin cele strainatati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vacanta ideala pentru mine:
    -sotul, prietenii
    -o destinatie exotica sau culturala
    -camera foto cu noi
    -bagaje putine
    -locuri frumoase de vazut
    -bani de cheltuit
    -hotel de minim 3 stele
    -macar o saptamana sa dureze sejurul

    siii...multa buna dispozitie

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm, pentru mine vacanţa de vis înseamnă:
    - multe, multe, multe plimbări, de dimineaţa până seara, indiferent de locaţie sau vreme
    - persoana iubită
    - gustat din tot felul de bunatati locale (în niciun caz all inclusive...)
    - un hotel decent intr-o zona relativ centrala - singura mea pretenţie este sa aiba un duş calumea :D

    Si..cam atat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarteeee dragut blogul tau!! Vreau vacantaaaaaa:))) soare si plaja :X
    Te astept pe blogul meu darling :*

    SandraB.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. In primul rand o vreme frumoasa, cer perfect si inspiratie pentru fotografiat. Apoi compania iubitului meu. Un oras medieval sau o capitala plina de atractii turistice, dar ar merge si o insula exotica. Bani suficienti pentru excursii optionale. Plimbari romantice si cina in restaurante deosebite. Multe suveniruri frumoase si cadouri pentru cei dragi. Amintiri de neuitat. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. Vreme buna la 20-23 de grade cu soare prin orase, sau catre 30 daca sunt la mare (cu apa calda bine)
    2. Peisaje de vis (stanci care se ridica din mare daca se poate, munti care iti taie rasflarea, ape turqoise, orasele linistite sau mari metropole)
    3. Descoperire, experienta, explorare... si un strop de relaxare
    4. Buget bun (ca sa putem investi in amintiri)
    5. Compania celui drag.

    Vacanta placuta tuturor cu toate incredientele necesare ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vacanta mea de vis are urmatoarele componente:
    -familia aproape
    - panorama, plaja, mare sau ocean, palmieri, cer senin, temperaturi de 27 de grade
    -innot alaturi de delfini
    -vizite la toate obiectivele turistice din zona, mall-uri, descoperirea unei noi civilizatii
    -mancare buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmm, vacanta de vis? sa nu am timp sa ma plictisesc, o companie placuta, timp la discretie, ceva banuti sa nu-mi bat capul cu imparteala lor si desigur vreme moderata cu soare :)

    RăspundețiȘtergere
  12. sa stii ca ne potrivim la gusturi,asa mi-ar placea si mie.puup

    RăspundețiȘtergere
  13. Care sunt cele 5 ingrediente pentru o vacanta de vis?

    Pai trebuie sa fie satisfacute urmatoarele:

    1) Scopul. Eu unul am nevoie de un scop in vacanta. Nu imi pot inchipui ceva mai ingrozitor de plicticos decat o vacanta integral pe plaja in insulele grecesti. Statul cu fundul la soare m-ar ucide la fel de eficient precum otrava. Cu alte cuvinte de regula ajung in vacanta pentru ceva. Fie ca e vreo ruina (de regula), vreun tablou expus la un muzeu, vreo expozitie, concert, sau minune naturala, ceva trebuie sa fie altfel nici nu-mi trece prin cap sa ma duc.

    2) Viciul. In vacanta ca si acasa o necesitate absoluta este sa-mi pot satisface nevoile. Fie ca vorbim despre bere/vin/gin (de regula), internet (neaparat), mancare, poze, sex sau muzica. Fac eforturi in privinta asta, de genul, ma duc doar la hoteluri cu internet, am un cilindru special de carat la rece cutii de bere usor de purtat pe munte, merg si mananc bine cel putin o masa pe zi la un restaurant care sa-mi placa (vesnicul meu turism culinar :D), imi iau 'nshpe aparate de ascultat muzica si fotografiat-

    3) Intimitatea. Nu ma duc in vacanta sa ma pup piata independentii. Chiar n-am de gand sa fac rabat ca sa-l suport pe sotu' cu burta al prietenei prietenei soacrei lui cutare. Cum gura nu-mi tace (adica n-am jene sa zic "hai siktir mars la alergat") daca ma duc cu cineva in vacanta (in afara de sotie) e bine selectat. Chiar si asa...ei cu ale lor, noi cu ale noastre. N-am probleme, ba chiar vreau sa fiu independent.

    4) Componenta materiala. Pai nu-i mister ca-mi place sa am un anumit suvenir material (adica nu virtual :P) din locurile unde ajung. Nu ma refer la magnetei sau canute sau mai stiu eu ce stauteta. De regula stiu exact ce vreau si e ceva cu scop util. Am vrut canadiana de ploaie si frig din Bergen, rucsac de la o anumita companie in Copenhaga, Adidasi din Franta, etc.

    5) Confortul. Asta pentru mine e vital. Nu ma duc in vacanta sa ma chinui, nici macar cand ma duc sa-mi testez limitele. Hotelul trebuie sa fie curat, cortul bun, echipamentul/hainele/bocancii adecvate. Nu m-as duce niciodata pe munte ca pantofarii, cu adidasi care aluneca, rucsacul sa ma roada si canadiana nepotrivita. Asa cum nu m-as duce pe mare fara gps, busola, binoclu, pelerina. In cadrul confortului intra si orarul respectat al avioanelor (de unde de preferinta si daca se poate zbor cu linere nu cu prastiutele astea noi), taxiul nu autobuzul de la aeroport (fiindca urasc sa ma taresc cu bagaje si gps-ul telefonului in mana), etc.

    6) Excitatia. O vacanta trebuie sa ma incite. Sa aiba ceva ce sa-mi creasca adrenalina. Fie vreun concurs, fie ceva periculos, fie ceva unic. Vacanta buna e aia pe care mi-o amintesc.
    Ultima poate sa lipseasca (desi de regula nu lipseste) si vacanta tot imi place, dar nu mi-o amintesc prea mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ingredientul principal: 2 saptamani de vacanta
    Ingrediente secundare: sanatate, peisaje si oameni ok, vreme buna, mancare buna. Gata, am scris 5 :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ingredientele perfecte ar fi:
    1. o natură frumoasă și cât mai apropiată de sălbăticie
    2. mult aer curat
    3. extrem de puțină lume (urăsc aglomerația, mai ales în vacanțe)
    4. un loc confortabil și primitor care să mă aștepte seara
    5. mâncare bună
    Acum, nu spun neapărat o anumită companie pentru că poate uneori e perfect să călătorești singur, uneori cu partenerul de viață, alteori cu prietenii... contează mult motivul și momentul, din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  16. pai pentru mine e simplu :
    pensiune / hotel de 2 stele (nu-mi permit mai mult, dar din pacate is cam rare)
    singura sau cu omul care trebuie
    vizite de castele, parcuri, dar mai ales castele, le ador
    arhitectura interesanta a localitatii respective
    sau pur si simplu o destinatie rustica
    un pic de suis pe un deal, ceva, cat de cat sa semene a munte :)
    un rucsac usor (desi n-am reusit niciodata partea asta)
    si 25 de grade minim, fara soare prea aprins, dar nici asta nu e posibil vara.
    La mancare nu sunt pretentioasa, deci nu-i problema.
    In schimb, nu le am cu marea, plajele, prefer verdeata si muntele.
    Si mai ales mult mers pe jos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Coco cand ai vacanta???

    Larisa vad ca o sa ai o vacanta de vis in Corsica, mare si munte! vremea sigur va fi buna, decorul exotic nu stiu, cred ca ceva mai rustic ...

    Apollo de la o luna in sus?! Visez si eu la asta! ai dreptate asta ar fi vacanta perfecta

    RăspundețiȘtergere
  18. Ioana cu codurile pin nu am avut niciodata problema! eu nu prea folosesc telefonul nici in viata de zi cu zi nici in strainantate :)
    Mi-ar placea sa ajung si eu sa fac o vacanta doar pentru shopping, adica sa ma duc la Viena, Paris, doar pentru asta :) ar fi grozav! Bugetul momentan e discutabil

    Ana Q ai spus bine desi numar mai bine de 5 :)) avem nevie de multe pentru a avea o vacanta de vis!

    Andra sa stii ca si sunt cu turismul culinar! iubesc sa incerc tot felul de minunatii!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sandra B, mersi, voi trece si pe la tine

    Nice suveniruri si cadouri, ai dreptate, trebuie sa putin shopping sa ne simtim bine si sa ne ducem acasa mici lucrusoare ce sa ne aminteasca de vacanta avuta!

    Bia ai dreptate vremea e super importanta, atat de usor iti poate strica concediul!

    RăspundețiȘtergere
  20. Calin Andreea citind necesitatile tale am realizat ca nu am fost la nici un Mall in vacantele mele! ceea ce mi se pare ciudat :)) fiindca imi plac cumparaturile

    Aa eu nu cred ca exista vacanta in care sa ne plictisim!!!

    Modniza nice, :)

    Natural uite esti singurul ce zice sanatate, nici nu ne dam seama cat e de importanta! Fara ea nu ne-am putea bucura de nici unul din punctele mentionate

    Diana, ai gasit destinatii cu putina lumea?? cred ca e destul de greu in orase :((

    Mihaeladm, cam multe .... :))) Bagaj usor nici eu nu reuseam pana acum vreo 2 ani cand am decis sa calatoresc numai cu bagajul de mana si vrand nevrand am devenit 'light' :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Vladimir nu stiam ca iti plac ruinele atat de mult ... Vicii vad o lista :)) dar sunt si normale! ma intreb ce bauturi bune ai baut in vacante, Sa inteleg ca iti place independent :), esti de al meu!

    Sa stii ca si suvenirurile mele sunt lucruri ce imi place sa le folosesc! Intotdeauna! la faza cu excitatia te inteleg perfect!

    RăspundețiȘtergere
  22. Asta e, pe mine nu mă pasionează neapărat turismul din orașe. Îmi place să cutreier munți, păduri. Chiar și în cele mai aglomerate stațiuni de la noi, dacă faci traseele montane ai parte de extrem de puțină lume. :D Sau chiar dacă nu sunt orașe de munte, sunt destule orașe cu împrejurimi fără aglomerație... tocmai locurile frumoase la care nu se îngrămădesc toți turiștii pentru că nu sunt locuri de... larg consum.
    Și în Europa se pot vizita orășele ne-turistice de dimensiuni mici È™i medii, È™i cu puÈ›ină istorie, È™i cu natură frumoasă... numai că la ele nu ajungi cu avionul, ci luând Europa cu maÈ™ina la „pas”.
    Polonia are câteva locații drăguțe, nu e o zonă asaltată de turiști neapărat și nu e aglomerația din alte țări europene.

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru mine o vacanta de neuitat ar fi aceea in care pot descoperi si experimenta culturi diferite. Sa vizitez obiectivele turistice, sa cunosc istoria si traditiile zonei respective, sa ascult muzica specifica locului, sa pot savura mancarurile autentice preparate de cei care le-au inventat si pastrat de-a lungul timpului.

    RăspundețiȘtergere