Primul meu job la Londra

Fiindca am inceput sa scriu un jurnal de emigrant la Londra, m-am gandit ca ar fi frumos sa va scriu si partea cu job-urile la Londra.

In sfarsit, intr-o zi ma trezesc cu un telefon de la o firma. Nici nu mi-am dat seama ce mi se intampla, in momentul in care vorbeam la telefon.



 Eram chemata la interviu! 

Incredibil! si intr-adevar d-na se tine de cuvant si dupa 30 de minute primesc un e-mail cu adresa firmei, directii pentru a ma ajuta cu mijloacele de transport, specificatia de a fi imbracata smart si sa am un cv printat la mine!
A doua zi aveam interviul. Nu eram foarte stresata fiindca era vorba de o agentie de marketing solutions, iar eu am facut sondaje de opinie 3 ani, deci subiectul nu imi era chiar strain! Binenteles ca am citit inca o data cei 7 P : Product, Price, Promotion, Process, Place, People, Pysical evidence si am invatat sa vorbesc despre fiecare. Am citit si cele 100 de intrebari psihologice ce se pun la interviuri, si increzatoare in mine si cu un zambet larg pe fata m-am prezentat la interviu!
Interviul 

Am intrat in cladire, alaturi de alti tineri imbracati la costum. Am fost rugata sa ocup un loc in sala de asteptare. Eram 5 candidati, eu fiind singura fata. Atmosfera era foarte high class, toti angajatii de acolo se comportau foarte business, toti imbacati la 4 ace si toti foarte frumosi! Atat fetele cat si baietii. Hmmm, eram curioasa sa vad despre ce e vorba. Primul e respins. A doua sunt eu.
Fac cunostinta cu Charly unul din manageri. Vorbim despre mine. Ce am lucrat, unde, cand am venit la Londra, de ce, ce asteptari am de la acest job, ce imi doresc progres sau bani, intrebari de bun simt. Charly la fel ca toti englezii, are un accent britanic greu de inteles, asa ca deseori deduceam ce zice dar noroc ca Charly e prietenos si foarte deschis  iar interviul a fost de la egal la egal eu reusind sa raman calma si sa fiu eu, fara masti, lucru ce mi l-am propus inca de acasa!
Fara sa aflu despre ce anume e jobul doar ca e in  vanzari si se plateste per comision, am fost chemata a doua zi la un al doilea interviu! Gandindu-ma ca in Romania castigam per chesionar facut, deci tot cu comision, un salar mediu, pe 10-15 zile lucrate, mi se platea transportul si mancarea am zis ca trebuie sa incerc si aici! 
Al doilea interviu

Al doilea interviu a constat in prezentarea jobului. Jobul era de fundraiser adica strangator de donatii, pentru un Spital Mare din Sudul Londrei. Ok. Deci daca nu trebuie sa vand nimic e bine. Nu cred ca am stofa. Totusi, mai apoi am aflat ca acestia nu iti fac tie donatia ci se aboneaza la donatii si li se trage din contul lor bancar 8£ pe luna! Ok. In continuare m-am dus cu echipa pe teren sa vad ei ce fac si daca pot, sa decid eu daca vreau sa raman. 

Jobul in pozitia de observant
Am facut cunostinta cu echipa, B. fiind team lider-ul. Toti sunt englezi. O singura fata e nascuta in Estul Europei dar locuieste la Londra de la 5 ani. Restul sunt englezi 100% sau de origini amestecate! Sunt mai multe echipe, fiecare primeste un cartier prestabilit si strazi anume pe care trebuie mers. 

In echipa cu care am mers eu, erau 6 si eu! Luam trenul de la London Bridge si in nici 10 minute ajungem. Ne impartim  cate doi, eu fiind cu o negresa. Eu azi numai urmaresc cum se face. Adica clientul iese la usa, tu ii spui poezia, si speri sa accepte sa se aboneze la donatii. E greu? Pentru mine nu, fiindca am facut asta 3 ani, ok, nu e tot una sa fie pe engleza, sa trebuiasca sa oferi informatii pe engleza la englezi, mai ales ca e vorba de donatii, deci nimic ce poate fi vazut, simtit, atins pe loc, dar eu zic ca o sa ma descurc. Dupa 3 ore de umblat si 1 de stat la cafenea si povestit cu restul echipei, decid sa raman! sa incerc! Mi se spune sa duc 2 poze, pasaport, national insurance number daca am, o dovada de adresa si cardul bancar. A doua zi imi fac contract!

Despre prima mea zi de lucru, despre comision, conditii etc va povestesc maine! :)
Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

22 de comentarii:

  1. Interesant! Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, Alice, cum m-ai lasat in coada de peste :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bafta!!! Abia astept sa vad cum te descurci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru noul job si mult succes! De chestia cu abonare la donatii n-am mai auzit, dar suna a fi tot din domeniul vanzarilor, adica trebuie sa convingi oamenii sa dea. Mie mi se pare teribil de greu, dar iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multa bafta si astept continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo ! Asteptam impresii din zilele urmatoare, mai ales ca nu am auzit in Romania de job-ul de foundraiser.
    O singura mirare : sa-ti aduci tu cv-ul printat? :( :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Multa bafta! Astept continuarea ;)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor multumesc de feedback, maine aveti continuarea! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim6:50 p.m.

    Succes Alicee, ma bucur ca nu te-ai dat inapoi de la un job care in fond nu e usor si nici placut...in sensul ca in Romania oamenii ar mai tranti usa in nas
    Dar banuiesc ca acolo nu asa se procedeaza!

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesant mod de a face donaţii. La noi, n-am pic de încredere în cei care vin cu tabelul şi cer bani. Aştept urmarea... :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari Alicee si mult succes! Nu mi se pare un job usor, eu nu cred ca m-as descurca prea bine. Astept cu nerabdare urmatorul articol, cu mai multe informatii. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari Alice! Be persuasive and you shall succeed. And in order to be able to give straight and convincing answers to the people you'll encounter during your working hours, I think it would be nice to get acquainted with their legislation related to health insurances. Since these people will be debited with a monthly amount, are there any benefits for them? Maybe when the hospital will be completed they would, I don't know.... receive something? Like 1 free medical consultation? Anyway, the amount is almost nothing for them, based on their wages, it would represent under 0.5%. It would be in our mighty "leu" under 10 lei/month (for our medium wage). So...good luck! You should have all chances to succeed! Break a leg!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mult succes cu noul job, iti doresc din suflet sa-ti aduca multe satisfactii. :) E bine ca ai gasit ceva la care te pricepi, ceva ce ai mai facut si inainte. Sau cel putin destul de asemanator. Astept si alte vesti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte interesant nu doar ca este interesant, multumesc mult imi este util postul tau.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim2:37 a.m.

    sper sa te descurci si sa si castigi ceva.
    Si sa nu nimeresti la clienti ca mine, ca eu nici nu as deschide usa la asa cereciosi, iar daca o deschid din greseala, cu siguranta nu as da contul meu bancar unora pe care nu ii cunosc, oricat mi-ar spune ei ca-i pentru o cauza buna. Vrei donatii?...vin io la sediul tau, dau cecul, ma scad la taxe( ca se poarta)si suntem fericiti toti, dar nu ma stresezi tu la usa sa iti dau cateva lire pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bafta Alice, sper ca sistemul englezesc al acestui fel de job sa fie tare diferit fata de cel la noi. La noi orice job in acest domeniu este privit cu foarte mare neincredere, totul tinand de mentalitatea oamenilor desigur. Poate acolo e diferit si sper sa fie ca sa iti poti face treaba bine. Mult succes si castiguri bune, pana la urma conteaza si asta...

    RăspundețiȘtergere
  17. sa fie intr-un ceas bun! sunt convinsa ca vei face ceva banuti si in plus te vei deprinde de nevoie cu tot felul de accente, unul mai british ca altul! bafta!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai e de bine.
    1. Ca ti-ai gasit
    2. Ca te plimbi prin Londra pe bani :)

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna.Ma,bucur pt.voi.succes si numa impliniri in tot ce v-ati propus,pup<3

    RăspundețiȘtergere
  20. succes in continuare ma bucur pentru tine

    RăspundețiȘtergere
  21. veronica picioroaga12:49 p.m.

    astept cu nerabdare postarea de maine :-D

    RăspundețiȘtergere