Ajuta-ma sa-mi gasesc destinatia de vacanta - discutii turistice

Stiu ca majoritatea din voi calatoriti vara. In special fiindca e cald, fiindca aveti concediu, fiindca atunci merge toata lumea in vacanta, fiindca copii sunt si ei liberi, fiindca la mare trebuie sa mergi vara ca altfel nu poti face baie in mare, intr-un cuvant stiu ca vara e sezonul propice pentru multi dintre voi! Eu in schimb vara meditez! Sunt in stare letala, de nostalgie, de chef de duca, dar fara nici un plan! Fiindca ma ucide caldura, fiindca ma termina preturile, fiindca stiu ca oriunde ma duc va fi aglomerat! Si cu toate ca m-as duce, fiecare vara trece cu mine facand nimic, cu gandul la calatoriile trecute/ la calatoriile viitoare!

by zenlives


Zilele astea ma gandesc la toamna ce se apropie cu pasi repezi, iar eu simt cum incep sa prind viata, incep sa fac planuri de vacanta, incep sa calatoresc virtual prin intermediul internetului! in cautarea unui loc perfect pentru cateva zile de hoinareala. Caut preturi bune in locuri cu soare, caut zone pitoresti in care sa ma relaxez, sa vizitez dar sa ma si pierd prin oras/orase! Inca nu am o destinatie preferata dar am cateva in plan. Ar putea fi Praga, Venetia, Istanbul! La astea 3 m-am gandit pana acum insa nu ma pot decide! As avea 4-5 zile la dispozitie! Am in vedere si Romania traseul ce il aveam in plan la inceputul anului cu mai multe orase dar inca astept sa vad cum se prezinta meteorologic vorbind toamna aceasta! In concluzie sunt in dilema totala!

De aceea va intreb pe voi:



Ce imi recomandati? 



Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

34 de comentarii:

  1. Eu bineinteles ca iti recomand Venetia, am fost anul asta si m-as mai duce oricand, asa de mult mi-a placut :P.
    Iar ca loc putin exotic prin octombrie m-as fi dus in Sharm el-Sheikh dar n-am mai gasit oferte tentante asa ca l-am lasat tot in lista de vise :P.
    Sa ne ti la curent! Sunt curioasa unde o sa mergi ;;).

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi va fi frumos pana la sfarsitul lui octombrie...mi-ar fi dor de Bucovina...ce zici ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-as fi recomandat Cascadele Plitivice, dar parca ai zis ca nu ai in plan o excursie in Croatia. Si stiu ca nici Andaluzia nu e foarte la indemana, asa ca mai ramane Praga. Toamna, Orasul de Aur devind rosu si e perfect pentru fotografiat si plimbat. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu votez pentru Praga! N-am fost inca, dar am auzit numai de bine si mi-ar placea sa merg :) Asa ca daca te duci tu, mai aflu si alte impresii :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim4:17 p.m.

    Praga zic si eu, dar sa stii ca si in Elvetia se merita sa te duci, eu am fost si pot sa spun ca am ramas fara cuvinte, e superb, niste peisaje de poveste si te poti duce in orice anotimp, iarna e mai frig, dar toamna e numai buna de vizitat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cele trei de mai sus? Pai Praga, evident. In celelalte doua m-as duce toamna sau primavara. In Istambul poate chiar iarna. Altfel, daca vrei sa scapi de canicula eu recomand (hehehe, mereu surprinzator), Scandinavia. In Elvetia nu-i o idee zilele astea. E cumplit de cald. Uite azi, la 9.30, erau 29 de grade deja in Geneva. Si de obicei e oras racoros. Apoi trebuie sa tii seama ca aici si-n Norvegia e mai scump decat in destinatiile mentionate de tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. hai ca astept si eu pareri.as pleca oriunde cat mai des posibil

    RăspundețiȘtergere
  8. Dintre destinatiile la care te-ai gandit tu si eu as opta tot pentru Praga. N-am fost, dar pare un oras tare fain, elegant, deosebit. Apoi...depinde de mai multe chestii, de ce vrei sa faci, sa vizitezi, timp, buget...eu as mai zice Germania (eu una ador orasele lor, si nu neaparat cele mari), Elvetia mi se pare la fel, frumoasa sau chiar Franta( undeva dincolo de zonele mega-ultra cunoscute)! Bafta la alegere si vacanta faina ..pt cand vei pleca ;)!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor pentru comentarii!

    Vad ca Praga imi e cea mai recomandata. Singura problema e cu plecarea, de la Cluj nu am avion direct si nu stiu cat fac cu autocarul! In rest preturile mi se par ok.

    Vladimir Istanbul ai dreptate merge iarna parca mai bine :) sa fug de frig, dar din nou am problema cu transportul .... :((( Elvetia si Norvegia poate la anul si mi-ar placea intr-o primavara tarzie sa nu inghet prin Norvegia :)

    Federova Venetia e cel mai la indemana dar nu gasesc cazare ieftina! voi unde ati stat???

    RăspundețiȘtergere
  10. Din cele 3 mentionat de tine doar am trecut prin Praga iar in Venetia am stat cateva ore...Nu m-a impresionat teribil, dar ti-as recomanda sa mergi la Venetia, cu siguranta ai ce face acolo, ai ce vizita si pe unde te plimba. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana10:17 p.m.

    Aliceee, nu mai esti la Londra? Eu ajung joi seara si mi-ar fi placut tare mult sa ne intalnim pe undeva, daca ai timp si vrei. Mult succes in continuare cu blogul, de cand l-am descoperit intru in fiecare zi sa vad ce ai mai scris :) Ps: Abia astept sa merg la carnavalul de la Notting Hill, am auzit ca e superb.

    RăspundețiȘtergere
  12. Alice...daca in Venetia nu gasesti cazare ieftina incearca la Lido pe insula (poate in afara sezonului e mai ieftin) iar vaporetto ai toata noaptea la dispozitie spre si dinspre Venetia. Daca nu incearca la Mestre ..faci vreo 20 de minute cu trenul dar nu e scump biletul :). Sper sa te ajute

    RăspundețiȘtergere
  13. Aici am scris si ceva trucuri ca sa poti si vizita ceva cu bani putini :D
    http://www.viajoa.ro/destinatii/europa/italia/ce-sa-faci-venetia-cu-20-de-euro

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim9:27 a.m.

    Eu votez pentru Venetia!! Am fost acum 2 ani in septembrie, spre sfarsit, am prins o vreme suuuperba. Ne-am cazat pe Lido di Venezia-e la 7 min cu vaporasul (a nu se confunda cu Lido di Jesolo care e mai departe). Am vazut Venetia, am facut toata insula Lido pe bicicleta plus inca o insula-Pelestrina (unde am traversat cu un ferry cu tot cu biciclete).Carmen

    RăspundețiȘtergere
  15. Din cele trei mentionate de tine, eu as alege Praga. Ca idee, la fel Germania si Austria sunt doua destinatii superbe, in orice anotimp le-ai vedea. Ai si orase in care sa te pierzi, peisaje fantastice, asezari rustice fermecatoare. Daca vrei putin si Romania, cred ca stii ca eu sunt pentru Bucovina, Maramures, Apuseni... uff, pana la urma sunt atatea locuri minunate, cum sa alegi?! Ce te-am mai ajutat si eu! :D Dar vreau sa cred ca macar putin ti-am fost de ajutor :)

    RăspundețiȘtergere
  16. super idee, cu Istambul-ul. O sa o notez.
    Si Roma, Florenta, regiuni din Italia, si sudul Frantei, etc. si orase germane si vecinatati,de ex. Koln; sau Strasburg, sau Luxemburg, etc.
    Iarna as recomanda City trips, si sunt multe orase in sudul europei, toate frumoase. Parisul de ex. poate fi oricand vazut.
    Eu visez si la ierusalem.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu îţi sugerez Coasta de Azur. Eu am fost la Nisa o saptamana şi de acolo m-am dus la Cannes (recomand aici şi insulele Lerine, Marguerite sau Saint Honorat), Monaco (un must see), Antibes si Cap d, Antibes, Beaulieu sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat (turul peninsulei este fantastic), Saint Paul de Vence , Village d'Eze. Trasportul in zona este ieftin (1 Euro pe orice distata, cu autobuzul), ca si trenul, deoarece este mai comod si mai rapid. Gastronomic, ai multe alegeri iar Nisa e plina de terase si restaurante. In plus daca mergi, toamna nu e asa aglomerat iar preturile sunt mai mici.
    http://nickroro.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  18. Cele trei orase sunt foarte diferite unul de celalalt si toate sunt frumoase in felul lor. Depinde ce vrei tu de la o calatorie. Dintre toate trei mie cel mai mult mi-a placut Istanbulul. E altceva fata de tot ce stiam din Europa, e un mix de traditii si noutate ce mie mi-a placut foarte mult. Pe locul doi ar fi Venetia, inca nu am vazut Palatul Dogilor, dar m-as intoarce acolo pentru insulele Murano si Burano. Venetia e bine de vizitat toamna tarziu, mie vara mi s-a parut ingrozitor de cald, sufocant chiar, plus ca preturile erau de patru ori cat am gasit in luna noiembrie. Praga mie mi-a placut ca oras, dar am facut greseala sa imi iau un hotel in afara centrului pe care l-am cautat doua ore, partial pentru ca nici macar politistii nu stiau engleza si pentru ca scria ca e aproape de metrou si nu era. Lasand neajunsul cu engleza la o parte, Praga este un oras foarte frumos. Asa cum am spus toate sunt diferite. Nici mie nu imi place sa vizitez vara, dar din cauza job-ului doar atunci aveam concediu :( acum m-am asigurat si toata luna septembrie va fi de vizitat rude in Romania. Dupa un an imi e dor si de gropile din asfalt si de praf si de caini, doar sa ajung acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim3:18 p.m.

    Nickro, Coasta de Azur este scumpa mai ales ca sunt vacante inca si e full sezon. Sau ma insel? Nu cred ca Alicee vrea sa "arunce cu banii" :)
    Eu m-am uitat la ofertele pt Nissa dar pana la inceputul lui octombrie sunt bombastice

    Aliceee- pentru preturi bune si calitate in servicii as alege Istambul
    Pentru plimbari, poze, cascat gura la una alta- Venetia
    Praga? Habar n-am. Nu stiu nimic despre ....

    RăspundețiȘtergere
  20. @hapi2233
    Pentru turismul pe cont propriu, pot sa spun ca la Nisa, in 7 zile, am cheltuit mai putin decat la Barcelona, in 5 zile, pe intrari la obiective turistice si mancare. Depinde ce intelege fiecare prin scump. In orasul vechi un meniu este in medie intre 10-15 Euro iar la autoserviri, tip Flunch sau Wok, iesi chiar mai ieftin. Nu mai vorbesc daca iti iei mancare, sucuri, bauturi, de la supermarketuri, gen Monoprix. Pt. cazare mai exista si hostel, ca varianta mai ieftina. Nisa si Coasta de Azur pare o destinatie exclusivista si scumpa dar nu (mai) e asa. Se poate vorbi despre turism de masa.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu as alege Venetia, caci imi doresc sa revin. Am stat aproape o zi, eram in trecere, deci nu am avut nevoie de cazare. Sunt super utile sfaturile celorlalti cu cazare prin vecinatati.
    Apoi as merge in Praga, daca tot a spus cineva mai sus, despre peisajul grozav numai bun de pozat :D
    Soacra'mea a plecat la Baile Herculane. Au inceput sa cosmetizeze statiunea, sunt atatea de vazut si prin imprejurimi, daca nu ai fost, merita vazute!

    RăspundețiȘtergere
  22. Am stat in Mestre la un hotel de 3 stele parca, cu mic dejun inclus dar nu mai stiu cat am dat pt 3 nopti. Oricum a meritat, e mult mai rentabil decat sa stai in Venetia. Iar pana acolo circula autobuzele, e foarte ieftin biletul si faci vreo 10-15 minute. Noi ne-am facut abonamente pe 3 zile la toate liniile, includea si vaporetto.

    RăspundețiȘtergere
  23. Mihaela, Venetia momentan mi se pare cel mai usor de atins doar ca preturile nu sunt chiar cele la care "visam" :)

    Georgiana cred ca intre timp ai primit raspunsul :( Nu mai sunt

    Ana Maria caut in Maestre, am gasit ceva convenabil ... acum ramane sa ne decidem

    Carmen multumesc, parca din mesajele voastre tot mai mult imi surade Venetia

    RăspundețiȘtergere
  24. Mira asa e, caut si oferte la Praga, cu autocarul fiindca cu avionul ar fi prea scump si complicat dar inca nu am gasit nici o oferta buna :(

    Arkelian prin Franta am fost, in orasele din Germania inca nu ajung low-costuri si e cam scump! :(

    Nickro pe Coasta de Azur voi ajunge intr-o zi, dar mi-ar placea sfarsit de vara, ca sa pot face baie in mare! Din ce zici nu pare scump acolo, dar momentan e mai complicat de ajuns cu avionul ( si nici foarte ieftin)!

    Raluk mersi de comentariu! Istanbul dupa lungi documentari cred ca iese din discutie de la Cluj distanta e prea mare, pentru cate zile aveam! Practic ar fi doar transportul! Ramane Venetia si Praga, sa vedem ....

    RăspundețiȘtergere
  25. Hapi, Istanbul ar suna bine dar m-am convins ca imi trebuie minim 1 sapt iar eu am deabia 4-5 zile :(((

    Miha Ela la Baile Herculane nu am fost, m-as duce mai in iarna, cand nu mai imi vine de hoinarit ci de stat in apa fierbinte :)

    Federova mersi! caut de zor informatii

    RăspundețiȘtergere
  26. Venetia este foarte aglomerata, mai ales in week-end. Praga e foarte frumoasa si merita vizitata, dar Istanbul n-am fost niciodata si mi-ar face placere sa merg. Eu cu Istanbul as vota, chiar daca e perioada scurta, vezi macar o parte dintre obiective, cu gandul ca poate urmatoarea data le vei vedea pe restul ;)

    RăspundețiȘtergere
  27. Venetia e scumpa....Cauta pensiuni daca tot vrei sa te duci acolo.Ai putea de exemplu sa alegi Spania.Daca te duci in zona Gandiei(i zona Xativa s-a nascut papa Borgia) ai putea sa ai parte de o plaja minunata si preturi mici la apartamentele de pe plaja.Gandia e in Comunitatea Valenciana.Daca ai chef sa te aprovizionezi cu mancare din supermarket iti recomand Mercadona su Eroski,sunt mai ieftine decat Carrefour sau El corte Ingles.In Gandia poti cumpara produse romanesti din magazinul bulgaresc,Nu recomand magazinele romanesti,nu ca n-as fi patriot,dar....Oricum,vacanta placuta!

    RăspundețiȘtergere
  28. Praga suna foarte bine, mi se pare o destinatie mai buna pentru toamna. La Venetia as merge mai degraba primavara :-)
    La Austria te-ai gandit (Viena, Salzburg...)?

    RăspundețiȘtergere
  29. Kadia mai e problema si cu avionul stii, nu este low-cost decat pe bucati si deja e prea tarziu sa il gasesc la un pret convenabil :((

    Angels multumesc de recomandare! hmmm nu stiam desre aceasta destinatie trebuie sa ma documentez :)

    Apollo ms de comment. Inca nu m-am hotarat 100% dar trebuie ca zilele zboara. La Viena am fost. Nu m-as mai duce decat iarna :) Altfel nu as zice nu daca s-ar ivi ocazia dar momentan sunt alte locuri la care visez
    Alte zone din Austria sunt greu accesibile la preturi mici (bilet de avion, cazare) etc! dupa 3 luni la Londra, incerc sa imi construiesc la loc finantele asa ca calatorim mai "light" :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Pragheza_Gotica11:56 a.m.

    Salut Alicee,
    Ai ajuns pana la urma la Praga? :-)

    RăspundețiȘtergere
  31. Pregheza nu, am ales pana la urma ... Venetia!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Pragheza_Gotica6:30 p.m.

    OK ... daca ajungi totusi la Praga, da-mi de veste :-)

    Ma gasesti pe forumul softpedia, printre altele.

    RăspundețiȘtergere
  33. Pragheza mersi, sa imi lasi id-ul tau sa te pot instiinta! sper sa ajung cat de curand

    RăspundețiȘtergere