Cand scrisul, ideile, gandurile ma coplesesc -discutii blogosferice

In ultimul timp am  lipsit din mediul online! De tot! Blog, citit bloguri, comentat pe bloguri, pot spune ca mai traiesc doar pe facebook, semn ca exist! Ideea e ca sunt bine, ocupata dar nu cu calatorii ci cu un nou set de evenimente pe care momentan le las sa se aseze ca sa va pot povesti despre ele si despre vara asta ce trece atat de repede! Deja e August! Ultimele 2 luni au trecut asa gandindu-ma ca azi e joi si iara e luni si uite ca e sambata! Adica cumva pe langa mine eu fiind mereu programata undeva, sa lucrez ceva, sa merg la cineva!

De ce nu scriu pe blog? Adevarul sta undeva intre lipsa de timp, prea multe idei, "o ordine total dezordonata a lor", faptul ca am ramas atat de in urma cu povestile, ceva incredibil, faptul ca in zilele cand vad Londra nu pot sa va scriu despre ea fiindca sunt prea obosita sau prea ocupata si acum folderul meu numara mii de poze ce trebuie sortate, editate, povestite si nu mai stiu de unde sa incep! Cand stateam 5 zile intr-un oras mic sau mediu imi era usor! Aveam o ordine, o continuitate si zile libere in care sa ma gandesc la asta si sa povestesc trairile mele si tot ce am vazut pe blog!


Dar dupa luni de zile de colindat Londra sunt coplesita! Sincer tot la 2 zile ma pun sa scriu: privesc pozele 30 de minute, apoi le sortez care sa le editez si apoi deja imi dau seama ca a trecut 1 ora si inca nu am scris nimic! Timpul meu a expirat asa ca renunt! Suparata pe mine fiindca din nou nu am reusit sa scriu un articol, din nou nu am mai ajuns pe la prietenii mei din blogosfera, suparata ca nu am facut pana la urma nimic nici online nici offline! Ca sa fie clar, nu ma plang aici ca sa vada sponsorii! La un moment dat am fost criticata cum ca eu "trebuie" sa scriu pe blog pentru sponsori, ca si cum blogul meu ar fi obligatie fata de cineva anume! Nu, pentru mine sa scriu pe blog e o obligatie morala fata de cititori iar apoi o obligatie morala fata de mine! Atunci cand nu scriu nu sufar atat de graficul descrescator, de trafic mic etccc, cat de faptul ca am oprit acest proiect fara nici un motiv anume! Fiindca pur si simplu nu sunt in stare sa scriu un articol! Si nici macar nu sufar de "blocajul scriitorului" ci mai repede pot spune ca ma misc cu 1000 de miscari in reluare!

Poate ca sunt prea obosita din cauza schimbarilor ce se produc in viata mea (job nou, mutat in apartament nou, un nou ritm al vietii) sau poate ca imi trebuie o zi in care sa stau pe indelete doar eu si blogul! Sper ca asta sa se intample cat de curand!

Pana atunci mii de scuze pentru cei care intra si nu gasesc un articol in fiecare zi, asa cum v-am obisnuit!

Si acum va intreb pe voi? 


Ioana,  Nice,  Larisa,  Coco,  Mihaela,  Andra :) ,  
Mircea,  Mira,  Raluca,  Hapi,  Mania,  Vladimir
Daniel , Redsky, Adriana , Vienela,  Mihaeladm , Apollo,  Kadia,  

Vi s-a intamplat vreodata sa aveti prea multe idei pe care sa nu reusiti sa le asterneti pe blog?
Cand nu scrieti mult timp va simtiti prost sau nu aveti nici o problema cu asta?




Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

30 de comentarii:

  1. Da, mi s-a intamplat sa vrea sa scriu despre multe lucruri si sa nu reusesc. :) Mai ales cand vin din vacanta si vreau sa vorbesc despre multe, multe lucruri si locuri si diverse aventuri. :) Dar trece si asta, dupa ce ma relaxez, imi organizez timpul si gandurile...si poate nu apuc sa scriu despre tot ce doream, dar macar despre cele mai importante.
    Ma simt oarecum prost cand trece mult timp fara sa fi scris ceva. Dar nu neaparat fata de altii, ci fata de mine, cum ai zis si tu..ca punem pauza la proiectul nostru de suflet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Important este să fii tu bine, Alicee.
    Ai văzut prea mult şi este normal să nu poţi alege.
    Va veni ÅŸi vremea asta ÅŸi atunci articolele vor curge.
    Vei vedea! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu scriu spontan, doar despre ce mi se intampla, despre ce ma intereseaza pe mine in acea zi. A doua zi nu mai vreau sa vorbesc despre tema respectiva, ma plictiseste de moarte. E chestie de cum simt, ce am eu chef sa dezbat cu oamenii. Pentru ca ma preocupa zilnic cate ceva. In fiecare zi apare ceva nou in viata mea. Chiar si azi, dar este despre un subiect pe care nu-l pot aborda public. Deci, ca sa raspund strict intrebarii tale, da, am multe idei, dar niciodata nu mi s-a intamplat sa fie atat de invalmasite si neorganizate incat sa nu pot scrie un articol despre una din ele.
    Eu te inteleg cum e cu pozele, stiu ca e mai usor sa scrii un text decat sa editezi si inserezi 10 poze. In sensul de rapiditate. Eu scriu un text in 15 minute(depinde de subiect, nu mereu, dar de cele mai multe ori) si 6 ore imi ia sa gasesc ACEA FOTOGRAFIE reprezentativa pentru articol. Deci cred ca singura solutie ar fi sa renunti la editarea fotografiilor sau sa nu le mai pui deloc. Stiu insa ca asta e aproape imposibi in cazul blogului tau...
    Uite, iti spun sincer, eu am avut o situatie complicata cu jobul, trebuia sa-i acord lui toata atentia mea. Si cu toate astea, eu am acordat tot timpul meu blogului. Dar pana la urma, am alocat 3 zile si jobului si a iesit perfect! Am impacat cu (mare) succes si blogul si jobul. Imi pare enorm de rau ca nu pot impartasi bucuria mea cu cititorii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela da, cred ca am nevoie de relaxare! Visez la mare, la plaja, la o vacanta din aceea de stat cu picioarele in sus si facut nimic. Nu pentru multe zile, dar 2-3 cred ca mi-ar prinde bine acum :)

    Tiberiu astept sa am timp sa ma organizez putin! In cap, pe blog si cu pozele si datele pe care le am! Pana atunci ma simt total aiurea

    RăspundețiȘtergere
  5. da , normal ca se intampla...cam acum...la mine :)
    sunt super super ocupata , dar e bine ...
    si eu visez la relaxare maxima , mai multe zile la rand , nu cate una doua...ca asa...mai prind...as vrea vre-o lunaaa..hmmm...multe vreau :)
    vara sunt multe activitati , mai multe ca in rest si nu ne ajunge timpul , dar...suntem tot aici Alicee :)

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Vi s-a intamplat vreodata sa aveti prea multe idei pe care sa nu reusiti sa le asterneti pe blog?
    1. Am mereu idei, si pe blog pun ce-mi trece prin cap in secunda aceea. Adica nu ma preocup excesiv sa aleg o tema pentru blog. In nici un caz nu-l privesc cu atata seriozitate cum o fac altii. Pentru mine e hobby. Nu e nici macar un hobby concurential. Adica daca la o chestie gen jocuri pe computer/ masinute teleghidate / jocuri de strategie vreau sa castig si sa fiu primul, bloggingul nu-mi starneste genul asta de senzatie. Si fiindca sa fii primul in blogosfera nu mi se pare ceva interesant/valoros/de dorit. Asadar eu fac blogul pentru placerea mea, scriu EXACT ce-mi trece prin cap si-l folosesc ca platforma de socializare. Am o mie de idei? Daca am chef sa scriu o scriu pe prima despre care imi vine.

    2.Cand nu scrieti mult timp va simtiti prost sau nu aveti nici o problema cu asta?

    Evident din explicatia anterioara (de aia m-am si lungit) n-am absolut nici o problema. Eu scriu despre ceva, nu pentru cineva. Nu-mi pasa de trafic si nu consider ca am vreo obligtie morala fata de cineva sa scriu. Ce-s platit? E rubrica in foaia de post? Nope. E distractie. Ca sa fiu sincer am destul succes si socializare "in real life" ca sa nu simt nevoia sa-mi fac blogul o a doua slujba sau sa caut satisfactii sociale in blogging. E misto ce-i drept. E teribil de misto. E placut. E fun. Am cunoscut oameni foarte haiosi/destepti/simpatici/ciudati si gasesc asta grozav. Dar activitatea asta nu e slujba. N-am nici o obligatie fata de ei. Ei n-au fata de mine. O fac de placere. Precum jocurile pe computer. E ca si cum m-as simti vinovat ca azi nu m-am conectat la Diablo...

    RăspundețiȘtergere
  7. Se intampla, mai ales daca spui ca au loc schimbari radicale in viata ta. O sa vina si timpul sa scrii pe blog, daca asta iti doresti cu adevarat.
    Da mi-ai lipsit, ca parca ma obisnuisem cu postarile tale zilnice, dar daca tu esti bine vor veni si alea. Noi nu plecam nicaieri :)

    RăspundețiȘtergere
  8. 1.Vladimir in cazul blogurilor generale poti sa scrii absolut orice, nu e nevoie de o ordine, de nimic. Eu pe blogul meu scriu despre vacantele mele si nu mi-ar placea deloc azi sa scriu despre un oras, maine despre alta tara, m-ar obosi! Desi altii o fac, mie imi trebuie o anumita ordine, asa functionez eu

    2. Intradevar e distractie dar e tare aiurea sa te distrezi singur :) Lucru pe care jucand Diablo poti sa il obtii, dar sa scrii si sa nu ai nici un feedback si sa fii ignorat de toti bloggari, cred ca isi pierde tot farmecul si nu mai e deloc misto. Daca nu am avea satisfactii nu am mai scrie! Nu cred ca exista blogger care scrie doar pentru el, acela e bloggarul care nu comenteaza la altii, care nu are un widget cu visitor pe blog, pe care chiar nu il intereseaza sa isi faca o comunitate, nu participa la lepse etccc, nu doreste sa lege prietenii fiindca oricum scrie pentru el insusi! Si daca restul il citesc bine si daca nu iara bine :) Dar acesti bloggari sunt greu de gasit!
    Cat despre obligatia morala, blogul functioneaza ca si in viata reala, nu e o obligatie sa iti vizitezi amicii dar daca ii neglijezi pentru mult timp, relatiile se pierd! Pana la urma daca iti pasa de ei, gasesti o modalitate sa revii printre ei, daca nu, lasi relatia sa se piarda.

    RăspundețiȘtergere
  9. Raluk ma bucur ca voi sunteti tot aici pentru mine dar in acelasi timp mi-ar placea sa stiu ca plecati, ca macar voi calatoriti din greu :)

    Nice nu am inteles, de ce nu poti sa impartasesti bucuria cu cititorii?
    Cat despre poze, da, trebuie editate in sensul de semnatura si rama, cu programele nu m-am mai jucat demult timp, dar chiar si asa, dureaza!!!!

    Coco macar tu in weekend mai faci o iesire, am vazut ca ai fost in Bulgaria , desi stiu ca asta nu e relaxare neaparat :) dar macar o iesire din cotidian, o schimbare! Momentan de schimbare ma bucur si eu, dar astept si una cu piesaje frumoase si hoinarit in voie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se intampla si mie sa am prea multe idei si sa nu pot scrie nimic, sigur ca da, si atunci prefer sa mi le notez, asa pot sa le reiau cand am chef de scris. Si eu vara am lasat-o mai moale cu blogul, dar de ce sa ma simt prost? Nu e o datorie fata de nimeni, e doar o mica placere de-a mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred ca trebuie sa-ti faci prea multe griji din cauza asta. Este firesc uneori sa simti nevoia sa evadezi si este absolut normal ca uneori sa te simti coplesita de tot ceea ce se intampla mult prea repede in jurul tau si esti apoi incapabila sa exprimi toate astea. La urma urmei, in viata ta s-au schimbat multe... ai rabdare sa se aseze lucrurile...

    Se intampla oricui, chiar daca a scrie presupune un exercitiu permanent... In fiecare zi e bine sa scrii, nu conteaza daca vei folosi sau nu, daca, atunci cand vei reciti, vei sterge tot sau nu, dar scrie doar pentru antrenament... Asa cum sportivii se antreneaza zilnic, asa si cei care scriu ar trebui sa faca exercitiul asta zilnic. Desigur, sa-l faci cu placere, pasiune, si nu ca o corvoada :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim4:07 p.m.

    In primul rand vreau sa-ti spun legat de "sponsori" ca nu cred ca-ti "dau"ei atat de mult incat sa-si permita sa te urecheze.

    Doi.....eu nu ma simt nicicum cand nu scriu. Nu scriu cand nu am timp sau cand se intampla ceva in viata mea....doamne fereste mai negativ si pur si simplu nu am chef sa ma apropiu de laptop. A, si cand sunt plecata. Nu stau in vacante sa scriu

    Da, ma gandesc la "prietenii" mei din online dar pur si simplu, asta e, nu scriu si nu comentez
    Deci, stai tu linistita si concentreaza-te sa-ti arnajezi viata pe-acolo. Ca blogul tot acolo il gasesti ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. eu sunt mai mereu in criza de timp, am suficiente idei, uneori nu stiu despre ce sa scriu mai intai sau cum sa pun in evidenta cat mai potrivit o anumita informatie. La fel de des mi se intampla sa nu am chef de scris si atunci daca ma simt oarecum vinovata c-am adandonat proiectul, mai pun o poza sau doua care sa-mi "spele pacatele" lipsei de inspiratie in scris.
    Mi-ai lipsit de pe blog, dar cum zicem noi in joc R(eal) L(ife) este prioritara, sa-ti iasa toate asa cum doresti si apoi sa ne spui si noua ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim2:06 a.m.

    nu pot sa pricep. urmaream 3 bloguri din londra.
    acum acolo este mare olimpiada.
    adica ceva ce nu ar trebui sa scape nimeni care se afla prin preajma, fie si daca sta cu steguletul pe marginea soselei pe unde trec ciclistii.
    ei bine....niciunul nu a scris nimic legat de olimpida. adica a scris unul, dar inainte de olimpiada, despre stafeta flacarii. si atat.
    ce-i cu voi, fratilor, ati prins o bucla temporala?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai nu ai vazut pe blogul meu ca am mai calatorit? In limita timpului si a banilor si a locurilor de vizitat pe o insula, am calatorit. In septembrie vom porni spre Romania, si in drum sper sa mai vizitam ceva, deci nu chiar calatorii planificate si cu buget mare, dar totusi calatorii despre care sper sa apuc sa scriu si pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Idei am, nenumarate, fotografii si foste vacante asteapta si se acopera treptat de uitare...treaba e ca scriu greu, o postare imi ia destul de mult timp, mai ales din cauza fotografiilor (alegere, incarcare, explicatii...). In plus e si vara, caldura toropitoare, lene mare. N-am nicio obligatie fata de nimeni decat fata de mine, dar eu pe mine ma inteleg, ma scuz...

    Blogul e un proiect de-al meu, tin la el, dar e, in parte, si un fel de "in lipsa de altceva real". Nu traiesc prin el si pentru el. Chiar mi-am stabilit un numar mediu de postari pe luna, nu am de gand sa-l depasesc. Prefer sa raman prioritar in viata reala, decat in cea virtuala.

    Felicitari pentru scrisul ingrijit, vezi ca se poate?

    RăspundețiȘtergere
  17. Prea multe idei nu am avut, dar in pana de idei si in lipsa de timp mi s-a intamplat de multe ori sa ma aflu si atunci am preferat ca decat sa pun un clip sau o poza pe blog sa nu scriu deloc. Anul trecut cand am plecat 10 zile in concediu am avut articole scrise si programate dinainte. anul asta cand am pelcat am anuntat ca o saptamana voi fi plecata si nu am mai scris nimic.
    a fost mult mai ok asa, n-am ma stat sa verific cine a comenatat, sa aprob comentariile, sa dfau posturile pe facebook etc.
    Eu cred ca totusi cel mai bine este sa scriem atunci cand simtim. Ca vrem nu ca trebuie! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim1:22 p.m.

    Anonim, blogul lu Aliceee, nu e unul sportiv :)))) Chiar daca locuieste la Londra

    RăspundețiȘtergere
  19. Cand am asa multe idee care ma coplesesc le notez pe scurt intr-un .txt ca sa le dezvolt alta-data. Iar ca sa nu-mi vina greu sa postez, nu ma intrerup. Ca daca te intrerupi din alergare e greu sa ajungi din nou la aceeasi turatie :) Dar te inteleg. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi se intampla si mie. Uneori am prea multe idei si vin de-a valma in cap, alteori n-am nici o idee. Cateodata nu am chef de nimic....Si cand se intampla asta imi pare rau, ca las blogul balta. Nu stiu chiar de ce, ca nu ma obliga nimeni sa scriu, dar o simt ca o datorie morala fata de mine, probabil ma intelegi. Si mie imi lipsesc uneor postarile tale zilnice, dar vorba Ralucai, noi nu plecat nicaieri...te asteptam aici ;)! Take care!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca toti am trecut prin asta. Cateodata scriu 3 articole pe zi, alteori nu scriu nimic cu saptamanile. Uneori incerc sa pun ceva "pe hartie" dar nu-s multumit de ce-a iesit si o iau de la capat. Imi ia destul de mult sa scriu un articol de care sa fiu multumit (si aici includ si alesul fotografiilor). Nu pot sa spun ca ma simt vinovat daca nu scriu, desi, ce-i drept, imi pare rau. Sincer sa fiu, eu scriu in primul rand pentru mine, sper sa am rabdare sa citesc povestile astea cand ies la pensie (daca mai apuc), si abia apoi pentru ceilalti. In orice caz, de cele mai multe ori, cititorii sunt intelegatori :-)

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi se intampla foarte de des sa am foarte multe lucruri de impartasit, insa nu am timp sau chef sa scriu pe blog. Ma simt aiurea pentru ca a doua zi deja nu mai gandesc la fel, imi "fug" ideile :) Daca ar exista o metoda prin care ceea ce vreau eu sa postez sa se "astearna" automat pe blog ar fi ideal :) Cum ar fi ca atunci cand sunt in masina si am niste idei pe care eu le consider bune, sa apara repede pe blog fara ca eu sa fac nimic? :) Pana atunci, ma multumesc cu tehnologia actuala :) Eu nu sunt mare fan Facebook. Chiar si blogurile pe care le citesc, le urmaresc exclusiv prin email. Desi imi place sa scriu pe blog, nu vreau sa devina prioritatea mea numarul 1, principalele mele prioritati sunt: familia, calatoriile, cartile si iesirile de orice fel. Daca "prind" o carte buna, n-am nicio mustrare de constiinta ca nu deschid laptopul cateva ore :)

    RăspundețiȘtergere
  23. am remarcat ca lipsesti de catva timp, insa stiam ca-ti cauti job si ca te straduiesti sa te acomodezi unui alt ritm de viata intr-o tara noua. chiar ma intrebam cum poti sa scrii inca, eu as fi fost bulversata complet!
    fac pauze cand plec in vacante, in we sau daca am un motiv intemeiat. vreau ca blogul sa ramana o placere nu sa devina o corvoada. am zile cand am idei de scris dar citirea ideilor altora ma umple si nu mai pot sa redau nimic. ma simt obosita si abandonez. incerc sa alternez zilele, in unele scriu, in altele comentez, cand am f mult timp le fac pe amandoua.
    nu-ti fa griji de noi, te asteptam pana gasesti timp si dispozitie sa-ti asterni pe hartie gandurile :)

    RăspundețiȘtergere
  24. te asteptam pana gasesti timp si dispozitie sa-ti asterni pe hartie gandurile :)

    RăspundețiȘtergere
  25. O fi si vremea de vina ;).
    Noi suntem molesiti total din cauza caldurilor astora si nu prea ne arde de nimic, dar vine ea iarna cu cheful de munca :D.

    RăspundețiȘtergere
  26. Iar iarna ne vom vaita de frig, gheata etc. nimic nu ne mai multumeste... :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Aliceee, de obicei cand nu scriu o perioada indelungata inseamna fie ca nu mai am acces la net, fie ca am alte probleme care fac blogul sa ajunga brusc penibil prin lipsa lui de importanta in evenimentele reale ale vietii.
    Sper sa nu mai intalnesc astfel de momente de cumpana.
    Deci absenta de pe blog la mine indica diverse probleme.
    Astept sa mi se intample si invers : sa fiu atat de fericita inca blogul sa devina minuscul! :)
    Am avut si eu probleme in ultima vreme cu accesul la net, am descoperit abia acum ca si tu ai lipsit in ultima vreme, iar de-acum din cate vezi sunt din nou pe bloguri si comentez cu intarziere, dar ma bucur ca s-au rezolvat problemele mele.
    Prin urmare cred ca intelegem cu totii cum e cu valtorile care nu iti mai lasa timp de blog, noi te asteptam aici! :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Mihaeladm multumesc, am revenit, cel putin pentru moment :)

    Da aveti dreptate e si caldura, nu prea mai imi gasesc timp de nimic, mai ales pe temperaturile astea, toate le fac greu si cu intarziere :(

    Aa multumesc, cred ca partea cu alternatul ar trebuie sa o pun in aplicare si eu

    Apollo asa e! si eu sper sa le recitesc intr-o zi, sa fie un model pentru Kari .... in ultimul timp ma mobilizez mai greu dar sper sa imi treaca :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Prea multe idei, am avut si pana de idei dar mai ales lipsa de timp. Cand am plecat in concediu am avut cateva articole programate dinainte, dar nu suficiente incat sa pot recupera in paralel. De multe ori ma da peste cap, parca imi iese si din mana.
    O plimbare, ceva ce ma relaxeaza, uneori ma ajuta sa-mi pun gandurile in ordine si sa ma simt mai bine.
    La selectarea pozelor te inteleg perfect!

    RăspundețiȘtergere
  30. De cand Facebook s-a integrat asa in lumea noastra au disparut celelate activitati!

    RăspundețiȘtergere