In muzeul ceasurilor am reusit sa opresc timpul in loc

M-am chinuit ceva timp sa ajung in Muzeul Ceasurilor! Parca nimeni nu auzise de el cu toate ca e in Centrul Londrei! Intr-o camera mica si racoroasa sunt adunate zeci de ceasuri, modele vechi si noi toate calculand  cu precizie  timpul! Ca si cum el ar fi masurabil! Ca si cum orele, minutele, secundele s-ar scurge pe peretele vietii! In primele minute am fost concentrata asupra timpului! Eram cumva suparata pe ceasurile astea, simteam efectiv cum ele omoara timpul cu fiecare secunda ce trece! Si suna atat de asurzitor (sau in nebunia mea asa auzeam eu) TIC TAC - TIC TAC! Eram suparata de fapt pe mine, fiindca simteam ca nu ma bucur destul de fiecare minut, fiecare secunda ce vedeam ca trece pe fiecare ceas din cele 100 de ceasuri din incapere!



Apoi incet incet facand un tur prin incapere am reusit sa opresc timpul in loc si sa ma bucur de ceasuri ca si obiecte! sa le vad cat sunt de frumoase, de diferite, sa le incadrez in timp, intr-o poveste! Ceas de perete, ceas de mana, ceas cu cuc, ceas de buzunar, ceas bijuterie! Nu au fost multe muzee care sa nasca in mine atatea sentimente! in care sa simt ceva, nu doar sa vad! de aceea pot spune ca Muzeul Ceasului din Londra e unul special pentru mine!
Dupa 1 ora de vazut, de pozat mi-am dat seama ca uite: chiar si in muzeul ceasului, timpul zboara! Chiar si atunci cand vezi pe lentilele ceasurilor fiecare ora/minut/secunda cum trece! Degeaba, eu eram in starea mea euforica,  fericita, deconectata!

Muzeul Ceasului din Londra a fost deschis in 1814 de catre cei care faceau ceasuri. Se spune ca ar fi cel mai vechi muzeu cu ceasuri din lume! Pacat ca nu este promovat indeajuns asa incat majoritatea nu stiau de el si le era greu sa ma directioneze. Dar muzeul e foarte bine pus la punct, cu panouri mari pe care este explicata istoria ceasurilor din 1600 pana azi!

Informatii:
Muzeul se afla in centru, in Guidhall! Vizita nu dureaza mai mult de 1 ora! 
Este deschis de Luni pana Sambata de la 9:30 la 16:45! Intrarea este gratuita!












Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

17 comentarii:

  1. iti multumesc pentru mica plimbare prin muzeu ( datorita pozelor) si pentru informatii! Nici eu nu am gasit muzeul ceasului cand am fost .. si am fost de 2 ori.. si nimeni nu avea habar de existenta lui :-? si chiar am trecut prin zona aceea si nu l-am vazut! :)) data viitoare am sa ma uit mai atent :)) !

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac tare mult plimbarile si explicatiile tale. ma bucur ca am mai vizitat ceva impreuna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ui, ce fain arata ceasurile astea vechi ... superb!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, intr-adevar foarte faine ceasurile vechi. Interesant muzeul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant muzeul. Cred ca iubitului meu i-ar placea in mod deosebit. :) Si bineinteles, nici nu stiam de el. Multumesc ca ne-ai zis. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim9:08 p.m.

    Ah, ce superb! E prima data cand aud de un muzeu al ceasurilor :)
    "Back in time" Frumoasa excursie

    RăspundețiȘtergere
  7. superb, as vrea sa am si eu ocazia sa il vizitez :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa vizita ai facut... eu incerc de nu stiu cata vreme, dar nu gasesc :), ca o ironie, sa merg la Muzeul Ceasului din Ploiesti :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Superb! Mi-ar placea si mie sa ajung pe-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, minunat acest muzeu.Superbe ceasurile si imi pare rau ca am ratat aceasta locatie cand am fost la Londra.O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim8:04 p.m.

    Te astept sa viziterzi Muzeul Ceasului si din Ploiesti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Avem un astfel de muzeu si in Ploiesti, ceva mai mic :)

    RăspundețiȘtergere
  13. da, foarte frumos articolul. Iar exponatele interesante si ele ! Culmea este ca eu, desi am relatie lamentabila cu timpul in general, sunt foarte atrasa de ceasuri - inca folosesc ceasurile de mana pentru utilitatea lor, cu minutar si secundar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim3:48 p.m.


    abonat:roxana_andr....
    link-ul preferat:

    http://aliceee-traveler.blogspot.ro/2012/08/in-muzeul-ceasurilor-am-reusit-sa.html

    RăspundețiȘtergere