Tu de ce nu calatoresti mai des - discutii turistice

Aseara stateam sa ma gandesc ce sa scriu la discutii turistice! ce sa mai dezbatem! Si din una in alta am dat peste aceasta imagine:


Traducere: "Intotdeauna m-am intrebat de ce pasarile stau intr-un loc cand pot calatori oriunde in lume!? Apoi m-am intrebat pe mine acelasi lucru"

Moment in care am zambit si mi-am pus serios aceasi intrebare! Eu de ce nu calatoresc mai mult!? Sunt total adevarate scuzele ca nu am timp si bani si afara-i cald sau prea frig si cu mijloacele de transport in comun e aiurea!? Luate separat, m-as putea "descurca" cu toate, dar luate unitar, prefer sa stau in casa la caldurica, in zona mea de confort! Si cu toate ca-s suparata pe mine, ca iata, a trecut vara si nu am binevoit sa ma duc nici pana in Sighisoara, chiar daca  visez sa o vad si e de-a dreptul jenant ca nu am ajuns inca sau la Castelul Corvinilor care e la 3 ore distanta de mine, si bani aveam si timp in weekend berechet, mi-am gasit tot altceva de lucru! Scuze prostesti de la ... "pe caldura asta nu ies nici impuscata", pana la "e weekend si vreau sa vegetez vizionand filme si iesind la terasa sa simt si eu ca e weekend"! Poate ca inca nu sunt obisnuita cu viata de Cluj, anul acesta sunt bulversata total, cu schimbari peste schimbari, acum caut disperata gradinita la copil, acum vreau sa ma bucur de timp pretios cu familia, acum vreau sa invat noi retete si sa ajung la un ritm de viata normal! Acea viata simpla ... job, gatit, curatenie, familie, si sa fiu mai putin pe drumuri ..... 

Apoi ma voi gandi serios sa fac ceva cu privire la "pasarile astea"! Pana la urma mi-e clar ca pot sa ma duc oriunde vreau, deci sta totul doar in "mainile mele si puterile mele" :))

Acum va intreb:

Federova,  Coco,  Nice,  Andra,  Vladimir,  Modniza,  Larisa,  
Mihaela,  Ana Maria,  Mira,   Nickro,  Raluk,  Hapi,  Miha.Ela
 Arkelian, Giorgiana si toti cititorii mei fara blog

Voi de ce nu calatoriti mai des?



Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

24 de comentarii:

  1. sa-ti zic ceva Aliceee...este una dintre marile mele dureri aceasta...raspunsul este evident pentru mine , am doar 20 de zile libere pe an in care nu stiu ce sa fac mai intai...iubesc sa calatoresc , as renunta la multe pentru asta !

    RăspundețiȘtergere
  2. scuzele mele sunt cele clasice - pt o calatorie mai lunga nu sunt bani, iar o iesire de week-end intre doua saptamani de munca ar inseamna sa raman fara timp pt gospodarit si odihna
    asa ca multumesc cu iesiri scurte in/pe langa oras, desi mi-ar place asa mult sa ma plimb prin capitalele Europei, de exp

    RăspundețiȘtergere
  3. ar fi doua lucruri... confortul pe care mi-l da caminul si fireste probabil numarul unu banii.
    N-am bani sa vizitez.
    Unde ti-e cel mai bine daca nu acasa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Coco 20 de zile libere, daca le asociezi cu weekendul iese de-o calatorie buna, sau mai multe mai scurte! sper sa gasesti o cale de impacare intre calatorii si celelalte placeri ale vietii

    Andreia asa si eu, in weekend am atatea de facut incat deabia astept sa fac cumva sa ma si relaxez, iar pe durata mai lunga intervin altele! :(

    Pato pentru mine in general e mai bine afara, in natura, hoinarind si descoperind locuri noi! Doar nu degeaba scriu un blog de calatorii daca nu ma "hranesc din asta"! Doar ca inainte eram mai spontana, decat acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai in primul rand ar fi banii, fireste si apoi timpul liber. Daca maine as castiga la loto cu singuranta multa vreme n-as mai da pe acasa :)). Dar pana atunci, asta este, muncim si economisim pentru vacante...Bine, acum desigur nici sa fiu prea des pe drumuri nu cred ca mi-ar place, cum spui si tu au si casa, micile treburi zilnice, confortul, farmecul lor uneori. Idealul este sa gasim un echilibru intre toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place sa calatoresc, dar nu as vrea sa-mi reduc viata la asta. Da, in vacante inveti multe, despre tine si despre lume, insa cred ca mai sunt si alte activitati care pot aduce multumire si relaxare - cel putin in cazul meu. Uneori simt nevoia sa stau sa lenevesc, sa calatoresc doar prin intermediul cartilor, nu vad nimic rau in asta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Larisa asa e, momentan si eu incerc sa imi echilibrez cat de cat viata! dar deabia astept sa merg intr-o vacanta, imi pare rau ca vara a trecut asa repede si nu m-am mobilizat deloc :(

    Andra asa e si eu calatoresc prin intermendiul filmelor si a cartilor (apropo ce carte buna imi recomanzi)! Nu e nimic rau in asta fireste:) fiecare isi stie ritmul calatoriilor, doar ca ma intrebam daca voi sunteti sau nu multumiti cu cat calatoriti

    RăspundețiȘtergere
  8. Alicee
    Tocmai ai sintetizat perfect în două vorbe: timp şi bani.
    Timp s-ar mai găsi dar bani, ceva mai greu.
    Nu-s dintre aceia care se abţin de la tot felul de chestii în traiul de zi cu zi, pentru a-şi cumpăra lucruri sau a călători mai des.
    Reuşim să ieşim din ţară o dată la şapte sau opt luni de zile şi cred tot este mai mult decît nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Banii sunt principalul impediment! În plus, nu-mi place să călătoresc iarna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Banii, care sunt extrem de putini in cazul meu.Tiberiu spune ca iese din tara o data la 7 luni de zile, ei bine eu ies o data la 2 ani de zile. Si de cate ori imi propun sa economisesc din bruma de salariu, se iveste ceva care ma impiedica sa fac asta(cum s-a ivit acum de ex cumpararea domeniului plus plata hostului). Acesta este singurul motiv pentru care stau mai mult pe acasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fac si eu ce pot :-))))

    Lasand gluma la o parte, ma consider norocoasa ca pot calatori atat de des si sper sa o tin tot asa... cat m-or tine puterile! Deci din punctul asta de vedere chiar nu am ce sa-mi reprosez.

    Salutari din Oman!

    RăspundețiȘtergere
  12. Simplu. Nu bag concediul scurt ca scuza pentru ca mi-am demonstrat singura ca intr-un weekend poti sa traiesti si sa vezi atatea incat sa-l simti ca pe o mini-vacanta dar asta implica buget mare si acesta lipseste cu desavarsire din pacate. Daca mi-as permite, in fiecare weekend as alege un oras, o capitala, ceva....as zbura sa ma satur...

    RăspundețiȘtergere
  13. banii si apoi timpul.. si eu sunt in niste dileme.. vreau multe, trebuie sa aleg, nu stiu cum va fi viitorul iar ma pun pe ganduri si asa trece timpul.. iarna nu-mi place sa calatoresc, daca as putea sa ma teleportez din casa in costum de baie direct in piscina ar fi ideal :))
    uneori si noi ne complicam viata :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Depinde de firea omului, asa era o vorba printre romani...iar eu sunt putin mai comod decat altii excursiile ma obosesc destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
  15. Gasesc si eu mereu scuze, mai ales ca sunt o persoana destul de comoda. Pe primul loc: banii. Niciodata nu vor fi suficienti bani, tot timpul va fi altceva mai bun de facut cu ei. Apoi munca, apoi multe altele. Dar in principal: banii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai incerc o data, poate acum ma lasa sa comentez ;) Imi place discutia de martea asta pentru ca este o intrebare pe care mi-am pus-o adesea. Raspunsul meu este lipsa de energie, asta ma face sa simt o mica strangere de inima inaintea placarii, atunci cand trebuie pregatite bagaje si sparta rutina zilnica, dar din momentul in care m-am pus in miscare sunt extrem de incantata ca sunt din nou la drum. De aceea, in ultimii ani mi-am propus sa calatorim mai des, macar o data pe luna sa mergem undeva. Pana acum am reusit fara sa avem termene stricte sau planuri batute in cui, atunci cand am vazut o oferta am profitat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am reusit! Deci trebui doar sa trec in alta zi, martea nu-mi accepta comentariile pe blogul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Alicee: Prima carte care imi vine acum in minte este "Bastarda Istanbulului" - Elif Shafak, daca n-ai citit-o ti-o recomand :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim5:48 p.m.

    Calatoresc destul de des.Nu ma pot plange.
    Numai ca nu scriu despre fiecare calatorie pe blog. Eventual pun poze sau povestesc mai tarziu. Nefiind un blog de calatorii, nu imi doresc ca putinii cunoscuti care ma stiu sa-mi citeasca fiecare pas.

    Oricum, scriu eu destule detalii din viata ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Noh, eu nu calatoresc mai des din lipsa de timp. Asta e problema acum...avem banuti dar n-avem timp. Suntem mai mereu ocupati cu job-ul care ne mananca o gramada de timp amandorura cat si cu alte activitati extra (eu cu blogul de exemplu :P)

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca mai degraba ma supara faptul ca, atunci cand calatoresc, nu pot vedea/face tot ce-mi doresc intr-un anumit loc. Uneori din lipsa de timp, de multe ori din lipsa de... bani, fireste. Incerc sa ma bucur insa la maximum de fiecare calatorie pe care o fac, mai departe, mai aproape, n-are importanta.

    RăspundețiȘtergere
  22. 1. Voi de ce nu calatoriti mai des?
    1. Ba eu in ultimii 10 ani calatoresc mai des decat voiesc. In medie de 2 ori pe luna. Foarte rar e cate o luna in care nu plec (macar din oras, dar de regula din tara). Dar apoi sunt luni in care aproape nu-s acasa. Nu am calatorit si nu voi calatori mai des fiindca n-as rezista. E bine acasa.

    RăspundețiȘtergere
  23. eu as calatori cat de des, insa in primul rand sunt banii si in al doilea partenerii de calatorie potriviti, pt ca inca nu m-am decis sa ma bucur singura de toate.asa ca depind mereu de altii si aleg functie de dorintele lor...

    RăspundețiȘtergere
  24. Simplu, ca nu-mi ajunge concediul :-)

    RăspundețiȘtergere