Viata mea dupa Londra

Incep prin a raspunde tuturor celor care se intreaba mai exact:
 Totusi ce cautam eu la Londra?





Am sa incerc sa fiu cat se poate de explicita, nu fiindca as avea de dat explicatii ci fiindca ma simt bine sa va spun ... Deci m-am dus la Londra in cautarea unui job! Nu am avut pretentia la job-uri de boss, am dorit sa fiu vanzatoare! Nu mi-e rusine sa o spun, am zis ca vanzatoare e un job decent, "la tejghea", platit 1000-1500 de lire, un job la care e de munca dar nu te omoara! asta pentru inceput!  e munca necalificata, fiindca la Londra studiile de Romania oricum nu sunt recunoscute! Stabilitate ma referam la faptul de a primi un salar lunar, care sa stiu ca vine sigur, un magazin unde sa stiu ca raman 1 an, nu ca la fiecare 3 luni se schimba personalul! si nu cu comision! 1500 de lire in Londra nu e tocmai un lux! deci multi bani intelege fiecare ce vrea ...


Timp de 2 luni nu am gasit nici un job de vanzatoare! 

nu am fost fixata doar pe asta, dar pentru ceva mai jos si mai greu nu avea rost sa raman fiindca in tara ma pot descurca cu jobul ce il am. Vanzatoare mi se parea destul de jos fiindca stiu engleza bine si as fi putut mult mai mult dar fiind straina am zis ca ar fi un inceput ok. Primul an ar fi fost "de sacrificiu" acomodare, integrare, copil, etccc! 

Acum poate ca as fi cautat mai mult timp daca nu s-ar fi ivit alte proiecte in Romania! dar oricum pentru un oras ca si Londra, 2 luni sa cauti job de vanzatoare si sa nu gasesti e ceva! Adica eu nici nu m-am gandit ca nu o sa-mi gasesc sincer, dupa prima luna cand am stat acolo si am vazut ca toti vanzatorii sunt straini ...  Concluzia ... sa fii vanzator la Londra e un lux  :)) si chiar daca suna ironic, e foarte adevarat! 

Oricum decizia de a ma intoarce in tara nu a fost in totalitate a mea, dar analizand bine cred ca a fost cea mai buna! Puteam sa mai stau la Londra dar asta nu imi garanta un job ... pe cand economiile se subtiau cu fiecare luna! 


M-am intors in tara nu fiindca aici viata e roz 
ci doar fiindca Romania ne-a oferit  ceva sigur 
cand viitorul nostru la Londra arata totul nesigur si lipsit de perspective clare




Cumva s-a invartit roata si am ajuns de unde am plecat, adica la Cluj. Diferenta e ca acum lucrurile sunt mai calme, mai stabile, ne-am mutat la Cj si incepem sa ne obisnuim cu ideea ca cel putin pentru moment ramanem aici! Un sentiment pe care nu il mai am de ani de zile! Ultimii ani au fost de incertitudine, proiecte mici, planuri mari, mereu cu gandul la ce vom face si unde vom merge! Intre timp am facut si ceva vacante dar niciodata nu m-am simtit atat de eliberata ca si acum! 
Oricat m-as fi relaxat in vacanta, oricat de departe de casa am fost! Au trecut mai bine de 3 ani ca sa ajung aici! Sa stiu ce vreau si mai ales ce nu vreau! Acum pot spune cu siguranta ca lucrurile ce mi se intampla nu sunt intamplatoare, daca nu as fi mers la Londra cu siguranta mai stateam ani de zile pana sa imi gasesc linistea, echilibrul interior! As fi stat tot suspendata intre viata pe care o am si cea pe care as fi putut sa o am daca .... as face un pas imens si m-as arunca in prapastia numita necunoscut (adica Londra si viata de emigrant).  De aceea daca visati sa o luati de la 0 in alta tara incepeti sa o faceti acum! 


Viata noastra dupa Londra


-In primul rand sotul meu si-a gasit acel job la care visa demult!

-Locuiesc intr-un apartament, un apartament frumos si mare intr-o zona buna a Clujului! Cand ies pe balcon am tot orasul la picioare! Toate sunt langa mine, nu trebuie sa merg statii de autobuz si metrou sa ajung la piata! 

-Eu lucrez pe aceleasi proiecte, la fel de imprevizibile si nesigure ca cele ce le aveam inainte de Londra si cat timp am fost la Londra! proiecte cu care momentan ma intretin si pun ban cu ban sa strang de-o calatorie! Da vroiam si eu un job stabil cu un salar sigur lunar dar ce sa-i faci, macar acum unul din noi e bine! 
Cat despre mine, am noi planuri ce vor prinde viata din toamna, deci nu ma plang! Ba incet incet vad ca iau si drumul turismului, acolo unde am dorit sa ajung din totdeauna!

-Acum pot sa ma vad cu familia in fiecare weekend, povestile noastre nu se mai rezuma la messsanger si telefon! Acum putem rade fara sa o deranjez pe vecina din casa, acum pot sa intru la cofetaria ce imi place si sa iau ceva, acum mananc mancare buna de la mama, nu mancare din cutii si pachete! 


-Acum am timp sa petrec cu copilul si am si unde (comparativ cu viata mea dinainte, in Turda), acum pot sa ies cand vreau cu fetele in oras fiindca nu mai sunt dependenta de autocare si programul lor! Intr-un cuvant acum viata mea este (aproape) perfecta!

-Si sunt constienta ca tot  ceea ce scriu azi maine poate sa nu mai fie valabil, fiindca viata e total imprevizibila, poate proiectele mele nu vor da rezultate, poate in timp va fi mai rau! Dar daca candva lucrurile vor lua razna, Londra e tot acolo, la 2 ore distanta cu avionul de mine!

Asa ca daca nu as fi stiut sigur la ce ma intorc, as fi ramas la Londra 
in cautarea jobului de vanzatoare si a vietii echilibrate la care visam!  :)

In rest,  fac planuri de vacanta si vizionez mintal cum va fi toamna asta la Cluj! Cu Parcul Mare acoperit de frunze ruginii, cu librariile pline si ceaiuri si povesti pe Piezisa si ploaie, si frig! Deci va fi bine! fiindca voi avea timp sa le gust pe toate din plin! :)

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

42 de comentarii:

  1. studiile facute in Romania sunt recunoscute in UK, noi si prieteni de-ai nostri am/au obtinut blue card si yellow card pe baza lor. sa fii vanzatoare nu e o rusine nicaieri, nu dai in cap la nimeni ba dimpotriva. si cum ti-am mai zis deja, oriunde ai fi cel mai imp e sa-ti fie bine. e foarte greu s-o iei de la zero intr-o tara straina, ii invidiez si respect pe toti cei care au facut-o :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Åži poate cu ocazia asta ne si intalnim fata in fata :P

    Serios, cand putem sa ne vedem? Trimite-mi mail sau scrie-mi mesaj pe Fb :*
    Chiar imi doresc sa te cunosc si vad ca e posibil sa te cunosc chiar la Cluj :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi pare tare bine ca esti multumita de viata ta si ca ai gasit un locusor in care sa te simti bine. Unele planuri ies altele nu, este important sa mergem mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Micky e drept ca depinde si ce diploma ai ... oricum ma bucur sa stiu ca sunt oameni ce se realizeaza la Londra si fac ceea ce stiu mai bine si le place!

    Bia sigur ca o sa ne vedem, iti scriu cat pot de repede

    Kadia multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. veronica picioroaga12:56 p.m.

    Alice, ma bucur ca ti-ai gasit linistea! cel putin pentru moment! ai spus totul atat de frumos...si asteptam poze frumoase din alte locuri la care mai visezi! :-) si din Cluj ! Eu chiar nu prea cunosc Clujul :-D

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma bucur pentru tine ca ti-ai gasit linistea si un loc in care sa te simti bine si sa fii alaturi de cei dragi. Asta ete cel mai important. Cum ti-am mai spus, a fost si Londra o experienta si e bine ca ai incercat-o, in felul asta acum stii ce e mai bine pt tine. Bafta multa in continuare iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim2:57 p.m.

    A FOST O EXPERIENTA NEREUSITA SI ATAT.
    DACA NU INCERCAI PROBABIL CA AI FI RAMAS CU REGRETUL NEINCERCARII.
    NU STIU, PROBABIL CA UNII SE RELIZEAZA SI PRIMN ALTE TARI , INSA EU MEREU AM AVUT ANUMITE IDEI PRECONCEPUTE IN LEGATURA CU PLECATUL DIN TARA ... NU CRED CA M-AS VEDEA VREODATA LUAND-O DE LA ACEL MARE ZERO SI FACAND NU STIU CE MUNCI CARE PENTRU MINE SUNT JOSNICE, SI ASTA DOAR PENTRU A PLATI O CHIRIE SI A-MI ASIGURA TRAIUL DE AZI PE MAINE ... PLUS CA , IN SPECIAL ENGLEZII, CREDE-MA CA STIU PERFECT CE SPUN, TE VOR CONSIDERA UN OUTSIDER SI NEVER EVERE NU TE VEI INTEGRA INTRE EI ... POATE DOAR COPII TAI, CE SE VOR NASTE SI CRESTE ACOLO VOR AVEA UN ALT STATUT ... ITI SPUN ASTA DIN CUNOCTINTA DE CAUZA ... COLABOREZ CU O FIRMA DE PROIECTARE DIN MAREA BRITANIE ... II CUNOSC PERFECT ...
    INCEARCA SA TE REALIZEZI AICI UNDE VEI FI RESPECTATA SI VEI AVEAI UN STATUT DE OM SI NIMENI NU TE VA PRIVI CA PE O CIUDATENIE VENITA SA LE IA PAINEA DE LA GURA ... SE POATE TRAI BINE SI IN ROMANIA , NUMAI CA NU FACEM NIMIC PENTRU A TRAI BINE .
    AM PRIETENI PLECATI PRIN DIVERSE TARI, VIN AICI IN CONCEDII SI SE LAUDA CU VIATA LOR DE HUZUR DE PE UNDE S-AU ACIUAT , DAR DACA II IEI LA BANI MARUNTI SUNT VAI DE EI ... ASA SUNT DE SATULA DE TOTI CARE SE LAUDA CU CE AU REALIZAT EI PE TE MIRI UNDE .
    NU CONTEST, SUNT SI PERSOANE CARE S-AU REALIZAT PLECAT DIN TARA, DAR SUNT PREA PUTINI SI DACA II INTREBI PRIN CATE AU TRECUT CA SA AJUNGA LA UN ANUMIT STATUT ITI CAM PIERE CHEFUL DE DUCA ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Veronica sigur ca voi pune poze din Cluj si in curand voi incepe un nou jurnal de calatorie :) deci stati pe aproape


    Larisa multumesc


    Lorrena plecatul din tara nu e pentru toti o obtiune! pentru multi cei care pleaca e o scapare, sunt oameni necajiti care pleaca de rau ce le e in Romania. Asta nu a fost nici pe departe cazul meu insa nu locuiesc intr-un cub de gheata si stiu care e situatia. Iesi de pe bancile facultatii si dupa 1 an 2 de muncit job-uri pe care le-ai prins (mai putin in domeniu fiindca nu ai pile/noroc/ si job-urile sunt pe numarate)sau si in domeniu dar unde simti ca faci mai mult voluntariat decat ca prestezi un serviciu (fiindca esti incepator si angajatul isi bate joc de tine) iti dai seama ca tara asta nu-ti promite/ofera nimic si ceea ce te vezi facand aici pe bani de nimic (nici macar sa te intretii daca nu ar fi mama/tata/bunica/matusa etccc) ajungi sa pleci in alta tara fiindca stii ca macar acolo din salar te poti intretine singur si te gandesti ca in viitor ai sansa la ceva mai bun! Acum logic ca un om dat de exemplul meu cand ajunge la Londra si castiga 1000 - 1500 de lire in conditia in care cu 500 de lire (singur fiind fara familie) te poti intretine bine, si cu 700 de lire mananci si prin restaurante iesi la teatru si mai pui si deoparte 300 de lire din care poti sa iti iei mobila fancy la care ai visat sau sa pui de-o masina sau sa pleci intr-un weekend la Milano sau la Paris, crede-ma e viata buna!
    Fiindca in tara nu poti sa faci 5000 de ron din start iar preturile la haine/mancare/chirie sunt comparabile cu cele din Londra
    Ceea ce e drept e ca munca aceea necalificata e cel mai adesea mult mai grea decat in Romania si ca daca ai familie e greu fiindca nu mai esti flexibil si liber, iar cu un job atat de greu practic nu mai ai timp si energie pentru familie! Cat despre profesie si cariera intr-adevar e mai greu dincolo fiind strain insa te mai gandesti si la bani si la faptul ca aici poti sa ajungi sa ai o pozitie buna intr-o companie cu renume si sa nu castigi in mana nici acel salar de incepator la Londra! Si e trist ...
    Asa ca eu ii inteleg si pe cei plecati si pe cei ce vor sa plece ....

    Eu nu am ramas fiindca timpul meu valoreaza pentru mine mai mult decat un salar de Londra! fiindca am un copil (poate unicul) de care vreau sa ma bucur si sa il vad crescand, am un hobby calatoritul pe care vreau sa il practic cat mai des si nu o fuga de un weekend, am o familie unita de care mi-e drag si sufar cand nu sunt aproape de ei si daca acum mi le permit in tara, momentan m-am stabilit aici
    Dar nu sunt toti in situatia mea si mai sunt si altii care prefera banii mai presus de orice!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur mult ca tot raul a fost spre bine, Alicee. Acum esti langa familia ta intr-un oras mare si frumos al tarii, esti in locul unde trebuie sa fii. Iti doresc mult succes in toate proiectele tale, vor aparea si alte oportunitati (inclusiv pentru vacanta). Conteaza mult linistea sufleteasca, stabilitatea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum am zis, e bine ca ai incercat. Nu multi ar avea curajul tau: de exemplu eu. :) E bine si acasa, unde ai familia aproape si unde nu esti vazut doar ca un "roman". De asta nu mi-ar placea sa lucrez in strainatate, pentru ca stiu ca nu as fi apreciata la fel de mult ca aici, as fi vazuta mai prost, platita mai prost...doar pentru ca nu sunt de acolo. Dar poate ma insel, cine stie...

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa te invidiez si visez la ziua in care ne vom putea si noi intoarce asaca. Bafta in tot ceea ce vei face!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Sincer Alice, te admir din tiata inima ca ai putut sa faci pasul asta. Ai riscat, ai urmat visul tau nu ai stat doar si ai cascat gura sa iti pice ceva din cer cum multi dintre noi o fac.
    Mai bine sa incerci sa vezi cum e decat sa traiesti cu regretul profund a ceea ce ar fi putut fi.
    Altfel, eu ma bucur nespus de mult pentru ca acum iti e bine si tie si familiei tale iti doresc ca aceasta stare sa dureze mult timp de aucm inainte sau chiar sa se indrepte din mai bine in spre mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. acum am inteles. Tu ai plecat in Londra, sa incepi o viata, fara familie, fara copil.
    Pasul asta cred ca se poate face cu reusita, inainte de a avea copii, responsabilitati - din ce stiu, in Londra gradinita este f. scumpa.
    Eu am plecat din conditii similare ca tine, dar am cautat job inainte si gradinita(nu aveam alta alternativa).

    La fel, din ceea ce stiu, joburile de vanzator..nu sunt date la proaspeti emigranti. Din cauza limbii. Si nu pt ca nu vb bine engleza, ci pt ca se cere si argou, prescurtari, sa intelegi accente folosite acolo etc. Pe cine stiu ca a plecat in Londra, unul din ei s-a dus din restaurant in restaurant cautand orice munca necalificata ( engleza ei era f. redusa), in timp ce sotul avea deja un contract si actele facute. Ea a lucrat la negru cateva luni, in cateva restaurante, menaj, etc. asta permitandu-i sa controleze limba, intre timp s-a inscris si la un curs de calificare(l-au platit scump) dar dupa un an, erau amandoi cu joburi super multumiti.
    Amandoi sunt f. tineri, nu aveau nicio suma de backup, aveau bani imprumutati pt garantia la chirie si drum. Au reusit. Ce stiu ca au avut de furca cu actele, si dreptul de a munci. Asta acum 2-3 ani.

    Ma bucur ca ai incercat, sa faci ceva pt visul tau. Ma bucur ca v-ati gasit job asa de bine si de repede in Cluj. Casa e acolo unde ti-e bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim3:30 p.m.

    Buna Alice, as vrea sa ma ajuti cu o recomandare, te rog: vacanta de Craciun mi-am planificat-o la Londra anul asta, insa am o problema in gasirea hotelului. Nu stiu ce zona ar fi cea mai potrivita pentru a strabate Londra (preferabil pe jos). Am gasit 2 hoteluri in Gloucester Street, London si Sumatra Road, Kilburn, London, acceptabile pentru bugetul meu insa nu stiu care ar fi cel mai potrivit ca locatie.

    multumesc,

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim8:06 p.m.

    Bine ai revenit!
    Clujul e frumos acum si avem vreme buna :) Chiar nu ai avea de ce sa nu te simti bine mai ales ca esti cu familia ta si ai facut o incercare, ai fost curajoasa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Hapi multumesc :) da avem, caldura in special :))

    CARMEN Londra nu e un oras de strabatut pe jos, chiar nu e! deloc! Daca te gandesti sa faci economie vei intelege destul de repede ca pierzi timp pretios pe strazi cu birouri si case si nu vezi nimic din atmosfera orasului! Iar centru cum sa iti spun, e cat un oras el insasi! Daca nu te cazezi in Soho sau Myfair, in buricul targului oriunde vei sta vei face pe jos ore sa ajungi acolo! Iar obiectivele turistice (daca vrei sa le vezi) sunt destul de rasfirate!
    Dintre cele 2 nici una nu e excelenta! Sumatra Road e in Nordul Londrei nicidecum nu poti pe jos! Nu am fost in zona dar Google Maps imi indica Cartierul Camden care e plin de rockari si punkari

    Gloucester Street e mai ok, aproape de Pimlico care e prima statie de metrou dupa Victoria, Victoria e partea de Sud din centru :))) Cartierul Pimlico e frumusel, m-am plimbat prin zona, dar si acolo sunt strazi si strazi

    RăspundețiȘtergere
  17. Arkelian asa este pt vanzatoare trebuie sa stii (mai ales in cartiere) depinde si ce vinzi (limbajul lor) dar speram ca la casa macar la Tesco sau magazinele mari sa gasesc si eu un loc (dar sincer nu am gasit nimic, nici macar un job unde sa-mi var cv-ul) :)))
    Cat despre job-ul din tara nu a venit asa repede, sotul meu l-a asteptat ani intregi! :))
    Multumesc de comentariu, intradevar acasa e unde te simti bine :)

    Ana Q multumesc! Sa zicem ca am plecat acum fiindca am avut sansa si fiindca calatorind singura a fost un exercitiu experiment pentru asta desi atunci nu stiam! Dar daca poti calatori singur poti sa te muti si in capatul lumii! Fiindca distanta isi pierde sensul! un oras nou, e tot un oras nou si la mii de km distanta sau zeci de mii :)) cred ca doar limba e un inconvenient mai greu de "rezolvat"

    RăspundețiȘtergere
  18. Raluk desi mai zici din cand in cand de casa, totusi credeam ca vreti sa va stabiliti acolo! :( cel putin eu te vad integrata bine!

    Mihaela depinde de tara! In Anglia sunt foarte multi straini iar englezii sunt niste oameni foarte civilizati si politicosi si chiar respecta omul trecand peste culoare/etnie sau situatie financiara! deci nu cred ca acolo s-ar intampla asa, cel putin nu pe fata! Normal ca preferinte intotdeauna vor fi dar ele sunt mai mult pe "prietenii" iar tu poti ajunge mai prietena cu patronul/patroana decat un englez! In plus munca e apreciata si daca ce faci e cu placere si o faci bine vei fi apreciat la adevarata valoare (nu zic din experienta proprie dar din tot ce am vazut cand am fost acolo)!

    Nice asa e, stabilitatea si starea ta de spirit fac totul! Poti sa fii oriunde in lume daca ceva lipseste si nu te poti bucura de tot ce ai putea sa vezi, sa traiesti!

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim1:42 a.m.

    felicitari ca esti acasa si te simti bine la cluj lasa pe altii sa lucreze la staini

    RăspundețiȘtergere
  20. Citesc cu intarziere articolul tau. Eram in vacanta cand l-ai scris si acum l-am gasit pe e-mail (bune abonarea la articole pe e-mail).
    Ma bucur ca esti bine dupa experienta londoneza si sunt convins ca din experienta asta ... ceva-ceva te va ajuta in perioada urmatoare.
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  21. multumesc frumos,
    Natural oricum a fost frumos si am reusit macar sa vad Londra asa ca un turist flamand de nou, in toate cotloanele ei :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim6:26 p.m.

    Important este ca ai incercat! Ca nu ai ramas cu intrebarea "ce-ar fi fost daca". De fapt, asta este tot scopul, sa experimentezi si sa alegi ce e cel mai bine pentru tine.
    Ma bucur ca ti-ai gasit echilibrul interior, e un lucru rar si ravnit de multi dintre noi! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim6:31 a.m.

    Nu vreau sa ii jignesc pe romani dar o fac pt ca nu ma pot aptine si eu sunt roman si stiu cum este.
    Daca tu te duci in Londra si spui ca sti engleza sunt doua cazuri fie sti prea bine si le este frica ca si in Romania mai trag tepe bine nu chiar ca la noi si daca nu te platesc 7 zile sau te muncesc in loc de contract 8 ore 10-12 pe zi sa nui reclami intelegi. Varianta doi daca engleza ta este foarte slaba la fel nimeni nu angajaza analfabeti, daca tu zici ca sti engleza o fi parerea ta asa crezi tu asta ramane de vazut, sincer nici eu nu vb bine engleza dar inteleg tot chiar daca vb orice dialect si cu orice viteza cand vine vb de a vb si scrie fasss.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim6:32 a.m.

    A stii bine engleza inseamna a avea Cambrige Profenssansi nu Farst sau Avansat. Atat timp cat nu poti vorbi rapid mai mult de 3 ore in engleza nu sti engleza tu doar intelegi si un caine intelege ce spui dar asata nu-l face sa vb. 2. Invidia si rautate ca peste tot toti intra cu pile spagi rude sex etc si toti vor sa-si bage pe ai lor din tara sau rude prieteni OK OK. Dece ai crede ca in Londra este diferit, nu este este exact la fel dar in proportie mai redusa adica daca seful sau patronul il prinde ca CV tau il arunca din proprie initiativa la gunoi il da afara pe loc si cu proasta caracterizeare daca fura la fel nui iarta ca la noi, dar rautate exista. Sex pai acolo draga mami , sexul este la el acasa mai ceva ca in Romania tb sa te culci si tu cu 100 sefi sau patroni si sigur 2-3 sare cu un job , ba mai mult poti deveni amanta si iti mai face si cadouri si te avanseaza treptat dar rapid chiar si directoare 6-10 poziti in firma in doar 6 luni, daca tu nu faci asta stai linistita ca din 80 de milioane de femei emigrante 100%

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim6:34 a.m.

    au facuto si o fac , chiar si 100% din englezoaice asa ca sti ce ai de facut pt un job. Daca apelezi la romani te ajuta toti fie iti trag teapa fie iti cer 3000-4000 de lire pe un job de rahat femeie de serviciu baysiter pasnic gunoiera la produs etc. job care si tu le poti optine doar pe un sex. Lumea acolo zambeste in aparenta se comporta normal si frumos dar nu este asa sunt exact tacaniti ca romanii dar nu o afiseaza au rautatea invidia si hotia in ei . Locurii de munca stai linistita ca pana nu ai acte complete si o experienta minima de munca de 5 ani in UK oricum nimeni nu te angajeaza decat pe sex mita . Trebuie sa ai toate actele tale traduse legalizate si permis de munca asigurare de sanatate daca nu ai astea nimeni nu te angajeaza nu merge pe vorbe ca la noi. In realitate studiile nu sunt recunoscute astea te mint (ori au dat examene sau au facut de la zero sau incontinuare un master ceva cursuri de minim 1 an , pe vorbe zic ei asa si englezi mint verbal ca poti sa muncesti si sunt recunoscute dar mint cu nerusinare, sau le-a recunoscut dupa 6 ani de locuit si muncit in UK, deci pt primi 6 ani nu sunt recunoscute si asta este peste tot in UE mai ales pt romani apoi mai putin pentru esteuropeni si da la tari bune le recunoaste automat la un German Italian Francez dar la un Polonez Bulgar Roman nu fie te tin celputin 6 ani fie dai examene 40-80 la toate materile pe acre le-ai facut in facultate fie faci dinou de la zero s-au te obliga sa continui cu un master dr sau un curs de recalificare sau specializare minim 1 an).

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim6:35 a.m.

    Nu ti-ai pus intrebarea de ce nu pleaca toti sau de ce au venit atatea cu coada intre picioare pt ca nu sunt recunoscute studiile si ca in realitate sun foarte multi emigranti si putine locuri de munca sunt 10-20 de someri care doaresc un loc de munca, aici este exact ca in romania in UK doar britanici au inpermaneta locuri de munca si job medi si alte si foarte alte restul ingeneral jos la matura la carat cu carca indiferent de studii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim6:36 a.m.



    Binenteles ca mint ca recunosc si ca ofera joburi pai ca sa aibe calitate si consum pt ca tu cat stai acolo 2-6 luni sa-ti cauti de munca le consumi 3000 de lire asa ca din banii astea 1000 de lire sunt taxe si impozite asa ca daca ca tine sunt 10.000 de romani lunatici visatori fac odata tara afaceristi vanzare hotel mancare trasport de 30 milioane de lire pe an numai de la romani si statul lor din acestea ea 10 milioane de lire pe an . daca pui ca vin din 300 de tari emigranti ca o medie circa 10 milioane de pacalici afaceristi patroni din UK fac 30 miliarde de lire pe an si statul 10 miliarde de lire taxe.

    Asta este o afacere platesti de te rupi ei faca bani pe prosti si prosti se intorc cu buza unflata.


    Oricum dac anu ai pe nimeni in strainatate care s ate tina moca minim 4-6 luni mancare cazare si sfaturi acte ajutor si pt job mai bine stati acasa .

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim6:37 a.m.


    Cazarea este scunpa 400 lire minim pe luna ori 6 luni ca medie 2400 lire si mai pui mancare trasport 1200 lire ajungi la 3600 lire fara acesti bai de persoana mai putin cazare aasta este pe camera nu vei gasi niciodata loc de munca dureaza intre 2-6 luni in general si tb sa te mai oferi si tu la patroni si directori sefi nimic nu este gratis in lumea aceasta totul este scunp si dac nu ai cu ce bani sa platesti platesti in natura asta este regula, mai uitate ain filme 100 de patroni cu asfel de disponibilitati de doamna escorta sau de companie sigur 2-3 iti da un job si ti-am spus in 6 luni asa pot deveni amanta lui si directoare apoi cu ce ei de la fraier cadouri si salariu de directoare in 1-2 ani iti faci prorile firme si esti si tu mare doamna nu sti expresia scopul scuza misloacele. Ce sa facem asa este lumea peste tot de cand lumea. Oameni nu au nici un dumnezeu , a scuze au unul car enu are culore nici miros BANUL (optional sex religie falsa excroci).

    Majoritatea romaniilor mai vechi deacolo sunt securisti si cei mai mari escrocii sa nu ai incredere in ei faca pe fosti detinuti politici dar ei sunt securisti. Sa te feresti de romanii in occident in general si in particular sa sti ca se dau pe langa tine se fac prioeten apoi cersesc te fura si la final te violeaza si apoi iti dau un ain cap sau iti taie gatul, defapt sti si tu ca si in Romania vechile obiceiuri nu se uita niciodata daca ai noroc dor te scot la facut banul cu c..... . Romancele paveaza toate strazile in occident sunt cele mai tari din lume. Voi stiti cu ce hi hi ....

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim6:38 a.m.



    Mai bine saraca si cinstita in tara ta (asta sa o crezi tu romania au vandut-o securisti la straini de mult vezi rosia montana CFR atomul sidexul dacia etc.).

    Decat sclava la straini mai bine sclava in tara ta la romani care defapt acum si ei patroni romani sunt scalvi la bancile straine din romania sau la multinationale.

    Adica tot sclava la straini esti.


    Daca erea Miss si avai atitudine de miss de usuratica te angaja si in 2 min dca nu esti asa super frumoasa dar c .... .
    Somezi si mori de foame.

    D-zeu este proxenet asa a vrut el asa se face.

    Nu ai vazut cat dezmat este acum si in biserica indiferent de cult si ce averi au popi si ce analfabeti sunt si ce securisti

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim6:45 a.m.

    nu imi plac mincinosi toti oameni mint eu uneori dar arar adevarul trebuie sa il stim si sa-l insusim nuami asa avansam . daca traim in iluzi america tara tuturor iluzilor si a tuturor neimplinirilor pt ca in America este ca peste tot iluzi in final cine nu se f....te sau nu da banul sta la matura cine are rude suspuse sex sau banii ajunge mare cel mai mare in parcare . omul nu a evoluat tot salbatic este atata timp cat isi face iluzi minte cenzureaza si nu vrea sa vada adevarul, adevarul este amar acru doare, minciuna este frumoasa dulce nu doare dar in final duce la dezastru brusc.

    Trebuie sa ne maturizam sa nu mai credem in Mosi Craciun si minuni pt ca nu exista si nici in salvatori ca mori cu zile pana cand vin si cand vin se dovedesc a fi cei mai mari escroci gen politicieni pana cand sunt alesi sunt justitiari corecti apoi ce fac iti pui mainile in cap numai sex banii furati crime si doata gama de minciuni si infractiuni cu tona.

    Salvarea consta in a nu cenzura de a spune verde in fata si a trata aceste lucruri cu maturitate nu in ridicol o falsa iluzie ele exista de cand lumea si se practica in scara larga.

    Oameni care nu reusec sa faca diferenta pot ajunge la nebiuni lumea este o jungla de salbatici si ca atare trebuie saa fi si tu salbatica ca sa supravietuiesti alfel mori oameni buni corecti nu exista sunt specie pe cale de disparitie 0,1-1 din 10.

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim6:55 a.m.

    studiile facute in Romania sunt recunoscute in UK, noi si prieteni de-ai nostri am/au obtinut blue card si yellow card pe baza lor. sa fii vanzatoare nu e o rusine nicaieri, nu dai in cap la nimeni ba dimpotriva. si cum ti-am mai zis deja, oriunde ai fi cel mai imp e sa-ti fie bine. e foarte greu s-o iei de la zero intr-o tara straina, ii invidiez si respect pe toti cei care au facut-o :)


    miky ori face misto ori habar nu are blu crad pinck card yellocard nu este recunoasterea studiiilor analfabetilor este dor permis de munc si rezidenta nici macar cetatenia nu este recunoasterea studiilor.

    Cred ca aveti si dr de Romani ape spagi ca si Seful Guvernului de spuneti asemenea aberati sau vretio sa fraieriti pe aici tepe au fost sute de arestari de romanii cu acte false mai ales la Londra uni avea doua genti mari cu acte false au fost arestati scrie in presa Londoneza pe 2000 de lire iti dadeau orice act ai nevoie

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim7:10 a.m.

    Green card se obtine si in USA dar asta nu inseamna ca poti lucra ca medic , annnnalfabbbetilor.
    Cardurile aceste sunt permise de munca .
    Nu ai obtinut fraiere pe baza studiilorgrreen yello pick card fraiere se face un dosar ca si in romania pestetot in lume indiferent de tara asa ca este un dosar unde iti cere tot pt orice document sau angajare dar asta nu inseamna ca si iti recunoaste studiile analfabetule ca sa vezi cat de fraier esti carnetul de conducere ingeneral nu ezte obligatoriu dar nimeni nu te angajeaza sau nu it aproba permisul de munca sau rezidenta daca nul ai ca si bacul dar asat nu insemna ca il recunosc inainte carnetul erea valabil 9 luni inafara tarii apoi la redus in 1990 la 6 acum doar 3 luni , ce vrei sa zici ca dupa 3 luni poti conduce cu carnetul de RO in UK til ea definitiv si mai iei si amenda 2000 de lire , Trebuie sa le faci dinou sau sa dai diferente sau sa continui studile sau sa faci macr ultimi 2 ani la ei dinou. Aratami terog un document care spune clar ca studiile din romania sunt recunoscute intr-o tar din lume automat inafara de Rep Moldova si punel aici pe sait dar sa spuna clar nu ca pot fi recunoscute ci ca sunt recunoscute automat , sau nu ca conform legii pai in lege lor poate spune de azi pe maine ba da ba nu depinde ce nevoie au de forta de munca si ce profil idiiiota. Si zic document oficial cu stapila si semnatura de la straini nu de la noi nu din ziare 90% ce scriu ziarele sunt minciuni. A si fara sa aibe clauze documentul. Mai erea o prosta c.... va in germania care avea toate actele dar nu stia ce sunt si credea si ea ca dac aare permisul de munca si sedere permanent ultimul dupa 8 ani complet are studiile recunoscute si mai avea pretentie si la ajutoare sociale de paraca toate vin pe tava, o fi avut ea dreptate dar viata si documentele nu iti ofera asa multe drepturi cum se minte , aia nui da dreptul sa conduca masini cu carnet de conducere de romania dupa 8 ani in germania ea amenda 3000 de euro pe loc plus ii ea carnetul definitiv . Serios inseamna ca orice avocat de romania si inginer de constructi si dentis poate sa-si descida imediat cabinet si sa munceasca ?!!!

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim7:25 a.m.

    sincer daca o duci relativ bine in tara si esti sigura de post ramai in romania in strainatate nu unbla mata cu covrigi in coda cei 1500 de lire pe luna no sa-i atingi mancaraea costa chiria totul este un pic mai scumpa asa ca din 1500 de lire ramai doar cu 100-500 de lire depinde ce economie faci . Dar sa sti totusi un lucru acolo chira se munceste si tb sa fi in general foarte bine pregatita. Chiar daca vezi uni chiulind peste 3 zile sau maxim o luna nui mai vezi ajung someri acolo au camere de filmat la vedere si ascunse fiecre vanzator are codul lui si fiecre chelner bucatar fiecre raspunde de buctica lui si daca nu-ti faci treaba zbori in sec 2 , nu este la munca exact ca in romaniaca dor daca te sex cu seful sau patronul sau esti ruda dar si asa acolo sar putea sa te dea de 10 ori mai rapid afara ca in romania ca sa intelegi in Romania se faca oameni ca muncesc dar din 8-10 ore real muncesc daor 1/2-1 ora acollo nici la toaleta nu ai timp nici de o tigare mereu este ceva de facut , iar daca nu este vanzare nu este ca in romania iti da somaj technic sau concediu fara plata pna la 3-6 luni pe an , plus ca primul an sar putea sa muncesti la negru sau pe un contract ambigu fara clauze clare sau toate impotriva ta si in loc de 8 ore pe zi ca in contract muncesti 10-14 ore pe zi si far sambata si duminica plus ca pot sa te minta si sa nu inregistreze contractul sa nu-ti dea o caopie a contractului inregistrat la f. de munca asa ca te pune s asemnezi unul in alb te tine 3 luni apoi te da afara si neplatita apoi se fac ca nu te cunosc si spun ca esti nebuna sau cersetaoare sa ca ai vrut sa le furi ceva sau fura ei ceva si apoi dau vina pe tine , cine va crede o biata emigranta si fara vechime la ei si dintr-o tara plina de cersetori si hoti?? . Nu englezi au inventat sclavia?

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim7:33 a.m.

    ca sa intelegi ce este cu codul lui codul lui este codul angajatului pe orice chitata isi pune fie numele fie codul casa de maracat PC la fel intra cu codul lui si parola lui de ex mik2 si parola 84746 asa la final de saptamana si zi seful fede cine munceste si cine nu si ii da afara imediat.. Si pe cardurile de acces la use este trecut codul asa ca daca chiuleste sau se plimba aiurea PC de securitate noteaza data ora minutul secunda ce usi a deschis si inchis si ramane si pe camere au si microfoane, telefoanele angajatilor si cele de la serviciu si de serviciu sunt ascultate si inregistrate ca sa aibe auturi sa te dea afara neplatita ca la-i barfit sau ai furat sau ai stat la barfa pe telefoane la munca. Si asta nu doar in UK si in Italia si alte tarii din Occident pana si in casa ta deacolo sau hotel iti pune microfoane .

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim7:43 a.m.

    ei dau vina pe teroristi sicer teroristi in ultimi 100 de ani la ei nu au facut mai mult de 10.000 de victime cate 100 maxim pe an in schimb mafia a facut cate 100.000 victime pe an si gainari 1 milion asa ca daca faci un calcul crimele comise de teroristi sut 10.000/100 de ani iar mafia si gainari 1,100.000/an de 110 ori mai periculosi gainari si mafia dect terosristi as aca teroristi sunt mai mult inventati ca sa iti sparaga tie usa nu la mafioti si gainari , daca vrei sa faci greva sau iti ceri drepturi, te aresteaza si spune ca esti terorist, plus sumele enorme de bani ministerele de interne cheltuiesc din 1990 incoace pe terorism sume imense 80% din buget desi aceste crime sunt doar 0,009% nicimacar 0,01% din crimele anuale restul de bani unde se duc cum unde se fura dar cum lupta antiterorist este secreet furturile se ascund daca se cheltuia doar 1% pe antiterorism si 99% pe lupta contra mafie si gainari nu puteau sa tina secret mai mult de 20 de ani cum au cheltuit bani si se cereau multe chitante si martori asa ca pui antiterorist spun pai erea atat de secret ca doar nu taiam chitate si faceam martori sau mergeam cu martori ori erea strict secret ori nu. Lupta antiterorista este ca si lupta anti OZN nu exista sau este foarte limitat dar mintim ca sa furam banii si nimeni sa nu intrebe niciodata nici dupa 20 de ani poate dupa 80m de ani dar si atunci fara chitate si martori fara diocumente

    RăspundețiȘtergere
  36. Anonim7:59 a.m.

    lorre


    FOARTE BINE SUNT DE ACORD CU TINE DACA CITESTI SI CE AM SCRIS EU MAI SUS VEZI EXACT ACEEASI IDEE ACEEASI BALARIE CU ALTA PALARIE ROMANIA VERSUS UK

    A FOST O EXPERIENTA NEREUSITA SI ATAT.
    DACA NU INCERCAI PROBABIL CA AI FI RAMAS CU REGRETUL NEINCERCARII.
    NU STIU, PROBABIL CA UNII SE RELIZEAZA SI PRIMN ALTE TARI , INSA EU MEREU AM AVUT ANUMITE IDEI PRECONCEPUTE IN LEGATURA CU PLECATUL DIN TARA ... NU CRED CA M-AS VEDEA VREODATA LUAND-O DE LA ACEL MARE ZERO SI FACAND NU STIU CE MUNCI CARE PENTRU MINE SUNT JOSNICE, SI ASTA DOAR PENTRU A PLATI O CHIRIE SI A-MI ASIGURA TRAIUL DE AZI PE MAINE ... PLUS CA , IN SPECIAL ENGLEZII, CREDE-MA CA STIU PERFECT CE SPUN, TE VOR CONSIDERA UN OUTSIDER SI NEVER EVERE NU TE VEI INTEGRA INTRE EI ... POATE DOAR COPII TAI, CE SE VOR NASTE SI CRESTE ACOLO VOR AVEA UN ALT STATUT ... ITI SPUN ASTA DIN CUNOCTINTA DE CAUZA ... COLABOREZ CU O FIRMA DE PROIECTARE DIN MAREA BRITANIE ... II CUNOSC PERFECT ...
    INCEARCA SA TE REALIZEZI AICI UNDE VEI FI RESPECTATA SI VEI AVEAI UN STATUT DE OM SI NIMENI NU TE VA PRIVI CA PE O CIUDATENIE VENITA SA LE IA PAINEA DE LA GURA ... SE POATE TRAI BINE SI IN ROMANIA , NUMAI CA NU FACEM NIMIC PENTRU A TRAI BINE .
    AM PRIETENI PLECATI PRIN DIVERSE TARI, VIN AICI IN CONCEDII SI SE LAUDA CU VIATA LOR DE HUZUR DE PE UNDE S-AU ACIUAT , DAR DACA II IEI LA BANI MARUNTI SUNT VAI DE EI ... ASA SUNT DE SATULA DE TOTI CARE SE LAUDA CU CE AU REALIZAT EI PE TE MIRI UNDE .
    NU CONTEST, SUNT SI PERSOANE CARE S-AU REALIZAT PLECAT DIN TARA, DAR SUNT PREA PUTINI SI DACA II INTREBI PRIN CATE AU TRECUT CA SA AJUNGA LA UN ANUMIT STATUT ITI CAM PIERE CHEFUL DE DUCA ...

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim8:02 a.m.

    DIN 100 DE ROMANII DOAR 2-3 SAU ARANJAT BINE PE MUNCA NU FURAT
    DIN 100 DE ROMANII 50% TRAIESC BINE UNI CHIAR FORTE BINE DIN FURT PRODUS CRIME CERSEALA INFRACTIUNI

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonim3:10 p.m.

    Buna Alice...de vreo 4 ore citesc si iar citesc. imi place blogul asta al tau, imi place ca, desi esti subiectiva - ca doar sunt intamplarile tale, reusesti sa pastrezi o urma de obiectivitate.

    dar..hai sa iti povestesc eu de Londra mea. am locuit acolo 2 ani in Fulham, sw6. in cartier de englezi, cu preturi piperate dar cu job langa casa.

    Lectiile mele? hmmmmm
    1.daca tot stai in chirie, te muti aproape de job.
    2.e un oras aglomerat, insa e o aglomeratie impersonala. nu ca aici in Bucuresti unde te simti agresat la fiecare pas.
    3.iubesc raceala lor - ca how are you e doar de politete si ca de fapt, pe nimeni nu intereseaza ce fac.
    4.da...m-am indragostit de Londra...de ploaie, de frig, de vant...de sunetul tocurilor pe caldaram in zile cu ploaie, de raceala lor mascata de o politete desavarsita...de Hyde Park in zile cu soare cand ies cu totii la soare ca gazele in parc sa se bucure de un soare rar si molatec..de tot ce inseamna viata lor la ea acasa. de cimitirele cu morminte din 1800 scrise intr-o engleza greu de deslusit, de pietele aglomerate si colorate .. Londra e ..un oras aproape si totusi departe, departe cand esti trist, cand iti vine a plange, cand iti vine a umbla spre nicaieri. vecinii vorbesc putin sau deloc, oamenii nu vor sa stie de unde vii, ce faci, ce mananci..te iau asa cum esti si te lasa in lumea ta. e aproape cand vrei sa iesi si iesi singura si intalnesti oameni la fata locului despre care nu stii nimic - si nici nu vrei sa stii - si razi si dansezi si povestesti...parca v-ati sti de o viata iar la final va despartiti fiecare in lumea lui, dar fiecare simtindu-se relaxat si incantat de o seara spumoasa si o companie frumoasa.

    da, in cei 2 ani am ajuns de la a detesta Londra la a ma indragosti nebuneste de ea si de a-mi dori mai mult decat orice sa ma intorc candva acolo. nu ca un amarat de imigrant cum am fost eu, ci...cu masa, casa si sofer :)

    RăspundețiȘtergere