Excursie la Napoli - Impresii de calatorie (9)

Vacanta in Imprejurimile orasului Napoli continua! Astazi am sa va povestesc excursia noastra de o zi in Napoli! Am luat dis de dimineata autocarul de la camping sa ajungem cat mai repede in Napoli sa apucam sa vedem cat de cat orasul! Nu aveam un program prestabilit, dar stiam ca vom face o intrare la un obiectiv turistic fiindca aveam cardul ArteCard (cu care ai 3 zile transport gratuit in regiune + intrarea la 2 obiective turistice)! Cand am cumparat cardul ni s-a dat o carticica cu toate obiectivele turistice unde il puteam folosi iar in drum spre Napoli, am studiat carticica: Castel dell'Ovo, Castel Nuovo, Muzeul National deArheologie,  Castel Sant'Elmo, CetateaSant Martino, Pallazo Reale sunt doar cateva din obiectivele pe care le puteam alege! Aveam si un ghid turistic care mai mult ma enerva fiindca imi povestea despre atata locuri frumoase, iar eu aveam atat de putin timp sa vad Napoli incat am sfarsit relatia tragic! Am aruncat ghidul in geanta si am scos harta! am schitat un traseu pe care il puteam face intr-o zi si asa am ajuns in Napoli! Unii in 2 ore se plictisesc dar eu deabia am avut timp sa pregatesc in detaliu excursia :)

Prima Oprire: Galeria Umberto

Din gara am luat un autobuz care ne-a dus pana in Piazza Plebiscito! O imensa piazzeta care atunci era in reconstructie! Asa ca nu am avut mare lucru de admirat! Chiar langa ea e Galeria Umberto o galerie in stil neoclasic cu acoperisul din sticla! Inauntru sunt cateva centre comerciale si cafenele dar fiind duminica dimineata erau toate inchise! Asa ca am facute cateva poze si-am plecat mai departe!


Cum am iesit vis-a-vis e Teatrul San Carlo, unul din cele mai frumoase din Italia! Se fac tururi dar fiind cu copilul am zis pas! Nu vrem sa deranjam turistii si ghidul! desi era interesant de vazut! 

A doua oprire: Castel Nuovo

Dintre toate obiectivele turistice pe care le puteam alege am mers la Castel Nuovo! Nu fiindca ar fi cel mai frumos din Napoli ci doar fiindca era cel mai aproape de Galeria Umberto, la nici 10 minute de mers pe jos!
Castel Nuovo este o fortareata masiva din piatra, exteriorul arata ca o cetate, iar in interior gazduieste Museo Civico cu opere de arta locala dar si sculpturi si fresce din secolul al-XV-lea pana in prezent!
Intrarea costa 6 euro (in 2010)


A treia oprire: Duomo

Domul este in stil baroc si la fel ca toate Domurile din Italia:  imens si foarte frumos! Ce are Domul acesta mai special e Cappela di San Gennaro care desi e in Dom e o "biserica" foarte diferita, acoperita cu picturi din podea pana-n tavan!





A patra Oprire: Quartieri Spagnoli

Quartieri Spagnoli este esenta orasului! Cu stradute inguste, cladiri extrem de inalte (fata de ce stiam eu in Italia) intunecoase, uneori periculoase, cu palate vechi cu fatade deteriorate, cu baruri si magazine, ateliere mestesugaresti, biserici (foarte multe biserici, din nou, Italia :) si tarabe cu suveniruri! Multi oameni si de doua ori mai multe motociclete! Un loc haotic, obositor, urat chiar, dar pentru cineva ca mine care a locuit aproape 1 an in Maroc, unde aglomeratia, motocicletele, haosul si traficul intens sunt la ordinea zilei cred ca am o mai mare toleranta la astfel de locuri!


Cartierul acesta e de fapt 2 strazi principale paralele, taiate de multe multe stradute mici! Daca mergi doar pe strazile principale o sa te lovesti de mai multe obiective turistice interesante:
Am inceput traseul in cea mai mare piata din Cartier, Gesu Nuovo care e dominata de biserica cu acelasi nume! Fatada e foarte interesanta, nu am mai vazut asa ceva in viata mea! E imbracata in piatra sculptata sub forma de diamant! Si e de un gri pal! Mi-ar fi placut sa o vad si in interior dar la pranz cand am ajuns noi era inchisa!


Multe Biserici




Si mai multe suveniruri





A cincea Oprire: la o Pizza evident

Ei bine nu se poate sa ajungi in Napoli si sa nu mananci pizza! Fiindca aici s-a inventat pizza!

Am cautat mult timp o pizzerie fiindca nu doream sa fim dezamagiti! Vroiam sa mergem la pizzeria San Michele care e cu traditie in Napoli din 1870, a fost acolo si Julia Roberts in filmul Eat Pray Love, dar am zis ca sigur e plin de lume si fiind 4 o sa murim de foame pana o sa mancam! Asa ca am ales una mai mica care era plina cu diplome si premii internationale pentru pizza si preparatele culinare! Am ales-o si fiindca avea preturi mai mari, 7-8 euro, fata de 3-4 euro cat afisau celelalte pizzerii ceea ce ne-am gandit ca e un semn bun! 
Din pacate nu prea am inteles meniul asa ca am ales la nimereala si am primit cea mai proasta pizza mancata de mine ever! Tot ce tin minte e ca una din ele a venit cu branza de vaca! Ati mai mancat voi vreodata pizza cu branza de vaca??? Absolut oribil!!! tin minte ca am fost dezamagita, de-a dreptul furioasa cand am iesit! fiindca am pierdut timp, in continuare ne era foame, am aruncat si niste bani pe fereastra, si am ramas si cu amintirea celei mai proaste pizza din viata mea, exact in Napoli! Asta este :)

De suparare :) - Shopping pe Via Toledo

In final am pornit inapoi spre gara pe Via Toledo, bulevardul principal care ne-a mai tinut de foame (de fapt ocupati) cu shopping! Noi am fost in Septembrie si era plin de reduceri! dar reduceri din alea de la 200 de euro costumul barbatesc italian la 50 de euro! jeansi si pulovere de firma la 10 euro etcc! Asa ca am pierdut cateva ore prin magazine, cautand haine de iarna, incaltaminte pt Kari etccc Si am gasit! la preturi foarte bune! Si acum dupa 2 ani glumim uneori ca pentru shopping ne vom intoarce la Napoli :)

La final Impresii PERSONALE, despre Napoli

1. Napoli nu e tocmai unul din cele mai frumoase orase ale Italiei! In afara de shopping nu as mai reveni aici! Nu pot sa zic ca nu mi-a placut, luat in doze mici fiecare obiectiv turistic mi-a placut insa luat unitar  nu il recomand ca si oras must see in Regiune! nici ca baza pentru a explora zona! Nu stiu daca impresiile mele sunt obiective, poate ca impresia asta mi-a lasat-o fiindca m-am intors prea brusc dupa 5 zile pe Coasta (peisaje superbe, viata in ritm lenes, lume buna) in salbaticie urbana, haos, aglomeratie sau fiindca chiar e asa: Un oras mizer, sarac al Italiei!

2. Se zice ca se fura si nu e un oras tocmai sigur! Noi fiindca am fost duminica nu am vazut exagerat de multi motociclisti (cica ei ar fi infractorii) si nici nu pot zice ca m-am simtit vreodata amenintata, tensiune etccc

3. Daca as fi avut o a doua sansa in Napoli cu siguranta nu mi-as mai fi luat 1 pizza! Ci as fi facut un circuit culinar, cate o felie de pizza de la fiecare pizzerie! Astfel as fi incercat mai multe sortimente si cu siguranta mai bune! oricum va ziceam ca preturile sunt mici comparativ cu restul Italiei!

4. Unii zic ca Napoli e un oras frumos (am si cunostinte ce merg acolo anual, si stau doar in oras) dar cred ca obisnuinta duce la fascinatia uratului! :)) se poate ca atunci cand vezi Napoli cu ochi de localnic si intelegi cum functioneaza lucrurile sa-ti placa! dar daca nu mergi pentru experienta locala ci sa vizitezi eu as recomanda sa dai prioritate insulelor Capri, Procida, Ischia, Castelului din Casserta, Pompei + Herculanum,  o zi in plus pe Coasta Amalfi! Cred ca sunt locuri mai frumoase din punct de vedere turistic!

Citeste tot jurnalul de calatorie cu Coasta Amalfi aici -> Italia


Vacanta in Italia- Imprejurimile orasului Napoli a fost sustinuta de:


               Etigara-electronica: Tigara electronica pret        AsReplica - Ceasuri Omega      

                SportManiac - Adidasi originali        La femme coquette - Bijuterii  mireasa

               Recenzii Romania - Restaurante Bucuresti     ToyBox- Jocuri de creatie

20 de comentarii:

  1. Ca de obicei, descrii foarte clar si amanuntit orasul! Pentru mine, avand in vedere ca nu l-am vazut, este foarte folosit articolul tau! Acum ma simt ca si cum tocmai am tras o fuga pana in Napoli! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un circuit culinar prin pizzeriile din Napoli as fac si eu :)) cu cate o felie in fiecare local :))
    Foarte dragut orasul, castelul acela Nuovo arata interesant, dar da ai dreptate, peisajele din articolele anterioare nu se compara ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele facute de tine sunt foarte frumoase si sugestive si daca mai zici ca prin zona se practica si preturi mai mici decat in restul oraselor din Italia atunci e destinatia perfecta pentru o vacanta unde sa vezi si lucruri faine si nici sa nu cheltui f multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bisericile sunt superbe, ca de altfel peste tot in Italia. Si chiar daca nu sunt amatoare de pizza, acolo sunt sigura ca as incerca. Iar Napoli poate fi, la urma urmei, un loc interesant, care ofera o alta experienta. De incercat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. frumoase fotografii faci Alicee , multumim de vizita !

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte fain..fotografii superbe :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Este un oras controversat, unii il lauda, altii il critica, iar recenzia ta nu a facut decat sa-mi sporeasca curiozitatea pentru el. Merita sa traiesti o experienta napoletana o data in viata. Din articol insa nu am inteles de unde celebra vorba "Vedi Napoli poi muori". Cred ca trebuie sa vizionez filmul... :P
    Imi place mult de tot Castel Nuovo, categoric o constructie pe gustul meu. Pe el nu l-as rata!
    Imi pare rau de experienta ta cu pizza. Ironia sortii. :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim7:59 p.m.

    Din toate pozele as spune ca este chiat Impresionant nu frumos :)
    Totusi, Italia nu se afla inca pe lista mea de wish_uri

    RăspundețiȘtergere
  9. Daaa, am patit-o si eu cu pizza la Napoli! Cea mai proasta ever! Oare am nimerit in acelasi loc? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Milly multumesc de comentariu! imi place sa scriu amanuntit fiindca astfel retraiesc fiecare calatorie! De mai multe ori fiindca uneori le iau si le recitesc :)

    Larisa in Napoli nu am ajuns pe faleza si nici in port! cred ca pe langa traseul culinar as vizita si aceasta parte a orasului!

    Ana Q nici in zona de coasta preturile nu sunt exagerate!dar daca vrei sa o faci in extra low-buget poti sa iei cazare aici sa mananci in Napoli si sa vizitezi regiunea zilnic! desi e mai obositor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mira e interesant! e o alta fata a Italiei! Nu neparat urata ci diferita! insa pentru mine zona de Coasta e de 100 de ori mai frumoasa :))

    Coco, Ana Maria multumesc de aprecieri :)

    Nice nu am introdus proverbul in articol fiindca chiar nu cred asta! Cred ca se referea la acel Napoli dezvoltat si frumos ce concura Parisul! a fost candva! :)

    Hapi de ce nu?

    Andra nu cred :) sunt prea multe pizzerii! Sau cine stie! bine parerile sunt subiective dar serios acum: pizza cu branza de vaca?!!

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-a placut calatoria alaturi de tine, asa imi mai ostoiesc dorul de duca, pentru ca anul asta nu mi se mai arata nimic interesant :)
    eu stiam proverbul cu "vedi roma poi mori", dar cred ca se aplica la orice oras doresti...ideea e ca ai mereu ceva de vazut, deci timp de murit, nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Alicee: Pe mine m-a deranjat blatul, un gust si o consistenta groaznice...

    RăspundețiȘtergere
  14. Hmmm, nu de Roma era vorba că trebuie s-o vezi înainte să mori? După descrierea ta, şi eu cred că aş prefera peisajele mării şi muntelui.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aa, anul asta e pe terminate! o sa calatoresti din plin anul viitor!!

    Andra :) uh, de blat rau inca nu am dat! nici nu as vrea! oricum asta in imi place in Italia ca au blatul super subtire :)

    Andreia nu, nu, Roma e orasul Etern! poti sa il vezi oricand, ramane neschimbat! cel putin asa spun ei :) acum de exemplu Colosseum e in renovare :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi plac mult acolo cartierele cu stradute mici sa te pierzi prin ele :)

    RăspundețiȘtergere
  17. ...imi pare rau ca nu ti-a placut intr-un mod mai deosebit orasul!..am stat cinci zile in Napoli in aceasta primavara si pot spune totusi ca este un oras minunat!...Nu este organiyat ca alte multe mari orase cu pretentii, dar are farmecul sau deosebit: stradutele, cladirile, bisericile, pietele, peisajele, Vezuviul...si nu in ultimul rand oamenii.Mi-ar placea sa revin oricand in Napoli

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim2:45 a.m.

    Ai ratat Reggia di Caserta? Daca ti-a placut Versailles, trebuie neaparat sa-l vezi! Este numit versailles ai Italiei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa ajung candva din nou prin acea zona si atunci cu siguranta voi face o vizita!

      Ștergere
  19. Anonim9:50 p.m.

    Asta inseamna o bagabea proasta,ce si a dorit o pizza de asa'zisa suma de 8 euro

    RăspundețiȘtergere