Hostel ieftin in Lisabona si avantajul de a fi travel blogger

Astazi mi s-a facut dor de Lisabona si am luat folderul cu Portugalia l-a rasfoit. Si uite asa am descoperit ca mai sunt locuri si lucruri despre Portugalia care nu vi le-am povestit inca. Unul din ele fiind hostelul in care am fost cazata in Lisabona, Hostel Ola Backpakers. Nu imi dau seama cum de nu v-am povestit pana acum fiindca in hostelul acesta mi s-au intamplat atatea lucruri frumoase si e singurul in care eu am fost tratata ca o regina si numele de travel blogger mi-a ajutat la ceva. Da blogul acesta mi-a adus atat de multe satisfactii, iar unele au venit intr-un mod surprinzator si neasteptat. 

Relatia mea cu hostelul Ola backpakers a fost ceva de genul Hate-Love-Loveeeee

Povestea a inceput cu o serie de injuraturi si cuvinte urate. Adresate reciproc la telefon. Eu sunasem sa aflu exact adresa hostelului, el imi explica ca nu sunt cazata acolo, ca numele meu nu apare nicaieri.
La al doilea telefon in care eu insist pana in panzele albe ca e o greseala el se supara ca il fac prost si mincinos si se declanseaza furtuna. El fiind proprietarul hostelului.
La al treilea telefon evit pe ultima suta de metri un telefon inchis in nas, cand ii cer numele celor ce urmeaza sa fie cazati azi acolo si apare si sotul meu printre ele. Da, el facuse rezervarea si s-a salvat pe numele lui. Greseala mea. :))

A continuat cu 45 de minute de asteptare. Foarte dragut mi-a spus proprietarul ca vine in 10 minute sa imi deschida si sa imi fac rezervarea, dar ..... apare dupa aproape o ora, timp in care am fost sigura ca ma pedepseste pentru inceputul prea putin roz (inca si acum cred asta) dar el ma asigura la telefon ca e doar prins in trafic.

Esti travel Blogger? si asa s-a schimbat totul. Luiz, proprietarul are undeva in jur de 30 de ani si e genul de barbat tipic portughez. Putin creol, cu parul cret si cu zambet permanent pe fata. Nici nu stiu cum am putut sa vorbim asa urat unul cu celalat, categoric nu am fost eu, nu a fost el. Pana mi-a facut chitanta m-a intrebat ce planuri am in aceasta mini-vacanta (stateam 5 nopti). I-am povestit in 3 fraze detailate tot ce aveam de gand sa vad si el se uita cu ochii mari la mine. Nu ii venea sa creada ca stiu atat de multe despre Portugalia. M-a asigurat ca nici el nu stie toate aceste muzee si locuri si m-a intrebat daca lucrez in turism. I-am raspuns travel blogger si atunci s-a schimbat totul. 

Avantajele de a fii travel blogger Niciodata nu m-as fi gandit la asta. Ca blogul ar putea sa imi aduca asemenea avantaje. Ca sunt oameni care ma vor trata altfel fiindca imi place sa calatoresc si sa scriu despre asta. Da, o sa spuneti ca campaniile de publicitate pe blog nu sunt un lucru nou, stiu, dar in cazul acesta a fost altceva. Omul a vazut ca stiu o gramada, ca vreau fado, ascult Amalia Rodriguez, am Lisbon Pass si vreau sa vad Lisabona, a doua zi merg in Sintra+Capo da Roca, si nu voi pleca din Portugalia fara sa vad Obidos, toate acestea au fost in loc de numar de vizitarori, page rank si alte statistici. Nici macar nu ma intrebat care e numele blogului meu.
Dar mi-a oferit o camera single (desi platisem pentru un pat in camera cu 3 fete),un telefon personal pe care sa il sun la orice ora din zi sau din noapte daca am probleme, 3 paturi in plus sa fie sigur ca nu o sa imi fie frig (era februarie), mi-a dat laptopul personal in ultima noapte fiindca cel la comun nu vroia nici cum sa porneasca iar eu trebuia sa trimit un e-mail important, plus bonus 3 ore de sfaturi si povesti despre Lisabona si Portugalia. Astea fiind spuse, Luiz sigur nu a lipsit la cursul de managment al calitatii!!! :))
A stiut ca voi scrie despre hostelul lui si a facut tot ce a putut sa ma simt bine acolo.

Hostelul Ola Backpakers, un hostel diferit de toate celalate in care am fost - toate hostelurile sunt unice stiu, la fel cum stiu ca toate sunt izbitor de asemanatoare. Ceea ce le face diferite sunt acele cateva utlitati in plus si personalul. Hostelul Ola Backpakers este altceva! Este locul in care te intorci acasa in fiecare zi!
In primul rand hostelul e un apartament transformat in hostel si de afara nici nu stii ca acela e hostelul. E un apartament intr-un bloc vechi, cu camera multe si inalte, si compartimentat cumva aiurea, exact ca si Casa Milla din Barcelona. Cu camere neregulate, cu colturi, numai intr-un apartament nu iti dai seama ca esti. Hostelul nu are receptioner! Cu alte cuvine Luiz iti da cheia de la apartament si de la camera ta si te descurci! exact ca acasa! Apartamentul e casa ta, baia e plina de sapunuri, sampoane, parfumuri, pasta de dinti puse la dispozitia noastra, bucataria la fel! Ulei, condimente, aparatura, de toate! Nici micul dejun nu e servit ci avem in frigider plin cu de toate: lapte, iaurt, branza topita, cascaval, sunca, cereale, biscuiti, paine, ceai, cafea etc, asa incat sa te servesti tu cu ce iti place!
Avem balcon, sufragerie cu dvd cu zeci de filme, biblioteca cu carti, laptop cu internet la dispozitia noastra! Si intotdeauna o mana de oameni care sunt dornici sa vorbeasca cu tine, sa afle de unde vii, cat stai si incotro te indrepti! Ce iti place si ce nu iti place in Portugalia, in Lisabona, oameni care sunt mai mult decat fericiti sa impartaseasca din vacantele lor!
Un alt mare plus e locatia, Hostelul se afla in centru in Placa del Pompal la 2 pasi de bulevardul principal al orasului si statia de metrou!
Si toate astea au fost pentru 9 euro pe noapte! Atat a costat atunci (sfarsitul lui februarie 2011) un pat intr-o camera de 3 paturi in Hostel Ola Backpakers!


Hostelul nu are site dar puteti rezerva aici: http://www.hostelbookers.com/hostels/portugal/lisbon/47347/

Poze din Hostel (in realitate e mai frumos) 




Citeste tot jurnalul de calatorie cu Lisabona aici -> Portugalia

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

16 comentarii:

  1. am auzit ca este foarte frumos in Portugalia ...mi-a povestit cineva numai minunatii...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pozitionat in zona centrala si facilitati extrem de bune raportat la pret. In plus, daca mai esti trata atata de bine cu siguranta vei reveni. Luiz nu a ratat sansa sa-si promoveze afacerea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant acest concept, a inceput sa-mi placa (mai nou) sa citesc review-urile cat mai multor turisti(am intrat si pe link-ul lasat de tine) care au poposit intr-o anumit loc si ma amuz cat de diferite sunt impresiile lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nice, Pai da si Luiz imi povestea ca a avut cazate un grup de fete mai pretentioase care erau nemultumite ca nu le este servit micul dejun si trebuie sa isi i-a singure! Sau altele care se plangeau ca in camera comuna sunt baieti ce sforaie! Unii nu inteleg conceptul de hostel dar pe langa asta si pretentiile noastre sunt diferite! Chinezii de exemplu cand vin in Europa la ce preturi sunt aici fata de la ei, 10 euro la un hostel ar trebui sa fie lux! pe cand noi ne bucuram si zicem ca-i ieftin :)

    Adriana da m-as duce tot acolo negresit! mi-a placut libertatea pe care ti-o lasa si faptul ca te simti ca acasa cu un grup de prieteni, oameni care au chef de povesti, in bucatarie seara se gateste, in salon se uita in grup la filme si fiind totul intr-un apartament atmosfera e intima! se trece bariera de unitate de cazare!

    Coco pe link-ul ce l-am lasat la finalul articolului gasesti si articolele mele! Portugalia e intradevar superba! si oamenii fac din tara asta o destinatie de vis!

    RăspundețiȘtergere
  5. O să-mi notez adresa hostelului, prin ianuarie voi ajunge şi eu în Lisabona şi sper să am parte şi eu de acelaşi tratament preferenţial :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulian iti recomand sa faci rezervare in prealabil! Hostelul nu are receptie, deci fara rezervare nu cred ca ai sanse sa intri ;(
    Ps: astept impresii! cand am plecat se inchidea pt renovare deci acum cred ca e mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. sarutmana de recomandare. Suna f. bine! si pozele sunt aratoase.
    Nu stiam de conceptul asta de hostel - nici nu am dormit intr-unul. Stiam numai de hanuri vechi cu camere mari, reamenajate pt grupuri.

    M-am uitat pe link, acum pretul a crescut(16 euro single, 14 in grup, camera cu 4 paturi), La 3 persoane cate suntem, suntem obligati de site sa luam camera de 4 paturi si ne costa 56 pe noapte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac portughezii si spaniolii.
    Din toate tarile in care am calatorit si din natiile cunoscute astea doua primesc un big like de la mine.
    Foarte frumos din partea lui si smecher pe deasupra, normal ca te-a si taxat putin la rabdare :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaaa, ce e un hostel mai exact?

    RăspundețiȘtergere
  10. Arkelian 56 euro zic eu ca e bine avand in vedere ca aveti acces la internet, locatie centrala si mic dejun! dar puteti incerca si la hotel! Oricum Lisabona si Portugalia in general nu e o destinatie scumpa

    Hapi si mie imi plac! sunt foarte calzi, prietenosi!
    Hostelurile sunt unitati de cazare unde dormi la comun! sunt si camere private dar pentru grupuri mari! Cele pentru 2 persoane sunt de obicei mai scumpe decat la hotel!
    Hostelurile sunt folosite in special de tineri (unele chiar au restrictii de varsta) si au o atmosfera de camin, chill, de distractie si aventura! sunt mult mai ieftine deacat hotelurile si conditiile sunt mai proaste (desi prin Europa Hostelurile sunt chiar ok!) acum normal depinde de la persoana la persoana! oricum nu toata lumea poate sa stea la hostel, cred ca e nevoie de un anume caracter, flexibilitate, adaptabilitate (unii sforaie, unii ies noptile in oras, unii nu curata dupa ei la baie) adica trebuie sa te astepti la orice! dar de cele mai multe ori lumea e civilizata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow, 9 euro/noapte? Foarte ieftin! Si m-a uimit chestia cu mancarea din frigider, puteai sa te servesti doar la micul dejun sau si la pranz/cina? Sau astea erau separat?
    Iar chestia cu travel blogger e chiar super, ma bucur ca exista oameni care isi dau seama cat de important e sa ai review-uri online pozitive.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte fain, un om care nu a ratat oportunitatea de a face tot posibilul să te simţi cât mai bine acolo. E bine de reţinut acest hostel, dacă spui că a fost renovat probabil a mai şi crescut preţul la cazare acum.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alice, e foarte interesant ca pret, ma incanta si faza cu frigiderul plin pentru micul dejun, dar pana la detaliile date la intrebarea pusa de Hapi imi imaginasem ca hostelul, este un fel de sharing.
    Doar bucataria, baia si livingul sunt comune.

    acum am vazut:No meals or drinks included .. iar pretul a crescut
    pentru mine nu e o optiune prea buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. Miha.Ela daca iti iei camera single asa cum am stat eu, ai doar bucataria, baia si livingul la comun!
    ps: la o simulare din 9 pana pe 11 noiembrie pretul e de 16 euro single pe noapte!(adica camera numai pt tine ) fara mancare! pretul tot ramane foarte bun! sub 50 euro 3 nopti!

    Mira daca vezi simularea de mai sus nu e teribil! pentru ca stai singura in camera! share poate e 12! tot nu e foarte mult! oricum in Lisabona cazarea e problematica, adica majoritatea sunt in Bairro Alto (unde e cam galagie si viata de noapte) sau Alfama (care e linistit dar pe deal)! Hostelul acesta in schimb e pe centru, unde terenul e plat, nu ai probleme cu mijloacele de transport :)

    Mihaela puteai sa te servesti oricand dar din respect pentru ceilalti nimeni nu facea asta! oricum majoritatea isi cumparau carne si mancare de gatit si gateau seara! sau altii ieseau in oras!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant. Daca o sa am ocazia sa merg in Portugalia, o sa merg si eu la acest hostel. Arata bine, pare curat...

    RăspundețiȘtergere
  16. mie mi se pare foarte cochet, si pretul super bun avand in vedere ca te duci sa vizitezi si nu sa te bucuri de leneveala :D

    RăspundețiȘtergere