Film - The Middle of the World


Saptamana 27
The Middle of the World (2003)




Rezumat: 
O familie saraca din nordul Braziliei decide sa-si ia viata in spinare si pornesc pe biciclete pana in Rio de Janeiro acolo unde spera sa-si gaseasca de lucru. Romao tatal analfabet dar foarte mandru doreste un salar mare cu care sa-si poate intretine familia: pe Rosa (sotia lui) si cei 5 copii, cel mai mic fiind bebelus, iar cel mai mare avand 16 ani! Filmul are la baza intamplari reale!

Pareri Personale


Mi-a placut si nu mi-a placut. Pe de o parte filmul ilustreaza viata rurala din Brazilia, peisajele frumoase dar si viata mizera, oamenii agresivi si violenti din Brazilia. Despre cultura lor, despre credinta, despre caracterele oamenilor! E un film pe alocuri dur, pe alocuri plictisitor! Pana la final am urat caracterul lui Romao care are doar pretentii dar e evident ca nu doreste sa lucreze, nu mi-a placut nici educatia pe care o dadea fiului sau mai mare si nici faptul ca il lasa abandonat pe un santier sa lucreze ca acum s-a facut mare! Iar de Rosa, sotia lui, mi s-a facut mila inca din prima parte a filmului! Femeia harnica, descurcareata, loiala! Copii inteligenti dar visatori! Luati impreuna o familie puternica si curajoasa!

Un road trip prin Brazilia in ritm incet!  pe IMDB a primit un scor bunicel! 6.6 
Alte filme (mai bune) despre Brazilia: O central de Brasil si The city of God




Thanks for visiting,


                      
                         Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

6 comentarii:

  1. Daca esti pasionata de Brazilia, iti recomand cartea 'Capitanii nisipurilor' de Jorge Amado (aici gasesti o mica descriere http://deeaslist.blogspot.ro/2012/11/capitanii-nisipurilor-de-jorge-amado.html). Nu e neaparat de calatorie, dar descrie viata unor copii de pe strazile Bahiei. Exista si o ecranizare, dar nu am vazut-o deci nu stiu daca e de recomandat sau nu :) Poate mi-o vei recomanda tu mie ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Deea o sa caut si cartea si filmul!
    Multumesc
    Ma fascineaza Brazilia dar in acelasi timp mi-e frica de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca asta e primul film propus de tine pe care l-am vazut dinainte sa aflu despre el de la tine de pe blog. Multumim de recomandari. Mi-a placut filmul asta mult de tot la vremea lui si tin sa iti spun ca am mai trecut cateva filme recomandate de tine duminica pe lista pe de filme pe care umreaza sa le vizionez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai facut o recenzie foarte buna, concisa. Nu cred ca vreau sa il vad
    Ultimul film despre Brazilia- pe care l-am vazut este despre viata unui boxer care-a razbit din favelele mizere si a ajuns printre cei mai apreciati sportivi.Nu mai stiu cum se numeste

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca mi-ar placea, fiindca imi place limba portugheza in mod deosebit. Si nici n-am vazut prea multe filme despre Brazilia. :)

    RăspundețiȘtergere