Top 5 Orase indragite pentru Mijloacele de Transport

Astazi impreuna cu blogosfera de turism am hotarat sa facem o pledoarie pentru mijloacele de transport pe care le folosim! Mi se parea usor, pana in clipa in care a trebuit sa intocmesc un articol.


  • Fiindca vedeti voi, urasc sa zbor cu avionul dar totusi fac asta destul de frecvent, avioanele fiind principalul mijloc de transport pe care il folosesc! Dar deja v-am scris atatea articole despre low-cost, pont-uri, informatii, ba chiar v-am povestit Aventura Ryan Air. In detaliu :)
  • Cu trenul nu calatoresc decat asa intre orase! Mai ales in alte tari! Stiu ca multi iubesc trenurile dar eu ma simt deconectata de vacanta in ele! Fiindca nu vad nimic, maxim niste terenuri si case izolate! De aceea prefer autocarele
  • Dar nici cu autocarele nu am calatorit prea mult! Un circuit de vreo 10 zile in Romania cred sa fie recordul! Cateva curse mai lungi Cluj -Viena vreo 12 ore, tot atata Casablanca - Querzezet,  si alte 25 de ore din Casablanca in Saidia ( Nordul Marocului)! In Maroc am folosit cel mai mult autocarele fiindca am facut la fiecare vacanta excursii prin mai multe orase! Dar in rest am preferat sa hoinaresc si sa-mi folosesc picioarele ca principal mijloc de locomotie :)

Ok, si atunci ce sa scriu ..... si mai ca era sa renunt la articolul acesta cand mi-a picat fisa!

Top 5 Orase indragite pentru Mijloacele de Transport
Un top personal

5. Budapesta  (Insula Margit Szighet): Bite-masini

Termenul de "Bite-Masini e unul inventat" fiindca chiar nu stiu cum sa le spun! Biciclete? Masini? Oricum nu conteaza atat de mult termenul! Conteaza ca exista si mi-au placut teribil! In Centrul Budapestei, pe Insula Margit Szighet, lunga de aproape 1 km le puteti inchiria pt 30 min/1 ora/2 ore/1 zi! Pe Insula gasiti o mica Gradina Zoologica, O gradina Japoneza si mult spatiu verde pe care sa te plimbi! Poti merge si pe malul Dunarii, pe Dig! Mi s-a parut un mod interesant de a explora zona si cu multa distractie :)



4. Londra - Barca Amfibie, Sightseeing Non-Stop, tren suspendat la inaltime, Case plutitoare in Little Venice

-Londra am iubit-o pentru diversitatea mijloacelor de transport! Turistic puteti alege Barca Amfibie care va duce atat pe Tamisa cat si in Oras! E un mod interesant de a vedea orasul! si acoperiti mare parte din el astfel! Preturile din pacate nu sunt atat de prietenoase :)




-Dar Londra are ceva in plus! Autobuzele Rosii Supra-Etajate care mi-au placut fiindca ma simteam ca intr-un Sightseeing la pret normal! Dupa ce le-am folosit excesiv 3 luni (cat am stat acolo) am scris si un articol despre ele: "Totul despre autobuzele din Londra - 5 rele 5 bune" ps: au si un Muzeu, Muzeul Transoportului din Londra! e in Piata Covent Garden pt doritori :)


-Si apoi Londra nu ar mai fi Londra daca nu ar avea ceva diferit! Cosmopolit! Un tren la inaltime in mijlocul orasului! Nu e metro, nici tren e DSRL! Si partea buna e ca il puteti folosi cu cartela Oyster (la pret de oras)! O sa va plimbe printre zgarie norii din Canary Wraf  :) Asa-i ca vreti si voi? :)


- Si tot la modern si fascinant intra casele plutitoare din Little Venice! Am scris un articol special despre aceasta zona ca sa intelegeti mai bine  "Little Venice - O zi in Venetia din Londra"


3. Lisabona - Funicularul Galben nr 28

Funicularele galbene din Lisabona sunt emblema orasului! Si nu poti sa nu le iubesti! Fiindca te poarta in ritm incet pe dealurile orasului reusind sa-l parcurgi fara sa te ia ameteala ( de la inaltime ) si fara sa-ti provoace stari de claustrofie aleile atat de inguste! Sunt exceptionale! Sunt mai multe insa Funicular Galben nr 28 te duce din Alfama (centrul istoric ce se inalta intr-o parte a orasului, apoi coboara in centrul Modern si urca din nou pe abrupul cartier Barrio Alto)! 


2. Venetia - Gondolele cele mai frumoase Taxiuri din Lume

In ultima vacanta din Venetia am ramas uimita de frumusetea gondolelor!  Desi ideea e foarte comercial/turistica nu poti sa nu admiri frumusetea lor si delicatetia cu care au fost facute pana in cele mai mici detalii! Cu incrustatii in lemn, lacuite, sculptate in asa fel incat sa se poata furisa pe canalele inguste ale Orasului! Si tot gondolele se pot lauda cu un pret de vedeta! O scurta plimbare trece de 80 de euro!


1. Romania - Viseul de sus - Mocanita

Aveti o surpriza? Eu zic ca  Mocanita  merita sa fie in top! Mocanita de pe Valea Vasarului cu care "m-am dat" vara trecuta cand exploram Maramuresul! Calatoria e superba, te poarta prin locuri magice, printre casele maramuresnilor, cu ograzi pline cu capite de fan si flori de camp, cu cai si pasune! Si apoi ajungi in creierul Muntilor, in salbaticie, acolo unde esti doar tu si Natura! Mici cascade  si fluturi colorati te surprind din cand in cand! Trenul are si un loc special unde poti sa stai afara si sa savurezi in liniste calatoria! O recomand tuturor!


Eh si pana la sfarsitul vietii sper sa reusesc sa-mi indeplinesc si alte vise marete ce tin de mijloacele de transport! De exemplu o calatorie cu rulota! Sau cu caravana prin Desert! Tuk-tuk-ul prin Asia! Sa explorez Grecia pe un scuter sau poate cu Pluta pe Nil? Ori cu Renul in Laponia! Si sa nu uitam baloanele cu aer cald ce te poarta prin Cappadocia! Lumea asta e uimitoare!


Voi cu ce mijloace de transport interesante va mandriti? :)

Thanks for visiting,

Citeste articole cu sfaturi, idei, informatii aici --> PONTURI BUNE

Acest articol face parte din campania blogosferei româneÈ™ti turistice cu scopul de a prezenta mijloacele de transport pe care le ai la dispoziÈ›ie atunci când mergi în vacanță. Un mare numar de bloguri de călătorii au publicat astăzi articole pe această temă È™i vă recomand să le citiÈ›i: Travel with a smileDia’s Blog, Ciprian Caraba, BialogPrintre randuriCristian Francu, Totul despre HostelImperator TravelImperator Travel (limba engleza)Airlines Travel,Placerea de a calatoriViajoaTravel Girls,Turism Market  Ioana Budeanu1001 Calatorii, SlowRide,  ParavionElena CiricTrans-ferroSkirtbike,

19 comentarii:

  1. Cu mocanita mi-as dori si eu sa ma plimb. Si pe urma si cu celelalte :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu pot spune ca in Italia din autocar nu am vazut nimic. Tot drumul de la nord la sud e autostrada si nu poti vedea nimic, pe langa faptul ca imi pare si foarte incomod pe distante lungi. Prefer trenul :). La Venetia prefer vaporetto e mai economic :D. Sper sa pot ajunge sa incerc si eu toate mijloacele folosite de tine prin diversele colturi de lume, imi pare tare dragute :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Din toate prezentate mai sus, doar cu mocanita m-am plimbat:)

    RăspundețiȘtergere
  4. tot mocanita noastra-i fruncea :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Georgiana5:07 p.m.

    In afara de bite-masini si mocanita, le-am incercat pe toate dintre cele amintite de tine. Joi vin in Romania si nu ma duc direct in Galati (acasa la mine) ci ma opresc la Sighisoara pana duminica, ai fost? Cum ti s-a parut ? Pentru mine e prima data, am auzit ca e superb, m-am uitat pe net dupa obiective turistice, cazare, dar daca ai si tu niste recomandari ar fi si mai bine, poate stii o cazare mai ieftina, eu ma duc cu iubitul meu, am gasit cazare in jur de 100 de lei pe noapte. Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim9:02 p.m.

    Chiar nu stiu ce sa zic- prefer avionul cand e vorba de distante lungi
    In rest ma multumesc cu un bus simplu mai ales daca reusesc sa prind un loc si sa vad orasul
    Iar cand e vorba de cateva ore de calatorie - aleg trenul.
    Cu mocanita nu am fost niciodata
    De fapt nici cu gondola, mi s-a parut scump, am preferat sa-mi cumpar ceva

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce articol frumos, din clipa in care am vazut barca amfibie m-am indragostit de acest mijloc inedit de transport. Nu stiu daca mai exista si in alte parti, dar indiferent de pret, eu nu as ezita sa fac o calatorie cu el. Asadar, amfibia asta ocupa locul 1 in topul sufletului meu. Nici mocanita nu-mi este indiferenta si nici masinutele minunate din Budapesta. Cea rosie in care esti tu pozata e tare nostima, mi-ar placea sa strabat o gradina imensa sau un parc cu ea. Cred ca e fun. :D
    Imi plac iarasi foarte mult si vaporasele de croaziera. :P Ce mai, toate sunt minunate, important e sa ajungi sa calatoresti cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Natural daca inca nu ai fost cu Mocanita atunci iti dau un pont! se organizeaza Revelion acolo! Poate vrei o vacanta inedita la Sf de An!

    Ana Marin depinde de tara! De ex prin Romania e frumos cu autocarul! in Italia nu am fost decat cu trenul! e foarte bine pus sistemul feroviar, in plus pt distanta de 1-3 ore chiar imi place! Dar pe distante lungi cum era cand mergeam din Cluj la mare, prefer autocarul! :) In Maroc prin Anzi am vazut cele mai frumoase peisaje din autocar! ceva de vis! Sau pe Coasta Amalfi ....

    Dorin ai timp sa te plimbi si cu restul! dar ceva mijloace de trasport interesante ai folosit? nu neaparat cele scrise de mine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Coco da! Mocanita merita!

    Georgiana din pacate nu am fost in Sighisoara decat in trecere!Trebuie sa revin ca si turist! Si in Brasov :) deci nu stiu recomandari :(( sorry

    Hapi ceva mijloace de transport interesante ai folosit? de nevoie sau de placere :)

    Nice barca Amfibie e si in Budapesta! chiar mai comercializata decat la Londra unde oricum sunt o gramada de mijloace de transport :) ....

    RăspundețiȘtergere
  10. mandrie e cam mult spus, dar hai sa-i zicem mijloace mai neobisnuite ar fi o locomotiva pe un drum scurt pana la arad si o barca de 6+1 pneumatica cu care am coborat un rau in turcia (rafting), desi nu stiu daca asta se califica la mijloace de transport.
    ca dorinte, m-ar tenta amfibia, poate un vas de croaziera si bineinteles o gondola, dar sa n-o platesc eu! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim4:45 p.m.

    Nu Aliceee...nu-mi amintesc de mijloace de locomotie mai speciale din vremea in care ma ducea bunicul cu carul cu vaci sau cu sania pe zapada iarna -la padure sau dupa fan in lunca :)

    RăspundețiȘtergere
  12. In afara de admirat, gondola nu m-a atras sa ma plimb cu ea, dincolo de pret imi este teama :)
    Pe distante lungi prefer avionul sau trenul. Minicarul la munte mi-a placut chiar daca nu am avut eu ocazia sa merg cu el. Un astfel de mijloc de transport era in Bulgaria nu mai tin minte acum in ce parc(noi am mers prin mai multe orase)in drumul nostru spre Kaliakra.
    Nu sunt genul comod care apeleaza la taxi, merg pe jos cat pot de mult, in rest ma folosesc de mijloacele de transport in comun.

    RăspundețiȘtergere
  13. In Londra nu as ezita nicio secunda sa ma intorc pentru o tura cu autobuzul supraetajat!
    Mai sunt tentata de o plimbare cu mocanita care urmeaza sa o realizez in cateva luni.

    RăspundețiȘtergere
  14. O biţă-maşină mi-aş lua de mers la servici şi la cumpărături - şi mişcare, şi boicot faţă de petrolişti, 2 în 1.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu Mocanita m-am plimbat si eu. Alte mijloace de transport interesante? Nu prea-mi vine in minte...poate trenuturi din alea cu care te plimbi si vezi tot orasul. Si autobuze cu locuri deasupra, nu stiu cum se numesc mai exact, cu care am vizitat orasul in Paris si in Bruxelles.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dintre toate astea transporturile care le-ai prezentat m-am plimbat doar cu autobuzul supraetajat, mi-ar place sa mai merg cu Barca Amfibie si cu Gondolele vieneze

    RăspundețiȘtergere
  17. Pana si ungurii au mijloace de transport mai faine ca ale noastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aliceee, eu iubesc trenurile, le-as alege de placere.
    Din pacate, de nevoie trebuie sa alegem avioanele.
    Din cele 5 orase si mijloacele lor cel mai mult imi place, cumva firesc, ideea de a merge cu funicularul din Lisabona. Asta doar fiindca Mocanita e pe lista mea de multi ani, sper sa fie si realizabila, ca tare-i departe Maramuresul. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Aa serios ai facut Rafting??? super! asta e un mod inedit de a strabate un traseu! plin de adrenalina!

    Hapi frumos, cred ca ai niste super amintiri!

    Miha.Ela si mijloacele in comun nu au fost interesante? intreb si eu

    Mihaela apropo de trenulete prin Maroc am luat unul cu gandul ca o sa ne duca 20 de min! Ne-a dus peste 1 ora :)))

    Mihnea destul de multe :))

    Lucian da, ungurii sunt mai buni in turism decat noi cu mult! :(

    Mihaeladm esti singura care a zis de funicular! dar pe bune, merita!!! te simti in alt secol, cand esti in ele!

    RăspundețiȘtergere