Iarna asta la Cluj

Desi mai avem putin din iarna asta eu deja sunt cu gandul la primavara si afara deja simt cum incepe sa se incalzeasca in fiecare zi!! Semn ca iarna ne paraseste incet incet! Iarna asta a fost printre cele mai frumoase petrecute de mine la Cluj. Si am sa va zic si de ce :)


In primul rand fiindca a nins exact atunci cand a trebuit adica inainte de Sarbatori si de Sarbatori si exact atat cat a trebuit! Am avut un oras alb, am avut fulgi mari, am avut zapada inghetata, au fost copii trasi cu sania si in rest am avut un oras curat, fara mocirla si balti si zapada topita ca in alte ierni! 
In al doilea rand fiindca a fost cald! Nu tin minte sa fi avut sub 15 grade ca in alte ierni! Au fost cateva zile mai friguroase dar in general a fost o iarna blanda, chiar am zarit soarele in cateva dimineti ....



Am avut un targ de Craciun si un Pationar mare plasat in centrul istoric! Targul de Craciun a fost cel mai slabut din ultimii ani, dupa parerea mea! Nu voi insista pe acest subiect! In fiecare am am scris despre Tagul de Craciun si anul acesta desi au fost mai multe cabanute cu mancare, inca tot e departe fata de cum cred eu ca ar trebui sa arate un targ de Craciun demn de orasul nostru! 



Insa mi-a placut ca pt prima oara au impodobit si drumul spre Piata Muzeului si au facut-o cu adevarat de poveste! Mi-a placut ca s-a deschis un nou magazin exact in centru, cu mobila frumoasa care de Sarbatori avea niste vitrine tematice incredibile! Sa te muti acolo (in vitrina) nu alta :)



Iluminatul stradal nu a fost fantastic! Mi-a placut ca a fost cumva uniform, pe tonuri de albastru si portocaliu! Pe de alta parte nu a fost nimic spectaculos! Din contra, anul acesta a fost simplu! Dupa cat am tot auzit la radio ca se face si se investeste am avut mai multe asteptari! chiar si soferii de taxi au avut  aceleasi comentarii: "S-ar fi putut mai mult"! 



Iarna asta am iesit mult in oras si m-am bucurat la maxim de Cluj! Ceea ce am de gand sa fac si in 2013! Multe dupa-mese petrecute cu Kari prin Piata Avram Iancu si Piata Unirii, l-am dus la patinoar si mi-am dat seama cat e de greu de fapt pe patine si ca nu am nici o aptitudine de a-mi invata copilul sa patineze! Dupa ce a cazut in nas saracu de cateva ori, il purtam mai mult pe sus decat pe gheata! Am abandonat dupa 10 minute timp in care nu am reusit sa-l fac nici sa umble pe zapada cu patinele! 


Am trecut si prin Iulius Mall pt cumparaturile post-Sarbatori, un Mos Craciun intarziat! In afara de niste cizme de iarna la pret redus si niste pulovere pt Kari, pt la anul nu am gasit nimic! Cred ca am ajuns cam tarziu, la H&M si Gambrinus magazinele erau mai mult goale si marfa era peste tot imprastiata, ca dupa Razboi! Cred ca va mai trece ceva apa pe Somes pana vom avea si noi sezon de Rebajas ca si in Spania sau la Paris!


Iarna asta am descoperit o gramada de locuri noi despre care am de gand sa scriu pe blog! Localuri interesante, cu preparate ciudate, ce le gasiti la Cluj! Am incercat vreo 5 restaurante si toate 5 au fost exceptionale! Am fost prin diverse localuri! Cafenele si Baruri! Am serbat onomastici! am uitat sa fac poze! De fapt iesirile mele mereu erau de pe o ora pe alta asa ca pur si simplu uitam sa imi duc aparatul! Doar de la ziua lui Kari am cateva .... Uneori uit ca am un copil atat de mare! Deja are 4 ani! un mic calator in formare!
  


Iarna asta Clujul m-a surprins! Si bine si rau! Mai mult bine :) Acum cateva seri ma uitam pe geam si zaresc o ploaie de artificii! Un micro Revelion intarziat probabil! .... Si uite asa mai avem putin si trece si Iarna asta!


ps:  Daca va ganditi sa veniti la Iarna in Cluj! sau in primavara/la vara aici puteti rezerva: Cazare la Cluj!


Thanks for visiting,




Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

14 comentarii:

  1. Ce frumos, Alice, şi eu sunt cu gândul la primăvară, abia aştept să vină, deşi cred totuşi că vom mai avea parte de câteva reprize de frig. Bine ar fi, dar nu prea cred eu să se dea dusă prea uşor iarna asta. E minunat că ai ieşit mult, te-ai distrat, că petreci timpul aşa de frumos cu Kari.
    Primăvara la Cluj, când e Grădina Botanică înflorită bine, e superb! Mi-e dor... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. In afara de faptul ca ai un baietel spectaculos ( cu buclisoarele acelea),nu stiu ce sa-tispun despre Cluj,caci n-am fost niciodata!Observ totusi ca bucuria de care pomenesti ti-a fost oferita de natura si nicidecum de concetatenii tai responsabili cu divese chestii!De aici deduc ca bucuria este de fapt in tine si iti doresc sa poti spune la fel dupa fiecare anotimp!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dor imi e de oras! Multumesc pentru poze.
    Eu n-am prea vazut zapada anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu de sărbători am plecat de la Cluj, deja zăpada începea să se topească, dar prin 10-14 decembrie chiar a arătat grozav Clujul cu atâta zăpadă. L-am fotografiat și eu din toate unghiurile și mi-a plăcut la nebunie.
    Azi ninge iar, eu plec iar din Cluj :)) As vrea asa de mult sa urc in turla de la Biserica Catolica cat o mai fi zăpadă să fotografiez Clujul de acolo!!!

    Kari ca de obicei, o frumusețe veselă :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos articolul! Baietelul tau este simpatic foc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase pozele! Mie imi pare rau ca n-am apucat sa ma plimb seara prin toate locurile unde s-a pus iluminat stradal. Am trecut cu taxiul ieri printr-o astfel de zona, dar rapid, n-am avut timp sa vad prea multe, si ma gandeam ca...e aiurea. Nici nu stiu daca mai am timp sa le vad, cred ca le-au scos ieri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prima poza e superba! Acum mai e zapada prin Cluj sau s-a topit? Si eu zic ca am avut parte de o iarna frumoasa, dar inca nu s-a terminat :) Anul trecut prin februarie ne cam saturasem de atata iarna :) E bine sa fie iarna la schi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi inca ne mai bucuram de luminitele colorate ale orasului. Probabil ne prinde Pastele cu ornamente pe strazi. :)) Dar au un farmec aparte seara...
    Alice, sa stii ca am primit cadoul. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Anul trecut m-a prins Craciunul in CLUJ. Frumos oras, amenajat pentru sarbatori intr-un mod civilizat, elegant si cu multe evenimente stradale.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos! Poza cu tine si fiul tau razand in hohote mi-a placut cel mai mult, se vede ca v-ati distrat pe cinste!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Super pozele, preferatele mele sunt cele cu Kari langa bradul cel imens. Si primele, ca de basm, desigur. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos e in Cluj, nu am fost niciodata. Bine, anul trecut am aterizat la Cluj si apoi am luat taxiul pana la gara, deci nu se pune. La vara vreau sa fac un tur al Romaniei, sper sa ajung si la Cluj, am auzit ca e tare frumos. Kari e un dulce !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Din nou spun ca mi-e dor de Cluj. Doua ierni am petrecut si eu acolo si-nca simt mirosul orasului si-nca-mi sunt pe retina anumite imagini... E frumos acolo si frumosi sunteti si voi! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Toate pozele tale sunt feerice.

    RăspundețiȘtergere