Iarna la Paris - Merita sau nu?

Iarna trecuta pe vremea asta eram la Paris! Nu tin minte exact zilele dar oricum am fost dupa 15 Ianuarie care la drept vorbind nu mai e iarna aceea spectaculoasa dinainte de Sarbatori in care toata lumea doreste sa calatoresca pt Targul de Craciun, eventual un Revelion in 2 la Paris sub ploaia de atificii de la Turnul Eiffal sau pt experienta Champ Elysee-ului plin de lumini care sincer mi-ar fi placut sa il vad!  Mai ales daca tot poarta Parisul numele de Oras al luminilor! Deci din start trebuie sa stiti ca aici ma refer la zilele de iarna obisnuite de la Paris si excludem perioada Sarbatorilor!


Parisul iarna e trist!
Da puteti sa spuneti linistit - "Yes au plecat turistii" 
Puteti sa il numiti boem mai ales cand prinzi ceata din zori pana-n seara ce te duce cu gandul la vidioclipurile in alb si negru pe fundalul muzicii lui Edith Piaf. Poti sa il vezi interesant intr-o zi cu ploaie cand picurii se preling peste tot de ai impresia ca Parisul s-ar scurge! insa e trist! E gri! Cartierul Latin e aproape mort!

Va dati seama cum arata Parisul fara cafenelele de pe strada? 



Montmartre fara muzica la acordion si fara pictorii lui!?



Malurile Senei fara magazinele cu carti si colectionarii cu de toate?



Sau parcurile goale, cu oameni ce nu stau pe iarba si nici pe sezlongurile de langa fantani?

Gradina Tuilleries - Iarna vs Gradina Tuilleries Vara

Ce Paris mai e asta? Parisul iarna e cu totul un alt oras!

Am avut norocul sa il vad si iarna si primavara si vara si va zic ca nu se compara! Primavara sunt flori peste tot! Dar asta nu inseamna neaparat ca e cald si nici ca nu sunt sanse de ploaie! Doar ca e agitatie si il simti un oras viu! Iar vara ... vara cred ca mi-a placut cel mai mult! Cand m-am plimbat in sandale! Cand frumoasele cladiri ale orasului erau imbracate in lumina calda a soarelui! Cand purtam tricouri si afara erau 25 de grade! Cand in parcuri te puteai aseza peste tot! Cand la fiecare taraba gaseai capsuni si inghetata!


Acum toata lumea se grabea intr-un restaurant/librarie/ceainarie! Iar turistii erau buluc pe muzee! Ceea ce e din nou rau fiindca muzeele sunt mici si programul e scurt pe timpul iernii! Plimbari am facut mai putin! Sincer chiar daca nu e frigul din Romania, dupa 4-5 ore de plimbat pe temperaturi de 2 pana la 5 grade tot iti clantane dintii in gura!



Acum nu vreau sa credeti ca denigrez Parisul :) Am facut asta deja intr-un articol cu impresii si pareri scris dupa prima vacanta! Dar de atunci lucrurile s-au schimbat! Totusi vreau sa aveti in vedere toate aceste lucruri atunci cand va hazardati la vederea unui bilet de avion ieftin spre Paris in timpul iernii! Sau la niste preturi decente de cazare chiar in centrul orasului!


Parisul iarna - vedere Montmartre


Hai sa va zic si un Plus al iernii la Paris pt care se merita sa mergi: 

Daca esti fan Shopping!

In perioada asta la Paris sunt cele mai mari reduceri, care sunt chiar reduceri! Stiu ca am ramas surprinsa cand am intrat intr-un magazin si la casa mi-a taiat exact 70% din pret! Nu zic ca nu sunt si la ei unele magazine cu reduceri false, ca la noi, mai mult de ochii lumii, dar la majoritatea magazinelor iesi cu un "bonus de pret" considerabil mai mic! 



Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

28 de comentarii:

  1. Nu stiu, pe de o parte e bine ca sunt (poate, ramane sa-mi confirmi tu) mai putini turisti si, deci, mai putina aglomeratie. Pe de alta parte, eu nu agreez prea tare vremea mohorata, rece, inchisa, cerul plumburiu atunci cand vizitez un oras nou, cand sunt in vacanta. Vreau soare, lumina buna pentru fotografiat, cer cu norisori de albi, pufosi, de vata. Am fost asta toamna in vacanta, a plouat non stop si asta a furat tot farmecul calatoriei. Iarna e cu atat mai mare probabilitatea sa fie innorat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am fost la mijlocul lui Martie si tot asa mohorat era. Intr-o singura zi a fost soare, dar tot frig. Probabil de asta nu mi-a placut atat de mult. Poate ajung mai la vara si imi schimb impresia :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a aprecia cu adevărat atmosfera unui oraş, eu recomand o vizită vara. În primul rând vara ziua este mai lungă, terasele sunt aglomerate, oamenii stau pe iarbă în parcuri, parcurile sunt pline de flori.... E altă atmosferă. Sinceră să fiu prefer vara pentru că într-o călătorie trebuie să fiu îmbrăcată lejer, ca să pot explora cât mai mult din ce mi-am propus. Şi fotografiile ies mult mai bine vara când sunt pline de culoare. Uite aici nişte poze din Paris realizate în luna august, atunci când cerul este albastru şi soarele străluceşte pe cer. http://corasb.blogspot.ro/2011/01/paris-orasul-care-te-invata-sa-te.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Aşa este, în cele mai multe magazine se fac reduceri serioase. Am fost la început de primăvară, mohorât, plouat, frig, şi totuşi a fost frumos. :) Cum aş putea spune eu vreodată că este urât la Paris? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă aș avea ocazia să stau la Paris măcar un an aș savura orice vreme, dar pentru o vacanță aș prefera perioada mai-octombrie.
    Alice, am în plan pentru vacanța de vară o excursie la Paris cu sandalele Merrell Henna Black pe care le-ai postat la cadourile pentru călătorii.
    L-am achiziționat ieri și azi m-am gândit la tine toată ziua că trebuie să îți scriu. Coincidență, ai scris chiar despre Paris.
    La vară am să mă plimb cu tine în gând. Mulțumesc pentru inspirație și pentru pontul cu reduceri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba eu multumesc lui Dumnezeu cand lipsesc toate alea pe care le amintesti! E asa bine fara turisti! Si fara flasnete si pictorii aia de doi bani si scaunele de pe trotuar. E mult mai ..parizian. Mai lipsit de clisee roz si dulcege. E adevaratul Paris nu invetia americanizata si turistica pana la Dumnezeu. Mie imi place mult mai tare in momentele astea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vladimir hai ca exagerezi! Bine poate ca Montmartre a devenit un centru turistic dar nu e neaparat si urat) insa cafenelele? Ce ai Doamne cu ele? Eu prefer terasele decat inauntru (mai ales in Paris unde sunt mici si mesele inghesuite!) Parcurile asa reci si goale? ca-ti ingheata fundul de stai pe scaunele alea din fier! :)) Si chiar nu cred ca e asta Parisul adevarat! Nici nu are cum, mai ales ca la ei iarna e asa de scurta :) ...

    Corina pt sandalele alea te invidiez!!! eu ma vedeam mergand in Maroc cu ele! Dar la cat e Parisul de mare ai dreptate, se potrivesc la fix! o sa-ti aline durerile de picioare ce le-ai fi suferit in balerini :) Sper sa mai apuc sa scriu despre Paris pana la vara ca mai am multe de povestit! :)

    Mira sa stii ca am fost atenta sa nu zic ca Parisul iarna e urat! Doar ca e foarte diferit! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cora hmmm, ai citit oare printre randuri? Nu de alta ca am scris ca am fost si vara la Paris, ba mai mult este o poza din Marais intr-un parc Vara! :)
    Ai dreptate si mie vara mi-a placut cel mai mult! mai ales ca la Paris de obicei nu mori de cald ca in alte parti sau poate nu stiu eu bine! Am fost prin iunie :)

    Georgiana acum pe sub Canalul Manecii esti rapid la Paris deci trebuie sa mergi si vara!

    Nice da! De obicei nu calatoresc iarna tocmai deaia! Dar ploaie si timp urat poti prinde si vara, la noi de cate ori nu sunt inundatii prin August! nu sunt reguli, e doar la noroc

    RăspundețiȘtergere
  9. Iarna cel mai frumos este pe pârtie - am zis! În toate oraşele se găseşte atmosfera mohorâtă şi lumea se grăbeşte către diferite interioare - publice sau personale. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Soldes - sa inteleg ca asta ar fi atractia principala :) Dar "batomushu'" merge iarna? Cred ca m-as risca oricum, daca asa avea ocazia sa ajung iarna. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Parisul mi se pare frumos in orice anotimp, dar parca iarna...hmmm....mai bine vara :))
    L-am vazut in toate anotimpurile, dar nu stiu cum s-a facut ca o sigura data am prins o zi cu soare si exact atunci nu aveam timp de umblat :))
    Totusi eu il gasesc cel mai colorat prin septembrie, intr-o zi insorita si calduta de toamna...

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa este Alice, chiar ma gandesc prin mai sa ma duc in Paris un weekend. Of, de s-ar incalzi mai repede !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. 25 de grade vara in paris? e perfect atunci pentru mine!
    iarna clar nu as putea sa ma plimb prin ploaie, sa fie frig.. daca calatoresc clar eu as opta pentru destinatii cu temperaturi prietenoase :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu ador iarna in locurile super turistice, unde cand vine caldura nu ai loc nici sa te misti...singurul motiv pentru care nu as merge iarna (cel putin nu prima data) ar fi pentru ca as vrea sa merg la Versailles si gradinile nu au acelasi farmec. Dupa vizita asta, sigur mi-ar place tare mult pe frig :).

    RăspundețiȘtergere
  15. Am văzut Parisul intr-un final de toamna superba cu niste culori dementiale si ploaie intr-o singura zi din 6 petrecute acolo si mai apoi intr-un final de primăvara foarte ploioasă, dar incredibil de verde...
    Cred totusi ca mi-ar place Parisul in orice anotimp cu o singura conditie, vara sa nu fie aglomerat ca la Venetia, iar iarna să nu fie frig ca la Cluj (dar cred ca este în ambele variante)... well... asta fie cel mai mare bai :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Iarna Parisul e mult mai curat si mai putin aglomerat decat vara. Am ajuns la concluzia asta discutand si comparand poze cu sora mea, care a fost in ianuarie (noi am fost in aprilie). Iarna Parisul e doar pentru francezi, in rest e cel mai nefrantuzesc loc din toata Franta :-P

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu sunt fana shopping, dar nu as refuza o excursie la Paris, fie ea si pe vreme mohorata :))

    RăspundețiȘtergere
  18. E clar, cand o sa vad Parisul, nu o sa fie iarna :-)
    Nu stiu de ce, dar prefer sa vad oameni pe strada, sa vad terase, oameni in parc... :-)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ella asa si eu, mie imi place ceva agitatie doar sa nu trebuiasca sa astept (la obiectivele turistice) fiindca nu am rabdare :)

    Deea eu imi gasesc mai multe haine la Paris la preturi ok decat la noi (din cauza marimii) dar in rest nici eu nu fac shopping decat asa strict ca orice alt turist :)

    Bogdan tocmai de asta am fost prima data dezamagita cand am fost la Paris, si nu a avut deloc de a face cu anotimpul! Faptul ca nu era fruntezesc asa cum mi-l imaginam eu! Sunt extrem de multi emigranti comparat cu Roma, Budapesta, Viena si alte capitale ce le vazusem pana atunci!

    RăspundețiȘtergere
  20. Bia Parisul iarna trecuta era ca acuma la Cluj. Nu extrem de frig si nici nu ningea! Mai mult lapovita ... insa multe ore chiar daca umbli tot ingheti!

    Dli cred ca ai comentat fara sa citesti! Am zis ca excludem Sarbatorile!

    Ana Maria atunci e bine fiindca prinzi totdeauna preturi mici :)

    Miha.Ela 25 de grade e perfect! Niciodata nu am prins caldura prea mare la Paris!

    Georgiana stai linistita ca prin Mai la Londra o sa ingheti (adica tot cu caldura in casa si geaca vei umbla dar la Paris va fi mai prietenoasa vremea!

    RăspundețiȘtergere
  21. Larisa numai toamna nu am fost si normal ca-mi doresc pt colorit! pt frunze ruginii prin parcuri! poate atunci voi da si o tura prin Valea Loarei la o degustare de vinuri, ca tot se strange recolta in septembrie! daca nu, macar de must :) Apropo, ei fac?

    Natural m-ai pierdut: Batomush inseamna?

    Andreia in Maroc e frumos, in Spania si Portugalia am vazut chiar ieri la tv 17 grade! Hai ca nici macar din Europa nu sunt toate orasele mohorate :) Spaniolii, norocosii!!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sincera sa fiu nu cred ca se face must, adica n-am auzit, dar cine stie... Dar e vin din belsug oricum :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim7:38 p.m.

    Da, in ianuarie sunt reducerei mari si merita sa faci cumparaturi in mallurile de la periferie nu prin centru. Preferatul meu e Quatre Temps in La Defence- merg acolo de fiecare data cand sunt reduceri
    Insa in decembrie nici un chilot nu gasesti redus :) Cam prin 10 ianuarie intra. Anul acesta exact in 10 ianuarie au intrat reduceri in timp ce in Germ erau imediat dupa Craciun
    Fiecare cu ce-l doare ;)
    Iarna la Paris e frumoasa, eu m-am obisnuit cu orasul in orice anotimp si nu mai simt farmecul acela de la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru a-mi da cu parerea in mod serios ar trebui sa vizitez de doua ori Parisdul. O data cand este aglomerat, plin de turisti si de ceea ce ii atrage pe unii dintre ei si o data cand este totul bagat la adapost si toate strazile goale. Doar asa mi-as putea da seama ce imi place mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu una am fost la Paris o singura data, pe la inceputul lui decembrie aproximativ, dar pot spune ca mi-a placut foarte mult. Nu stiu daca de vina a fost entuziasmul sau poate inainte de sarbatori e mai ok. Ceea ce pot spune insa e ca in mod clar as mai merge acolo,in orice anotimp :D. Pentru mine, Parisul e fascinant.

    RăspundețiȘtergere
  26. hmmm, acum depinde mult de fiecare. De pilda eu nu sunt fan shopping, dar Parisul cred ca mi-ar placea oricum. De pilda mie Bucurestiul imi place mai mult cand e pustiu, asa cum spui tu, decat atunci cand strazile si terasele sunt pline.
    Conteaza mult cat iubesti Franta, pentru cei vesnic indragostiti, ca mine, nu exista anotimp urat la Paris.
    frigul insa nu-mi place nici mie :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Nici mie nu prea mi-a placut la Paris iarna! Nu, ai dreptate, nu e tot ala Parisul fara cele mentionate de tine! :) Eu abia acuma imi dau seama ca am fost in toate anotimpurile la paris, mai putin toamna :P

    Cand am fost pe timp de iarna n-am stat decat 2 zile, in tranzit (slava domnului) si asa e, e foarte frig si iti clantane dintii. Nu e fun!

    RăspundețiȘtergere
  28. eu as merge oricand, numai sa merg! :)

    RăspundețiȘtergere