Statisticile blogului - 2012 in review

Daca e sa trag cortina si sa ma uit in spate, 2012 a fost cel mai bun an pentru blogul meu. Asta arata statisticile si asta zic si eu! Intr-un fel e normal. Cu cat ai mai multa experienta, cu cat scrii mai mult si mai des cu cat scoti  poze mai frumoase, mai calitative, articolele tale sunt mai apreciate, numarul de vizitatori este mai mare, statisticile per total sunt mai bogate! Statisticile blogului pentru mine nu inseamna doar calcule si cifre ci o privire per ansamblu asupra blogului meu si al activitatii mele in blogosfera.




In 2012 conform histats, statisticile 
blogului Enciclopedia calatorului independent  au aratat asa:

-112 228 vizitatori unici, 155 631 vizitatori si a fost vizualizat de 341 955
asta inseamna o medie de 450 vizitatori pe zi - 1000 vizualizari pe zi!

- New visit ratio 72 % 
asta inseamna ca 28% din vizitatorii acestui blog sunt cititori fideli

- 700+ dintre voi va-ti abonat prin e-mail si 4490+ ati dat Like pe pagina de Facebook

-Blogul meu ocupa saptamana asta pozita 90 din 66 000 bloguri romanesti conform Zelist.ro (tops)
Topul zelist trebuie sa stiti ca nu calculeaza decat valoarea link-ului si nu valoarea totala a blogului

- Blogul meu este un blog de nisa si nu acopera decat 8 tari: Romania, Maroc, Anglia, Italia, Ungaria, Portugalia, Franta si Spania 

- Pana in 2013 am scris 640 articole din care 220 de articole au fost publicate in 2012

- In 2012 am raspuns la 2 interviuri! Unul pentru Plimbarici si unul pentru Piese dintr-un puzzle




Blogul pentru mine in 2012
Articole preferate

In 2012 am luat blogul mai in serios! I-am dedicat mai mult timp ajungand la o medie de 2-3 ore pe zi! uneori mai mult, uneori mai putin! In 2012 am pus mai mult pret pe calitatea articolelor! Mi-am dorit sa fie mai lungi si cu poze mai multe! Deasemenea mi-am dorit un blog mai personal si sper ca am reusit :)

Articolele mele preferate scrise in 2012 au fost: 

Romania te iubesc - un top al obiectivelor turistice ce mi-ar placea sa fie promovate in afara
Craciun si Revelion in Romania  - un mesaj transmis Romaniei
Napoli - Un articol care scoate la vedere farmecul orasului 
Magazinul Harrods - Imi amintesc ca mi-am notat pe o foaie dialogul cu vanzatorul :)
Pompei -Pompeiul mi s-a parut fascinant si cred ca se deduce din articol 
Manastirea Barsana - cele mai spectaculoase edificii din lemn ale Maramuresului

Si cele care au surprins cel mai bine atmosfera locului:

-Venetia - Prima zi pe Insula
-Borough Maket - cea mai renumita piata londoneze, un festin pentru ochi si stomac
-Hamleys -cel mai mare magazin cu jucarii din lume
-Cimitirul Vesel - un loc unic in lume
-Mastile Venetiene -  Povestea mastilor, opere de arta in stil venetian
-Insula Capri - un loc binecuvantat de pe Terra :)


Activitatea mea in blogosfera in 2012
Online si offline

-In 2012 am organizat concursuri frumoase atat pentru prietenii bloggari cat si pentru cititorii fideli
-In 2012 am scris 3 jurnale de calatorie sponsorizate
-In 2012 am participat la campania celor de la Magazinuldesapunuri.ro si am fost desemnata ambasador de brand de catre agentia de turism Voyagers-Club.com
-In 2012 am cunoscut un numar destul de mare de bloggari, oameni frumosi cu care am avut destule de povestit si dezbatut :) La inceputul anului am cunoscut-o pe Redsky si pe Oana Kovacs la Timisoara si apoi la Cluj pe Bialog, Iulian si Tudor



25 de comentarii:

  1. Felicitari pentru un 2012 plin si un 2013 si mai fain iti doresc. Si de ce nu, un domeniu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari, Alice, oamenii iubesc si isi doresc enorm sa calatoreasca, sunt interesati sa citeasca despre destinatiile lor preferate sau pur si simplu sa afle lucruri noi, diverse, din acest domeniu, astfel ca, din punctul meu de vedere, blogurile nisate pe calatorii sunt printre cele mai de succes din blogosfera. Si, inca o observatie, daca imi permiti, sunt foarte multi romani, posesori de bloguri, care locuiesc acum in strainatate iar activitatea lor in blogosfera este febrila. Scriu foarte mult(articole pe propriul blog) si comenteaza, de asemenea, foarte mult. Cei mai multi sunt axati pe calatorii.
    Desigur, succesul tau se datoreaza stilului de a scrie. Si fotografiilor deosebit de frumoase. Uh, asta imi aduce aminte ca am o radiografie de continuat. :))
    Frumoasa retrospectiva, un 2013 cu multe calatorii iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana domeniul momentan nu e o prioritate dar sa am un 2013 de 10 ori mai plin da :)

    Nice ai dreptate! Blogarii din afara au multe povesti interesante! Blogosfera turistica e una frumoasa insa iti spun sincer ca sunt foarte putini bloggari de succes (in general) printre noi. Cu greu se ajunge pe nisa asta la 1000 de vizitatori pe zi (nici nu stiu vreun blog de turism ce atinge zilnic nr asta) pe cand bloguri generale iti spun din prima 10!
    La fel si blogurile culinare, blogurile de beauty etccc

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea,iti doresc sa ai un an asa cum il vrei,cu ce vrei in el!Si sa fi sanatoasa impreuna cu copilul si sotul tau! Eu ,iti spun sincer,te citesc pt. ca imi place cum scrii si ma intereseaza ce mai faci!Nu caut informatii...M-ai cucerit cu gandurile pe care le-ai pus pe hartie (ma rog...pe ecran)in "aventura"ta Londoneza!Ma bucur ca acum esti bine caci cred ca meriti asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult succes si in 2013, Alice! Daca esti motivata nu iti ramane decat sa scrii si sa depasesti anul 2012 care zici ca a fost cel mai bun an pentru blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Impresionanta statistica! Felicitari! Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a parut bine sa te cunosc, Alice si sper sa ne vedem si in 2013! Felicitari pentru blog, dupa cifre cred ca este unul din blogurile de travel cele mai citite. Cat despre alte bloguri de travel care au 1000 de vizitatori pe zi, ele exista, crede-ma (nu, nu e al meu, daca asta vrei sa ma intrebi!)

    RăspundețiȘtergere
  8. Liliana multumesc frumos, este unul din acele comentarii care imi merg la Inima. Apropo de aventura Londoneza, ma gandesc sa mai scriu un jurnal cu mai multe detalii despre! :) In zilele cand eram acolo nu prea aveam timp din cauza programului incarcat!

    Ramona multumesc asta iti doresc si tie, un 2013 exceptional! sa vezi de 2 ori mai multe locuri frumoase decat in 2012! :)

    Corina multumesc frumos! sa fie

    Iulian din strainatate stiu, poate sunt si in Romania dar nu stiam eu statisticile, ele in general sunt subiecte tabu in blogosfera (don't know why)! Ma rog, stiu de fapt vreo 2 bloguri de travel romanesti cu trafic mare dar care scriu articole si informatii din toata lumea fara sa fi vizitat ei acele locuri, pur si simplu la gramada! sunt mai multi editori etc! Acelea nu le iau in considerare! Ma refer la bloguri scrise de oameni care au fost acolo si au ceva de spus, niste fotografii de aratat :), stii tu ....

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări şi keep on! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. aliceee, mi-a facut o deosebita placere sa te cunosc in realitate si sa te citesc. imi plac calatoriile virtuale alaturi de tine, amanuntele de la fata locului suprinse in poze atat de bine, diferitele intamplari, bucuria si umorul tau fata de viata. iti doresc succes, inspiratie, sponsori, calatorii si multumire sufleteasca! la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari! Rezultatele sunt frumoase si sunt o dovada a muncii tale. Eu sunt convinsa ca oricine scrie cu drag si rezerva macar cateva minute pe zi pentru a posta continut original va avea succes.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mă bucur foarte mult pentru toate realizările tale de până acum şi îţi doresc din suflet mult, mult succes în continuare, articole tot mai frumoase, fotografii şi mai grozave...:) Şi tot mai multe şi grozave călătorii! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. multe postari inainte , Aliceee !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Coco mersi :)

    Mira multumesc frumos, sper sa am timp si dispozitia necesara pentru a scrie articole si mai frumoase :)

    Mihaela asa e! Daca scrii cu placere, daca esti motivat si ambitios sigur reusesti!

    Aa multumesc pentru cuvintele frumoase! La multi ani si sper sa ne revedem in 2013!

    Andreea ms! Mult succes si spor si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim5:49 p.m.

    Oferi informatii exacte , minutioase, detalii si tot ce e nevoie pentru un calator informat. De asta cred eu ca ai asa statistici bune. Informatii de calitate!
    Un an si mai bun iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alice, sa ai un an si mai bun decat 2013. Cu foarte mult chef, putere si inspiratie pentru calatorii si pentru scris. Ca pe noi deja ne-ai cucerit.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru reusitele unui an plin si iti doresc ca anul ce vine sa fie si mai bun, cu mai multi vizitatori, mai multe interviuri, dar mai ales cu multe calatorii in zone frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari si la multi ani! Ai postat un concurs in 6 decembrie, castigatorul primea un weekend la Hotel Plaza Business & Spa 4*, insa nu gasesc pagina unde este afisat. Concursul tinea pana in 27 decembrie. M-ai putea ajuta cu un link catre pagina respectiva? Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Acum ti-am descoperit blogul. Abia astept sa ''cotrobai'' pe aici sa vad ce gasesc. :* al meu este: http://all-my-hobbies.blogspot.ro

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari Alice. Sper ca 2013 sa fie mult mai bun ca 2012 si iti doresc mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  21. La cat mai multi in anul 2013.. :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Aliceee... ai avut un an plin. Iti urez ca 2013 sa fie la fel de plin sau si mai bun :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce pot zice, cat mai multe realizari pe plan profesional care sa implice si acest proiect.

    RăspundețiȘtergere
  24. Felicitari, Alice!
    A fost un an frumos, in care te-ai plimbat mult, te-ai distrat, dar ai si muncit pentru ca noi sa ne delectam cu fotografiile si descrierile tale.
    Iti doresc ca anul acesta sa iti fie mai bogat, mai implinit si blogul tau sa creasca asa cum merita!

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte frumoase realizari ! Iti doresc ca anul ce tocmai a inceput sa-ti aduca la fel de multe si chiar mai multe! Numai bine, sanatate si putere de a calatori !

    RăspundețiȘtergere